Sirija vol. 2

Locked
zrakomlat

#123801 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Challenger_ wrote:
zrakomlat wrote:...
Pet para ne treba davati na tekstove analfabeta iz Saffa.

Image
Image
Image

To su likovi koji su najpoznatijeg sirijskog vladinog novinara proglasili srpskim dobrovoljcem.

Više konji znaju o Siriji nego taj polusvijet.
Sjećam se ovoga :D
ioannes

#123802 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

GandalfSivi wrote:
Young Erotica wrote:
GandalfSivi wrote:Jebiga, ti bas ode duboko, da ne idemo tamo, ali slazemo se donekle...
:thumbup:

Opa sad sam ukapirao da nisi meni odgovorio. :lol:
Ma moze i tebi (opet dubioza). Amerika je jako kompleksna drzava, sa svim svojim checks and balances, Rusija bas i nije, ali ni jednima ni drugima nije maslo za ramazana...
ovo je teški relativizam na djelu...
ono u smislu i jedni drugi "nisu bajni"
to je podla i neprihvatljiva relativizacija odnosa.
USA je hegemon država (državni aparat) koja je zadnjih 50 godina toliko zla nanjela svijetu da se ne može opisati. Brojke govore svoje.
sve dok Rusija ne nanese toliko zla u svijetu, nemaš moralno pravo relativizirat.
GandalfSivi

#123803 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

Challenger_ wrote:
GandalfSivi wrote:To cemo kad nam Bernie bude predsjednik...
Do tada...

Image

Ljubiti dupe Saudima i kreštati Assad must go.
Jebo i ovu budalu... Smijes li ti isto napisati za Putina?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#123804 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

GandalfSivi wrote:Jebo i ovu budalu... Smijes li ti isto napisati za Putina?
Koja budala? Onaj što se klanja Saudu je TVOJ Obama. Ona ubleha na koju vrištiš i skičiš.
GandalfSivi

#123805 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

ioannes wrote: ovo je teški relativizam na djelu...
USA je hegemon država (državni aparat) koja je zadnjih 50 godina toliko zla nanjela svijetu da se ne može opisati. Brojke govore svoje.
sve dok Rusija ne nanese toliko zla u svijetu, nemaš moralno pravo relativizirat.
Pobio Staljin ljudi haman ko Hitler. Dok je Amerika slala pomoc Evropi, Ruje su slali tenkove. Amerika napravi belaj, ali se povuce, Rusija aneksira dio zemlje. Ja iz Amerike ovo rahat pisem, u Rusiji bih bio uhapsen.

Poenta price, Amerika je uradila mnogo zla, nema opravdanja, ali Ruja bi uradio 10 puta vise da moze, ali kurko, nema se para, jedna propala Italija ima veci budzet od majke Rusije...
The 51st State

#123806 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

muhafuca wrote:
The 51st State wrote:Gubis se ko abdest..., Do 70 su svi Iz prethodnih epoha zasluzni jer jelte trebalo je te pozicije dostici, a za krah je zasluzan klan Assad I onda imate obraza skribomanisati o progresivi istih, samo mi reci da je mlijeko crno I da se osvrcem vise.
pa od 2 svjetskog rata su bili redosljedom - Francuska marionetska vlada, Vojna diktatura pod okriljem Sovjetskog saveza, pa Ba'ath Partija.

To je period za kojim Saaf (i ti izgleda) placete

Od 67 pa do danas Sirija je u konstantnim sukobima sa Izraelom - samim tim i u sukobu sa Zapadom pa je normalno da kvalitet zivota opada

zbog blokada i sankcija.

Jedini logican zakljucak je onda - da je Saaf OK sa diktaturom kao oblikom vladavine (jer je to jedini oblik vladavine koji je u Siriji ikad postojao od 2SR)

ali da je kritican prema odnosu Sirije prema Izraelu jer je to odluka koja je dovela do pada kvaliteta zivota u Siriji.

Znaci Saaf zagovara dobre odnose sa Izraelom - vjerovatno po ugledu na ostale diktature iz regina kao sto su Saudija Emirati i slicni.

To je jedini logican zakljucak.
S tobom je besmisleno diskutovati jer ne koristis logiku u svom razmisljanju I sta kod ti se podastre ma koliko jasno I jebitacno bilo TI ces po svojoj nekoj unaprijed skontanoj furci nastaviti.
GandalfSivi

#123807 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

Challenger_ wrote:
GandalfSivi wrote:Jebo i ovu budalu... Smijes li ti isto napisati za Putina?
Koja budala? Onaj što se klanja Saudu je TVOJ Obama. Ona ubleha na koju vrištiš i skičiš.
Ne skacem ja ni na koga majstore, ja ni sebi ponekad ne vjerujem, pokusavam imati zdrav pogled na svijet, dok mnogi ovdje (pogotovo ti i onaj decko iz Iranskog kulturnog centra) pljujete po svima, samo ne po svojima...

Evo opet, jebo i Obamu, obecao je promjenu, opet se povinuo korporacijama, nije smjeo do kraja izvesti svoj program, plus upitna vanjska politika...

Sta nam radi Putin ovih dana?
Challenger_

#123808 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Tradicionalno: iritira skorojeviće, seljačiće i papane.

_________
GandalfSivi

#123809 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

muhafuca wrote:
Da ga samo znas, i tebi bi bilo smijesno :D
The 51st State

#123810 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

GandalfSivi wrote:
muhafuca wrote:
I ti si sunnjiv u zadnje vrijeme :).
Na internet trolazi nista novo, ko nije za asada taj je za novi svjedski poredak :)
GandalfSivi

#123811 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

Challenger_ wrote:Tradicionalno: iritira skorojeviće, seljačiće i papane.

_________

To ti kazem ba, svi pricamo o ruskim trolovima, a niko se ne trza kada jedan naleti. Mada da budem iskren, jako sumnjam da si ti placen (za razliku od Salika), mislim da se ti dobrovoljno brukas...

Zamisljam sebe da ne smijem napisati nesto protiv bilo koga, zatvor u glavi svega mi...

Anyhow, poljece mi avion, arrivederci...
GandalfSivi

#123812 Re: Sirija vol. 2

Post by GandalfSivi »

The 51st State wrote:
GandalfSivi wrote:
muhafuca wrote:
Na internet trolazi nista novo, ko nije za asada taj je za novi svjedski poredak :)
Ti ni jedne, da te ne bih citirao :)
The 51st State

#123813 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

[quote="GandalfS[/quote]

Na internet trolazi nista novo, ko nije za asada taj je za novi svjedski poredak :)[/quote]

Ti ni jedne, da te ne bih citirao :)[/quote]

Jedini sporan citat je sto Sam reko da cemo obezbjediti titulu vec na polusezoni, a I to Sam bio upravu nego me sjebala lakrdija u mostaru.
sarajevoxxxx

#123814 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

De Mistura: Režim prijeti članovima ustavotvorne komisije na način tako što prijetnje upućuje njihovim porodicama

#النظام يهدد اعضاء اللجنة الدستورية من خلال تهديد اقاربهم
Last edited by sarajevoxxxx on 20/12/2018 18:26, edited 1 time in total.
ioannes

#123815 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

GandalfSivi wrote:
ioannes wrote: ovo je teški relativizam na djelu...
Pobio Staljin ljudi haman ko Hitler. Dok je Amerika slala pomoc Evropi, Ruje su slali tenkove. Amerika napravi belaj, ali se povuce, Rusija aneksira dio zemlje. Ja iz Amerike ovo rahat pisem, u Rusiji bih bio uhapsen.

Poenta price, Amerika je uradila mnogo zla, nema opravdanja, ali Ruja bi uradio 10 puta vise da moze, ali kurko, nema se para, jedna propala Italija ima veci budzet od majke Rusije...
uradila bi da može?
jel to pokrjepljeno dokazima ili si se poslužio kristalnom kuglom.

ovo su povjesni dokazi i cifre... crno na bijelo
jefff

#123816 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

muhafuca wrote:
jefff wrote:Sirija prije dinastije Asad: Nevjerovatni podaci za koje niste znali.

http://saff.ba/sirija-prije-dinastije-a ... ste-znali/
od 60e - do 70e vladavina Ba'ath partije - znaci oni su zaslusni za period blagostanja Sirije.

