Irak

Post Reply
Ironmen

#12401 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

Irak ističe kako Turska još nije povukla svoje trupe: "Spremni smo i na vojnu akciju kako bismo obranili svoj suverenitet"
Opetja033

#12402 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:A kad smo vec kod sunnitskih pobunjenickih grupa, mislim da na ovoj temi nije ni objavljena vijest koju je i @saxxx prenio prije par dana:

Maloprije pomenuti general Izzat Ibrahim al Dourri, komandant jedne od najmocnijih - ako ne i najmocnije - iracke arapsko sunnitske vojne formacije Army of the Men of the Naqshbandi Order, podrzao Islamski Vojni Savez koji je osnovala Saudijska Arabija.

Ovo je jako bitno jer se radi o vrlo uticajnoj osobi koja je postovana od velikog dijela irackih sunnita i na celu je vrlo mocne i uticajne vojne formacije. Na pocetku su, pri Daeshovom napadu na Mosul i Tikrit, djelovali zajedno sa njima. Cak su jedan duzi period iskljucivo oni kontrolisali Tikrit.
Dakle ima nesto u ovome o cemu su @saxxx i @Mlohavi pisali, da je ostvaren kontakt sa baathistima koji su ili djelvali zajedno sa Daeshom ili tolerisali njihovo prisustvo.

I slazem se sa @saxx-om da su bathisti kljuc poraza Daesha. Ukoliko im oni i sunnitska plemena okrenu ledja, Daesh je gotov za par mjeseci.

Saxxx se sam diskvalificirao za ozbiljnog forumasa i vecini nisu bitni njegovi navodi posle mnogobrojnih lazi u zadnje vrijeme koje bez trunke srama iznosi na forumu.
Pazi, vrlo rijetko (ima primjera ali su zaista vrlo, vrlo rijetki) da neko iz svoje glave izvali neku neistinu. Bilo koju stranu da podrzava u ovim sukobima. Samo jedan forumas na ovim temama (Irak i Sirija) je sklon tome, uhvacen je par puta kako ofirno izmislja i tvrdi stvari koje cak ni ostali koji podrzavaju istu stranu ne tvrde i za koje ne postoji ama bas nikakav izvor. Ne spada medju najaktivnije ali spada, po stazu na ovim temama, medju najstarije forumase. Doticni forumas, poznat po tome sto nakon svake informacije koja ide u prilog pobunjenicima krene sa pricom o "poskupjelom kupusu u Damasku i smanjenim cijenama paradajza u Homsu", kada ne trola onda zna pocesto bezobzirno lagati i izmisljati informacije i vijesti iz svoje glave.

Svi ostali, ma koju god stranu podrzavali, ipak imaju neke izvore. Eh sada, koliko su ti izvori pouzdani i tacni - to je sasvim drugi par opanaka.
Arteta

#12403 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Arteta »

Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:A kad smo vec kod sunnitskih pobunjenickih grupa, mislim da na ovoj temi nije ni objavljena vijest koju je i @saxxx prenio prije par dana:

Maloprije pomenuti general Izzat Ibrahim al Dourri, komandant jedne od najmocnijih - ako ne i najmocnije - iracke arapsko sunnitske vojne formacije Army of the Men of the Naqshbandi Order, podrzao Islamski Vojni Savez koji je osnovala Saudijska Arabija.

Ovo je jako bitno jer se radi o vrlo uticajnoj osobi koja je postovana od velikog dijela irackih sunnita i na celu je vrlo mocne i uticajne vojne formacije. Na pocetku su, pri Daeshovom napadu na Mosul i Tikrit, djelovali zajedno sa njima. Cak su jedan duzi period iskljucivo oni kontrolisali Tikrit.
Dakle ima nesto u ovome o cemu su @saxxx i @Mlohavi pisali, da je ostvaren kontakt sa baathistima koji su ili djelvali zajedno sa Daeshom ili tolerisali njihovo prisustvo.

