nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#12401 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Sto se tice makbela fakat ne bih ni ja nikad kod njih kad bih odlucio za to.
Jedne godine cekam druga na prosirenju na otoci. Krece zeleno na semaforu. Zaustavlja se kombi na prosirenju i izlazi vozac i gleda tockove i jebe sve sto se moze nakamarati. Gepek, kljucevi, dizalica, skida gumu, rezervnu stavlja...i dalje je salva psovki dok to radi. pogledam a na bocnoj vanjskoj strani od felge prema gaznom djelu odvaljen komad velicine dlana. Ponosno stoji natpis makbel. Kaze frajer prekjuce kupio nove u makbelu. Krenuo sa semafora i samo se culo frt, frt, frt....
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#12402 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by un1ted »

Potekt? sta ocekviati?
tempuser

#12403 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Naslovnica wrote: Ja sam napisao to u vezi TUV-a u Njemačkoj, vjerovatno malo i pretjerujem jer se i u Njemačkoj proizvode i prodaju protekt gume. Ali sam 100% siguran da se te protekt gume ne prave s namjenom da bi ih montirali na A6 od 300KS, shodno tome, mislim da vozila s takvim pneumaticima ne bi smjela proći tehnički. Da ne spomijem čungalunga kineske ksenone ocam', ko pravi, skidanje katalizatora da se proda i usput dobije dvaespet konja ocam...
Bitno je nesto napisati, a to sto je mozda nema veze sa istinom niuje bitno. :wink:
Eliminatorna stvari po pitanju gume mogu biti da ne zadovoljava standarde, dubina sare koju propisuje zakon (kod nas je min 4 mm u DE je evo pisu i manje) i stanje same gume (ispucalos, fiz. ostecenja i sl), a ne opsta pravila jer svaka guma ima svoj "zivotni put". Dvije identicne gume, isto stare nakon isto vremena, cak i sa istom dubinom sare mogu biti u razlicitim stanjima u zavinosti od toga da li je guma pravilno skladistena, vozena ippuhana, prepuhana, pregrijana, pretovarena, neravnomjerno potrosena (spura, fiz ostecena, ima li bubega itd.
Moje je misljenje da se guma kupuje prema potrebema, a ne prema autu. Ako neko veliku vecinu vremena vozi u gradu, po losijim cestama i brzinama do 80 kmh njegove potrebe ce zadovoljiit i protekt bez obzira na vrijednost i snagu auta. Ko vozi po otvorenpoj cesti i autoputevima njemu trebajubolje gume i na autu sa manje KS:
amar1994

#12404 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Njemci i odrzavanje auta :lol: :lol:
Sodom1

#12405 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

Slabo oni to ja mislim , svake 2 godine tehnicki :-)
amar1994

#12406 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Ma hajde to , nego ih mrcvare , svaki servis cekaju zadnji km da zamijene , dok moraju u ovlasteni super , poslije traze sve najjeftinije i prodaju dalje , i onda dodje bosnjo i kae vozen u njemackoj , nema packe alam 8-)

Jos se idioti hvale sto mijenjaju ulje svakih 40000km :run:

https://www.olx.ba/artikal/27319222/aud ... ek-uvezen/
Stanje artikla
EXTRA STANJE, TEK UVEZEN.

TEK UVEŽEN - UVOZ NJEMAČKA !
Audi je naveden ko primjer standardnog preseravanja , sto ne znaci da je oglas/auto los :)

A raja se pali jer zive u zabludi i ublehi , njemacka pa Bog :bih:
Sodom1

#12407 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

Malo ovaj audi ima km za ove pare .
Tako sam neki dan usao na pik , udarna reklama superb 2010 cini mi se 140 konja 140 000 presao , 17k i nesto maraka.
Haj reko da vidim koliko je auto takvo isto u Austriji na autoscoutu . Kao prvo nisam ga nasao sa tako malo kilometara kao drugo i ovi sto imaju oko 200 hiljada na satu su za 9-10 hiljada €
amar1994

#12408 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Nemas pojma :lol: :mrgreen:
Sodom1

#12409 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

amar1994 wrote:Nemas pojma :lol: :mrgreen:
De pomozi , sta se smijes :?
amar1994

#12410 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Sodom1 wrote:
amar1994 wrote:Nemas pojma :lol: :mrgreen:
De pomozi , sta se smijes :?
Ma , mi nemamo pojma , a ovi sto kupe imaju :thumbup: :bih:

Ne sekiraj :) , jer si 100% u pravu za cijene , tako sam i ja poredio neka auta i sve ti bude jasno.

https://www.olx.ba/artikal/27348288/gol ... -njemacke/
Auto je u TOP stanju,280 hiljada orginal kilometara
:-)
sparky

