sarajevoxxxx wrote:jogurt_ wrote:![]()
Ote mi post iz tastature
A najbolji potez izjava iz 2012. "koliko sutra sa nasom bracom vehabijama se grlim i klanjamo zajedno u Omejadskoj dzamiji u Damasku"
sarajevoxxxx wrote:jogurt_ wrote:![]()
Ote mi post iz tastature
E da hoce Ameri jos da napuste Kosovo da uletimo...ha...ma idi bre....славянин wrote:Sve se kuka za slobodu i ugnjetavanje velikih nad malim ali kada majcica Turska ugnjetava onda je dobro , free palestina kmeeee - to erdo satari kurde

sarajevoxxxx wrote:Vašington post: Režim požurio sa likvidacijama zatvorenika. Dovlači ih iz cijelih dijelova Sirije u zatvor Sajdanaja. Po noći im se sudi, ujutro se likividiraju ....
Kakav ti je komentar na ovu izjavu Lavrova da je tursko prisustvo u Siriji u Idlibu legalno i legitimno tj da ima saglasnost Asadove vlade? Zar nije režim cijelo vrijeme vrištao da se turske snage u Siriji nalaze nelegalno, da su okupatori?muhafuca wrote:sarajevoxxxx wrote:Vašington post: Režim požurio sa likvidacijama zatvorenika. Dovlači ih iz cijelih dijelova Sirije u zatvor Sajdanaja. Po noći im se sudi, ujutro se likividiraju ....
Jel ovo CIA bilten pokusava nesto izmajmunisati da se vrate Ameri u Siriju
Sto opet Hemijski napad ne proguraju![]()
Kad god se pocelo pricati o povlacenju Amera iz Sirije - Assad brze bolje pozuri neko sranje napravit da se Ameri ne povuku.
Jel ovo Assad radi za CIA-u savoxxxe - de nesto ti svojom "saudijski hezbollah" logikom objasni, slabo meni ovo ide
Odgovorit cu - de ti prvo komentarisi zatrazeno - kad si vec zakaciosarajevoxxxx wrote:Kakav ti je komentar na ovu izjavu Lavrova da je tursko prisustvo u Siriji u Idlibu legalno i legitimno tj da ima saglasnost Asadove vlade? Zar nije režim cijelo vrijeme vrištao da se turske snage u Siriji nalaze nelegalno, da su okupatori?muhafuca wrote:sarajevoxxxx wrote:Vašington post: Režim požurio sa likvidacijama zatvorenika. Dovlači ih iz cijelih dijelova Sirije u zatvor Sajdanaja. Po noći im se sudi, ujutro se likividiraju ....
Kad god se pocelo pricati o povlacenju Amera iz Sirije - Assad brze bolje pozuri neko sranje napravit da se Ameri ne povuku.
Jel ovo Assad radi za CIA-u savoxxxe - de nesto ti svojom "saudijski hezbollah" logikom objasni, slabo meni ovo ide
Tramp ako se predomisli neće to uraditi zbog ovakvih tekstova, već zbog svojih saveznika Kurda. Amerika je i prije odluke o povlačenju stalno ponavlja da joj nije cilj rušenje Asada.muhafuca wrote:
Trumpovi saveznici su i Turci i Kurdi - doslo vrijeme da se bira - ne moze se vise migoljiti izmedju jednih i drugih i "balansirati"sarajevoxxxx wrote:Tramp ako se predomisli neće to uraditi zbog ovakvih tekstova, već zbog svojih saveznika Kurda. Amerika je i prije odluke o povlačenju stalno ponavlja da joj nije cilj rušenje Asada.muhafuca wrote:
Što se tiče konkretno teksta, zadnjih pola godine režim konstantno vrši likvidacije i ja sam ovdje na forumu pisao da režim hapsi bivše pripadnike opozicije od Dere i Damaska pa do Homsa i Hame. Tako da je tekst mali doprinos Vašington posta da se zna kakav fašizam još uvijek živi i diše u Damasku.
Ti si opsjednut zavjerama, svaki tekst stavljaš u neki svoj kontekst.
da ti ne ostanem duzan na ovosarajevoxxxx wrote:
Kakav ti je komentar na ovu izjavu Lavrova da je tursko prisustvo u Siriji u Idlibu legalno i legitimno tj da ima saglasnost Asadove vlade? Zar nije režim cijelo vrijeme vrištao da se turske snage u Siriji nalaze nelegalno, da su okupatori?
Čuj dogovoreni.muhafuca wrote:Turski Check points u Idlibu su dogovoreni u Astani ili Sociju nebitno - i na to potpis stavili i Sirija i Iran i Rusija i Turska
Nisu Turci nikad nista uzeli u Idlib-u - oni tamo imaju samo check point-e i to je to - HTS (ili alQaida) tamo vlada i oni seDino34 wrote:
Čuj dogovoreni.muhafuca wrote:Turski Check points u Idlibu su dogovoreni u Astani ili Sociju nebitno - i na to potpis stavili i Sirija i Iran i Rusija i Turska
Zar to turci nisu uzeli prije astane?
Džaferi u UN-u zatim Muallim, stalno su ponavljali da je Turska okupator, da je Efrin okupiran.muhafuca wrote:da ti ne ostanem duzan na ovosarajevoxxxx wrote:
Kakav ti je komentar na ovu izjavu Lavrova da je tursko prisustvo u Siriji u Idlibu legalno i legitimno tj da ima saglasnost Asadove vlade? Zar nije režim cijelo vrijeme vrištao da se turske snage u Siriji nalaze nelegalno, da su okupatori?
