Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#123951 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca wrote:
A sta je tvoja tvrdnja konkretno i na osnovu kojih cvrstih dokaza - ako je bio spijun pojeo ga mrak i to je to.

Kao sto i sve zemlje rjese duple spijune kad ih otkriju - pojede ih mrak - niko ne pita za njih i zdravo.

Tvoj izrael ima bar dvje scene kad je isplivalo - ubili onog sto je propjevao o nuklearnom programu u Italiji (navukli ga na trebu) i jos jednom ne mogu se sad napamet sjetiti.

Jer su amaterski odradili posao - kao i ovi Saudi amateri - u po diplomatskog sukoba sa Turskom ti ubijas covjeka u po Istanbula.

Normalno da ce Turci to iskoristiti protiv tebe. Da su ga u po Amerike ubili lakse bi se zataskalo.

Vidis da ni vani - na zapadu niko ne place za ovim tvojim "novinarom" - vjerovatno je spijun bio - otkriven - ciji god da je bio - suti poklopi se i to je to.

Zijanio si jednog i zdravo. Ne treba dizati frku i potencijalno i druge ugroziti ako ih ima.
Nemam pojma koji je razlog, tako to ide u diktaturi, nema optužbe, nema ništa, samo kažu nema ga, pojeo ga mrak, baš kao u zadnjih 40 godina što ih jede mrak, sa jednom malom razlikom.

Ovaj put mrak je pojeo direktora prvog i najpoznatijeg Asadovog portala, koji je počeo sa radom 2012., koji je bio izuzetno blizak Asadu i njegovim šebihama. Slikao se sa Asadovom ženom, direktne kontakte imao sa predjsedničkom palaćom.

Ukratko velika šebiha pojela malu šebihu.

Nije mu koristilo ni to što je cijeli rat veličao Asadove zločine, što je objavio na hiljade i hiljade priloga braneći krvoloka, na kraju je i sam okusio šta znači Asadova obavještajna služba.

Ovo je jedan izuzetan momenat u ovom sirijskom ratu. Jedan plastičan primjer jedne diktature koja ne ostavlja milimetar prostora za drugačije mišljenje.

Visam nije uopšte kritikovao Asada, nije koristio ni neku Bog zna kakvu retoriku, svi ga voljeli, svi ga hvalili, šebihama bio najbolji dok je valjao, zadnjih 7 godina proveo u Damasku među Asadovim vojnicima, prošao sve najgore sa njima.Na najmanju grešku ili sumnju odletio je kod Asadovaca u njihov podrum, Bog sami zna kome se zamjerio. Bez suđenja, bez pitanja, bez optužbe, bez advokata, bez dozvole da se javi svojoj porodici. Stranica i najveći internet portal u Damasku preko dana prestaje sa radom.

Druga stvar ne možeš nikoga uhapsiti bez optužbe, to ne ide ni u najcrnjim diktaturama, bez obzira na sve, priznat ćeš ne ide. Bar je optužbu lahko smisliti i naštimati. Ovdje se radi baš o onome što svi forumaši koji su protiv Asada što govore na ovoj i na prethodne tri ili četiri teme.

Dakle, dođe ti kući u po' bijela dana ili u noći, odvede te, i ne znaš ni gdje ni ko te tačno odveo, ni da li si živ, ni da li ćeš se ikada kući vratiti. To je Asadova Sirija zadnjih 40 i više godine!

Postoje oholi ljudi koji su u zlu svaku mjeru prevršili, kod kojih je stvarna moć. Nema suda, nema optužbe, i tamo niko nikome ne vjeruje čak ni u vojsci, niti u policiji, niti među novinarima. Spusti glavu rođak, još, i još, jako dobro je spusti i psst.

Ovaj čovjek je najbliži Asadu, 2,5 miliona ljudi prati njegovu stranicu, ima najpoznatiji portal, ljudi ga vole, omiljen, ali avaj...Rođak sat otkucao, idemo, pokupi to što imaš ako ti dozvole, vreću na glavu i u neki najnoviji zatvor da ga isprobaju. Onda red mučenja, red premlačivanja, i onda porodica na kraju dobije nekakvu čestitku da je umro u zatvoru, bez pojašnjenja gdje i kako, samo nema ga više. Nema i tačka.

