FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
alenthekiller

#12401 Re: FC Barcelona

Post by alenthekiller »

agent_001 wrote:
alenthekiller wrote:
Slazem se ..... Samo sto pojedincima, koji nisu navijaci Barcelone, to je tesko da priznaju - mada to dobro znaju ....
A Guardiola je dingospo i to veliki .... i to smeta pojedincima iz suparnickih tabora ...
Ja iskreno mrzim Barcu, jedan od najvecih razloga je taj su momcici ili cure do nekih 18 godina koji su svrsavali na Barcelonu. Primjer je lik kojeg poznajem, 18 godina, navija za Barcu i ja to postujem. Ali pisati neke statuse na spanskom koje ne zna ni sam prevesti, lajkovati svaki status od FC Barcelone na facebooku, svadjati se i vrijedjati ostale kad Barca pobijedi isto na facebooku, a uzivo kad pitas postavu prije Mesija, nadje se uvijek opravdanje. Sve postaje vremenom antipaticno i jedini razlog zbog kojeg mrzim taj klub su oni, djeca. Postujem sve, posebno Xavija, Puyola i tako dalje. Postujem i prave navijace Barce, vijerni sam fan Reala, a ne navijac, velika je razlika :D
E ovako i ja kontam samo iz suprotnog tabora, onako pratio sam i pratim barcu od stoickova i romarija, kad sam poceo kontat fudbal i uvijek mi se svidjao taj stil igre, pa do ovih današnjih momaka, svaka im cast, pratio sam i vou temu ali se nisam javljao jer se nesmatram navijačem nego simpatizerom, volim ih pogledati! Ali kad sam proćito bljuvotine i izmišljotine koje ljubomorni padobranci pišu ovdje o možda i anjboljoj generaciji fudbalera ikad, i to da imaju neke koristi nego nit su kad gledali uživo ni rel, milan, chelsea i slićne a kamo li stajali u nekom kopu i pjevali neku navijačku, pa onda taj prokleti FB i gluposti, natjeralo me je da postanem veči navijač na forumu nego što uistinu i jesam, internet naviaći i huligani su čudo, a pošto je kod nas sve specifično pa i to je posebna prića kod nas...

Večeras nije toliko ni loše, moralo je jednom stati, promašile se šanse koje su nekad završavale u golu, malo sreće kod prvog gola za madrid i lagano, neka malo ogladne za trofejima...[/quote]
Ima svega i svacega, ali zbog igre interesa nekih milionera da se svadjam sa ljudima kao sto si ti? Nema od toga nista :) Ima navijaca preko interneta koji vijerno prate svoj klub, ali prepoznaju se pravi navijaci. ;-) Ostavljam vas da pricate o klubovima, nemojte se samo svadjati :D
PS
Hoce li ko tiket, dobitni, sistem 6 od 8. Dobitak 2.13 :lol:
Platformas

#12402 Re: FC Barcelona

Post by Platformas »

Ima li ko link za snimak meca ?
omar little

#12403 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ja gledam barcu tri desetljeca i nagledala sam se intera, milana, ajaxa i cega sve ne. ovo je bio nenormalno dug period dominacije barce u primeri. nije se desavalo prije. to je valjda sto ova danasnja djeca ne znaju. guardiola je krivac sa zakasnjelim izmjenama danas. samo guardiola. i to je to. skoro pa se i radujem sto ce barca izgubiti ove "doslje" od navijaca. moj tim meni na ponos i diku representing total football 4 godine. <3 ( sto uopce ne znaci da nisam njihiv kriticar kad grijese ali to ne mijenja cinjenicu da cu za njih navijati) za primeru ima iduca sezona. za ligu prvaka...sirok i dug je camp nou. :)