Jel ovo Saaf zagovara da Sirija treba da bude pod vladavinom Ba'ath partije samo da je problem licno u Assadu.

Dalje - 67e bio prvi okrsaj sa Izraelom - 73e rat Egipta i Sirije protiv Izraela - nakon cega se mjenja totalno stav zapada prema Siriji

razne sankcije i blokade su na snazi.

76e Sirija se ukljucuje u civilni rat u Libanu koji je djelomicno okupirao a djelomicno stavio pod svoju kontrolu Izrael putem krscanskih milicija

Sirija dolazi pod jos vecu blokadu i izolaciju u ekonomskom smislu.

krajem 70ih Muslim Brotherhood pokusava Islamisticki prevrat u Siriji i dolazi do kratkog civilnog rata - koji jos vise osiromasuje zemlju.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Eto malo radi kontexta onako - ali drago mi je da je bar Saff skontao

da bez obzira na sve Ba'ath Partija je bila uvijek pravo rjesenje za Siriju

To ili da nije trebalo pratiti (bratski?) Egipat u ratu protiv Izraela - nema trece

Ovi vehbosi pravo vole Izrael nesto :-)
Liban je bio respektabilan u isto to vrijeme. Bliskoistocna Svicarska. Nema razloga da sumnjamo dabje i Sirija bila na istoj frekvenciji. Gdje su danas i Liban i Sirija?
sarajevoxxxx

#123817 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kurdi izašli na demonstracije ispred američke vojne vaze u Kobaneu:

https://www.facebook.com/17943229258658 ... 664940845/
Atego

#123818 Re: Sirija vol. 2

Post by Atego »

Ako nista treba rusima zahvaliti sto su pripomogli da sirija ne postane vehabijski babilon
sarajevoxxxx

#123819 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

SDF: Američko povlačenje iz Sirije, vratit će Isil ponovo u područja iz kojih je protjeran
sarajevoxxxx

#123820 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

SOHR: SDF ima puno pravo da pusti na slobodu vise od 7000 pripadnika Isila, od kojih je 1100 iz stranih zemalja

https://www.facebook.com/groups/1969129 ... 434278956/
Challenger_

#123821 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Odluka Donalda Trumpa o povlačenju američke vojske je izazvala burne reakcije unutar USA.

Image
Image

Pismo šestorice senatora u kojem se moli Trump da preispita svoju odluku.
Challenger_

#123822 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- B. Netanyahu je takođe nezadovoljan ovom odlukom protiv koje je intenzivno lobirao.
Netanyahu has lobbied Trump very hard in the past not to pull out U.S. troops.
Image

:arrow: uzalud
Challenger_

#123823 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Kurds, you are fired!

:lol: :lol:
nesloga

#123824 Re: Sirija vol. 2

Post by nesloga »

Kakve interese i veze sa Sirijom ima ova američka bagra da ovako javno mole osim sto ih jevrej fino placa za ovo zbog Izraelskih interesa? Živio sam na Floridi jedno vrijeme pa znam da ovog kretena Rubija kontrolišu jer ih je po Majamiju i okolini hipten s lovom, ali šta je sa ovim drugima gdje nema jevreja glasača?
muhafuca

#123825 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

GandalfSivi wrote:

3x veci budjet po glavi stanovnika

10x veci dug po glavi stanovnika

Svabo im za vratom vec deset godina zbog deficita - al su daleko vazniji u EU od Grcke pa im se jos uvijek gleda kroz prste,

no prije ili kasnije morat ce se presjek napraviti - ima u ekonomiji izraz za to "paper tiger"

itd itd - dalo bi se o tome nadugo jos al eto cisto malo kontexta radi

Code: Select all

https://countryeconomy.com/countries/compare/russia/italy
Locked