Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#12401 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote: - "Najuticajniji sunijski autoritet" je onaj, koga imam džamije el-Aksa u Jerusalimu (al-Masjid al-Aqsa), Šejh Salahuddin Bin Ibrahim,
Uzgred, covjek, ako se moze tako nazvati, nije uopste imam dzamije vec jedan od onih koji su povremeno drzali predavanja u Mesdzidul Aksi. Poznat je po izjavama tipa da je Sulejman a.s. imao vremeplov i da je mogao putovati kroz vrijeme, te kako je Sulejman a.s. imao hemijsko oruzje. U vise navrata je popljuvao Hamas zbog Hamasove podrske sirijskoj opoziciji a Kardavija nazvao Dedzalom, pojavljivao se i u medijima, a drzavna sirijska TV ga je predstavljala kao imama Mesdzidul Akse.

"Kulu Allah kulu Allah eshebiha tatla berra" i "surija hurre surija hurre Ebu Arefe tatla berre" Slobodna Sirija, Slobodna Sirija, Ebu Arefe neka ide van" ovim rijecima je jucer ispracen iz Akse od strane klanjaca koji su se zatekli tu u mesdzidu kada je htio odrzati predavanje ovaj u najmanje ruku kontraverzni imam po imenu Salahudin Ebu Arefe poznat po svojoj podrsci rezimu Besara Asada.

Image
Challenger__

#12402 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

u najmanje ruku kontraverzni imam po imenu Salahudin Ebu Arefe poznat po svojoj podrsci rezimu Besara Asada.
- Zapaziću da nije usamljen i da ih je sve više.

- Džebra, tebra. Sada sam vidio jedan komentar koji to kaže: "2 years ago", ali u replici prethodniku tako da ne znam da li je to ironija ili činjenica. Ipak, zapazio sam da je danas ovaj video cirkulisao na više ardesa, tako da mislim da je izjava nova, iako, definitivno, stoji i ta opcija da je riječ o re-uploadu neke izjave stare dvije godine.
DzeBra

#12403 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Challenger__ wrote:- Džebra, tebra. Sada sam vidio jedan komentar koji to kaže: "2 years ago", ali u replici prethodniku tako da ne znam da li je to ironija ili činjenica. Ipak, zapazio sam da je danas ovaj video cirkulisao na više ardesa, tako da mislim da je izjava nova, iako, definitivno, stoji i ta opcija da je riječ o re-uploadu neke izjave stare dvije godine.
OK buraz ...
Historijski su ovo dogadjaji pa sam zbog toga extra oprezan.
Ne smijemo dozvoliti da nam se potkrade neka greška ;)
Challenger__

#12404 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DzeBra wrote: OK buraz ...
Historijski su ovo dogadjaji pa sam zbog toga extra oprezan.
Ne smijemo dozvoliti da nam se potkrade neka greška ;)
Tako je, slažem se 100%! Ovo su tako značajna vremena da nema mjesta ni našim sujetama, ni željama, samo golim činjenicama. Draže mi je tim više što je apel na poseban oprez došao iz "našeg" tabora.

:thumbup:
Challenger__

#12405 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Potpuno okruženje: sirijska vojska zauzela prometnicu koja povezuje Homs i Ba'albek"

Image
Prema najnovijim informacijama koje prenosi Press TV, sirijska vojska preuzela je kontrolu nad ključnom prometnicom koja povezuje Homs i libanonski grad Ba'albek. Prometnica prolazi kroz Qusayr.

Imajući u vidu kako vojska drži teritorije uokolo grada s južne, istočne i zapadne strane, ovime se - ukoliko su informacije kredibilne - u potpunosti zatvara obruč oko pobunjeničkih snaga koje se nalaze na prostorima sjevernih gradskih četvrta Qusayra. Podsjetimo kako je tijekom dana preuzeta kontrola i nad zračnom lukom al-Dabaa koja je do sada bila u rukama pobunjenika.
Izvori:

KLIK 1
KLIK 2
sustinca

#12406 Re: Sirija

Post by sustinca »

Skroz zbunjeno,na jednu stranu simpatije prema mudzahedinima,na drugo ne moze to biti ok kad i USA podrzava :roll: ne volim ni sije,ali ni teroriste(mada znam da se tim terminima barata kako ko hoce)
Dr_dre