Moj muhafica, tamo svako svakoga špijunira, jest problem nekoga proglasiti špijunom, šta ti misliš tamo ima nekakva komisija pa te sve navode protabiri, pa onako čista morala, razuma, i vjere u Boga, donese nekakvu pravičnu odluku ovaj jeste ili nije špijun, treba ga ili ne treba uhapsiti :-)

Dovoljno je da se ne na smiješ nekome onako kako bi on to želio, da se pojavi trun sumnje i preko noći završiš u nekom mraćnom podrumu u Damasku. Trun sumnje.

Šta ti misliš da se u diktaturi povode za preispitivanjem za utvrđivanjem činjenica? Pa pogledaj reakcije ovih aktivista iz Latakije, niko sebi ne može doći, ljudi stidljivo pitaju, zašto se šuti, o čemu se radi. Oglasila se ta njihova glavna organizacija za novinare, traže odgovore, ali što je najgore nema institucije, nema adrese, kome da se obrate, svi se ograđuju.

Ovo ti je klasično ''povlačenje za uši'' poruka ostalim novinarima, tišu mišu, zaveži, inače bukvalno ''mrak će te pojesti''.

Uglavnom zadnji Visamov post je o anketi koju je najavio u vezi zadnjih vladinih reformi. Ovo je njegova stranica:
https://www.facebook.com/wesam.alter.d

Ljudi čiste sve. Vojsku, policiju, medije. Svi koji nisu 100 % dobri mijenjaju se, da li likvidacijom, hapšenjem, otmicom, oduzimanjem pasoša, nebitno. Diktatura tako funkcioniše.
Last edited by sarajevoxxxx on 21/12/2018 19:31, edited 3 times in total.
Superhikk

#123952 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Šta kaže salafixxx, ne podnose drugačije mišljenje i zato ga skembali a u sljedećoj rečenici da je ovaj uhapšeni uvijek imao isto mišljenje. Izgleda došlo do promjene smjene baš u toku pisanja posta :lol:
sarajevoxxxx

#123953 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Superhikk wrote:Šta kaže salafixxx, ne podnose drugačije mišljenje i zato ga skembali a u sljedećoj rečenici da je ovaj uhapšeni uvijek imao isto mišljenje. Izgleda došlo do promjene smjene baš u toku pisanja posta :lol:
Mislio sam da je njihov uopćeno, da podržava Asada, a na najmanje drugačije mišljenje po nekoj običnoj stvari, svakodnevnom životu.
sarajevoxxxx

#123954 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ovo je jako važna poruka i Sirijcima koji razmišljaju o povratku. Moje lično mišljenje da ih režim ne želi, da i Sirijcima van Sirije šalje jasnu poruku šta će se sa njima desiti ako se vrate u Siriju.
Superhikk

#123955 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

sarajevoxxxx wrote:
Superhikk wrote:Šta kaže salafixxx, ne podnose drugačije mišljenje i zato ga skembali a u sljedećoj rečenici da je ovaj uhapšeni uvijek imao isto mišljenje. Izgleda došlo do promjene smjene baš u toku pisanja posta :lol:
Mislio sam da je njihov uopćeno, da podržava Asada, a na najmanje drugačije mišljenje po nekoj običnoj stvari, svakodnevnom životu.
Šta ti znaš što su ga skembali. Koje drugačije mišljenje, o kojoj stvari? Ne bavi se špekulacijama. Sačekaj da ga po lijepom arapskom običaju istranžiraju pa mu po sopstvenom lijepom običaju prebroj amputirane ekstremitete. X puta.
Vilajet_Bosna

#123956 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

Dino34 wrote:
Ja_Ja wrote:pratis li ti ovu temu u poslijednjih 7 godina?!
77 :lol:
Mislim da sam počeo od proljeća.
Vilajet_Bosna wrote:mora da si puno Kurda u životu upoznao.
Jesam. Što pitaš?
i garant su svi bili za Kurdistan?
Vilajet_Bosna

#123957 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

čovjek nazvao telefonom i rekao ''de se maknite da mi pometemo ispred svojih vrata''