I slazem se sa @saxx-om da su bathisti kljuc poraza Daesha. Ukoliko im oni i sunnitska plemena okrenu ledja, Daesh je gotov za par mjeseci.

Saxxx se sam diskvalificirao za ozbiljnog forumasa i vecini nisu bitni njegovi navodi posle mnogobrojnih lazi u zadnje vrijeme koje bez trunke srama iznosi na forumu.
Pazi, vrlo rijetko (ima primjera ali su zaista vrlo, vrlo rijetki) da neko iz svoje glave izvali neku neistinu. Bilo koju stranu da podrzava u ovim sukobima. Samo jedan forumas na ovim temama (Irak i Sirija) je sklon tome, uhvacen je par puta kako ofirno izmislja i tvrdi stvari koje cak ni ostali koji podrzavaju istu stranu ne tvrde i za koje ne postoji ama bas nikakav izvor. Ne spada medju najaktivnije ali spada, po stazu na ovim temama, medju najstarije forumase. Doticni forumas, poznat po tome sto nakon svake informacije koja ide u prilog pobunjenicima krene sa pricom o "poskupjelom kupusu u Damasku i smanjenim cijenama paradajza u Homsu", kada ne trola onda zna pocesto bezobzirno lagati i izmisljati informacije i vijesti iz svoje glave.

Svi ostali, ma koju god stranu podrzavali, ipak imaju neke izvore. Eh sada, koliko su ti izvori pouzdani i tacni - to je sasvim drugi par opanaka.
Svi ovdje ponekad slazu i svi vrse propagandu, ali priznaj da Savoxu niko nije ni blizu, od pdf fudbal do ovog ovdje podforuma.
Kada pobunjenicima ne ide, on postavlja slika sa kolektivnih vjencanja, pa se cak i tu provali jer nije bilo nijedne zene.
Opetja033

#12404 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Arteta wrote:
Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:Saxxx se sam diskvalificirao za ozbiljnog forumasa i vecini nisu bitni njegovi navodi posle mnogobrojnih lazi u zadnje vrijeme koje bez trunke srama iznosi na forumu.

Svi ovdje ponekad slazu i svi vrse propagandu, ali priznaj da Savoxu niko nije ni blizu, od pdf fudbal do ovog ovdje podforuma.
Kada pobunjenicima ne ide, on postavlja slika sa kolektivnih vjencanja, pa se cak i tu provali jer nije bilo nijedne zene.
Ne slazem se sa tobom, ali zaista. Do sada nisam nasao nijedan jedini njegov komentar u kojem se ne moze pozvati na izvor. U pitanju je vjerodostojnost izvora a ne forumasa.

Naravno da se svima znalo desiti da namjerno i svjesno prenesu vijest za koju mogu pretpostaviti da nije tacna, priznajem da se desilo meni, desilo se @Chelliju sa plazama na Krimu, itd. Ali ni to ne bih nazvao laganjem, propaganda - da.
Moje je misljenje, a dugo sam na ovim temama, da forumasi fakat nisu skloni izmisljanju vijesti. Ono, sjednes i proizvoljno iz svoje glave napises "desilo se to i to" ili "nije se desilo to i to". Ovo vazi za sviju (osim izuzetka kojeg sam pomenuo u proslom komentaru), nezavisno od toga koju stranu i u kojem konfliktu podrzavaju.

Kod @saxxx-a je fazon u tome sto, za razliku od vecine nas, zna arapski. Jbg dok se neke stvari prevedu na engleski i objave na twitteru, dosta se tih informacija profiltrira.
Arteta

#12405 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Arteta »

Opetja033 wrote:
Ne slazem se sa tobom, ali zaista. Do sada nisam nasao nijedan jedini njegov komentar u kojem se ne moze pozvati na izvor. U pitanju je vjerodostojnost izvora a ne forumasa.