#12411 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

Naslovnica wrote:
sparky wrote:Davno sam vozio na protekt gumama. Feneberg se zvale a kupio ih u makbelu. Ja bolje gume za zimu nisam imao nikad. Neko reče da u Njemačkoj se ne prolazi na tüv. Ne znam, ali npr u Austriji nema nikakvih problema sve dok dimenzija odgovara onoj što piše u saobraćajnoj. Čak šta više po pitanju guma je smiješno. 1.6mm je dovoljno da se dobije tehnički. Nema uopšte veze radi li se tehnički u decembru a auto na ljetnim gumama ili u julu na zimskim. Kontam da i u Njemačkoj tüv znači što i u Austriji a i u ostatku svijeta. Dakle standard ili propis o tehničkoj usklađenosti ugrađenih dijelova.
Ja sam napisao to u vezi TUV-a u Njemačkoj, vjerovatno malo i pretjerujem jer se i u Njemačkoj proizvode i prodaju protekt gume. Ali sam 100% siguran da se te protekt gume ne prave s namjenom da bi ih montirali na A6 od 300KS, shodno tome, mislim da vozila s takvim pneumaticima ne bi smjela proći tehnički. Da ne spomijem čungalunga kineske ksenone ocam', ko pravi, skidanje katalizatora da se proda i usput dobije dvaespet konja ocam...
Ne znam šta si zapeo za audi a6 sa 300ks. 98% ovih a6 koji se kod nas voze su 1.9 ili 2.5 tako da priča o 300ks bar u BiH nema smisla. To što ti misliš je jedno, a ono što je stvarnost je drugo. Mislim i ja da ne bi trebalo praviti dizela sa 200ks pa ko me pita. Slažem se za ksenone a i za protekt na nekim autima, ali isto tako smatram da je bolji nov protekt nego neka poznata guma stara 5-6 godina (govorim za zimske uslove).
Tomahawk11
Globalni moderator

#12412 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Vrijeme - 19:00
Lokacija - Televizija
U razmaku 100 metara, tri udesa, sve se kucnuli, policija bila tek kod prvih.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12413 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Tomahawk11 wrote:Vrijeme - 19:00
Lokacija - Televizija
U razmaku 100 metara, tri udesa, sve se kucnuli, policija bila tek kod prvih.
Ma bilo je udesa kamara, na vise lokacija kao i policije. al' ljepota za voziti maloprije. Od vjecnice do dobrinje, samo me jedan semafor omeo kod studentskih u nedjaricima, ali kratko. :mrgreen:
triconja

#12414 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

Al me sad lola zajeba u kruznom, ja ulazim u unutrasnju a on u vanjsku (znaci ulazimo na isti ulaz u isto vrijeme) i ubrza i prestroji se ispred mene :lol: a cesta pusta, mogo je preci u donju traku kad je htio prije kruznog :lol:
hellhammer

#12415 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by hellhammer »

sparky wrote:Davno sam vozio na protekt gumama. Feneberg se zvale a kupio ih u makbelu. Ja bolje gume za zimu nisam imao nikad. Neko reče da u Njemačkoj se ne prolazi na tüv. Ne znam, ali npr u Austriji nema nikakvih problema sve dok dimenzija odgovara onoj što piše u saobraćajnoj. Čak šta više po pitanju guma je smiješno. 1.6mm je dovoljno da se dobije tehnički. Nema uopšte veze radi li se tehnički u decembru a auto na ljetnim gumama ili u julu na zimskim. Kontam da i u Njemačkoj tüv znači što i u Austriji a i u ostatku svijeta. Dakle standard ili propis o tehničkoj usklađenosti ugrađenih dijelova.
da tacno ali postoji druga strana medalje, ako te neko udari ili bilo kakva nesreca se desi ce ti osiguranje osporiti stetu jer nisi prilagodio auto uslovima na cesti i mozes auto voziti samo ako nema padavina i leda na putu, ako padnu tri pahulje a ti na ljetnim gumama policija ce ti skinuti table jer si tehnicki neispravan.
sparky

#12416 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

hellhammer wrote:
da tacno ali postoji druga strana medalje, ako te neko udari ili bilo kakva nesreca se desi ce ti osiguranje osporiti stetu jer nisi prilagodio auto uslovima na cesti i mozes auto voziti samo ako nema padavina i leda na putu, ako padnu tri pahulje a ti na ljetnim gumama policija ce ti skinuti table jer si tehnicki neispravan.
Pa ta medalja ima jedno sedam strana. Gume sam spomenuo u vezi tehničkog. To oko problema na cesti sa temom nema veze ali je tačno to što govoris. Baš danas sa Bitangom sam o tome razgovarao. Jedino što ti niko neće ništa osim ako se ne desi problem. Nema veze da je metar snijega, nemoj zaglaviti saobraćaj ili udariti i sve je ok. Mogu ti samo na nekim prevojima zabraniti da ideš dalje dok auto ne prilagodis, a to se obično odnosi na lance. Ja obično i prije 1.11.(u AT je malo ranije nego u nas početak zime) stavim zimske gume, samo govorim da nisu baš toliko strogi koliko mi mislimo.
Bakir1

#12419 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Image
Ovaj je najebo ni kriv ni dužan....
drug_profi

#12420 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

A gdje je ovo bilo?
tempuser

#12421 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Prosao dok je trajao uvidjaj i bas kontam, razletio se pano, a Golf nije puno skrsen i sad procitam poginuo vozac. Mozda ga je srce spucalo il je fakat uspio da pogine u min stetu na autu?

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/cr ... oru/282475
NediM17

#12422 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Vjerovatno je covjek prvo dozivio infarkt pa onda udario u banderu. Nema sanse da je preminuo od posljedica ovakvog udesa.
bersK

#12423 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

Da jebem svu živu i neživu rodbinu, prijatelje i komšije majmunčini s benvejom koji sječe skretanje od zavoda do Robota Hrasno i umalo ne pobi četvero ljudi.
Bakir1

#12424 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

drugi profil wrote:A gdje je ovo bilo?
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171122021
drug_profi

#12425 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Bakir1 wrote:
drugi profil wrote:A gdje je ovo bilo?
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171122021
Mogao bih se kladiti da pojasevi nisu bili vezani. Zašto su ljudi toliki kockari?
Post Reply