Trump's Syria withdrawal decided during Erdogan call

https://www.aa.com.tr/en/americas/trump ... ll/1345473
sarajevoxxxx

#123958 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ovo je Visamov zadnji upis na njegovoj Fejsbuk stranici:
https://www.facebook.com/wesam.alter.d

Plan je bio da pošto se priblližava kraj godine da od 15. decembra na njegovom portalu ''Dimashq now'' počne anketa sa pitanjem:''Kako ocjenjujete rad ministara i njihovih ministarstava za 2018. godinu''. Anketa bi trajala u periodu 14-28/12 2018. Prvo pitanje bi bilo postavljeno u 14:00 popodne a drugo u 22:00. Nakon što prođu 24 sata novinar portala zadužen za anketu objavio bi rezultate koji bi bili postavljeni na portalu ''Dimashq now'' i na njihovom YouTube-u, zatim kaže kako će te rezultate poslati institucijama na uvid. Moj Visame :-).

Oni koji posječuju stranicu po pitanju bilo kojeg ministarstva mogli bi staviti ocjenu od:

0-25%
25-50%
50-75%
75-100

Post je završio sa riječima:''Naše želje su da budemo korisni našim divnim sledbenicima i da rezultati posluže zainteresovanim stranama da čuju mišljenje sirijske javnosti''. :-)
وسام الطير
14. decembar u 01:32 ·
ابتداء من الغَد .. ستبدأ شبكة #دمشق_الآن سلسلة استطلاعات رأي عبر مجموعتها الرسمية بهدف قيام الشارع السوري بتقييم أداء الوزارات الحكومية للعام 2018 من حيث خدمتها له بالإضافة لعدة استطلاعات متنوعة .

الإستطلاعات تنطلق بتاريخ 14-12-2018 وتنتهي بتاريخ 28-12-2018 بسؤالين الأول سيكون الساعة الثانية ظهراً والثاني الساعة العاشرة ليلاً .

بعد مضي 24 ساعة على طرح الاستطلاع سيكون هُناك كادر خاص مكلف بعملية الإحصاء وإعلان نتائجه من خلال تصميم ينشر على شبكة دمشق الآن بالإضافة لمادة مكتوبة تُنشر على موقعنا ومادة مرئية تنشر على قناتنا على اليوتيوب وسنحاول إرسال هذه النتائج للجهات المعنية بالاستطلاع للإطلاع .

سأضع رابط المجموعة ضمن التعليقات وكُل أمانينا أن نُقدم مافيه الفائدة لمتابعينا الرائعين وخدمة للجهات المعنية بالإستماع لرأي الجمهور السوري العظيم .

#دمشق_الآن
#الإعلام_مسؤولية

1 hilj.1 hilj.
82 komentara
3 podjela
Last edited by sarajevoxxxx on 21/12/2018 19:34, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#123959 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Challenger_ wrote:
Desila se vanredno zanimljiva stvar... Dobio je ponudu.

Od Patruševa.

Da nogira USA iz Sirije da bi otišao Iran. U prvi mah Bibi nije htio, jer je traženo da izdejstvuje zamrzavanje novih sankcija Iranu, a onda su skrivili obaranje aviona...

Više detalja drugi put.
fakat me stid ovo napisati(pomislice ljudi da sam neupucen) ali -
ko je petrusev
i ko je skrivio obaranje kojeg aviona

ja se, zaista, izvinjavam forumasima na ovakim pitanjima
Vilajet_Bosna

#123960 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

japin_mutapi wrote:
Challenger_ wrote:

Od Patruševa.

Da nogira USA iz Sirije da bi otišao Iran. U prvi mah Bibi nije htio, jer je traženo da izdejstvuje zamrzavanje novih sankcija Iranu, a onda su skrivili obaranje aviona...