Naravno da se svima znalo desiti da namjerno i svjesno prenesu vijest za koju mogu pretpostaviti da nije tacna, priznajem da se desilo meni, desilo se @Chelliju sa plazama na Krimu, itd. Ali ni to ne bih nazvao laganjem, propaganda - da.
Moje je misljenje, a dugo sam na ovim temama, da forumasi fakat nisu skloni izmisljanju vijesti. Ono, sjednes i proizvoljno iz svoje glave napises "desilo se to i to" ili "nije se desilo to i to". Ovo vazi za sviju (osim izuzetka kojeg sam pomenuo u proslom komentaru), nezavisno od toga koju stranu i u kojem konfliktu podrzavaju.

Kod @saxxx-a je fazon u tome sto, za razliku od vecine nas, zna arapski. Jbg dok se neke stvari prevedu na engleski i objave na twitteru, dosta se tih informacija profiltrira.
Znam, rekao sam da svi "slazemo" (prenesemo netacnu vijest) ali kod vecine je to lapsus, Savox svjesno prenosi netacne vijesti ili je stvarno glup, trece nema, ne moze mu se toliko lapsusa dogadjati.
Druga stvar, najskloniji je propagandi od svih ovdje i etiketiranju.
Kada rezim napada to je ubistvo civila, zene i djece, a kada pobunjenici udaraju onda postoje samo mrtvi.
Treca stvar, kada god ovdje postavlja slike mrtvih to znaci da pobunjenici ili isil negdje debelo gube.
zrakomlat

#12406 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Arteta wrote:.........................

:lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#12407 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opet BRUKANJE!!
sarajevoxxxx

#12408 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Žestoke borbe u sjevernoj okolini Ramadija, isilov porta Vikaletul Eamak, navodi kako su borci Isila uništili nekoliko vladinih vojnih konvoja, te kako su povratili neke kvartove u sjevernom dijelu Ramadija.
Ironmen

#12409 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Žestoke borbe u sjevernoj okolini Ramadija, isilov porta Vikaletul Eamak, navodi kako su borci Isila uništili nekoliko vladinih vojnih konvoja, te kako su povratili neke kvartove u sjevernom dijelu Ramadija.

:lol: :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#12410 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 11 pripadnika antiterorističke jedinice poginulo u centru Ramadija nakon što se raznio bombaš samoubica.
الرمادي
4 h ·
تفجير ‫#‏انتحاري‬ يودي بحياة 11 منتسب من جهاز_مكافحة_الارهاب وسط ‫#‏الرمادي‬
‫#‏سيناريو_بيجي‬
‫#‏الفرحه_ماتمت‬
https://www.facebook.com/Al.Ramadi.iraq
sarajevoxxxx

#12411 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Jučerašnje borbe pripadnika Isila i vladinih snaga u južnom dijelu Ramadija gdje je Isil nakon kontra-ofanzive zauzeo djelove južnog i sjevernog Ramadaija.

https://www.facebook.com/iqomarfaroq/vi ... 6/?theater
B6Redhell

#12412 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by B6Redhell »

Jaki su i pun ih forum prorezimskih i prosijsko/kurdskih forumasa sa svakakvim "šarenim" informacijama . Na drugoj strani sto je ovaj savoxx sa propagandom to je nemoguce. Zajebo je i smiljka šagolja.
Sto se tice ramadija i sto sam uspio nakon intezivne pretrage na svim haber kutijama pronaci je. Daesh je izveo samoubilacke napade na punkt iracke vojske. Deset auto bombi je poslato u kratkom vremenu. 3 vladina vojnika poginula i 15-ak ranjeno. Daesh je intenziro sa borbenim dejstivam jer 25% ramadija nikad nije ni uzeto od daesha. To su jedine informacije iz ramadija. Od jutros.....
hAZNADAR

#12413 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hAZNADAR »

Njemacki novinar koji je bio u zarobljenistvu ISIL pusten.
I tvrdi da se ISIS jedino boji Izraela i izraelske vojske.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/njema ... /160102069

Znaci nisu ga priklali, ispricali mu da se boje izraelske vojske, i sa tim informacijama ga pustili.

