BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#12426 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

ja1977 wrote:
sumirprimus wrote:prvo nema se para ni za prosjecnih igraca.
.
Raspitaj se malo kolike su plate igracima Sarajeva, pa ces vidjeti da se para i te kako ima, samo sto su pogresno ulozene.

Za pare koje se daju ovim polovnjacima, mozemo pokupiti sve iz lige sto valja i da nam jos ostane

Poprilicno sam siguran da pola para od plate igracima zavrsi kod nekoga drugog
kolka bogati?
pa to se i radi godinama vi zeljo zrinjski i djes bio stas radio. i jest dobro za nase lige.
a za sve ostalo, vidjeli smo
sumirprimus

#12427 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:prvo nema se para ni za prosjecnih igraca.
drugo nestrucnost.
trece infrastruktura ni za krca.
ljudi napreduju a mi stojimo u mjestu.
ne mrdamo. i razlika je sve veca i veca. nekad smo se smijali rumunima i črvenim, sad su u eu. nekad zajebavali konobare. sad i oni buse haha
nemas ti tu sankcija vasi su pokusavali al nisu mogli. nemaju kuveta, snage, znanja . realna slika. ne samo vas.drugo sto mi to svi zelimo drugim ocima vidjet.
Ja ne pričam o prosječnim igračima, ja pričam o treniranju djece da postanu bar solidni igrači koji će na kraju otići vani i napraviti solidnu karijeru.
U vremenu kad je svijet globalno selo, ako ništa, imaš internet, pa ako si nestručan, prepisuj od drugih.
Evo ima Čelik infrastrukturu, imaju komšije, mi imamo kamp....da se hoće raditi, ima se gdje.
I ja rekoh da mi stojimo, odnosno stagniramo, dakle slažemo se.
Mogu ja željeti koliko hoću, ali realno sagledavanje situacije ne prati želje.
vrte se isti treneri u krug.
isti rad, koliko imaju zelje za napredovanjem u karijeri vidimo svi jebiga :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#12428 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: vrte se isti treneri u krug.
isti rad, koliko imaju zelje za napredovanjem u karijeri vidimo svi jebiga :lol:
To si u pravu, Husref, Odović, Musa, Jagodić i zavrti u krug.
Svima je plafon ova liga i to je to.
A i ovi novi što dolaze, ko taj iz vašeg kantonalnog rivala, ne djeluje mi ni on ko neka japija koja će podići letvicu.
sumirprimus

#12429 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

ima pare nema znanja, il da bar se okruzi ljudima koji znaju. pa ni po jada.
nerealni smo, evo sad nasi ocekuju da ce tohnut grogirano sarajevo.
a hladno zaboravljaju da mi nemamo napadaca, mali smajic u engleskoj na probi, todor otiso. ovom novom papiri nisu gotovi,terzic bek se povrijedio.treci trener u dva mjeseca.il je cetvrti??
znaci fakticki nemas ekipu al ocekujes pobjedu, jer jelte vi ste se umorili i ovo vas je dotuklo :zzzz:
Tomahawk11
Globalni moderator

#12430 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Biće to fudbalska ljepotica :mrgreen:
Raspadnuta Sloboda vs grogirano Sarajevo :skoljka:
sumirprimus

#12431 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

kontam ozbiljno mezu i pljosku da ponesem jer to ce moc samo pjan i nadrogiran gledat :lol: :skoljka:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#12432 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Slo Burner »

Ovo sinoc bi trebao biti signal za potpuni zaokret, dotakli smo dno, dalje ne moze. Miske je djelimicno na dobrom putu sto se infrastrukture tice, treba graditiviz temelja, nesto sto bi Sarajevo trebalo slijediti. Sljedeci korak zavrsiti sa dovodjenjem polovnjaka iz susjedstva po cijenu pkasmana u evropu narednih 5 godina. Samo omladinci, nesto u cemu Sarajevo prednjaci. Vranjesi Arezine, Velkoski, Pavlovic, pavic vozdra
splinter

#12433 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

sumirprimus wrote:kontam ozbiljno mezu i pljosku da ponesem jer to ce moc samo pjan i nadrogiran gledat :lol: :skoljka:
Ako možeš unijeti nemoj sekiunde razmišljati.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#12434 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Slo Burner »

I da trener ne smije imati vuse od 45 godina
Point.