Više detalja drugi put.
ko je petrusev
i ko je skrivio obaranje kojeg aviona

ja se, zaista, izvinjavam forumasima na ovakim pitanjima

imaj strpljenja jarane, što si tako nepristojan. :lol:

puno pitaš, vidiš kako Visam prođe.

meni je baš plaho žao Visama. režimskog dupeljupca. umjesto da ga nagrade odmorom na nekoj latakijskoj plaži on završi u nekom memljivom podrumu nekog zatvora možda u Homsu, Damasku, ili možda Palmiri..eh tamo nema više zloglasnog zatvora, isil ga uništio.
Last edited by Vilajet_Bosna on 21/12/2018 19:38, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#123961 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

:lol:
muhafuca

#123962 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

vahabitski humor :D

shega shnala ovo ono
King Theoden

#123963 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Vilajet_Bosna wrote:garant su svi bili za Kurdistan?
Nisu. Većina nije.
Kada sam napisao onaj tekst, mislio sam na pkk i ypg, a ne na narod.
Et, odgovorih ti na oba pitanja.
Haj sad ti meni odgovori na jedno pitanje.
Koga konkretno podržavaš u siriji?
Vilajet_Bosna

#123964 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

Dino34 wrote:
Vilajet_Bosna wrote:garant su svi bili za Kurdistan?
Nisu. Većina nije.
Kada sam napisao onaj tekst, mislio sam na pkk i ypg, a ne na narod.
Et, odgovorih ti na oba pitanja.
Haj sad ti meni odgovori na jedno pitanje.
Koga konkretno podržavaš u siriji?
iskren odgovor moram priznati. istina je da većina nisu za Kurdistan. do sad djeluješ korektno pa ću i ja biti iskren i korektan.
ne podržavam Asada. :D
King Theoden

#123965 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Vilajet_Bosna wrote:ne podržavam Asada.
Eto, imamo i nešto zajedničko.
Podržavaš li Allahovu stranku?
karakters

#123966 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Pa zar nije priča režima bila to ljudi bježe od Isila i Nusre a ne od režima? Govorimo o milijunima izbjeglica, šta bi od one price to su sve strani borci u opoziciji, nema ni jednog Sirijca.
Ovaj čovjek je najbliži Asadu, 2,5 miliona ljudi prati njegovu stranicu, ima najpoznatiji portal, ljudi ga vole, omiljen, ali avaj...
Milioni milijuna su u pitanju :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#123967 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

japin_mutapi wrote:
Challenger_ wrote:

Od Patruševa.

Više detalja drugi put.
Lik je ruski zvaničnik a ponuda je ruske države koordinirana sa Iranom. Avion, špijunski Iljušin.
Challenger_

#123968 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Tajna diplomatija je intenzivno radila posljednjih mjeseci i to je to.
insomnia78

#123969 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pa sta ce sad Asko bez Irana
Challenger_

#123970 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Isto što i Bibi bez Amerike.

Ne znaju se detalji vezani za rokove i sankcije. Do javnosti su doprli samo kostur ponude a ne i detalji.
Challenger_

#123971 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Inicijalno, Bibi je odbio stvar, ali nakon rušenja Iljušina za šta Rusi terete Izrael, došlo je do razmještanja sistema koji su "osvjetlili" Izraelsku i savezničku avijaciju ne samo u Siriji nego i izvan nje, tako da je ideja odjendom postala zanimljiva. Navodno je zbog nje, manijak Lieberman podnio ostavku.
Challenger_

#123972 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Naravno, najbitnije u cijeloj stvari je karakter aktera dogovora. USA i Izrael imaju po tom pitanju najgoru moguću reputaciju. Ne drže se nikakvih dogovora, ni usmenih ni pisanih. Što će reći da ne postoji ama baš nikakva garancija da će se dogovora držati, ako isti postoji, kako sugerišu pojedini izvori.

Možda opstane samo zato i dotle dok su "na nišanu" raznoraznih sistema.
Challenger_

#123973 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Naravno, ovim dešavanjima iza scene treba dodati ona vidljiva (Kurdi-Turci i slično) i kada se sa jedne strane lobira za ostanak USA u Siriji pa onda lobira za odlazak, to je samo moglo da ubrza odluku Trumpa da od*ebe sve redom i da se posveti čisto američkim interesima, daleko od blata Sirije i Bliskog istoka.
zrakomlat

#123974 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Pa sta ce sad Asko bez Irana
Šta i Aljo. Dejton :D
insomnia78

#123975 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

zrakomlat wrote:
insomnia78 wrote:Pa sta ce sad Asko bez Irana
Šta i Aljo. Dejton :D
:lol: