Sirija vol. 2
-
Vilajet_Bosna
#123752 Re: Sirija vol. 2
http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/201220181#YPG threatens to release all captured #ISIS fighters from prison.
u međuvremenu, oni dolaze:
https://twitter.com/i/status/1075606977831714817
- Nadzornik
#123755 Re: Sirija vol. 2
Rastajemo se mi,vjeruj nije mi lako,sta sad mogu ja tu,kad drugi zele tako...
US and French troops withdraw from Manbij area in northern Syria: SDF

https://www.almasdarnews.com/article/us ... syria-sdf/
US and French troops withdraw from Manbij area in northern Syria: SDF
https://www.almasdarnews.com/article/us ... syria-sdf/
-
The 51st State
#123756 Re: Sirija vol. 2
ispadose kurdi iz kalkulacija ko mudo kroz pantole.
- Nadzornik
#123757 Re: Sirija vol. 2
The 51st State wrote:ispadose kurdi iz kalkulacija ko mudo kroz pantole.

- Nadzornik
#123758 Re: Sirija vol. 2
Dobre vijesti,jutros su Tigrovi u velikom broju krenuli u pravcu Deir ez Zora...

-
sumirprimus
#123760 Re: Sirija vol. 2
jesu ovo delijeNadzornik wrote:![]()
- Young Erotica
#123761 Re: Sirija vol. 2
Jesu
Najsmešnija mi je priča kao eto blefira ih Predsednik USA zato sto neće da puste pešmerge, kurdi se ništa ne pitaju slepo su slušali gazdu svo ovo vreme, pa ne vidim zasto bi sada bio izuzetak.
Najsmešnija mi je priča kao eto blefira ih Predsednik USA zato sto neće da puste pešmerge, kurdi se ništa ne pitaju slepo su slušali gazdu svo ovo vreme, pa ne vidim zasto bi sada bio izuzetak.
- muhafuca
#123762 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da nema tu blefa nikakvog - evo i Trump puca vijest na svom twitter-uYoung Erotica wrote:Jesu
moram reci da sam i ja iznenadjen - mislim kontao sam da ce se ameri povuci prije ili kasnije, al sam mislio da ce ostati bar par godina
jer CIA i Vojno-Industrijski komplex tamo diktira oko vanjskih intervencija i ratova a tu se velike pare vrte,
al ne j...e Trump zivu silu izgleda
Ipak dok ne vidim da su i stvarno izasli - po meni jos uvijek je ovo nezavrseno.
Getting out of Syria was no surprise. I’ve been campaigning on it for years, and six months ago, when I very publicly wanted to do it, I agreed to stay longer. Russia, Iran, Syria & others are the local enemy of ISIS. We were doing there work. Time to come home & rebuild. #MAGA
Code: Select all
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1075718191253504001- muhafuca
#123763 Re: Sirija vol. 2
evo i na oficijelnom kanalu Bjele Kuce
Izgleda Ameri stvarno odlaze
Izgleda Ameri stvarno odlaze
- Young Erotica
#123764 Re: Sirija vol. 2
Mislio sam na konstataciju Kikibombone da ih Tramp blefira zato sto neće da puste pešmerge sto je Smešno, kao da se kurdi nešto pitaju.muhafuca wrote: Izgleda da nema tu blefa nikakvog - evo i Trump puca vijest na svom twitter-u
moram reci da sam i ja iznenadjen - mislim kontao sam da ce se ameri povuci prije ili kasnije, al sam mislio da ce ostati bar par godina
jer CIA i Vojno-Industrijski komplex tamo diktira oko vanjskih intervencija i ratova a tu se velike pare vrte,
al ne j...e Trump zivu silu izgleda
Ipak dok ne vidim da su i stvarno izasli - po meni jos uvijek je ovo nezavrseno.
Getting out of Syria was no surprise. I’ve been campaigning on it for years, and six months ago, when I very publicly wanted to do it, I agreed to stay longer. Russia, Iran, Syria & others are the local enemy of ISIS. We were doing there work. Time to come home & rebuild. #MAGACode: Select all
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1075718191253504001
Tramp će proglasiti pobedu, kući njegovi srećni, turci srećni, bin salman više neće biti osumnjičen za ubistvo novinara. U principu good deal za sve sem za kurde.
Last edited by Young Erotica on 20/12/2018 15:14, edited 1 time in total.
- Young Erotica
#123765 Re: Sirija vol. 2
I Pentagon objavio da je započeo proces povlačenja trupa iz Sirije.
