Demokratska fronta Željko Komšić
- cadburry
#12401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni danas na facebooku iskočiše fun page-ovi tih kandidata za Skupštinu KS. Sve neka dječica rođena poslije rata ili u najboljem slučaju u ratu. Barem ovo što me pozivaju da lajkam. Niti izgledaju na prvi pogled, a Boga mi ni kad pročitaš šta pišu tu, ko da znaju koja sve kantonalna preduzeća postoje, a kamoli koji su im problemi i kako ih riješiti. Ovo je stvarno neozbiljno. 
-
Marko Zarko
#12402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Svakako, zato sam i nazvao 033 442-133 i pitao: "Kako je Komšić?"Marko Zarko wrote:Pitaj NDI i Ipsos Puls agenciju. Njihov uzorak ipak je veći od broja moždanih ćelija nekih propagandista koji ovdje naklapaju kako će pojedine stranke loše proći jer je njima takav ćeif.Corto Maltese wrote: Je li istraživanje obuhvatilo prisutne na Suljagićevoj tribini u Velikoj Kladuši?
Iz pouzdanih izvora saznajemo da će, od njih deset, najmanje četvero svoj glas dati Demokratskoj Fronti.
A to je više od 30%
Matematika je neumoljiva.
Zašto se o tome šuti?
Glas sa druge strane žice je odgovorio: "Direktor je dobro, hvala na pitanju. Ko ga treba?"
http://www.ipsosadria.com/Bosnia-HerzegovinaIpsos in Bosnia Herzegovina
Julijan Komsic
[email protected]
+387.33.442133
Hamdije Kresevljakovica 7c, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
[email protected]
taj komšić je sin od ive, nema veze sa Željkecom
- Corto Maltese
#12403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Last edited by Corto Maltese on 17/08/2014 10:30, edited 1 time in total.
- johntra
- branimir stulic
#12405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko je zaboravio - kao podsjetnik:
"Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. ..Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. ...Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. ...Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. ..Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.."
"Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. ..Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. ...Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. ...Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. ..Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.. Ja sam Zlatko Lagumdzija slucajni prolaznik.."
- Corto Maltese
#12406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Branimire, ja se potpuno slažem sa tobom, ali ima i onih koji misle drukčije.
Pristojnost nalaže da im damo riječ.
Emire, na tebe je red:
Emire, na tebe je red:
http://www.sdp.ba/upload/documents/publ ... mdzija.pdfEmir Suljagić wrote:U zemlji u kojoj vlast pravi opoziciju po vlastitoj mjeri – i vjeruje da je to
prirodan poredak stvari – biti na drugoj strani barikade, onako kao što su Lagumdžija
i SDP, pitanje je kućnog odgoja. U društvu u kojem je cinizam vrlina, dosljednost je
psovka – ambicija zamijeni znanje, a vizija ustupa mjesto šićaru. U takvom društvu
Zlatko Lagumdžija je uistinu opasan čovjek: jer, on je političar sa vizijom i znanjem i
čovjek dosljedan vlastitim uvjerenjima.
“Važno je živjeti u skladu sa svojim uvjerenjima, u suprotnom taj život nije vrijedan
življenja. Ne mislim da je ljevica Vladimir Iljič Lenjin na željeznom krevetu sa Nadeždom
Krupskajom, nisam ljevičar iz nevolje i nisam u politici zato što nemam alternative,
nego iz uvjerenja.”
U ovom i ovakvom društvu, SDP je još uvijek jedina, istinska i autentična – mada,
nažalost, i posljednja – utvrda boljeg dijela historije Bosne i Hercegovine; onog dijela
njene historije koji se temelji na stotinama godina zajedničkog iskustva, života i suživota;
borbe protiv zajedničkog neprijatelja, zajedničkih patnji; historije u kojoj su narodi,
građani i stanovnici ove zemlje tvorili jedno društvo i pored svih međusobnih razlika, i
uspijevali pronaći način da i pored svega sačuvaju vlastito dostojanstvo i nastave živjeti
skupa. U onoj mjeri u kojoj bi danas bilo nemoguće zamisliti Bosnu i Hercegovinu bez
SDP-a, nemoguće bi bilo zamisliti i SDP bez Zlatka Lagumdžije. Jer samo je čovjek
njegovog iskustva i političar njegove vizije mogao odoljeti silnim iskušenjima i nastaviti
da se bori za principe na kojima se ideja ljevice temelji u ovoj zemlji od njenih skromnih
početaka."