#12435 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote: vrte se isti treneri u krug.
To si u pravu, Husref, Odović, Musa, Jagodić i zavrti u krug.
Svima je plafon ova liga i to je to.
A i ovi novi što dolaze, ko taj iz vašeg kantonalnog rivala, ne djeluje mi ni on ko neka japija koja će podići letvicu.
Vidjećemo hoće li Nalić donijeti pomaka, ipak je evropski školovan trener ili će se uklopiti u balkanski ništavluk i amaterizam.
sumirprimus

#12436 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

splinter wrote:
sumirprimus wrote:kontam ozbiljno mezu i pljosku da ponesem jer to ce moc samo pjan i nadrogiran gledat :lol: :skoljka:
cuj ako mos :lol: :kiss:
kamen spoticanja

#12437 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by kamen spoticanja »

Logovan wrote:
kamen spoticanja wrote: jos na ovo dodaj da ljudima zvanicna sezona pocinje za mjesec dana...dakle na pola priprema
Da, znači nisu ni počeli sezonu kako treba, a gledaj kako su odigrali.

Ako ti ekipa sa Kipra utrpa 5 golova, što ne bi Atalanta koja je u vrhu Italijanskog fudbala utrpala duplo više golova. :-) Ili ako utrpaju Evertonu 5 ili koliko već, što ne bi i nama 10. :-)
od sinoc je takmicenje ovde cije je chuna manja...
a objektivni argumenti su jednostavni...ovde nema pameti tamo gdje je treba biti
a rezultat su atalanta,apolon,grbalj, pa sam nastavi niz...
guranje glave u pijesak i lagani osmijesi preko tudje ograde donijet ce sljedece sezone neke nove rekorde i atalante...
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#12438 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

Mi sretni sto je Zeljo ispao, oni sretni sto smo mi ispali. Na kraju svi izgubili i svi sretni.
Neprocjenjivo! :-D
splinter

#12439 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

sumirprimus wrote:
splinter wrote:
cuj ako mos :lol: :kiss:
He he . Vala si u pravu
Logovan

#12440 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

kamen spoticanja wrote:
Logovan wrote:
kamen spoticanja wrote: jos na ovo dodaj da ljudima zvanicna sezona pocinje za mjesec dana...dakle na pola priprema
Da, znači nisu ni počeli sezonu kako treba, a gledaj kako su odigrali.

Ako ti ekipa sa Kipra utrpa 5 golova, što ne bi Atalanta koja je u vrhu Italijanskog fudbala utrpala duplo više golova. :-) Ili ako utrpaju Evertonu 5 ili koliko već, što ne bi i nama 10. :-)
od sinoc je takmicenje ovde cije je chuna manja...
a objektivni argumenti su jednostavni...ovde nema pameti tamo gdje je treba biti
a rezultat su atalanta,apolon,grbalj, pa sam nastavi niz...
guranje glave u pijesak i lagani osmijesi preko tudje ograde donijet ce sljedece sezone neke nove rekorde i atalante...
Ma ne zajebavam komšije, ako na to misliš sa ovim čija je čuna manja i osmijesi preko ograde, samo pričam o našoj surovoj realnosti.
ultima_palabra

#12441 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Jeste razlika u kvaliteti nebo i zemlja, ali ako si lošiji makar probaj da ne primaš jeftine golove. A takvih je sinoć bilo hejbet... ista stvar i Željo protiv Apollona u obje utakmice.

Sarajevo nije imalo nekih turbulencija preko ljeta, manje više ostala ista ekipa sa istim trenerom, zadnja linija uigrana... nije bilo razloga da primaju onakve golove kao prvi, treći i peti. Jedino objašnjenje je da su podlegli atmosferi.
rumenige_brajtner

#12442 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by rumenige_brajtner »

igraš ligu i trudiš se ostvarit što bolji plasman da bi igrao u nekom od evropskih takmičenja. i odigraš onako kao sinoć. il treba napravit amatersku ligu il treba nešto iz temelja mijenjat. ovo nema ni svrhe ni smisla.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12443 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

kiligonzales wrote:
luckylaka wrote:@kiligonzales BiH je puna fudbalski talenata.Ne igra se fudbal samo u Premijer ligi,treba dici guzicu pa otici da Prijedora,Sane,Bihaca,Gorazda,Visokog...i naci talente a nije da ih nema.Ko ih trazi,skauti.Cini mi se da to u BiH ne postoji.Jednostavniji im je dovesti polovnjaka iz susjedstva nego potraziti igraca ispred nosa.
Sa tobom se slazem, to je isto tako bitno.