Skidaj američke zastave, vadi Bašarove slike. Biji Bašar biji Bašar

Skidaj američke zastave, vadi Bašarove slike. Biji Bašar biji Bašar
- rajv0sa
-
los talibanos
#123767 Re: Sirija vol. 2
SOHR: after the US decision to withdraw. SDF leadership and the Syrian government are holding a high-level meeting to discuss the handover of the oil fields in the east of the Euphrates
-
dječak sa šibicama
#123768 Re: Sirija vol. 2
sta se dogadja ako Ameri odu (a ocito planiraju) i Kurdi pokunjeno zamole Ruse i Assada da oni usetaju u "zapadni Kurdistan"... Turci ce ipak napasti Assada i Ruse?
Mislim da je Kurdima ipak ostala jedna opcija... jedino ne znam kako bi to kikibombona prezivio.
Mislim da je Kurdima ipak ostala jedna opcija... jedino ne znam kako bi to kikibombona prezivio.
- nikad_vise
#123769 Re: Sirija vol. 2
Jos sa sigurnoscu nisam siguran za povlaxenje ali ako se ovo ispostavi tacno Kurdi ce se naci u nezavidnom polozaju.
Ono sto sam siguran jest da ce Erdogan ocistiti pojas oko granice bilo da tu dodje Asad,Pershamenge ili neko treci.Ako je pod pritiskom uspjeo da izdejstvuje odlazak Amera u stanju je sve..
Ono sto meni upada u oci je nevjerovatna sposobnost vodjenja vanjske politike od strane Turske i Erdogana.Covjek je u manje od 5 godina historije:
- uspjeo da razvali Kurde na jugoistoku Turske-gradovi su bukvalno poravnati a velikim dijelom Kurdi jos vise protjerani i pobijeni.(malo zapad kukao al nista ne bi)
-Oborili Ruski avion,sankcije,sranja,ovo ono..kroz 2 godine skoro pa strateski partner Rusije za krizu u Siriji.
-Koknuse Ruskog ambasadora-nista ne bi ko dobar dan.
-Zauzeli Arfin i naselili svojim novim topovskim mesom i ljudima odanim Turskoj za buduce pobleme s Kurdima.Rusija im bukvalno pokloni.
-Uhapsise americkog pastora i po svemu sudeci ce ga na kraju zamjeniti za Gulena kako sada stvari stoje.
-Americke sankcije,galama,Turska se raspada,lira pada..uzimaju f35 i Patriot od Amerikanaca
-Poklopili velikim dijelom vecinu sunitskih frakcija u Siriji
-Ameri se sad povlace,kako je to istrgovano samo Trump zna.
-Evropu ucjenjivali s izbjeglicama,a izbjeglice naseljavali po podrucjima gdje dobrim dijelom ima i Kurda i mijenjali etnicku sliku takodje..Skoro citam da ce 2-3 stotine hiljada djece porijeklom iz Sirije dobiti Turska drzavljanstva..
-Drzavni udar,pa razvali na referendumu za ustavne promjene
Nek neko nastavi dalje..
Brko je doktor ove igre..
Ono sto sam siguran jest da ce Erdogan ocistiti pojas oko granice bilo da tu dodje Asad,Pershamenge ili neko treci.Ako je pod pritiskom uspjeo da izdejstvuje odlazak Amera u stanju je sve..
Ono sto meni upada u oci je nevjerovatna sposobnost vodjenja vanjske politike od strane Turske i Erdogana.Covjek je u manje od 5 godina historije:
- uspjeo da razvali Kurde na jugoistoku Turske-gradovi su bukvalno poravnati a velikim dijelom Kurdi jos vise protjerani i pobijeni.(malo zapad kukao al nista ne bi)
-Oborili Ruski avion,sankcije,sranja,ovo ono..kroz 2 godine skoro pa strateski partner Rusije za krizu u Siriji.
-Koknuse Ruskog ambasadora-nista ne bi ko dobar dan.
-Zauzeli Arfin i naselili svojim novim topovskim mesom i ljudima odanim Turskoj za buduce pobleme s Kurdima.Rusija im bukvalno pokloni.
-Uhapsise americkog pastora i po svemu sudeci ce ga na kraju zamjeniti za Gulena kako sada stvari stoje.
-Americke sankcije,galama,Turska se raspada,lira pada..uzimaju f35 i Patriot od Amerikanaca
-Poklopili velikim dijelom vecinu sunitskih frakcija u Siriji
-Ameri se sad povlace,kako je to istrgovano samo Trump zna.
-Evropu ucjenjivali s izbjeglicama,a izbjeglice naseljavali po podrucjima gdje dobrim dijelom ima i Kurda i mijenjali etnicku sliku takodje..Skoro citam da ce 2-3 stotine hiljada djece porijeklom iz Sirije dobiti Turska drzavljanstva..
-Drzavni udar,pa razvali na referendumu za ustavne promjene
Nek neko nastavi dalje..
Brko je doktor ove igre..
