Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#123926 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca wrote:
sarajevoxxxx wrote:
U istoj situaciji ti je i režimsko javno mnijenje koje je nasjelo na priče o Isilu, islamistima, i stalo uz monstruma.

Sad režim novinare koji su im valjali u ratu koji su iz minute u minutu izvještavali o akcijama, jednog po jednog će se početi rijesavati. Bas dobro si ih opisao. :-)
mani pusti novinar ovo ono - I Hashokdzija si zvao novinar a covjek spijun.

Sirijcima se jednom zavukao Izraelski spijun i dogurao do visokih polozaja u administraciji.

Glupo bi bilo da ih guja ujede iz iste rupe dvaput jelde?

Ima i hadis o tome cini mi se - trebao bi znati mozda.
Već sedam dana niko ne zna čak ni da li su zivi niti gdje se nalaze. Zna se samo da su obavještajci došli po njih i odveli ih.

Nema suđenja, nema advokata, nema njihovog kontakta sa najbližim. O tome govorim 7 godina, a tvoj odgovor je uvijek isti. Zavjera, vehabije, zapad, Jakub.
muhafuca

#123927 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:
Već sedam dana niko ne zna čak ni da li su zivi niti gdje se nalaze. Zna se samo da su obavještajci došli po njih i odveli ih.

Nema suđenja, nema advokata, nema njihovog kontakta sa najbližim. O tome govorim 7 godina, a tvoj odgovor je uvijek isti. Zavjera, vehabije, zapad, Jakub.
A sta je tvoja tvrdnja konkretno i na osnovu kojih cvrstih dokaza - ako je bio spijun pojeo ga mrak i to je to.

Kao sto i sve zemlje rjese duple spijune kad ih otkriju - pojede ih mrak - niko ne pita za njih i zdravo.

Tvoj izrael ima bar dvje scene kad je isplivalo - ubili onog sto je propjevao o nuklearnom programu u Italiji (navukli ga na trebu) i jos jednom ne mogu se sad napamet sjetiti.

Jer su amaterski odradili posao - kao i ovi Saudi amateri - u po diplomatskog sukoba sa Turskom ti ubijas covjeka u po Istanbula.

Normalno da ce Turci to iskoristiti protiv tebe. Da su ga u po Amerike ubili lakse bi se zataskalo.

Vidis da ni vani - na zapadu niko ne place za ovim tvojim "novinarom" - vjerovatno je spijun bio - otkriven - ciji god da je bio - suti poklopi se i to je to.

Zijanio si jednog i zdravo. Ne treba dizati frku i potencijalno i druge ugroziti ako ih ima.
Last edited by muhafuca on 21/12/2018 15:21, edited 1 time in total.
King Theoden

#123928 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

apsidejzi wrote:Asadu ne mozes preci preko mrtve djece al nekako si smogao snage preci preko isilovih i nusrinih obezglavljivanja, spaljivanja, ubijanja. Zanimljivo.
Ko bolan :shock: :-)
Šta sad, možda bih trebao da u svakom postu napišem kako sam protiv selefizma, a kamoli tih koljačkih bandi narkomana i sve to da bi tamo neki forumski dusebriznici bili zadovoljni?
Šta ti je.
Ako je iran došao u siriju da boreći se protiv bande odbrani svoju državu kako ne bi prošla kao sirija, onda ih podržavam i podržavao bi ih dok neko ne dokaže da su činili zločine.
Budući da još uvijek nisam vidio nijedan dokaz protiv njih i Hezbollaha, još uvijek ih podržavam.
Smatram da nisu tu zbog asada.

Dalje, podržavam i tursku jer se bore protiv terorista koji već dugi niz godina postavljaju eksplozive po turskoj i ubijaju narod.
Osim toga, smatram da turska još uvijek može opaliti šamar ovom diktatoru.
Jedan su već opalili tako što kontrolišu dio sirije.
Eto koga ja podržavam.
Tačnije, podržavao sam i fsa dok im bjelosvjetska bagra nije otela revoluciju.
Kikibombona

#123929 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Doni Tramp je pred ogromnim pritiskom. Gotovo svi republikanci su protiv njegove odluke. Vrsi se veliki pritisak. Svi americki mediji su protiv odluke, ukljucujuci republikanski FOX.

Cak je ekipa oko njega profiv odluke. Metis je vec podnio ostavku.

Francuska, Velika Britanija i Njemacka su protiv odluke. Danas je sastanak izmedju Kurda i Makrona u Parizu.