Spomenuh partizanovu omladinsku skolu, djeca imaju bolje uslove nego nasa dva gradska kluba.

Eto procitaj listu infrastrukture koju ima omladinska skola...
http://www.en.partizan.rs/klub-info/sc-teleoptik/
Nemoj zajebavati evo Sarajevo ima odlicne uslove za omladinsku skolu....i de me edukuj kad je tako ko je prole godine igrao uspjesno u LP za juniore...Partizan ili Zeljo ili Zvezda? I Zeljo i Sarajevo imaju sasvim dovoljne uslove da budu najmanje za 50% jaci nego su sad. Rijeka je sa fakticki terena Kantrida koji je prije bio bazen nego fudbalsi teren otisla u grupnu fazu EL....ali je pogodila sa trenerom i sa igracima...i sto je najvaznije imali su strpljenja sa slovencem i nisu ga smjenili nakon par kikseva.
hrasno38

#12444 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
klosar pravi wrote:Levatu 5 komada od ekipe za koju bi mi slavili da smo izvukli :lol:
0:8

Levatu

:D

Spavaj dijete, ako možeš. Vidiš da paetniji od tebe ne drže crtu, znaju šta se desilo. Zapališ i lagano, bude ti lakše.

Hajde sada, levatu :-D
10 komada jer on sve sabira hahahahahah obuzela ga tolika nesvjestica da ne zna sta radi
hrasno38

#12445 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

klosar pravi wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
klosar pravi wrote:Levatu 5 komada od ekipe za koju bi mi slavili da smo izvukli :lol:
0:8

Levatu

:D

Spavaj dijete, ako možeš. Vidiš da paetniji od tebe ne drže crtu, znaju šta se desilo. Zapališ i lagano, bude ti lakše.

Hajde sada, levatu :-D
Levatu Kipar, levatu Čelik.
Hehehehe levatu Sarajevo zadnje tri utakmice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
klosar pravi

#12446 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by klosar pravi »

Šta zadnje 3 utakmice starče
hrasno38

#12447 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Zrinjski ostao jedini u Evropi.
Možemo pričati šta hoćemo, ali tri godine zaredom prvaci, a evo i kroz Evropu se vidi šta znači biti prvak.
Dakle, valja nam se prvo izboriti u svojoj avliji, pa onda imati neke ambicije na evropskoj sceni.
Dotad raditi, raditi, raditi....jer samo tako se može uspjeti, u suprotnom će ovakvih blamaža biti sve više, jer debelo stagniramo.
Pa kako su mogli do sada ispasti iz Evrope :? Zveknuli ih Slovaci koji su losiji od njih i onda dobili da se vade na velikanima sa Malte :lol: :lol: Mislim ono bas suplja prica kako je Zrinjski prosao a Sarajevo i Zeljo popusili. I sto je najsmjesni taj isti Zrinjski ih je prosao na jadevite jade. Mislim da je u kontekstu poraza dva sarajevska kluba vise nego degutantno spominjati kako je Zrinjski prosao a jos degutantnije njihove titule!
klosar pravi

#12448 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by klosar pravi »

Slovaci koji su prošli Legiju lošiji od njih, a starče?
Labirint

#12449 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Labirint »

ultima_palabra wrote: manje više ostala ista ekipa sa istim trenerom, zadnja linija uigrana...
:pisnuo:
ultima_palabra

#12450 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Labirint wrote:
ultima_palabra wrote: manje više ostala ista ekipa sa istim trenerom, zadnja linija uigrana...
:pisnuo:
Ne kontam, šta sam pogrešno rekao?
Post Reply