HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MTV

#12401 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Mktv vise neemituje na satelitu, financijski razlozi a svi ih jos imamo u ponudi. Ja sam na logosoftu i crnilo na mktv
The Realist

#12402 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Može biti da će postepeno gasiti firmu i prebacivati korisnike na Telemach, kako bi izbjegli probleme sa pink-om i sličnim stvarima, no opet, ako su Velnetu dali sve, trebali bi i ovdje.
kakaljin

#12403 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:Može biti da će postepeno gasiti firmu i prebacivati korisnike na Telemach, kako bi izbjegli probleme sa pink-om i sličnim stvarima, no opet, ako su Velnetu dali sve, trebali bi i ovdje.
Kakav problem sa pinkom.

Pa svako normalan ce objediniti ponudu i HS-a i Telemacha u jedinstvenu ponudu da imas sve ponuditi korisnicima. Jer korisnici HS-a su uvijek trazili kanale koje nisu imali a bili su na telemachu, a isto tako korisnici telemacha su trazili kanale koje su imali korisnici HS-a. Znaci objedinjavanjem ove dvije firme dolazi do spajanja i ponuda i zadovoljstvo svih korisnika.
Benq

#12404 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:Može biti da će postepeno gasiti firmu i prebacivati korisnike na Telemach, kako bi izbjegli probleme sa pink-om i sličnim stvarima, no opet, ako su Velnetu dali sve, trebali bi i ovdje.
Kod HS-a je problem sto ima nezadovoljnih suvlasnika i nekih neisplacenih dugovanja , sudovi ... ko ce vise znat , moze to da koci sve. Ostaje da se vidi..
The Realist

#12405 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakaljin wrote:Kakav problem sa pinkom.

Pa svako normalan ce objediniti ponudu i HS-a i Telemacha u jedinstvenu ponudu da imas sve ponuditi korisnicima. Jer korisnici HS-a su uvijek trazili kanale koje nisu imali a bili su na telemachu, a isto tako korisnici telemacha su trazili kanale koje su imali korisnici HS-a. Znaci objedinjavanjem ove dvije firme dolazi do spajanja i ponuda i zadovoljstvo svih korisnika.
Da je to Telemach htio, uradio bi ranije. Osim toga, oni se sa vlasnicima Arena takmiče i sigurno im ne žele davati dodatan novac u vidu novih pretplatnika, tako da nema od toga ništa.
Benq wrote: Kod HS-a je problem sto ima nezadovoljnih suvlasnika i nekih neisplacenih dugovanja , sudovi ... ko ce vise znat , moze to da koci sve. Ostaje da se vidi..
To bi moralo biti riješeno prodajom, ili su ih kupili, ili nisu, mislim da nema između.
kakaljin

#12406 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:
kakaljin wrote:Kakav problem sa pinkom.

Da je to Telemach htio, uradio bi ranije. Osim toga, oni se sa vlasnicima Arena takmiče i sigurno im ne žele davati dodatan novac u vidu novih pretplatnika, tako da nema od toga ništa.
Benq wrote: Kod HS-a je problem sto ima nezadovoljnih suvlasnika i nekih neisplacenih dugovanja , sudovi ... ko ce vise znat , moze to da koci sve. Ostaje da se vidi..
To bi moralo biti riješeno prodajom, ili su ih kupili, ili nisu, mislim da nema između.
Sada ce morati jer preuzimaju najveceg kablovskog operatera u Sarajevu, tako da ce morati to uraditi ili ce kanali koji su pod telemachom izgubiti eskluzivu za sadrzaj jer ce morati dozvoliti i ostalim gradjanima u drzavi da imaju pravo gledati sadrzaj koji je kupljen da se emituje na cijelom podruciju BiH.
bull21

#12407 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Danas cijeli dan puca internet. diFno
rizibizi

#12408 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Ima li kakvih informacija, kad ce da se desi taj prelazak, ulazak, izlazak? Dodje septembar, evo i 10. danas jos nista.
Benq

#12409 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Image
MTV

#12410 Re: HS kablovska

Post by MTV »

:lol: :lol:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#12411 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Neki dan u SCC-u na info pultu sam pitao o eventualnom prelasku na TM. Dobio sam odgovor da je kupovina završena prije mjesec dana ali da se ne zna tačno kada će se desiti zvanično spajanje odnosno puštanje usvih kanala i nama koji smo na HS-u.