#12407 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Skroz zbunjeno,na jednu stranu simpatije prema mudzahedinima,na drugo ne moze to biti ok kad i USA podrzava ne volim ni sije,ali ni teroriste(mada znam da se tim terminima barata kako ko hoce)
A kako to USA podrzava pobunjenike?
Samo na jeziku,a djelima u vidu embarga na uvoz oruzja kao i kod nas sto je bilo.
Dr_dre

#12408 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Challenger__

#12409 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Dobro jutro. E moj doktore... Evo ti videa:

______
“Al-Nusra Front” beheads the leader of “ FSA - al-Shamal Brigade”

- Al nusra odsjekla glavu lideru FSA al-Shamal Brigade
Syria 24 English

______

- svjetska politička scena je uglavnom pozornica ružnih, praznih mediokriteta i kukavica. Jedan od izuzetaka je predsjednik Ekvadora, Rafael Korea (Rafael Correa) koji, naravno, podržava zemlju Siriju:

Image
President Rafael Correa of Ecuador affirmed his country's solidarity with Syria, as leadership and people, in the face of war against it, launched by the international imperialism.

"We are reading an open book and issues are clear… what Syria encounters is a conspiracy, not demands for democracy," President Correa said during a ceremony on his re-election for a new constitutional term at the National Assembly in Ecuador's capital Quito.

Syria's Ambassador to Venezuela Ghassan Abbas who represented Syria at the ceremony conveyed President Bashar al-Assad and the Syrian government's congratulations to President Correa who in turn conveyed his heartfelt whishes to President al-Assad.

In this regard, Ecuador Foreign Minister Ricardo Patino who met the Syrian Ambassador during the celebration affirmed his country's support and solidarity with Syria at all international circles against the new colonial attack.
SANA, Syria 24 English
donja_crtica

#12410 Re: Sirija

Post by donja_crtica »

Za razliku od balavaca koji mišljenje kupe sa srpskih foruma i do juče na karti Siriju nisu mogli naći ja sam dio života proveo u Damasku.
I to većiom s ljudima koji nisu problema sa bašarom imali. Naprotiv lijepo su živjeli. Tako da imam i informacija i iskustva ličnog kada pričam o četničkoj SAA grupaciji i ne treba mi islambosna da stav formiram.
crnoplavo

#12411 Re: Sirija

Post by crnoplavo »

Challenger__ wrote:

______
“Al-Nusra Front” beheads the leader of “ FSA - al-Shamal Brigade”

- Al nusra odsjekla glavu lideru FSA al-Shamal Brigade
Syria 24 English

______

Nestalo im hrane... Kanibali jedu jedni druge...

Image
Last edited by crnoplavo on 26/05/2013 11:35, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#12412 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

donja_crtica wrote:Za razliku od balavaca koji mišljenje kupe sa srpskih foruma i do juče na karti Siriju nisu mogli naći ja sam dio života proveo u Damasku.
I to većiom s ljudima koji nisu problema sa bašarom imali. Naprotiv lijepo su živjeli. Tako da imam i informacija i iskustva ličnog kada pričam o četničkoj SAA grupaciji i ne treba mi islambosna da stav formiram.
Ma sve se nekako moze izdrzati ali brate kad ti dodju i traze da im prevedes sa arapskog jezika eto je vec ludnica. Kao ljudi bi da raspravljaju i da provode 24 sata dnevno na temi Sirija a ne znaju jedne rijeci arapskog jezika ili sto kazes nikad dana u Siriji nisu proveli.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12413 Re: Sirija

Post by Truba »

lijepa molitva na onom gore snimku samo ne bori se protiv komunista ili kineza
nego protiv svoje braće... ili polubraće...
ljudi su očito prevareni
nek traže od UNa da se predaju da ih se popiše da ne bude osvete
sarajevoxxxx

#12414 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:"Potpuno okruženje: sirijska vojska zauzela prometnicu koja povezuje Homs i Ba'albek"
Moze biti, ali nebitno u cijelom kontekstu, Homs je ionako dvije godineu okruzenju, ulazak Hezbollaha je donio svjezinu rezimu ali pokazalo se da ni to nije dovoljno u mjeri na koju je rezim racunao. Kusajr je trebao davno biti zavrsen, a kraj se ni ne nazire. Koga ce rezim pozvati u pomoc poslije Hezbollaha ? Iran ili desetak hiljada iranske vojske ? I da to urade opet se na terenu nista ne bi promjenilo. Rezim je jednostavno na izdisaju ispucao je glavnog djokera nista mu nije pomoglo, i sada moze poceti brojati posljednje dane. Zivi bili pa vidjeli.
RMH79

#12415 Re: Sirija

Post by RMH79 »

