Ne pricam o saosjecanju nego o prakticnosti. Ako sada od remize na obje strane pruge ima po cca. 7 km, to je puno brze i manje prazne voznje i za Ilidzu i za Grad, nego da npr. vozila voze iz Hrasnice na pocetku dana i na kraju za Hrasnicu. To je vazno zbog habanja vozila, godisnje potrosnje struje, i zadnje ali ne najmanje vazno, zbog ubacivanja zamjenskog vozila kod kvara na trasi...alibaba_i_30_godina wrote: ↑23/04/2020 23:50Kakva je to priča kad vozas mora doći na posao i suosjecanje? Sta me briga kada mora doći, ako je red od 4, onda neka se i poštuje, pa da li njemu treba sat ili pola sata da dodje ne interesuje me. Niko ni mene/tebe ne pita kako dolaziš u 8 ili kad vec na posao i koliko ti treba da dodjes i kad da kreneš.drndalo wrote: ↑23/04/2020 23:11Gradski saobracaj, posebno tramvajski ne bi smio biti parkiran npr. u Hrasnici ne zato jer ja ne volim Hrasnicu, nego zato sto na izlasku iz remize, tom tramvaju treba sat vremena do Bascarsije. Pa ako prva voznja sa Carsije krece u npr. 4.30, vozilo mora izaci iz remize u 3.30-3.40, a to znaci da vozac onda mora doci na posao u 3... Sa sadasnjom mrezom, remiza GRASa je tacno na pola raspona, tj. najcentralnije moguce... Znam da je nekima guzica zinula na "Najnoviju Otoku", ali nadam se da ce ova kriza pomoci da nikad ni jedan smecarski profiter nasadi Najnoviju Tibru tamo...alibaba_i_30_godina wrote: ↑23/04/2020 18:42
Ma sve se to moze i za par godina sigurno hoće. Neće u novom dijelu grada ostati neke hale i slično. I u Bg su tako govorili za željezničku i autobusku, dodje projekat Bg na vodi i sve ode za tren.
I ne znam sto ste se opet uhvatili ove teme, kao da jedva neki čekaju neko samo onako da spomene Gras pa da se odmah raspali priča.
Ali sad cemo cuti zasto je vazno da se GRAS izmjesti odavde?