HS kablovska
Moderator: anex
- MTV
#12401 Re: HS kablovska
Mktv vise neemituje na satelitu, financijski razlozi a svi ih jos imamo u ponudi. Ja sam na logosoftu i crnilo na mktv
-
The Realist
#12402 Re: HS kablovska
Može biti da će postepeno gasiti firmu i prebacivati korisnike na Telemach, kako bi izbjegli probleme sa pink-om i sličnim stvarima, no opet, ako su Velnetu dali sve, trebali bi i ovdje.
-
kakaljin
#12403 Re: HS kablovska
Kakav problem sa pinkom.The Realist wrote:Može biti da će postepeno gasiti firmu i prebacivati korisnike na Telemach, kako bi izbjegli probleme sa pink-om i sličnim stvarima, no opet, ako su Velnetu dali sve, trebali bi i ovdje.
Pa svako normalan ce objediniti ponudu i HS-a i Telemacha u jedinstvenu ponudu da imas sve ponuditi korisnicima. Jer korisnici HS-a su uvijek trazili kanale koje nisu imali a bili su na telemachu, a isto tako korisnici telemacha su trazili kanale koje su imali korisnici HS-a. Znaci objedinjavanjem ove dvije firme dolazi do spajanja i ponuda i zadovoljstvo svih korisnika.
- Benq
#12404 Re: HS kablovska
Kod HS-a je problem sto ima nezadovoljnih suvlasnika i nekih neisplacenih dugovanja , sudovi ... ko ce vise znat , moze to da koci sve. Ostaje da se vidi..The Realist wrote:Može biti da će postepeno gasiti firmu i prebacivati korisnike na Telemach, kako bi izbjegli probleme sa pink-om i sličnim stvarima, no opet, ako su Velnetu dali sve, trebali bi i ovdje.
-
The Realist
#12405 Re: HS kablovska
Da je to Telemach htio, uradio bi ranije. Osim toga, oni se sa vlasnicima Arena takmiče i sigurno im ne žele davati dodatan novac u vidu novih pretplatnika, tako da nema od toga ništa.kakaljin wrote:Kakav problem sa pinkom.
Pa svako normalan ce objediniti ponudu i HS-a i Telemacha u jedinstvenu ponudu da imas sve ponuditi korisnicima. Jer korisnici HS-a su uvijek trazili kanale koje nisu imali a bili su na telemachu, a isto tako korisnici telemacha su trazili kanale koje su imali korisnici HS-a. Znaci objedinjavanjem ove dvije firme dolazi do spajanja i ponuda i zadovoljstvo svih korisnika.
To bi moralo biti riješeno prodajom, ili su ih kupili, ili nisu, mislim da nema između.Benq wrote: Kod HS-a je problem sto ima nezadovoljnih suvlasnika i nekih neisplacenih dugovanja , sudovi ... ko ce vise znat , moze to da koci sve. Ostaje da se vidi..
-
kakaljin
#12406 Re: HS kablovska
Sada ce morati jer preuzimaju najveceg kablovskog operatera u Sarajevu, tako da ce morati to uraditi ili ce kanali koji su pod telemachom izgubiti eskluzivu za sadrzaj jer ce morati dozvoliti i ostalim gradjanima u drzavi da imaju pravo gledati sadrzaj koji je kupljen da se emituje na cijelom podruciju BiH.The Realist wrote:Da je to Telemach htio, uradio bi ranije. Osim toga, oni se sa vlasnicima Arena takmiče i sigurno im ne žele davati dodatan novac u vidu novih pretplatnika, tako da nema od toga ništa.kakaljin wrote:Kakav problem sa pinkom.
To bi moralo biti riješeno prodajom, ili su ih kupili, ili nisu, mislim da nema između.Benq wrote: Kod HS-a je problem sto ima nezadovoljnih suvlasnika i nekih neisplacenih dugovanja , sudovi ... ko ce vise znat , moze to da koci sve. Ostaje da se vidi..
-
bull21
#12407 Re: HS kablovska
Danas cijeli dan puca internet. diFno
-
rizibizi
#12408 Re: HS kablovska
Ima li kakvih informacija, kad ce da se desi taj prelazak, ulazak, izlazak? Dodje septembar, evo i 10. danas jos nista.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#12411 Re: HS kablovska
Neki dan u SCC-u na info pultu sam pitao o eventualnom prelasku na TM. Dobio sam odgovor da je kupovina završena prije mjesec dana ali da se ne zna tačno kada će se desiti zvanično spajanje odnosno puštanje usvih kanala i nama koji smo na HS-u.
Tako da...
Tako da...
-
made_in_sarajevo
#12412 Re: HS kablovska
ja juce u HS bio nako i usput pitam za telemach, kaze frajer mogu sutra pustiti kanale,a mogu za godinu nemam pojmasuad-sarajevo wrote:Neki dan u SCC-u na info pultu sam pitao o eventualnom prelasku na TM. Dobio sam odgovor da je kupovina završena prije mjesec dana ali da se ne zna tačno kada će se desiti zvanično spajanje odnosno puštanje usvih kanala i nama koji smo na HS-u.
Tako da...
- radiša
#12413 Re: HS kablovska
Ma to neki mudroser,igraj bingo mozda ces dobit sad u petak a mozda za 50 godina.
-
bull21
#12414 Re: HS kablovska
Telemachovu politiku mogu sprovoditi tek onda kada budemo imali telemachov program i cijenu. Do tada, zdra'o.made_in_sarajevo wrote:ja juce u HS bio nako i usput pitam za telemach, kaze frajer mogu sutra pustiti kanale,a mogu za godinu nemam pojmasuad-sarajevo wrote:Neki dan u SCC-u na info pultu sam pitao o eventualnom prelasku na TM. Dobio sam odgovor da je kupovina završena prije mjesec dana ali da se ne zna tačno kada će se desiti zvanično spajanje odnosno puštanje usvih kanala i nama koji smo na HS-u.