Tako da... :zzzz:
made_in_sarajevo

#12412 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

suad-sarajevo wrote:Neki dan u SCC-u na info pultu sam pitao o eventualnom prelasku na TM. Dobio sam odgovor da je kupovina završena prije mjesec dana ali da se ne zna tačno kada će se desiti zvanično spajanje odnosno puštanje usvih kanala i nama koji smo na HS-u.

ja juce u HS bio nako i usput pitam za telemach, kaze frajer mogu sutra pustiti kanale,a mogu za godinu nemam pojma :mrgreen: . sad im se radi reorganizacija firma,nema vise zajebancije, ne platis kablovsku gase odma i internet.
radiša

#12413 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Ma to neki mudroser,igraj bingo mozda ces dobit sad u petak a mozda za 50 godina.
bull21

#12414 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

made_in_sarajevo wrote:
suad-sarajevo wrote:Neki dan u SCC-u na info pultu sam pitao o eventualnom prelasku na TM. Dobio sam odgovor da je kupovina završena prije mjesec dana ali da se ne zna tačno kada će se desiti zvanično spajanje odnosno puštanje usvih kanala i nama koji smo na HS-u.

ja juce u HS bio nako i usput pitam za telemach, kaze frajer mogu sutra pustiti kanale,a mogu za godinu nemam pojma :mrgreen: . sad im se radi reorganizacija firma,nema vise zajebancije, ne platis kablovsku gase odma i internet.
Telemachovu politiku mogu sprovoditi tek onda kada budemo imali telemachov program i cijenu. Do tada, zdra'o.
made_in_sarajevo

#12415 Re: HS kablovska

bull21 wrote:
made_in_sarajevo wrote:

Telemachovu politiku mogu sprovoditi tek onda kada budemo imali telemachov program i cijenu. Do tada, zdra'o.
Vec je provode, prvi korak reorganizacije nemoj da ko 1km bude duzan,gasi ga odma
probook

#12416 Re: HS kablovska

Post by probook »

I treba...ne platis cao...nije kablovska nesto bez cega se ne moze...
Astrix

#12417 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

chakany wrote:Bice SK za HS korisnike, nece biti SK za HS korisnike :lol: Pa ovdje se više ne zna, ni ko pije, ni ko plaća.Odavno HS nije uveo ništa novo u svoju ponudu. Iskreno, nešto ne vjerujem u tu priču kako ih je Telemach uzeo, ali hajde vidjet ćemo još. Ima tu dosta kanala koji ljudi traže, od SK pa do B92, PRVE, RTS 1, RTS 2.
I da na frekvenciji gdje je MKTV (Makedonija), odavno nema programa, pa eto mogu umjesto MKTV-a uvesti neki kanal.

Koji ce nam klinac ti kanali, da imamo jos vise ovih reality sranja... Radije mi nemoj dati nista nego te kanale.
made_in_sarajevo

#12418 Re: HS kablovska

probook wrote:I treba...ne platis cao...nije kablovska nesto bez cega se ne moze...
uredu kad je paket,a sta cemo kad su tri odvojene usluge? ne platis kablovsku ugase ti internet i telefon,a tri razlicita ugovora potpisana? to je vec preseravanje. ja ne platim bhtelecomu mobitel oni meni ugase i fiksni,fax,adsl...
AdrianMole

#12419 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Food Network HD dobio hrvatske titlove.Bilo bi lijepo kada bi se sjetili i za National Geographic HD koji isto odnedavno ima hrvatske titlove.Ipak,ima pomaka na bolje :-D
Benq

#12420 Re: HS kablovska

Post by Benq »

E jes' im neki pomak .. ubacili hrvatske titlove na Food Network koji ne gleda 95% korisnika , i to je sve "novo" za skoro dvije godine :-?
The Realist

#12421 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

E da mi još rade HD kanali kako treba....
bull21

#12422 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

The Realist wrote:E da mi još rade HD kanali kako treba....
Izuzev sportskih, njihova ponuda HD kanala je očajna. Tri kanala, Jazeera, Face i Bht. Ovo ostalo je smijurija
The Realist

#12423 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bull21 wrote:
The Realist wrote:E da mi još rade HD kanali kako treba....
Izuzev sportskih, njihova ponuda HD kanala je očajna. Tri kanala, Jazeera, Face i Bht. Ovo ostalo je smijurija
Da, ali Telemach ima više, pa valjda će tada raditi.
supercali

#12424 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Pitao sam vecu "civiju" od montera servisera operatera i sl i ovako mi kaze
Zasada ce valjda ostati kao odvojeno al ce valjda ubaciti kanale iz telemacha postepeno
Moduli ostaju jer i tm uvodi module bas zbog hs-a inace bi se mahovci nacekali modula
Sto se tice interneta polako ce prebacivati na tm pakete valjda kako kome istice ugovor ili sl
A ukupni paketi valjda se nadaju da ce kroz akcije svi preci na tm
Telefon nisam pitao jer ga nemam pa me i ne zanima

To je ukratko e sad ako on laze lazem i ja vas mada je meni pouzdan izvor pa cemo vidjeti
Benq

#12425 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ne vjerujem da te slagao , jer evo od juce je poceo cirkus sa internetom i kod mene , bila su sigurno 3 prekida po 20 minuta , i sad upalim komp kad vidim opet nema neta , pogledam u modem a tamo lampice ugasene :-)

Nesto se desava , a sta..
Locked