Sirija vol. 2

Locked
ioannes

#123851 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

GandalfSivi wrote:
ioannes wrote:

ne zajebajem se, nego ti mjesas pravno-politicke pojmove.
kao prvo staljin te ljude nije pobio time sto je napao i srusio druge zemlje,nego su tu ljudi koji su ubijeni u raznim inozmenim "cistkama".
pravni konstrukt UN-Charte uredjuje samo medunarodne odnose...
Pravno politicke pojmove? Za lika koji je rekao ako ubijes dovoljno ljudi, onda to vise nije zlocin nego statistika?

Je li ti ovo fakat pokusaj spina?

Hoces medjunarodnu politiku? Ne jesi li cuo za Varsavski pakt i stanovnike drzava koji su bili iza takozvane "zeljezne zavjese", ne znam znas li za tenkove po ulicama Madjarske, Poljske, Cehoslovacke? U druge proxi ratove koje su vodili sa Amerima da i ne ulazim...

Realno, ja sam prvi koji ce vazda napasti Amere za milion i jednu stvar, ali braniti Ruse je mimo pameti, jedna od rijetkih drzava na svijetu koja u kompletnoj istoriji nije cula za civilno drustvo i demokratiju...
dok god tvrdis da su i jedni i drugi isti unatoc cinjenicama, se diskvalificiras za svaku diskusiju
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#123852 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

ioannes wrote:
nije u redu ali je ipak inozmena stvar
ne, u redu je, zaista
Krokodajl

#123853 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Challenger_ wrote:
Challenger_ wrote:
Krokodajl wrote:Ja samo čekam da Sarajevoxxxx objasni kako je ovo još jedno šamaranje i udarac u glavu miša u Damasku.
:pisnuo:

EDIT: i to sve na dan Svetog Idliba Rakskog velikomučenika Prvovenčanog.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Štakaže

"Neće režim više nikad u Raku, žive tamo Kurdi punim plućima u slobodi, Arapi im se priključuju, Asad nema nafte sva polja pod Amerikancima, raja se vozi na pelet po Damasku" :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#123854 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Image
GandalfSivi

#123855 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

japin_mutapi wrote:
nesloga wrote:
... i tako, i dan danas kontam da sam s Obamom cugo, a jaran mi kaze da mi je cuga mozak popila, ali niko me ne moze razuvjerit jer sam usi i izgovor dobro zapamtio.
dje nabavljas robu

Paprica ti je stari hasisar sa obala Goa-e. (zna on da ovo mislim kao kompliment) :D
GandalfSivi

#123856 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

ioannes wrote:
dok god tvrdis da su i jedni i drugi isti unatoc cinjenicama, se diskvalificiras za svaku diskusiju
Vidis da se slazemo, nisu isti, ni blizu...
Krokodajl

#123857 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Mada Kurdi ne treba da se sikiraju, ima mjesta sad u Kirkuku kako je Barzani to oslobodio.

Oh wait :D
Challenger_

#123858 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Krokodajl wrote:Mada Kurdi ne treba da se sikiraju, ima mjesta sad u Kirkuku kako je Barzani to oslobodio.

Oh wait :D

Vidi ovo:

:mrgreen:
Reporter at Newsweek: Defense Department source tells me “U.S. backed forces in Syria are f—ked,” once American forces pull out. “No anti-aircraft weapons, Turkish forces will bomb the s—t out of them.”

:pisnuo:
Challenger_

#123859 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Ipak, Magnier kaže da se sve da srediti... Sa Damaskom i Moskvom.

:nargila:
Tara the River

#123860 Re: Sirija vol. 2

Post by Tara the River »

espn wrote:Koliko znam Staljin nije rus.
Ioseb Besarionis dze Jughashvili
Krokodajl

#123861 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Challenger_ wrote:Ipak, Magnier kaže da se sve da srediti... Sa Damaskom i Moskvom.

