Sirija vol. 2

Locked
Tara the River

#123826 Re: Sirija vol. 2

Post by Tara the River »

nesloga wrote:Kakve interese i veze sa Sirijom ima ova američka bagra da ovako javno mole osim sto ih jevrej fino placa za ovo zbog Izraelskih interesa? Živio sam na Floridi jedno vrijeme pa znam da ovog kretena Rubija kontrolišu jer ih je po Majamiju i okolini hipten s lovom, ali šta je sa ovim drugima gdje nema jevreja glasača?

"Loyalty Agreement" with Isreal that Congresspersons are required to sign
As former Congresswoman Cynthia McKinney publicly disclosed, when a person is newly elected to Congress they are approached by AIPAC and asked to sign their “Loyalty Agreement” to Israel. Should they refuse they will find they lose most of their support in any future election, things go badly for them, they may suffer redistricting to ruin their voter base (done with Rep. McKinney) and will have an opponent in their next election lavishly supported by AIPAC or some major extremely wealthy RKM media or gambling kingpin.Representative McKinney refused to sign this AIPAC Agreement because she thought it was clearly wrong and was then voted out of office by RKM and AIPAC power.
https://www.youtube.com/watch?v=ImFMcbF2MYY

Najbolji primjer koji ilustruje sve ovo je slucaj James Traficant.
muhafuca

#123827 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

GandalfSivi wrote:
muhafuca wrote:
To je period za kojim Saaf (i ti izgleda) placete
Da ga samo znas, i tebi bi bilo smijesno :D
ma klasicni je dogmata.

evo ti ovaj "pamflet" sto je hodja sastavio - procitaj, ne razmisljaj, ne provjeravaj, salji dalje
muhafuca

#123828 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

nesloga wrote:Kakve interese i veze sa Sirijom ima ova američka bagra da ovako javno mole osim sto ih jevrej fino placa za ovo zbog Izraelskih interesa? Živio sam na Floridi jedno vrijeme pa znam da ovog kretena Rubija kontrolišu jer ih je po Majamiju i okolini hipten s lovom, ali šta je sa ovim drugima gdje nema jevreja glasača?
Lindsey Graham je igrac Vojno Industrijskog komplexa - ovi ostali nisu neka prominentna imena

on je kao i Rahmetli McCain uvijek bio za vise ratova i vise intervencija - nikad za povlacenje.
muhafuca

#123829 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Joni Ernst - vojni veteran sluzila od 1993–2015

vjerovatno isto pod Vojno-Industrijskim kompleksom radi

Code: Select all

https://en.wikipedia.org/wiki/Joni_Ernst
Tom Cotton isto - vojni veteran 2005–2009 (active) 2009–2013 (reserve)

Code: Select all

https://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Cotton
ultrajvosa 1987

#123830 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

Kamislo/ Hasaka
Pa jaooo
:lol:
dragma
Vozim: Pješe

#123831 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:Navodno na vojnom aerodromu Al Mezze traje sastanak između režima i SDF-a, na kojem se pregovora o predaji teritorije koja je pod kontrolom SDF-a režimu, zauzvrat režim bi Kurdima pružio potrebnu zaštitu od Turaka.
A prošle godine, taman tu negdje u ovaj vakat, pred novu godinu...
sarajevoxxxx wrote:
dragma wrote:
Ma pusti mi se demagogije, pravo pitanje je šta revolucionari skupa sa Al Kaidom i ISIL-om drže a ne Kurdi. Kurdi su ionako svijet za sebe u sirijskoj tragediji i okreću se kako vjetar puše. Ako sutra situacija bude zahtjevala oni će opet sa Assadom pod ruku, s kim će revolucionari?
Zone deeskalacija više odgovaraju opoziciji nego režimu. Svaki dan masakri, ranjavanja, progon stanovništva, sve je to prestalo uvođenjem zona deeskalacija. Režim je dobio par enklava. A Kurdi nemaju potrebe da idu ponovo sa režimom. Imaju sve. Jezik, sve slobode, gomile oružja, naftu, ogromnu teritoriju, postali su politički faktor, i Rusija i Amerika ih podržavaju. Polako čiste ostatke Asadovštine
Zbog čega bi se udruživali sa režimom ? Šta mogu dobiti a da već nemaju?
;-) :kiss:
GandalfSivi