-
Marko Zarko
#12407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sada se više ne može govoriti da je DF stranka jednog lica
.ili ne valja ni to...birajmo Zukiće i Heleze, fina raja za otić' na K1 meč...hoće pojest popit pobit se, a imaju i fino društvo i komšiluk...
-
JedanMova
#12408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto je klasican primher covjeka koju djeluje po principu "kad sam vesla siso, mogu i camac progutat"...Corto Maltese wrote:Branimire, ja se potpuno slažem sa tobom, ali ima i onih koji misle drukčije.
Emire, na tebe je red:
http://www.sdp.ba/upload/documents/publ ... mdzija.pdfEmir Suljagić wrote:U zemlji u kojoj vlast pravi opoziciju po vlastitoj mjeri – i vjeruje da je to
prirodan poredak stvari – biti na drugoj strani barikade, onako kao što su Lagumdžija
i SDP, pitanje je kućnog odgoja. U društvu u kojem je cinizam vrlina, dosljednost je
psovka – ambicija zamijeni znanje, a vizija ustupa mjesto šićaru. U takvom društvu
Zlatko Lagumdžija je uistinu opasan čovjek: jer, on je političar sa vizijom i znanjem i
čovjek dosljedan vlastitim uvjerenjima.
“Važno je živjeti u skladu sa svojim uvjerenjima, u suprotnom taj život nije vrijedan
življenja. Ne mislim da je ljevica Vladimir Iljič Lenjin na željeznom krevetu sa Nadeždom
Krupskajom, nisam ljevičar iz nevolje i nisam u politici zato što nemam alternative,
nego iz uvjerenja.”
U ovom i ovakvom društvu, SDP je još uvijek jedina, istinska i autentična – mada,
nažalost, i posljednja – utvrda boljeg dijela historije Bosne i Hercegovine; onog dijela
njene historije koji se temelji na stotinama godina zajedničkog iskustva, života i suživota;
borbe protiv zajedničkog neprijatelja, zajedničkih patnji; historije u kojoj su narodi,
građani i stanovnici ove zemlje tvorili jedno društvo i pored svih međusobnih razlika, i
uspijevali pronaći način da i pored svega sačuvaju vlastito dostojanstvo i nastave živjeti
skupa. U onoj mjeri u kojoj bi danas bilo nemoguće zamisliti Bosnu i Hercegovinu bez
SDP-a, nemoguće bi bilo zamisliti i SDP bez Zlatka Lagumdžije. Jer samo je čovjek
njegovog iskustva i političar njegove vizije mogao odoljeti silnim iskušenjima i nastaviti
da se bori za principe na kojima se ideja ljevice temelji u ovoj zemlji od njenih skromnih
početaka."
- Corto Maltese
#12409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto ne? "DF-Željko Komšić" je stranka jednog lica, s tim da se sada to lice zove Emir Suljagić.Marko Zarko wrote:Sada se više ne može govoriti da je DF stranka jednog lica.ili ne valja ni to...birajmo Zukiće i Heleze, fina raja za otić' na K1 meč...hoće pojest popit pobit se, a imaju i fino društvo i komšiluk...
U zemlji u kojoj se predsjednik udruženje majki, do nedavno, zvao Ibran, nije to toliko čudno.
Ko ne vjeruje meni, uvijek mu preostaje da istinu potraži sopstvenim očima.
http://www.demokratskafronta.ba

- branimir stulic
#12410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da... sve tacno i sve u sridu. Tako je to u zemlji u kojoj predsjednik najvece "multietnicke" partije ne smije kao bosnjak izaci na dvoboj ostalim kandidatima pod izlikom karaktera partije kojoj stoljece i po predsjedava, a istovremeno obavlja duznost ministra iz te kvote...