:nargila:
Trčat će Kurdi u susret Assadu ko ona raja sa promotivnih spotova iz Sjeverne Koreje kad "veliki vođa" ide čamcom a oni trče kroz vodu. :lol:
muhafuca

#123862 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Challenger_ wrote:- Ne oponiraju svi Donaldovoj hrabroj odluci:

Ron Paul: Trump To End Unconstitutional Syria War. Washington Heads Are Exploding
:D

e jesi ga i ti nasao - Ron Paul je anti-intervencionist od prvog osnovne :D

normalno da ce pozdravit odluku
sarajevoxxxx

#123863 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zatvaranje direktora najvećeg portala u Damasku (koji od utorka ne objavljuje vijesti) govori upravo ono sto ja pa i Kiki ponavljamo stalno, a to je da se narod nikada neće niti može pokoriti.

“Dimeshq now” je cijeli rat u jeku najvećih sukoba normalno funkcionirao, danas je ugašen. Sve ono što je opozicija pisala i govorila dok je bila u Damasku, nastavio je najveći pro-režimski portal, i na kraju su ga ugasili, što će samo usporiti neminovne procese koji su davno počeli a kulminirali u nartu 2011. Ljudi koji uzimaju mito i koji su korumpirani isto su se ponijeli prema režimskom čovjeku koji je danas bio na strani režima kao i prema opoziciji nekada ranije.
Krokodajl

#123864 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Nije ugašen nego ne objavljuje vijesti, bitna razlika.

A zašto je ugašen i zašto je ovaj uhapšen, sigurno postoje neki razlozi ?

Ja nisam primjetio da je portal počeo sa previranjima ?
zrakomlat

#123865 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Krokodajl wrote:
Challenger_ wrote:
Krokodajl wrote:Ja samo čekam da Sarajevoxxxx objasni kako je ovo još jedno šamaranje i udarac u glavu miša u Damasku.

EDIT: i to sve na dan Svetog Idliba Rakskog velikomučenika Prvovenčanog.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Štakaže

"Neće režim više nikad u Raku, žive tamo Kurdi punim plućima u slobodi, Arapi im se priključuju, Asad nema nafte sva polja pod Amerikancima, raja se vozi na pelet po Damasku" :lol:
Krokodajl wrote:@Kiki

Uzimajući u obzir pozitivan natalitet Kurda u Turskoj, je li znači da je ovo širenje Turske na teritorij Rodžave zapravo prvi korak ka stvaranju velikog Kurdistana ? :D :D
hoćel to ljudino :lol:

:thumbup:
sarajevoxxxx

#123866 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Turski mediji objavili kartu sjevera Sirije i dio sirijske teritorije koju turska vojska zajedno sa vojnim formacijama opozicije namjeravaju zauzeti. Gradovi Hasaka i Kamišli također padaju pod kontrolu turske vojske i opozicije:

Image
sarajevoxxxx

#123867 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Izrael će pojačati borbu protiv Irana u Siriji nakon odlaska američkih snaga

Autor: I. I. / Hina Zadnja izmjena 20.12.2018 14:16 Objavljeno 20.12.2018 u 14:16

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu
Image

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.
Izrael će pojačati svoju borbu protiv snaga u Siriji povezanih s Iranom nakon povlačenja američkih snaga iz zemlje, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu u četvrtak
Neki izraelski dužnosnici rekli su da bi odluka predsjednika Donalda Trumpa, objavljena u srijedu, mogla pomoći Iranu time što bi se povukli američki vojnici koji zaustavljaju ubacivanje iranskih snaga i oružja u Siriju iz Iraka.

Izrael se također brine da bi odlazak njihova glavnog saveznika mogao smanjiti njegovu diplomatsku prednost pred Rusijom, koja je glavna podrška sirijskoj vladi.

'Nastavit ćemo djelovati vrlo agresivno protiv nastojanja Irana da se učvrsti u Rusiji', rekao je Netanyahu.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/i ... a-20181220
King Theoden

#123868 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

sarajevoxxxx wrote:Turski mediji objavili kartu sjevera Sirije i dio sirijske teritorije koju turska vojska zajedno sa vojnim formacijama opozicije namjeravaju zauzeti. Gradovi Hasaka i Kamišli također padaju pod kontrolu turske vojske i opozicije:

Image
Pa ludi su ako to ne uzmu.
Mislim, zašto bi odbili nešto što im se nudi na tanjiru.
Kurdi su u rasulu, moral na nuli. Turci ih mogu prackama otjerat.
muhafuca

#123869 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:Izrael će pojačati borbu protiv Irana u Siriji nakon odlaska američkih snaga

Autor: I. I. / Hina Zadnja izmjena 20.12.2018 14:16 Objavljeno 20.12.2018 u 14:16

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu
Image

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.
Izrael će pojačati svoju borbu protiv snaga u Siriji povezanih s Iranom nakon povlačenja američkih snaga iz zemlje, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu u četvrtak
Neki izraelski dužnosnici rekli su da bi odluka predsjednika Donalda Trumpa, objavljena u srijedu, mogla pomoći Iranu time što bi se povukli američki vojnici koji zaustavljaju ubacivanje iranskih snaga i oružja u Siriju iz Iraka.

Izrael se također brine da bi odlazak njihova glavnog saveznika mogao smanjiti njegovu diplomatsku prednost pred Rusijom, koja je glavna podrška sirijskoj vladi.

'Nastavit ćemo djelovati vrlo agresivno protiv nastojanja Irana da se učvrsti u Rusiji', rekao je Netanyahu.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/i ... a-20181220
prva a i zadnja nada ovih "pravih muslimana" uvijek Izrael bio i ostao.

samo cekam kad ce i otvoreno u koaliciju uci - a nije ni to daleko - kako se stvari odvijaju.
sarajevoxxxx

#123870 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nakon posjete sudanskog predsjednika Omera el Bešira Damasku, Sudanci su organizovali demonstracije na kojima su nosili zastave sirijske revolucije i natpisi potvrđujući time da će ostati uz sirijski narod sve do konačne pobjede. Također, posjetu Omera El Bešira osudili su i neki političari iz stranaka koje učestvuju sa njim u njegovoj vladi. Član Generalnog sekretarijata Narodne kongresne stranke Muhammad Badr al-Din, posjetio je ocjenio kao jedan od poteza vanjske politike koja je izgubila kompas:

Image
muhafuca

#123871 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:Nakon posjete sudanskog predsjednika Omera el Bešira Damasku, Sudanci su organizovali demonstracije na kojima su nosili zastave sirijske revolucije i natpisi potvrđujući time da će ostati uz sirijski narod sve do konačne pobjede. Također, posjetu Omera El Bešira osudili su i neki političari iz stranaka koje učestvuju sa njim u njegovoj vladi. Član Generalnog sekretarijata Narodne kongresne stranke Muhammad Badr al-Din, posjetio je ocjenio kao jedan od poteza vanjske politike koja je izgubila kompas:

Image
Jesu im ovo direktno legle pare na Western Union - pa iz prostorija odmah na ulicu protestvovat

Mogli su se bar malo odmaknuti da nije ono ofirno
sarajevoxxxx

#123872 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Navodno turska vojna operacija bi mogla početi u narednih nekoliko sati. Vojne formacije Nacionalne vojske i turski specijalci krenuli su prema prelazu u Tel Ebjedu.
Ja_Ja

#123873 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

Kurdima bi sad najpametnije bilo da se priklone Asadu. Sve druge opcije...ustvari trenutno ne izgleda da postoje druge opcije.
sarajevoxxxx

#123874 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Politički analitičar "general-major Mahmoud Ali": Članovi međunarodne alijanse u mogućnosti su da nastave bez Amerikanaca.Trumpova izjava je u kontekstu ucjene država Zaljeva.

Image
Last edited by sarajevoxxxx on 20/12/2018 22:25, edited 2 times in total.
sarajevoxxxx

#123875 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ja_Ja wrote:Kurdima bi sad najpametnije bilo da se priklone Asadu. Sve druge opcije...ustvari trenutno ne izgleda da postoje druge opcije.
Svi bi bili prvo pohapšeni a nakon toga većina bi bila likvidirana u Asadovim zatvorima, onaj ko bi preživio bio bi ponižavan sto puta gore nego prije rata.
Locked