Sent from my GT-I9100M using Tapatalk
oridjidji

#12404 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Cyrax wrote:Veceras je Pep izgubio utakmicu ali treba uzeti u obzir da igraju protiv Chelsea u utoraka to je daleko bitnija utakmica i imaju vece sanse da osvoje LP nego Primeru. Sad da je Real razvalio Barcu, da je ovo pocetak neke dominacije realovih mandova i onog uhljupa na klupi ko sto onanisu oni pacenici na temi o El Clasicu vala nije, naprotiv u zadnje 2-3 utakmice Valdes vise igra za Real nego za Barcu :D (ovo ja iz nekog neutralnog ugla :skoljka: -9)
Bar ja mislim da ce se na vjestackoj ekipi iz Londona kola slomiti svom snagom :D
nema unaprijed dobijenih utakmica, vjeruj mi da ce utakmica sa celzijem biti puno teza od ove i da ce se dobro barsa morati nasukati govana da prodje celzija. mozda ce cak utakmica poci u produzetke. celzijevi igraci se brane sa 11 igraca, zonski pokrivajuci prostor i pustajuci barsi da igra svoju igru. barsa je domacin, ali ima nezgodan rezultat, starta sa -1 i celzi ako da jedan go na njenom terenu, barsa mora dati 3 gola sto bi je automatski moglo kostati finala jer se celzi kvalitetno brani.

cuj vjestacka ekipa iz Londona, jel to neka podcjenjivacka ? :)
JohnnyS

#12405 Re: FC Barcelona

Post by JohnnyS »

omar little wrote:ja gledam barcu tri desetljeca i nagledala sam se intera, milana, ajaxa i cega sve ne. ovo je bio nenormalno dug period dominacije barce u primeri. nije se desavalo prije. to je valjda sto ova danasnja djeca ne znaju. guardiola je krivac sa zakasnjelim izmjenama danas. samo guardiola. i to je to. skoro pa se i radujem sto ce barca izgubiti ove "doslje" od navijaca. moj tim meni na ponos i diku representing total football 4 godine. <3 ( sto uopce ne znaci da nisam njihiv kriticar kad grijese ali to ne mijenja cinjenicu da cu za njih navijati) za primeru ima iduca sezona. za ligu prvaka...sirok i dug je camp nou. :)

1990–91, 1991–92, 1992–93, 1993–94 :oops: Jača dominacija nego ovih sezona... ali to su samo anomalije prirodnog stanja stvari, tj. Realove vladavine španjolskim i svjetskim nogometom :D
skenderija04

#12406 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:ja gledam barcu tri desetljeca i nagledala sam se intera, milana, ajaxa i cega sve ne. ovo je bio nenormalno dug period dominacije barce u primeri. nije se desavalo prije. to je valjda sto ova danasnja djeca ne znaju. guardiola je krivac sa zakasnjelim izmjenama danas. samo guardiola. i to je to. skoro pa se i radujem sto ce barca izgubiti ove "doslje" od navijaca. moj tim meni na ponos i diku representing total football 4 godine. <3 ( sto uopce ne znaci da nisam njihiv kriticar kad grijese ali to ne mijenja cinjenicu da cu za njih navijati) za primeru ima iduca sezona. za ligu prvaka...sirok i dug je camp nou. :)

U pravu si i potpisujem sve sto si napisala. Danas je Guardiola imao napad velikog trenera i poceo je utakmicu bez Piquea,Pedra,Cesca i Alexisa. Zasto je to tako valjda samo on zna. Mozda je procijenio da mu je utorak vazniji,mozda je mislio da i ovako moze pobijediti ili odnosi u ekipi nisu bas najbolji pa su u pitanju kazne. Bez obzira na sve, ne bi volio da se kola slome na Thiahu i Tellu.
Dr. Kuca

#12407 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Katastrofalno su pripremljeni usli u sezonu i to ih je kostalo.
LSD

#12408 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:

U pravu si i potpisujem sve sto si napisala. Danas je Guardiola imao napad velikog trenera i poceo je utakmicu bez Piquea,Pedra,Cesca i Alexisa. Zasto je to tako valjda samo on zna. Mozda je procijenio da mu je utorak vazniji,mozda je mislio da i ovako moze pobijediti ili odnosi u ekipi nisu bas najbolji pa su u pitanju kazne. Bez obzira na sve, ne bi volio da se kola slome na Thiahu i Tellu.
Ma jarane, neka im je dao šansu i neka je imao napad trenerskog ludila, baš na ovako jakoj tekmi ih je trebao gurnuti u vatru - bez obzira na poraz....u ovakvim tekma se stice iskustvo (kako pozitivno u pobjedi, tako i negativno u porazu).
E sad protiv Čelzija ce dati šansu ovim malo iskusnijim Piqueu, Fabregasu, Sanchezu, Pedru.
skenderija04