ErDOGan odgodio ofanzivu kao sto sam pretpostavio. :D
nemoj to

#123930 Re: Sirija vol. 2

Post by nemoj to »

Nadzornik wrote:
muhafuca wrote:
To ono kao kad si deratizator po zanimanju - odes u komsiluk koji nikad pacova nije imaoo - pustis pacove,

iduce sedmice ljudi zovu, telefon gori, pomagaj ako Boga znas, ti odes pocistis pacove,

ljudi plate, sretni, jos ti malo nabace jer si ih spasio posasti.

Ta logika jel?

:lol:

E ovo se zove prava metafora... :thumbup:
Ma kakva crna metafora, brat napisa ovo kao da nikad nije bilo pacova na bliskom istoku..

Znaci svako ko objektivno gleda situaciju zna da bi bez tih amera bilo vece sranje 10 puta.
To što oni na vrijeme odu je neka druga stvar, da dese se masovna ubistva u momentima kad odluce ici samo bolje ikad nego nikad!

Nikad mi nije bilo jasno kako ovo ljudi ne mogu da vide..
King Theoden

#123931 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

sarajevoxxxx wrote:Veliki zaokret Erdogana - Vojna operacija odgođena!

https://www-enabbaladi-net.cdn.ampproje ... 271450/amp
Pročitah...
Mislim da mu to nije pametno, al opet - ko zna šta je dogovorio sa trumpom i ruhanijem.
Mogao je dobrano oštetiti asada i mirno sjediti dok ga muslimanski svijet proglašava halifom.
Mogao je uzeti ogroman komad dobre zemlje i tu naseliti sirijske izbjeglice smještene trenutno u turskoj.
Imao bi tržište od par miliona ljudi kojima bi turska bila ekskluzivni partner i zaštitnik.
Ovako ništa.
muhafuca

#123932 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

nemoj to wrote:
Ma kakva crna metafora, brat napisa ovo kao da nikad nije bilo pacova na bliskom istoku..

Znaci svako ko objektivno gleda situaciju zna da bi bez tih amera bilo vece sranje 10 puta.
To što oni na vrijeme odu je neka druga stvar, da dese se masovna ubistva u momentima kad odluce ici samo bolje ikad nego nikad!

Moze konkretan period o kojem pricas

to jest period u kojem ni Amerika ni Francuska ni Britanija nisu vladali Bliskim Istokom

starim dobrim "zavadi pa vladaj" nacinom.
Last edited by muhafuca on 21/12/2018 15:49, edited 1 time in total.
Young Erotica

#123933 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Kikibombona wrote:Doni Tramp je pred ogromnim pritiskom. Gotovo svi republikanci su protiv njegove odluke. Vrsi se veliki pritisak. Svi americki mediji su protiv odluke, ukljucujuci republikanski FOX.

Francuska, Velika Britanija i Njemacka su protiv odluke. Danas je sastanak izmedju Kurda i Makrona u Parizu.

Isto tako su bili protiv sporazuma o klimatskim promenama, sankcija prema Iranu pa je sve to ipak uradio. Čovek je okrenuo ledja saveznicima Nemačkoj, Francuskoj a neće Kurdima, ti si stvarno naivan.
sarajevoxxxx

#123934 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Dino34 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Veliki zaokret Erdogana - Vojna operacija odgođena!

https://www-enabbaladi-net.cdn.ampproje ... 271450/amp
Pročitah...
Mislim da mu to nije pametno, al opet - ko zna šta je dogovorio sa trumpom i ruhanijem.
Mogao je dobrano oštetiti asada i mirno sjediti dok ga muslimanski svijet proglašava halifom.
Mogao je uzeti ogroman komad dobre zemlje i tu naseliti sirijske izbjeglice smještene trenutno u turskoj.
Imao bi tržište od par miliona ljudi kojima bi turska bila ekskluzivni partner i zaštitnik.
Ovako ništa.
Naprotiv, Erdogan sam bez Amerikanaca lahak je plijen Rusima i Iranu.Meni baš odgovara što je operacija odgođena. Kurdi ipak i dalje ostaju u igri, a vojno intervenisati Turska može u svakom trenutku.