Tursko prisustvo u Idlibu je legalno i po Lavrovu i po Sirijskoj vladi.
Turski Check points u Idlibu su dogovoreni u Astani ili Sociju nebitno - i na to potpis stavili i Sirija i Iran i Rusija i Turska.
U tom smislu i kapacitetu sasvim legalni - Tursko prisustvo u ostalim djelovima Sirije je nelegalno jer to niko od Sirijskih vlasti nije odobrio.
Sad za sad je tako - sta ce biti u buducnosti je stvar spekulacija i gledanja u kasike - ali trenutno i samo u Idlibu (ovaj dio koji kontrolisu AlQaida i jos par jihadist grupica) - Turski check points su legalni.
Pobjeda Sirije sto ce im neprijatelj tj. Turska vjerovatno okupirati veliki dio teritorije.Masi zastavom masiNadzornik wrote:Pentagon:potpisana je naredba za povlacenje trupa iz Sirije.
Nalog za povlacenje trupa iz Sirije je potpisan,izjavio je portparol pentagona sinoc ne navodeci detalje.
Afrin okupiran - tamo je Turska okupatorsarajevoxxxx wrote:Džaferi u UN-u zatim Muallim, stalno su ponavljali da je Turska okupator, da je Efrin okupiran.muhafuca wrote:da ti ne ostanem duzan na ovosarajevoxxxx wrote:
Tursko prisustvo u Idlibu je legalno i po Lavrovu i po Sirijskoj vladi.
Turski Check points u Idlibu su dogovoreni u Astani ili Sociju nebitno - i na to potpis stavili i Sirija i Iran i Rusija i Turska.
U tom smislu i kapacitetu sasvim legalni - Tursko prisustvo u ostalim djelovima Sirije je nelegalno jer to niko od Sirijskih vlasti nije odobrio.
Sad za sad je tako - sta ce biti u buducnosti je stvar spekulacija i gledanja u kasike - ali trenutno i samo u Idlibu (ovaj dio koji kontrolisu AlQaida i jos par jihadist grupica) - Turski check points su legalni.
Ja samo pitam je li to neki nesporazum u vezi ove današnje izjave Lavrova? Je li Turska okupator ili nije? Ne može obadvoje

Ako uzmemo u obzir to da bi eventualnim povlačenjem turske iz idliba rusi i režim poravnali nusru i co., postavlja se legitimno pitanje, ko je zapravo pravi gazda u Idlibu, turska ili nusramuhafuca wrote:Zeleni dio - Idlib - tu alQaida vlada a tu turska ima samo check point-e i tu je legalno prema dogovoru sa Sirijom Rusima i Iranom.
normalno svako vodi svoju politiku - i Sirijci su toga svjesniDino34 wrote:Ako uzmemo u obzir to da bi eventualnim povlačenjem turske iz idliba rusi i režim poravnali nusru i co., postavlja se legitimno pitanje, ko je zapravo pravi gazda u Idlibu, turska ili nusramuhafuca wrote:Zeleni dio - Idlib - tu alQaida vlada a tu turska ima samo check point-e i tu je legalno prema dogovoru sa Sirijom Rusima i Iranom.
Da, rusi pominju legalno prisustvo turske u Idlibu a istovremeno prešućuju okupaciju afrina.
Ono, u pregovorima su sa turcima pa neće plaho da talasaju.
Mislim da će tako biti i u ostatku kojeg bi eventualno uzela turska.
Rujama je bitna obala, jebo asada.
Braniš neodbranjivo. Dogovor u Astani i Sočiju vodili su Turska, Rusija, i Iran. Sa dozvolom Turske i Irana ušli su u Siriju i u tome se obojica slažemo.Međutim, Damask niti je šta potpisao niti ga je ko šta pitao, i to je opće poznata stvar koju ni sam režim ne negira, ali je i ne spominje previše jer mu ta činjenica ne odgovora.muhafuca wrote: Afrin okupiran - tamo je Turska okupator
U Idlibu Turska ima check pointe po dogovoru izmedju Sirijske vlade i Turske (i Rusije i Irana).
Objasnjeno ti je - nije mi jasno sta ti vise nije jasno
Lavrov je rekao da su Turci u Idlibu legalno - ne u Afrinu.
To ti nakon sedam godina se pravis grbav pa neznas da su odvojene vlasti u Idlibu gdje AlQaida vlada i u Afrinu gdje TFSA vlada?
- Nije ova situacija pala sama sa neba, nije nastalla sama od sebe, nego je posljedica promišljene politike saveznika Sirije. Nakon izlaska SAA na granicu sa Jordanom i Izraelom te čišćenja enklava, pozicija američkih snaga je postala apsurdna, nepespektivna, politički rizična (rizik potpunog gubitka izuzetno bitne NATO-članice, Turske) i naravno, skupa.nikad_vise wrote:Mislim da je u odluci Trampa da se povuce presudio vise Erdogan licno i njegov odnos s Trampom,nego neko bjezanje Amera od Rusa,Sirijaca i slicne gluposti.
MagnierToday I explain why @realDonaldTrump is leaving behind his withdrawal of troops from #Syria a trap to #Russia #Turkey and #Iran. Not very difficult to manage.