-
jefff
#123770 Re: Sirija vol. 2
Sirija prije dinastije Asad: Nevjerovatni podaci za koje niste znali.
http://saff.ba/sirija-prije-dinastije-a ... ste-znali/
-
The 51st State
#123771 Re: Sirija vol. 2
Ma jok, hydra masoni I to, dakle bilo ko da je preuzeo manje bi sjebo.jefff wrote:Sirija prije dinastije Asad: Nevjerovatni podaci za koje niste znali.
- muhafuca
#123772 Re: Sirija vol. 2
od 60e - do 70e vladavina Ba'ath partije - znaci oni su zaslusni za period blagostanja Sirije.jefff wrote:Sirija prije dinastije Asad: Nevjerovatni podaci za koje niste znali.
Jel ovo Saaf zagovara da Sirija treba da bude pod vladavinom Ba'ath partije samo da je problem licno u Assadu.
Dalje - 67e bio prvi okrsaj sa Izraelom - 73e rat Egipta i Sirije protiv Izraela - nakon cega se mjenja totalno stav zapada prema Siriji
razne sankcije i blokade su na snazi.
76e Sirija se ukljucuje u civilni rat u Libanu koji je djelomicno okupirao a djelomicno stavio pod svoju kontrolu Izrael putem krscanskih milicija
Sirija dolazi pod jos vecu blokadu i izolaciju u ekonomskom smislu.
krajem 70ih Muslim Brotherhood pokusava Islamisticki prevrat u Siriji i dolazi do kratkog civilnog rata - koji jos vise osiromasuje zemlju.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Eto malo radi kontexta onako - ali drago mi je da je bar Saff skontao
da bez obzira na sve Ba'ath Partija je bila uvijek pravo rjesenje za Siriju
To ili da nije trebalo pratiti (bratski?) Egipat u ratu protiv Izraela - nema trece
Ovi vehbosi pravo vole Izrael nesto
Last edited by muhafuca on 20/12/2018 16:48, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#123773 Re: Sirija vol. 2
Meni je pravo smijesno, ne mozda ova slika ali na slican fazon, kada se postavljaju slike lidera koji su otisli iz politickog zivota a Asad je jos uvijek tu. Znaci, slavi se diktatura lika koji moze biti na vlasti do kraja zivota, dok se smije ljudima koji su odradili svoje mandate i povukli se. I nikome nije cudan taj sistem vrijednosti, jer svi ovdje na forumu su “demokrate”...Nadzornik wrote:
-
The 51st State
#123774 Re: Sirija vol. 2
Kakv si TI patetican izvrtavac napisnog, hladno krenes od neceg sto nije ni napisano u tekstu I guslaj supljumuhafuca wrote:od 60e - do 70e vladavina Ba'ath partije - znaci oni su zaslusni za period blagostanja Sirije.jefff wrote:Sirija prije dinastije Asad: Nevjerovatni podaci za koje niste znali.
Jel ovo Saaf zagovara da Sirija treba da bude pod vladavinom Ba'ath partije samo da je problem licno u Assadu.
Dalje - 67e bio prvi okrsaj sa Izraelom - 73e rat Egipta i Sirije protiv Izraela - nakon cega se mjenja totalno stav zapada prema Siriji
razne sankcije i blokade su na snazi.
76e Sirija se ukljucuje u civilni rat u Libanu koji je djelocno okupirao a djelomicno stavio pod svoju kontrolu Izrael putem krscanskih milicija
Sirija dolazi pod jos vecu blokadu i izolaciju u ekonomskom smislu.
krajem 70ih Muslim Brotherhood pokusava Islamisticki prevrat u Siriji i dolazi do kratkog civilnog rata - koji jos vise osiromasuje zemlju.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Eto malo radi kontexta onako - ali drago mi je da je bar Saff skontao
da bez obzira na sve Ba'ath Partija je bila uvijek pravo rjesenje za Siriju
To ili da nije trebalo pratiti (bratski?) Egipat u ratu protiv Izraela - nema trece
Ovi vehbosi pravo vole Izrael nesto
- Young Erotica
#123775 Re: Sirija vol. 2
I meni je isto smešno kako je Saudijska Arabija demokratija kroz prizmu USA politike a Sirija je eto diktatura.GandalfSivi wrote:
Meni je pravo smijesno, ne mozda ova slika ali na slican fazon, kada se postavljaju slike lidera koji su otisli iz politickog zivota a Asad je jos uvijek tu. Znaci, slavi se diktatura lika koji moze biti na vlasti do kraja zivota, dok se smije ljudima koji su odradili svoje mandate i povukli se. I nikome nije cudan taj sistem vrijednosti, jer svi ovdje na forumu su “demokrate”...
Ili kako pucaju sankcije kad rusi pokušaju da roknu spijuna koji je odao drzave tajne, a kad Saud ubije novinara koji je pisao protiv vlasti onda nikome ništa.