- _Reds_
#12411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedan od kandiadata, odnosno tzv. "novih" DF likova koji ce nam donijeti med i mlijeko u Kantonu Sarajevo, vrhunski ekspert Zeljka Komsica, bjelasnicko-trnovski genij i stranacki preletac Mirsad Pindzo.crvenebrigade wrote:Pucaj Bitango , spisak na sunce
DF ima porođajne muke, a velika je mogućnost da umre.
Samo, SDP je već mrtav za naredne četiri godine. Gubite kontakt sa realnošću.
SDP je pojmove "spin", "koalicija" i "stranački preletač" digao na nivo koji će se teško dostići.
Za četiri godine opslužiti sve stranke u ponudi. Stvarno moraš biti majstor "opsluživanja"
A sta si ti demantovao? Nista, jer ne mozes s obzirom da vam je na listi i ovaj Mirsad Pindjo, nekadasnji clan S BIH, zatim interesno-(ne)zavisni zastupnik u aktuelno skupstinskom sazivu.
Napokon, ovaj "vrhunski strucnjak, covjek odan samo jednoj politickoj ideji" dolazi i kao podmetnuto novo lice na listu kandidata DF za Skupstinu Kantona Sarajevo.
Zaista, mnogo i brutalno podcjenjujete pamet gradjana Kantona Sarajevo.
Ja davno pisao o tome, i neko aktivisti, neću ih nazvati forumašima, jer su očigledno aktivisti, me nazvaže lažovom.
Pa evo izašle liste, da vidimo ko sad laže. Dakle istina je da je KS u ogromnoj dubiozi, ne znam da li je bila veća od rata pa naovamo. A u zadnje 2 godine i nešto tu vlast je činila DF kroz Hansku vajzović ovoga gore navedenog i one njegove pulene.
Dakle svi smo mogli da se uvjerimo koliko su sposobni DF kadrovi.
A ovdje nam neki pokušavaju prodavati magli o novim licima i novoj stranci. A prvi ŽK 8 godina pozicija, zajedno sa ovim preletarcima.
DF nije ništa drugo nego interesna skupina ljudi koji nisu mogli da se izbore u prošlim strankama, pa su vidjeli DF kao šansu za to.
-
Marko Zarko
#12412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, eto ne valja DF, a ko vama kritičarima nešto vrijedi...koja im je alternativa...inače s obzirom da je ovo najživlja tema, anti-dfovci čine veliku uslugu ovoj stranci, nikoga ne srklete autsajderi poput budimirovog spp-a ili naše stranke
- johntra
#12413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mi ćemo zato napraviti novu stranku...forumska partija 
- _Reds_
#12414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treba glasati za ljude, a ne za stranke.
Kod nas je gotovo senzacija kad neko nezavisni kandidati pobjedi. Jer izgleda ko nemas stranku, nema te nigdje.
Evo na opcima izborima, u FBiH dobiješ 4 listica. 95 posto ljudi na sve četiri stavi istu stranku.
Kod nas je gotovo senzacija kad neko nezavisni kandidati pobjedi. Jer izgleda ko nemas stranku, nema te nigdje.
Evo na opcima izborima, u FBiH dobiješ 4 listica. 95 posto ljudi na sve četiri stavi istu stranku.
- MuaDib
#12415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ova tvoja aluzija na Srebrenicu nije ništa drugo politička malograđanštvina, nastala u kuhinji SDP-a koja dijeli društvo na seljake i naprednu raju, s očitom namjerom da se Suljagić diskreditira samo zato što je rođen u Istočnoj Bosni. Dno dna!Corto Maltese wrote:Zašto ne? "DF-Željko Komšić" je stranka jednog lica, s tim da se sada to lice zove Emir Suljagić.Marko Zarko wrote:Sada se više ne može govoriti da je DF stranka jednog lica.ili ne valja ni to...birajmo Zukiće i Heleze, fina raja za otić' na K1 meč...hoće pojest popit pobit se, a imaju i fino društvo i komšiluk...
![]()
U zemlji u kojoj se predsjednik udruženje majki, do nedavno, zvao Ibran, nije to toliko čudno.