#12409 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD jarane , i ja kazem - Neka je. Neka vide i kako je izgubiti. Ipak ima jedna stvar danas koja mi se nije svidjela: U 14:00 znali smo satatav Barcelone. To se nikada nije desilo dok je Guardiola trener. Da neko posalje novinarima SMS i da im izdiktira sastav od 1 do 11. Ja mislim da je u ekipi par problema koji ce kad tad izaci na vidjelo.
omar little

#12410 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

JohnnyS wrote:

1990–91, 1991–92, 1992–93, 1993–94 :oops: Jača dominacija nego ovih sezona... ali to su samo anomalije prirodnog stanja stvari, tj. Realove vladavine španjolskim i svjetskim nogometom :D

jok, igrom i rasturanjem jok. 08-11 sezone je barca srusila sve vlastite rekorde. ova generacija je postavljala i rusila rekorde u postignutim golovima i igri. na to sam mislila. to jeste iz perspektive barce ja sve to gledam. posebice sto su i ligu prvaka uzimali uz sve to. za vladavinu svjetskim cemo jos vidjeti. bunkerom se ne stize daleko ali ne pada mi na pamet ulaziti u te rasprave. vracam se na svoju poantu, generacije budu i prodju. :)
omar little

#12411 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:

mascheranu svaka cast, drag mi je igrac skroz, ali sta je guardioli bilo u glavi da piquea ne stavi, fakat ne znam. jebate,jedina visina i stabilnost koju ima. zasto ne pedra i alexisa u privh 11, pobogu?! drugo, morinho ga je dobio skoro na istu foru kao i chelsea. stisnuli sredinu i pustili alvesa i tella da prolaze po strani. i dodaju loptu nikome u sredinu jer nikoga nema. guardiola kriv 1/1. nemamo mi tu sta thiaga i tella kriviti. djeca. jesam vristala na njih dok su igrali ali nisu oni krivi nego trener.

ja se nadam da ce se do utorka smiriti i opametiti.
skenderija04

#12412 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Omatr Little

Naravno da ces se smiriti jer ova sezona jos uvijek nije gotova. Ovdje nisu cista posla, Pique nije igrao u Londonu tako da neka prica o umoru ne pije vode. U pitanju je neka interna zajebancija koju imaju u svlacionici . Problem nije ni malo naivan. Veceras je Pep nakon utakmice priznao da je pogrijesio zato sto Cesc nije igrao. Ne znam, mene ovaj poraz nije pogodio jer kad tad je morao doci. Ti pratis Barcu vec dugo vremena i znas da su ove situacije sasvim normalne. Kako se raspao Cruyffova Barca ? Zbog losih odnosa u timu, Laudrup, Salinas.... Izgleda da se prica ponavlja. Protiv Chelsea ce proci. Barca ce igrati finale L.S. ove godine....
Edinho2012

#12413 Re: FC Barcelona

Post by Edinho2012 »

Boli, boli poraz :lol: :lol: :lol: :lol:
Prvo Chelsea pa sai i Real :dance: :dance: :dance:
skenderija04

#12414 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Edinho2012 wrote:Boli, boli poraz :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti driblas ban :-D ko CR7
Edinho2012

#12415 Re: FC Barcelona

Post by Edinho2012 »

skenderija04 wrote:
Edinho2012 wrote:Boli, boli poraz :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti driblas ban :-D ko CR7
hahah

morao sam specijalno samo za veceras, inace ne bih :D
skenderija04

#12416 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

:thumbup: Pazi da te ne uhvate.
omar little

#12417 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

@skenderija ma jasta, nesta se valja tamo, mi nemamo pojma. posebice sto je guardiola bas picajzla oko svalcione i ako tamo ne stima...sad fokus na utorak, nema druge. ako ponove onu igru, ja zadovoljna. kad bi koja i usla u gol, ja jos sretnija. lagala bih kad bih rekla da me ne bole ove porazi ali dovojlno sam stara da znam da je to dio igre. jebiga, you win some-you lose some; otreses i ides dalje. razmazili su nas zadnjih sezona. :)
ganjeta