Black swan wrote:lijepa molitva na onom gore snimku samo ne bori se protiv komunista ili kineza
nego protiv svoje braće... ili polubraće...
ljudi su očito prevareni
nek traže od UNa da se predaju da ih se popiše da ne bude osvete
Odavno su oni sve, one koji ne prihvataju njihovu ideologiju, proglasili nevjernicima i ohalalili njihovu krv, tako da ih ne smatraju ni istom vrstom, a kamoli bracom. Zalosno, ali istinito. Lobotomija je izuzetno opasna stvar...
RMH79

#12416 Re: Sirija

Post by RMH79 »

sarajevoxxxx wrote: Moze biti, ali nebitno u cijelom kontekstu, Homs je ionako dvije godineu okruzenju, ulazak Hezbollaha je donio svjezinu rezimu ali pokazalo se da ni to nije dovoljno u mjeri na koju je rezim racunao. Kusajr je trebao davno biti zavrsen, a kraj se ni ne nazire. Koga ce rezim pozvati u pomoc poslije Hezbollaha ? Iran ili desetak hiljada iranske vojske ? I da to urade o rupet se na terenu nista ne bi promjenilo. Rezim je jednostavno na izdisaju ispucao je glavnog djokera nista mu nije pomoglo, i sada moze poceti brojati posljednje dane. Zivi bili pa vidjeli.

Grohotom se smijem.Grohotom...
graue_maus

#12417 Re: Sirija

Post by graue_maus »

dobra slika ........ali faktori na slici su apsurdni i nevjerovatni ......... :-)
Image
dado86

#12418 Re: Sirija

Post by dado86 »

đe ba zapelo...zar asadovi četnici nisu zauzeli taj kusajr...juče su čede govorile da se radi o satima :zzzz:
basar

#12419 Re: Sirija

Post by basar »

Šta je sa vehabocionistima, do juče su govorili da će maknuti Assada za par mjeseci i da će poklati sve alevite?
dado86

#12420 Re: Sirija

Post by dado86 »

pogledaj mapu sirije i vidjet ćeš kolko mu je još ostalo :D
hneuron

#12421 Re: Sirija

Post by hneuron »

http://www.youtube.com/watch?v=WcCyEp_H ... detailpage
Malo bolesne doktrine za indoktrinisane.U najboljem talibanskom stilu za "demokratsku" Siriju po mjeri svakoga... osim sirijaca naravno...
muhafuca

#12422 Re: Sirija

Post by muhafuca »

dado86 wrote:pogledaj mapu sirije i vidjet ćeš kolko mu je još ostalo :D
hajd ti postavi pa nam objasni ko sta drzi pa da vidimo
bogoljub

#12423 Re: Sirija

Post by bogoljub »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:"Potpuno okruženje: sirijska vojska zauzela prometnicu koja povezuje Homs i Ba'albek"
Moze biti, ali nebitno u cijelom kontekstu, Homs je ionako dvije godineu okruzenju, ulazak Hezbollaha je donio svjezinu rezimu ali pokazalo se da ni to nije dovoljno u mjeri na koju je rezim racunao. Kusajr je trebao davno biti zavrsen, a kraj se ni ne nazire. Koga ce rezim pozvati u pomoc poslije Hezbollaha ? Iran ili desetak hiljada iranske vojske ? I da to urade opet se na terenu nista ne bi promjenilo. Rezim je jednostavno na izdisaju ispucao je glavnog djokera nista mu nije pomoglo, i sada moze poceti brojati posljednje dane. Zivi bili pa vidjeli.
Smatrao sam te ozbiljnim sagovornikom, koji prati situaciju ali, sa ovim postom si stvarno pokazao da uopšte ne pratiš razvoj stanja na terenu da bi mogao diskutovati!!!
dado86

#12424 Re: Sirija

Post by dado86 »

muhafuca wrote:
dado86 wrote:pogledaj mapu sirije i vidjet ćeš kolko mu je još ostalo :D
hajd ti postavi pa nam objasni ko sta drzi pa da vidimo
Image

zeleno-braća muslimani
crveno-četnici
žuto-kurdi
plavo-vode se borbe
sarajevoxxxx

#12425 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Borac Hezbollaha u Kusajru ocajnicki trazi pomoc i podrsku granatama, govori svome nadredjenom da se nalazi u okruzenju sa svojom grupom saboraca, i da je pokriven sa sve cetiri strane te da nikoga ne vide

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... c9USmPm9DQ
Locked