Ko ne vjeruje meni, uvijek mu preostaje da istinu potraži sopstvenim očima.
http://www.demokratskafronta.ba
- Corto Maltese
#12416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Last edited by Corto Maltese on 17/08/2014 19:58, edited 1 time in total.
- dustaban
#12417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa jebiga, DF je bio blizu!johntra wrote:Mi ćemo zato napraviti novu stranku...forumska partija
-
weredsf
#12418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pitanje za milion, zasto si sutio 20 godina
DF NEDJELJOM: "Lagumdžija, odakle ti to imanje?!"
"Pozivamo pravosudne organe da urade sve što je u njihovoj moći da se nakon ovih izbora potpuno rasvijetle sve nejasnoće vezane za enormna uvećanja bogatstva političkih lidera", kažu iz DF-Željko Komšić.
Iz Demokratske fronte-Željko Komšić u nedjeljnom saopštenju pozivaju lidera SDP-a da objasni kako je na legalan način mogao steći svu enormnu imovinu koju posjeduje.
"Mi u Demokratskoj fronti – Željko Komšić smatramo svaku uvredu i laž Zlatka Lagumdžije i onih koji su u stanju materijalne ovisnosti o njemu, izrečenu na naš račun velikim komplimentom. Uskoro, za manje od dva mjeseca, će i građani Bosne i Hercegovine konačno imati priliku da iznesu konačan sud o katastrofalnim rezultatima vlasti koja je bila pod apsolutnom kontrolom predsjednika SDP-a.
Ta činjenica uzrokuje očaj kod Lagumdžije koji je spreman na apsolutno sve da bi pokušao izbjeći debatu o temi koja birače najviše zanima: porijeklo njegove ogromne nepokretne i druge imovine, koja uveliko prevazilazi njegova prijavljena lična primanja", kažu iz Demokratske fronte.
"Smatramo da je povratak povjerenja građana u demokratski proces nemoguć bez transparentnog uvida u porijeklo imovine političkih lidera koji su imali apsolutnu kontrolu nad ključnim resursima naše zemlje. Stoga pozivamo sve aktere na političkoj sceni da javnosti stave na raspolaganje svoje imovinske kartone i objasne kako su stekli imovinu čija višestruka vrijednost prelazi njihova poznata primanja tokom obavljanja javnih funkcija, kao što je slučaj sa Lagumdžijom", navodi se u saopćenju u kojem se obraćaju i pravosudnim organima:.
"Ponovo pozivamo pravosudne organe da urade sve što je u njihovoj moći da se nakon ovih izbora potpuno rasvijetle sve nejasnoće vezane za enormna uvećanja bogatstva političkih lidera. Demokratska fronta – Željko Komšić će im u tome dati apsolutnu podršku".
- mirzadelibasic
#12419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto specijalno za tebe.

- Corto Maltese
#12420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stranka Demagoških Podvala je odavno prekucana. Na ovoj temi obrađujemo njenu nedonoščad.

- mirzadelibasic
#12421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HAHAHAHAHAHHAHAA, kandiduj se za neku funkciju i imaš moj glas, ali da budeš nezavisni kandidat.Corto Maltese wrote:Stranka Demagoških Podvala je odavno prekucana. Na ovoj temi obrađujemo njenu nedonoščad.
- mirzadelibasic
#12422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mirzadelibasic wrote:Corto Maltese wrote:Stranka Demagoških Podvala je odavno prekucana. Na ovoj temi obrađujemo njenu nedonoščad.
što je najtužnije vidiš da je i ker okrenuo glavu, neće da gleda po čemu piša. Gadi mu se hhahahahaha
-
JedanMova
#12423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uzalud vam trud sviraci...Corto Maltese wrote:Stranka Demagoških Podvala je odavno prekucana. Na ovoj temi obrađujemo njenu nedonoščad.
-
JedanMova
#12424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Toliko je ozbiljno shvacen onaj suluddero da je morao novi profil otvorit kako bi imao podrsku 
- Corto Maltese
#12425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
...
Last edited by Corto Maltese on 19/08/2014 10:35, edited 1 time in total.