#12418 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Tika-taka ne pije vode, posjed lopte još manje. Neka, neka sve se lagano vraća!
fosil

#12419 FC Barcelona

Post by fosil »

omar little wrote:@skenderija ma jasta, nesta se valja tamo, mi nemamo pojma. posebice sto je guardiola bas picajzla oko svalcione i ako tamo ne stima...sad fokus na utorak, nema druge. ako ponove onu igru, ja zadovoljna. kad bi koja i usla u gol, ja jos sretnija. lagala bih kad bih rekla da me ne bole ove porazi ali dovojlno sam stara da znam da je to dio igre. jebiga, you win some-you lose some; otreses i ides dalje. razmazili su nas zadnjih sezona. :)
Ah koliko si navalila sa tim stara. Moramo li te teta omar little zvat'? :D
Ali_G

#12420 FC Barcelona

Post by Ali_G »

Ko je ono najavljiv'o da ce Barca sva tri trofeja uzet?:)) bit ce dobro ako i kup kralja osvoje.
omar little

#12421 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

fosil wrote:
omar little wrote:@skenderija ma jasta, nesta se valja tamo, mi nemamo pojma. posebice sto je guardiola bas picajzla oko svalcione i ako tamo ne stima...sad fokus na utorak, nema druge. ako ponove onu igru, ja zadovoljna. kad bi koja i usla u gol, ja jos sretnija. lagala bih kad bih rekla da me ne bole ove porazi ali dovojlno sam stara da znam da je to dio igre. jebiga, you win some-you lose some; otreses i ides dalje. razmazili su nas zadnjih sezona. :)
pardon, to mi ni najmanje namjera nije bila niti mislih da tako zvucah. :sesir: nego, znamo li se mi odnekle? :D

edit:
filmovi, machester united? :D
Last edited by omar little on 22/04/2012 02:54, edited 1 time in total.
p206

#12422 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

ganjeta wrote:Tika-taka ne pije vode, posjed lopte još manje. Neka, neka sve se lagano vraća!
bra˙o majstore, ovo je vrhunski poznavalac fudbala :!:
fosil

#12423 FC Barcelona

Post by fosil »

omar little wrote:
fosil wrote:
pardon, to mi ni najmanje namjera nije bila niti mislih da tako zvucah. :sesir: nego, znamo li se mi odnekle? :D

edit:
filmovi, machester united? :D
Vidjo sam te pred radio Sarajvo.ba :D
Last edited by fosil on 22/04/2012 14:43, edited 2 times in total.
Vertig0

#12424 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Cudne odluke Guardiole da jednu od najvazniji utakmica u sezoni pocne sa Tellom, Thigaom i 3-4-3 formacijom.
Pored Zdravih Piquea, Sancheza i Cesca on pocinje sa ovom gore dvojicom navedenih... I ono sto me je jos vise zacudilo je to sto je Tello bio najlosiji igrac utakmice, a Pep ga je tek u 80 min zamjenio.
Ne znam, ovaj poraz me pogodio iz razloga sto nije moralo biti tako. Misljenja sam da je Pep skroz fulio taktiku. Mislim igrati 3-4-3 protiv Reala je ravno samoubistvu, a izmjene necu ni da komentarisem.
Ali eto mozda mi nismo kompetentni da razglabamo sta i kako je trebao, ipak on milione prima za to...

Jedina je utjeha da je ovaj poraz morao doci kad tad, jer Real je predobra ekipa da bi ova serija toliko dugo trajala.

@ganjeta ne znam sta se vraca? Ako mislis na neku "pomoc" sudija, ove sezone su Barceloni daleko vise nastetilo nego donijele koristi, sto nije slucaj sa Realom.
ganjeta

#12425 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Vraća se sve. Mora u svemu postojati ravnoteža, bahatost se često obije o glavu!
p206 wrote:
ganjeta wrote:Tika-taka ne pije vode, posjed lopte još manje. Neka, neka sve se lagano vraća!
bra˙o majstore, ovo je vrhunski poznavalac fudbala :!:
Nisam kao ti, ali moraš priznati da se trudim :zoka: .
Post Reply