Dakle pozicija Turske je ostala i dalje ista, podržavaju opoziciju, do Kurda je sada, u njihovim rukama je sve. Mogu zajedno sa Turskom i opozicijom prvo da sačuvaju živote svoje i svog naroda, drugo da dobiju sasvim pristojan stepen autonomije. Sa režimom ih čeka sto puta gore poniženje, ubijanja, zatvori, protjerivanja Itd.
Kikibombona

#123935 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Salih Muslim, jedan od lidera Kurda
From a recent interview with #Kurdish Politician Salih Muslim on #US withdrawal: “Neither we have called them [US], nor we can say now “Go”. They haven’t been here to protect us. We rely on our own strength & protection force. If they (US) go or stay, it’s their decision.” (ANF)
“We were following the same interests for some time & we acted together. But we have never made ourselves dependent from them [US]. #Erdogan is now saying that he will attack us. He can do it. We will not say to anyone ‘please don’t attack us’.”
“And we will not beg to anyone ‘please protect us’. We are existing and we will defend ourselves. We have made the decision to resist. We trust in our people and in our protection forces.”

Republikanci predvodjeni Lindzi Gremom nastavljaju sa pritiskom na Trampa. U okvirima republikanske strnke Tramp nema gotovo nikakvu podrsku, a o demkratama da ne govorim. Posto je njihov kandidat Republikanci su daleko agresivniji sa zahtjevima da Tramp povuce odluku.

Lindzi Grem
It is imperative Congress hold hearings on withdrawal decision in Syria -- and potentially Afghanistan -- to understand implications to our national security.
Especially we must NOW hear from the Pentagon about the likelihood of the rise of ISIS and the fate of our Kurdish allies in Syria.
As to the status of our Kurdish allies, the Administration has yet to tell the American people what happens to the Kurds - who fought so hard for us - when we leave.

Is there a plan to protect our allies post withdrawal?

Need answers now.
Bjesni pas je pravi vojnik :thumbup:
Ryan Browne
@rabrowne75
·
14 h
Defense officials tell me Mattis went to the White House to discuss Syria & that he was livid after reading reports that Turkey's Defense Minister threatened to kill US-backed Kurds & put them in ditches once the US withdrew. He was incensed at this notion of betrayal of an ally
Marko Rubio
Just read Gen. Mattis resignation letter. It makes it abundantly clear that we are headed towards a series of grave policy errors which will endanger our nation,damage our alliances & empower our adversaries. 1/2

I hope we who have supported this administrations initiatives over the last two years can persuade the President to choose a different direction. But we must also fulfill our constitutional duty to conduct oversight over the policies of the executive branch. 2/2
Ista stvar sa ostalim republikancima, svi vrse pritisak na Trampa.
nemoj to

#123936 Re: Sirija vol. 2

Post by nemoj to »

muhafuca wrote:
nemoj to wrote:

to jest period u kojem ni Amerika ni Francuska ni Britanija nisu vladali Bliskim Istokom

Nikad oni zavadili nisu što vec zavađeno nije bilo..

Brate ta prica je ista ona kad kazu da su nas ovdje na balkanu ameri zavadili što je najveca debilnost izrecena ikad.

Od Vietnama kojem se spremalo sranje epskih razmjera do Iraka sa Sadamom i Afganistana..

Dakle poenta jeste da se desilo sranje ogromno svuda i bile ogromne žrtv, al' bez tih amera bilo bi duplo gore mozda i više od toga..

Bosna ti najbolji primjer da nisu zaustavili mi bi upali s hrvatima u Banja Luku Srbija bi oficijalno ušla u rat s novim regrutima i šta bi dobio onda?
To je ono što ne gledaju...

EH SAD to što oni rade s dronovima gdje budu kolatelarne žrtve i sve što ide uz to to ja ne odobravam, al' ih razumijem.
Svi bi to isto radili ga mogu!
Vilajet_Bosna

#123937 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

ofanziva odgođena dok se ne povuku Amerikanci, i dok PKK-YPG ne sagrade čvrste betonske tranšeje, rovove i tunele, da poslije ne kmeče kako su bili nespremni :D
#Erdogan has announced that Turkish army will launch an offensive against #YPG in #Syria but the Turkish army needs more time to prepare. Erdogan promised Trump to fight ISIS and Erdogan also told Trump that Turkey will attack YPG when US troops have left the YPG areas.
Lincoln-Burrows

#123938 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

sarajevoxxxx wrote:do Kurda je sada, u njihovim rukama je sve. Mogu zajedno sa Turskom i opozicijom prvo da sačuvaju živote svoje i svog naroda, drugo da dobiju sasvim pristojan stepen autonomije. Sa režimom ih čeka sto puta gore poniženje, ubijanja, zatvori, protjerivanja Itd.
Ne razumijem ovu konstrukciju koju si sastavio, Kurde su do sad ubijali upravo Turci i "opozicija"
kako to da bi se sad stvari okrenule nije mi jasno.
Kikibombona

#123939 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Young Erotica wrote:
Kikibombona wrote:Doni Tramp je pred ogromnim pritiskom. Gotovo svi republikanci su protiv njegove odluke. Vrsi se veliki pritisak. Svi americki mediji su protiv odluke, ukljucujuci republikanski FOX.