Ocigledno je da je ISIS i racunao na to da ova njihova "tajna" bude plasirana.

Mogu da se kladim da je plan da jednog dana "pobjedonosna slavna izraelska vojska" bude prisutna i u Siriji i Iraku,...
sarajevoxxxx

#12414 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Almodoon: Isil se ponovo nalazi nekoliko stotina metara od vladine zgrade u centru Ramadija... Pad kvarta Elbu Turah u ruke Isila u sjevernom dijelu Ramadija govori da je Isil ponovo preuzeo incjativu.

http://www.almodon.com/arabworld/2016/1 ... 9%87%D8%A7
sarajevoxxxx

#12415 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Danas sam bio na jednom provladinom portalu koji izvještava o dešavanjima u Ramadiju, koji navija za iračku vojsku, kad jedan upis od administratora komentariše ovo smaknuće u Saudiji ovog šiitskog lidera i govori nešto kao svak čast, tako to treba.Čak i ovi suniti koji podržavaju iračku vojsku u Ramadiju, pitanje je ko su, koliku imaju podršku u narodu, i koliko se oni zapravo razlikuju od Isila i ovih Iračana koji se bore zajedno sa njima?

Iračanima, sunitima, 2003. cijeli muslimanski svijet je okrenuo leđa. Ovo što se danas događa u Iraku nije preko noći došlo. Bit ću slobodan da kažem da bi se Isil vrlo lagodno osjećao i među ovim sunitima koji zajedno sa iračkom vojskom pokušavaju vratiti Ramadi. Razlika između ovih sunita koji se bore protiv Isila u Iraku poput bivšeg iračkog guvernera Atheel Alnujaifi - أثيل النجيفي i ovih koji podržavaju Isil nije velika i mislim da bi ulaskom iračke vojske u Mosul i ostale gradove koji su pod kontrolom Isila, problem radikalizacije još uvijek ostao, ne bi se mnogo stvari promjenilo.
Saul Alvarez

#12416 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Saul Alvarez »

sarajevoxxxx wrote:Danas sam bio na jednom provladinom portalu koji izvještava o dešavanjima u Ramadiju, koji navija za iračku vojsku, kad jedan upis od administratora komentariše ovo smaknuće u Saudiji ovog šiitskog lidera i govori nešto kao svak čast, tako to treba.Čak i ovi suniti koji podržavaju iračku vojsku u Ramadiju, pitanje je ko su, koliku imaju podršku u narodu, i koliko se oni zapravo razlikuju od Isila i ovih Iračana koji se bore zajedno sa njima?

Iračanima, sunitima, 2003. cijeli muslimanski svijet je okrenuo leđa. Ovo što se danas događa u Iraku nije preko noći došlo. Bit ću slobodan da kažem da bi se Isil vrlo lagodno osjećao i među ovim sunitima koji zajedno sa iračkom vojskom pokušavaju vratiti Ramadi. Razlika između ovih sunita koji se bore protiv Isila u Iraku poput bivšeg iračkog guvernera Atheel Alnujaifi - أثيل النجيفي i ovih koji podržavaju Isil nije velika i mislim da bi ulaskom iračke vojske u Mosul i ostale gradove koji su pod kontrolom Isila, problem radikalizacije još uvijek ostao, ne bi se mnogo stvari promjenilo.
Jedino rjesenje je davanje autonomije sunitima.
Mlohavi

#12417 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Image

Karbala, protest povodom pogubljenje rahmetli Nimra.
Obratiti paznju na puske. :oops: Samo jako sekto moja, naj si bolja od svih sekti :thumbup:
Mlohavi

#12418 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

http://www.liveleak.com/view?i=546_1451564905

Nakon sto su ih nagazili i u Iraku i u Siriji, malo prijeko potrebnog dizanje morala kerova... Decembar, IS u Anbaru.
Puskaranje snimljeno s GoPro i nekoliko samoubilackih napada te pradenje i vodenje operacije pomocu dronova.

Iracka vojska ponovo trpi znacajne gubitke ako su snimci svjezi...

http://www.liveleak.com/view?i=446_1451863449

Americki m113, punjen eksplozivom, sve s zastavom Iraka i cini mi se nekom oznakom siitskih milicija te TRI clana posade ide da se raznese. :-)

Large-scale ISIS offensive in western #Iraq ends in disaster
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#12419 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

Mlohavi wrote:http://www.liveleak.com/view?i=546_1451564905

Nakon sto su ih nagazili i u Iraku i u Siriji, malo prijeko potrebnog dizanje morala kerova... Decembar, IS u Anbaru.
Puskaranje snimljeno s GoPro i nekoliko samoubilackih napada te pradenje i vodenje operacije pomocu dronova.

Iracka vojska ponovo trpi znacajne gubitke ako su snimci svjezi...

http://www.liveleak.com/view?i=446_1451863449

Americki m113, punjen eksplozivom, sve s zastavom Iraka i cini mi se nekom oznakom siitskih milicija te TRI clana posade ide da se raznese. :-)

Large-scale ISIS offensive in western #Iraq ends in disaster
Osim amblema i kvazireligijskih ubjeđenja daešove horde nevjerovatno podsječaju na vikend četnike. Bilo kakava ozbiljnija vojska ovo buca ko majmun mokre novine.
Mlohavi

#12420 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

arman1 wrote:
Osim amblema i kvazireligijskih ubjeđenja daešove horde nevjerovatno podsječaju na vikend četnike. Bilo kakava ozbiljnija vojska ovo buca ko majmun mokre novine.
Malo ozbiljnosti nikad nikome nije naskodilo.
Mlohavi

#12421 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Ovaj mali desno, kO da mu nije drago. :oops:

Image

Image

Image

Image

Provincija Anbar, nedaleko od granice s Saudijskom Arabijom, ISILov dvostruki samoubilacki napad. Van svake pameti mi je da jos uvijek nisu pronasli nacin kako zaustaviti ove napade na ovako preglednom terenu. :-)
Valjda uskoro bude i video.
jao_situacije

#12422 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jao_situacije »

Mlohavi wrote:Ovaj mali desno, kO da mu nije drago. :oops:

Image

Image

Image

Image

Provincija Anbar, nedaleko od granice s Saudijskom Arabijom, ISILov dvostruki samoubilacki napad. Van svake pameti mi je da jos uvijek nisu pronasli nacin kako zaustaviti ove napade na ovako preglednom terenu. :-)
Valjda uskoro bude i video.
konta kako se ja uvalih :-)
Mlohavi

#12423 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

jao_situacije wrote:
Jebem i ISIL i Irak, sto je meni ovo trebalo. Kud cu sad u PM...
jao_situacije

#12424 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jao_situacije »

Mlohavi wrote:
jao_situacije wrote:
a fino mi je mater govorila ufati se sine knjige, eto mi sad
Mlohavi

#12425 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

jao_situacije wrote:
Mlohavi wrote:
jao_situacije wrote:
a fino mi je mater govorila ufati se sine knjige, eto mi sad
Garant i ovim irackim vojnicima nesto slicno prode kroz glavu kad ugledaju ova vozila da idu prema njima...
Neg' ja mislim da bi skroz fora bila vidjeti i cuti reakciju jedne prosjecne jedinice ARBiH dok bi ISILove samoubice jurile prema njima. Ne mogu ni zamisliti taj dijapazon psovki pomijesanih s dovama i tekbirima. :lol: :lol: :evil:
Post Reply