Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote:prvo nema se para ni za prosjecnih igraca.
drugo nestrucnost.
trece infrastruktura ni za krca.
ljudi napreduju a mi stojimo u mjestu.
ne mrdamo. i razlika je sve veca i veca. nekad smo se smijali rumunima i črvenim, sad su u eu. nekad zajebavali konobare. sad i oni buse haha
nemas ti tu sankcija vasi su pokusavali al nisu mogli. nemaju kuveta, snage, znanja . realna slika. ne samo vas.drugo sto mi to svi zelimo drugim ocima vidjet.
Ja ne pričam o prosječnim igračima, ja pričam o treniranju djece da postanu bar solidni igrači koji će na kraju otići vani i napraviti solidnu karijeru.
U vremenu kad je svijet globalno selo, ako ništa, imaš internet, pa ako si nestručan, prepisuj od drugih.
Evo ima Čelik infrastrukturu, imaju komšije, mi imamo kamp....da se hoće raditi, ima se gdje.
I ja rekoh da mi stojimo, odnosno stagniramo, dakle slažemo se.
Mogu ja željeti koliko hoću, ali realno sagledavanje situacije ne prati želje.
vrte se isti treneri u krug.
isti rad, koliko imaju zelje za napredovanjem u karijeri vidimo svi jebiga
sumirprimus wrote:
To si u pravu, Husref, Odović, Musa, Jagodić i zavrti u krug.
Svima je plafon ova liga i to je to.
A i ovi novi što dolaze, ko taj iz vašeg kantonalnog rivala, ne djeluje mi ni on ko neka japija koja će podići letvicu.
ima pare nema znanja, il da bar se okruzi ljudima koji znaju. pa ni po jada.
nerealni smo, evo sad nasi ocekuju da ce tohnut grogirano sarajevo.
a hladno zaboravljaju da mi nemamo napadaca, mali smajic u engleskoj na probi, todor otiso. ovom novom papiri nisu gotovi,terzic bek se povrijedio.treci trener u dva mjeseca.il je cetvrti??
znaci fakticki nemas ekipu al ocekujes pobjedu, jer jelte vi ste se umorili i ovo vas je dotuklo
Ovo sinoc bi trebao biti signal za potpuni zaokret, dotakli smo dno, dalje ne moze. Miske je djelimicno na dobrom putu sto se infrastrukture tice, treba graditiviz temelja, nesto sto bi Sarajevo trebalo slijediti. Sljedeci korak zavrsiti sa dovodjenjem polovnjaka iz susjedstva po cijenu pkasmana u evropu narednih 5 godina. Samo omladinci, nesto u cemu Sarajevo prednjaci. Vranjesi Arezine, Velkoski, Pavlovic, pavic vozdra
sumirprimus wrote:
To si u pravu, Husref, Odović, Musa, Jagodić i zavrti u krug.
Svima je plafon ova liga i to je to.
A i ovi novi što dolaze, ko taj iz vašeg kantonalnog rivala, ne djeluje mi ni on ko neka japija koja će podići letvicu.
Vidjećemo hoće li Nalić donijeti pomaka, ipak je evropski školovan trener ili će se uklopiti u balkanski ništavluk i amaterizam.
kamen spoticanja wrote:
jos na ovo dodaj da ljudima zvanicna sezona pocinje za mjesec dana...dakle na pola priprema
Da, znači nisu ni počeli sezonu kako treba, a gledaj kako su odigrali.
Ako ti ekipa sa Kipra utrpa 5 golova, što ne bi Atalanta koja je u vrhu Italijanskog fudbala utrpala duplo više golova. Ili ako utrpaju Evertonu 5 ili koliko već, što ne bi i nama 10.
od sinoc je takmicenje ovde cije je chuna manja...
a objektivni argumenti su jednostavni...ovde nema pameti tamo gdje je treba biti
a rezultat su atalanta,apolon,grbalj, pa sam nastavi niz...
guranje glave u pijesak i lagani osmijesi preko tudje ograde donijet ce sljedece sezone neke nove rekorde i atalante...
kamen spoticanja wrote:
jos na ovo dodaj da ljudima zvanicna sezona pocinje za mjesec dana...dakle na pola priprema
Da, znači nisu ni počeli sezonu kako treba, a gledaj kako su odigrali.
Ako ti ekipa sa Kipra utrpa 5 golova, što ne bi Atalanta koja je u vrhu Italijanskog fudbala utrpala duplo više golova. Ili ako utrpaju Evertonu 5 ili koliko već, što ne bi i nama 10.
od sinoc je takmicenje ovde cije je chuna manja...
a objektivni argumenti su jednostavni...ovde nema pameti tamo gdje je treba biti
a rezultat su atalanta,apolon,grbalj, pa sam nastavi niz...
guranje glave u pijesak i lagani osmijesi preko tudje ograde donijet ce sljedece sezone neke nove rekorde i atalante...
Ma ne zajebavam komšije, ako na to misliš sa ovim čija je čuna manja i osmijesi preko ograde, samo pričam o našoj surovoj realnosti.
Jeste razlika u kvaliteti nebo i zemlja, ali ako si lošiji makar probaj da ne primaš jeftine golove. A takvih je sinoć bilo hejbet... ista stvar i Željo protiv Apollona u obje utakmice.
Sarajevo nije imalo nekih turbulencija preko ljeta, manje više ostala ista ekipa sa istim trenerom, zadnja linija uigrana... nije bilo razloga da primaju onakve golove kao prvi, treći i peti. Jedino objašnjenje je da su podlegli atmosferi.
igraš ligu i trudiš se ostvarit što bolji plasman da bi igrao u nekom od evropskih takmičenja. i odigraš onako kao sinoć. il treba napravit amatersku ligu il treba nešto iz temelja mijenjat. ovo nema ni svrhe ni smisla.
luckylaka wrote:@kiligonzales BiH je puna fudbalski talenata.Ne igra se fudbal samo u Premijer ligi,treba dici guzicu pa otici da Prijedora,Sane,Bihaca,Gorazda,Visokog...i naci talente a nije da ih nema.Ko ih trazi,skauti.Cini mi se da to u BiH ne postoji.Jednostavniji im je dovesti polovnjaka iz susjedstva nego potraziti igraca ispred nosa.
Sa tobom se slazem, to je isto tako bitno.
Spomenuh partizanovu omladinsku skolu, djeca imaju bolje uslove nego nasa dva gradska kluba.
Nemoj zajebavati evo Sarajevo ima odlicne uslove za omladinsku skolu....i de me edukuj kad je tako ko je prole godine igrao uspjesno u LP za juniore...Partizan ili Zeljo ili Zvezda? I Zeljo i Sarajevo imaju sasvim dovoljne uslove da budu najmanje za 50% jaci nego su sad. Rijeka je sa fakticki terena Kantrida koji je prije bio bazen nego fudbalsi teren otisla u grupnu fazu EL....ali je pogodila sa trenerom i sa igracima...i sto je najvaznije imali su strpljenja sa slovencem i nisu ga smjenili nakon par kikseva.
Tomahawk11 wrote:Zrinjski ostao jedini u Evropi.
Možemo pričati šta hoćemo, ali tri godine zaredom prvaci, a evo i kroz Evropu se vidi šta znači biti prvak.
Dakle, valja nam se prvo izboriti u svojoj avliji, pa onda imati neke ambicije na evropskoj sceni.
Dotad raditi, raditi, raditi....jer samo tako se može uspjeti, u suprotnom će ovakvih blamaža biti sve više, jer debelo stagniramo.
Pa kako su mogli do sada ispasti iz Evrope Zveknuli ih Slovaci koji su losiji od njih i onda dobili da se vade na velikanima sa Malte Mislim ono bas suplja prica kako je Zrinjski prosao a Sarajevo i Zeljo popusili. I sto je najsmjesni taj isti Zrinjski ih je prosao na jadevite jade. Mislim da je u kontekstu poraza dva sarajevska kluba vise nego degutantno spominjati kako je Zrinjski prosao a jos degutantnije njihove titule!