Isto tako su bili protiv sporazuma o klimatskim promenama, sankcija prema Iranu pa je sve to ipak uradio. Čovek je okrenuo ledja saveznicima Nemačkoj, Francuskoj a neće Kurdima, ti si stvarno naivan.
Netacno.

Bile su protiv demokrate ne i republikanci. Ovo je prvi put da su njegovi ljudi protiv njega. On za ovo nema nikakvu podrsku kongresa i senata. To upravo govore Republikanci, podrzavali smo te u svemu, povuci ovu odluku.

Tramp je lud i samo on zna sta je u njegovoj glavi, ako i on. Vidjet cemo kako ce ovo zavrsiti.
Lincoln-Burrows

#123940 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Ne razumijem te Amerikance, zašto bi bili protiv povlačenja iz nekog rata.
Podržavam trumpa da se drži svog kontinenta.
muhafuca

#123941 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

nemoj to wrote:
muhafuca wrote:
nemoj to wrote:

Nikad oni zavadili nisu što vec zavađeno nije bilo..

Brate ta prica je ista ona kad kazu da su nas ovdje na balkanu ameri zavadili što je najveca debilnost izrecena ikad.

Od Vietnama kojem se spremalo sranje epskih razmjera do Iraka sa Sadamom i Afganistana..

Dakle poenta jeste da se desilo sranje ogromno svuda i bile ogromne žrtv, al' bez tih amera bilo bi duplo gore mozda i više od toga..

Bosna ti najbolji primjer da nisu zaustavili mi bi upali s hrvatima u Banja Luku Srbija bi oficijalno ušla u rat s novim regrutima i šta bi dobio onda?
To je ono što ne gledaju...

EH SAD to što oni rade s dronovima gdje budu kolatelarne žrtve i sve što ide uz to to ja ne odobravam, al' ih razumijem.
Svi bi to isto radili ga mogu!
Pa stani s kim ih poredimo onda ako ti je to linija razmisljanja.

Jel se Evropa marisala izmedju sebe do prije 70 godina - non-stop. dva svjetska rata u evropi su se uglavnom vodili.

Amerika je tamo izolovana bila - nisu se imali s kim pomarisati i da su htjeli pa se opet jednom sami izmedju sebe pomarisali.

I sad Arapi stoka a ovi vamo sto su kolonizirali svjet i "zavadi pa vladaj" koristili i dan danas koriste - civilizacija (?)
nemoj to

#123942 Re: Sirija vol. 2

Post by nemoj to »

Evropa je evropa ona se i može izboriti tamo gdje Ameri idu je totalna anarhija i nema nikoga da drži mir, i prati šta sam napisao vec moderni rat od Vietnama to brojim to su ( 70 )..

Kad su se pomarisali između sebe?
Ne brojeci 1861

Pa arapi jesu stoka zar je to neka novost jel to braniš arape? :D
insomnia78

#123943 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Potrosise onakvog generala bez ispaljenog metka. Budale
King Theoden

#123944 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Allah zna da vjerujem saxxxu kad kaže da je hafiz i da je učestvovao u ratu.
Al brate dragi, čovjek je u stanju da sastavi takvu konstrukciju od koje se padne na zadnjicu :-D
Samo Allah zna kako on to sastavi.
Kako će bolan turci i kurdi naći zajedničku?
OK, može, ali bi morali dati toliko toga da bi im bilo lakše dogovoriti se sa isisom :mrgreen:
Ako odu ameri, kurdima je najbezbolnije da se dogovore sa režimom.
Vjerujem da bi lako isposlovali autonomiju i imunitet.

Uglavnom, turci su naizgled gubitnici, a pred nama je da vidimo šta su to isposlovali sa amerima i iranom/rusijom.
muhafuca

#123945 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

nemoj to wrote:Evropa je evropa ona se i može izboriti tamo gdje Ameri idu je totalna anarhija i nema nikoga da drži mir, i prati šta sam napisao vec moderni rat od Vietnama to brojim to su ( 70 )..

Kad su se pomarisali između sebe?
Ne brojeci 1861

Pa arapi jesu stoka zar je to neka novost jel to braniš arape? :D
Mislim da ne pratis vise ni sam sebe niti kontas sta pricas i o cemu pricas al hajde de.