#123832 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

muhafuca wrote:
GandalfSivi wrote:
muhafuca wrote:
To je period za kojim Saaf (i ti izgleda) placete
Da ga samo znas, i tebi bi bilo smijesno :D
ma klasicni je dogmata.

evo ti ovaj "pamflet" sto je hodja sastavio - procitaj, ne razmisljaj, ne provjeravaj, salji dalje
Ma jok ba, ne mozes dalje biti, on samo voli kontre pucati :)
GandalfSivi

#123833 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

ioannes wrote:
uradila bi da može?
jel to pokrjepljeno dokazima ili si se poslužio kristalnom kuglom.

ovo su povjesni dokazi i cifre... crno na bijelo

Ti se zajebajes? Vise je Staljin Rusa samih pobio nego Amerikanci u svim ratovima zajedno u zadnjih 100 godina...
espn

#123834 Re: Sirija vol. 2

Post by espn »

Koliko znam Staljin nije rus.
sarajevoxxxx

#123835 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote:Navodno na vojnom aerodromu Al Mezze traje sastanak između režima i SDF-a, na kojem se pregovora o predaji teritorije koja je pod kontrolom SDF-a režimu, zauzvrat režim bi Kurdima pružio potrebnu zaštitu od Turaka.
A prošle godine, taman tu negdje u ovaj vakat, pred novu godinu...
sarajevoxxxx wrote:
dragma wrote:
Ma pusti mi se demagogije, pravo pitanje je šta revolucionari skupa sa Al Kaidom i ISIL-om drže a ne Kurdi. Kurdi su ionako svijet za sebe u sirijskoj tragediji i okreću se kako vjetar puše. Ako sutra situacija bude zahtjevala oni će opet sa Assadom pod ruku, s kim će revolucionari?
Zone deeskalacija više odgovaraju opoziciji nego režimu. Svaki dan masakri, ranjavanja, progon stanovništva, sve je to prestalo uvođenjem zona deeskalacija. Režim je dobio par enklava. A Kurdi nemaju potrebe da idu ponovo sa režimom. Imaju sve. Jezik, sve slobode, gomile oružja, naftu, ogromnu teritoriju, postali su politički faktor, i Rusija i Amerika ih podržavaju. Polako čiste ostatke Asadovštine
Zbog čega bi se udruživali sa režimom ? Šta mogu dobiti a da već nemaju?
;-) :kiss:
To za sastanak sa Asadom ništa oni ne mogu dobiti time, to je čisto samoubistvo, svi bi vremenom bili pohapšeni, a kasnije i ubijeni u zatvorima, ponižavanje bi bilo gore nego prije rata u Siriji. Sa Turskom mogu dobiti mnogo više, i najvjerovatnije da će Pešmerge preuzeti granicu.

Asadovština se čisti u Damasku a kamoli na istoku Sirije gdje nema niti jednog Asadovca.

Režim sa saveznicima samo kupuje vrijeme, nikada vise one Sirije i onog zuluma koji je bio prije rata, ako Bog da.
GandalfSivi

#123836 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

espn wrote:Koliko znam Staljin nije rus.
Nije ni Obama Amerikanac :)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#123837 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

i sta sad
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#123838 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Ne oponiraju svi Donaldovoj hrabroj odluci:

Ron Paul: Trump To End Unconstitutional Syria War. Washington Heads Are Exploding
ioannes

#123839 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

GandalfSivi wrote:
ioannes wrote:
uradila bi da može?
jel to pokrjepljeno dokazima ili si se poslužio kristalnom kuglom.

ovo su povjesni dokazi i cifre... crno na bijelo

Ti se zajebajes? Vise je Staljin Rusa samih pobio nego Amerikanci u svim ratovima zajedno u zadnjih 100 godina...
ne zajebajem se, nego ti mjesas pravno-politicke pojmove.
kao prvo staljin te ljude nije pobio time sto je napao i srusio druge zemlje,nego su tu ljudi koji su ubijeni u raznim inozmenim "cistkama".
pravni konstrukt UN-Charte uredjuje samo medunarodne odnose...
nesloga

#123840 Re: Sirija vol. 2

Post by nesloga »