Tako da.... sad im se radi reorganizacija firma,nema vise zajebancije, ne platis kablovsku gase odma i internet.
-
made_in_sarajevo
#12415 Re: HS kablovska
Vec je provode, prvi korak reorganizacije nemoj da ko 1km bude duzan,gasi ga odmabull21 wrote:Telemachovu politiku mogu sprovoditi tek onda kada budemo imali telemachov program i cijenu. Do tada, zdra'o.made_in_sarajevo wrote:ja juce u HS bio nako i usput pitam za telemach, kaze frajer mogu sutra pustiti kanale,a mogu za godinu nemam pojmasuad-sarajevo wrote:Neki dan u SCC-u na info pultu sam pitao o eventualnom prelasku na TM. Dobio sam odgovor da je kupovina završena prije mjesec dana ali da se ne zna tačno kada će se desiti zvanično spajanje odnosno puštanje usvih kanala i nama koji smo na HS-u.
Tako da.... sad im se radi reorganizacija firma,nema vise zajebancije, ne platis kablovsku gase odma i internet.
-
probook
#12416 Re: HS kablovska
I treba...ne platis cao...nije kablovska nesto bez cega se ne moze...
-
Astrix
#12417 Re: HS kablovska
chakany wrote:Bice SK za HS korisnike, nece biti SK za HS korisnikePa ovdje se više ne zna, ni ko pije, ni ko plaća.Odavno HS nije uveo ništa novo u svoju ponudu. Iskreno, nešto ne vjerujem u tu priču kako ih je Telemach uzeo, ali hajde vidjet ćemo još. Ima tu dosta kanala koji ljudi traže, od SK pa do B92, PRVE, RTS 1, RTS 2.
I da na frekvenciji gdje je MKTV (Makedonija), odavno nema programa, pa eto mogu umjesto MKTV-a uvesti neki kanal.
Koji ce nam klinac ti kanali, da imamo jos vise ovih reality sranja... Radije mi nemoj dati nista nego te kanale.
-
made_in_sarajevo
#12418 Re: HS kablovska
uredu kad je paket,a sta cemo kad su tri odvojene usluge? ne platis kablovsku ugase ti internet i telefon,a tri razlicita ugovora potpisana? to je vec preseravanje. ja ne platim bhtelecomu mobitel oni meni ugase i fiksni,fax,adsl...probook wrote:I treba...ne platis cao...nije kablovska nesto bez cega se ne moze...
-
AdrianMole
#12419 Re: HS kablovska
Food Network HD dobio hrvatske titlove.Bilo bi lijepo kada bi se sjetili i za National Geographic HD koji isto odnedavno ima hrvatske titlove.Ipak,ima pomaka na bolje 
- Benq
#12420 Re: HS kablovska
E jes' im neki pomak .. ubacili hrvatske titlove na Food Network koji ne gleda 95% korisnika , i to je sve "novo" za skoro dvije godine 
-
The Realist
#12421 Re: HS kablovska
E da mi još rade HD kanali kako treba....
-
bull21
#12422 Re: HS kablovska
Izuzev sportskih, njihova ponuda HD kanala je očajna. Tri kanala, Jazeera, Face i Bht. Ovo ostalo je smijurijaThe Realist wrote:E da mi još rade HD kanali kako treba....
-
The Realist
#12423 Re: HS kablovska
Da, ali Telemach ima više, pa valjda će tada raditi.bull21 wrote:Izuzev sportskih, njihova ponuda HD kanala je očajna. Tri kanala, Jazeera, Face i Bht. Ovo ostalo je smijurijaThe Realist wrote:E da mi još rade HD kanali kako treba....
- supercali
#12424 Re: HS kablovska
Pitao sam vecu "civiju" od montera servisera operatera i sl i ovako mi kaze
Zasada ce valjda ostati kao odvojeno al ce valjda ubaciti kanale iz telemacha postepeno
Moduli ostaju jer i tm uvodi module bas zbog hs-a inace bi se mahovci nacekali modula
Sto se tice interneta polako ce prebacivati na tm pakete valjda kako kome istice ugovor ili sl
A ukupni paketi valjda se nadaju da ce kroz akcije svi preci na tm
Telefon nisam pitao jer ga nemam pa me i ne zanima
To je ukratko e sad ako on laze lazem i ja vas mada je meni pouzdan izvor pa cemo vidjeti
Zasada ce valjda ostati kao odvojeno al ce valjda ubaciti kanale iz telemacha postepeno
Moduli ostaju jer i tm uvodi module bas zbog hs-a inace bi se mahovci nacekali modula
Sto se tice interneta polako ce prebacivati na tm pakete valjda kako kome istice ugovor ili sl
A ukupni paketi valjda se nadaju da ce kroz akcije svi preci na tm
Telefon nisam pitao jer ga nemam pa me i ne zanima
To je ukratko e sad ako on laze lazem i ja vas mada je meni pouzdan izvor pa cemo vidjeti
- Benq
#12425 Re: HS kablovska
Ne vjerujem da te slagao , jer evo od juce je poceo cirkus sa internetom i kod mene , bila su sigurno 3 prekida po 20 minuta , i sad upalim komp kad vidim opet nema neta , pogledam u modem a tamo lampice ugasene 
Nesto se desava , a sta..
Nesto se desava , a sta..