Arapi su stoka - koliko i mi - koliko i Evropljani koliko i Amerikanci.

Danas, za pet godina, za deset - ako nekom ko stvarno vrti neku moc bude trebao rat u Evropi - bice bez problema.

Malo TV, internet raspalis kampanju , par lidera izvali kakvu jaku izjavu kontra jedni drugih

das neki casus belli - regrutujes napaljenu sirotinju i raspali.
Ja_Ja

#123946 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

Dino34 wrote:Allah zna da vjerujem saxxxu kad kaže da je hafiz i da je učestvovao u ratu.
Al brate dragi, čovjek je u stanju da sastavi takvu konstrukciju od koje se padne na zadnjicu :-D
OK, može, ali bi morali dati toliko toga da bi im bilo lakše dogovoriti se sa isisom :mrgreen:

Uglavnom, turci su naizgled gubitnici, a pred nama je da vidimo šta su to isposlovali sa amerima i iranom/rusijom.
Kakav ba savo, pratis li ti ovu temu u poslijednjih 7 godina?!
Vilajet_Bosna

#123947 Re: Sirija vol. 2

Post by Vilajet_Bosna »

Dino34 wrote:Allah zna da vjerujem saxxxu kad kaže da je hafiz i da je učestvovao u ratu.

ti mora da si puno Kurda u životu upoznao.
King Theoden

#123948 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Ja_Ja wrote:pratis li ti ovu temu u poslijednjih 7 godina?!
77 :lol:
Mislim da sam počeo od proljeća.
Vilajet_Bosna wrote:mora da si puno Kurda u životu upoznao.
Jesam. Što pitaš?
sarajevoxxxx

#123949 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ne kažem da će nači, ali iz ovoga i Kurdi i Turci mogu izvuči pouku. Pouka Kurdima je da se nikome ne može vjerovati, da nema tih obečanja, ovoga, onoga, da padaju najveći igrači poput američkog ministra odbrane, sve je moguće sve je otvoreno, spustite krila, ne uzdajte se puno u američku pomoć svejedno da li ostali u Siriji ili ne. Ova najava povlačenja im je opomena.Da li će izvuči pouku, ne znam. Vjerovatno teško, mnogo je zuluma svima nanešeno, svi idu do kraja, svi su ko zapeta puška, nikoga nije briga nizašta, inat kod sviju radi. Ali, sigurno da će Kurdi nakon ovoga preispitati stavove, još ako bude dodatnog američkog pritiska, može tu biti pomaka na relaciji Kurdi-Turska.

Pouka Turcima je da je zapad ipak spreman praviti ustupke, da u SAD mogu imati partnera na duže staze, i da je isti spreman napraviti ogromne rezove u vanjskoj politici, što ja vidim kao veličinu nikako kao slabost bilo koja zemlja da to uradi. Bitku dobija onaj ko je pametan, snaga klade valja. Kurdi bez obzira koliko u njima vidjeli opasnost Turci moraju biti svijesni da smo svi mi ljudi, da svi imamo ista prava, niko od nas po rođenju niti porijeklu ne može biti bolji ili gori od drugog. Turci i te kako imaju šta promjeniti u svojoj vanjskoj politici. Vanjsku politiku ne može i ne smije voditi neki obavještajci, tajkuni, ljudi iz sjene koji vrlo malo imaju morala kod sebe i koji su ogrezli u kriminalu, a tako je meni izgledala turska politika u onim godinama kada su se Sirijci ubijali u Halebu. Igrali su ružno, dozvolili su veliko nasilje nad komšijama, igrali se sa životima stotina hiljada izbjeglica slali ih u more u smrt, strašnih stvari se desilo.

Turci moraju mnogo više poštovati i Sirijce i Kurde, mora biti više osnovnih ljudskih prava, pa najbolje mi znamo kako je to kada ti neko zabrani pravo na jezik, ili neka druga prava.

Također, režim, Rusija, i Iran, koliko god Turskoj oni lijepo izgledali u poređenju sa zapadom, Turska mora biti svijesna da su sistemi u tim državama zaostali, da je diktatura odbačena, da na duže staze ti sistemi gube, da je demokratija kakva god bila da je bolja je od diktatura ili iranskog vilajetul-feqiha.

I na kraju, vojnu operaciju mogu uvijek započeti, to su pokazali u Efrinu, ta karta je uvijek tu. Mogu sutra početi sa vojnom operacijom, vidimo da im niko ne stoji na putu.
Tara the River

#123950 Re: Sirija vol. 2

Post by Tara the River »

:lol:
Locked