GandalfSivi wrote:
Nije ni Obama Amerikanac :)
Pitaru, offtopik je ali Beri Santoro je Havajcanin zadrti. Odem krajem 2001 ili pocetkom 2002 u jednu kafanu u Haleivi na sjevernoj obali kod jarana koji je tad tamo bio bartender i upoznam nekog klempu crnca za barom u havajskoj kosulji koji je kao odatle ali kao zivi i radi i uspjesan je u Chicagu. I tako neka cuga, nake koke okolo, besmislena pijanska prica medju nama dvojicom i jaranom bartenderom kad ce napast Afganistan i kako ce napast... i tako, i dan danas kontam da sam s Obamom cugo, a jaran mi kaze da mi je cuga mozak popila, ali niko me ne moze razuvjerit jer sam usi i izgovor dobro zapamtio.
Challenger_

#123841 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:- Ne oponiraju svi Donaldovoj hrabroj odluci:

Ron Paul: Trump To End Unconstitutional Syria War. Washington Heads Are Exploding
EDIT: ako sam dobro upratio, predsjednikovu odluku je pozdravio i njegov sin, Rand Paul, senator.
Last edited by Challenger_ on 20/12/2018 20:38, edited 1 time in total.
japin_mutapi

#123842 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

ioannes wrote:

kao prvo staljin te ljude nije pobio time sto je napao i srusio druge zemlje,nego su tu ljudi koji su ubijeni u raznim inozmenim "cistkama"
e, onda je u redu
sarajevoxxxx

#123843 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Vojni konvoji sa oružjem i dalje idu prema istoku Sirije uprkos jučerašnjoj odluci Trampa o povlačenju:

https://www.facebook.com/groups/1969129 ... 434278956/
GandalfSivi

#123844 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

ioannes wrote:

ne zajebajem se, nego ti mjesas pravno-politicke pojmove.
kao prvo staljin te ljude nije pobio time sto je napao i srusio druge zemlje,nego su tu ljudi koji su ubijeni u raznim inozmenim "cistkama".
pravni konstrukt UN-Charte uredjuje samo medunarodne odnose...
Pravno politicke pojmove? Za lika koji je rekao ako ubijes dovoljno ljudi, onda to vise nije zlocin nego statistika?

Je li ti ovo fakat pokusaj spina?

Hoces medjunarodnu politiku? Ne jesi li cuo za Varsavski pakt i stanovnike drzava koji su bili iza takozvane "zeljezne zavjese", ne znam znas li za tenkove po ulicama Madjarske, Poljske, Cehoslovacke? U druge proxi ratove koje su vodili sa Amerima da i ne ulazim...

Realno, ja sam prvi koji ce vazda napasti Amere za milion i jednu stvar, ali braniti Ruse je mimo pameti, jedna od rijetkih drzava na svijetu koja u kompletnoj istoriji nije cula za civilno drustvo i demokratiju...
Krokodajl

#123845 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ja samo čekam da Sarajevoxxxx objasni kako je ovo još jedno šamaranje i udarac u glavu miša u Damasku.

edit:

Sad kad Turci nalete na Alep, ha ha, u Alepu Bajram da se klanja sljedeći !
Last edited by Krokodajl on 20/12/2018 20:40, edited 1 time in total.
Challenger_

#123846 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Krokodajl wrote:Ja samo čekam da Sarajevoxxxx objasni kako je ovo još jedno šamaranje i udarac u glavu miša u Damasku.

:pisnuo:
Last edited by Challenger_ on 20/12/2018 20:40, edited 1 time in total.
japin_mutapi

#123847 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

nesloga wrote:
... i tako, i dan danas kontam da sam s Obamom cugo, a jaran mi kaze da mi je cuga mozak popila, ali niko me ne moze razuvjerit jer sam usi i izgovor dobro zapamtio.
dje nabavljas robu
Last edited by japin_mutapi on 20/12/2018 20:40, edited 1 time in total.
ioannes

#123848 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

japin_mutapi wrote:
ioannes wrote:

kao prvo staljin te ljude nije pobio time sto je napao i srusio druge zemlje,nego su tu ljudi koji su ubijeni u raznim inozmenim "cistkama"
e, onda je u redu
nije u redu ali je ipak inozmena stvar
Challenger_

#123849 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:
Krokodajl wrote:Ja samo čekam da Sarajevoxxxx objasni kako je ovo još jedno šamaranje i udarac u glavu miša u Damasku.
:pisnuo:

EDIT: i to sve na dan Svetog Idliba Rakskog velikomučenika Prvovenčanog.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Krokodajl

#123850 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Kiki

Uzimajući u obzir pozitivan natalitet Kurda u Turskoj, je li znači da je ovo širenje Turske na teritorij Rodžave zapravo prvi korak ka stvaranju velikog Kurdistana ? :D :D
Locked