Thinker wrote:Ja ću ih početi ozbiljno shvatati kada svojim političkim djelovanjem neki Meho iz Naše stranke bude prevaga u pravljenju Gradskog Vijeća Banja Luke ili Radomir u konstituisanju skupštinske većine općine Široki Brijeg! Do tada, opet što se mene tiče, NS je strateški osmišljena ubleha za jugonstalgične Bošnje koja ima za cilj da ovaj napaćeni narod do kraja raspameti i politički marginalizira!
Nazalost mogu potpisati tvoj post. Kako se nko moze izjasnjavati kao "multietnicki", a operirati i pretendirati iskljucivo tamo gdje su Bosnjaci vecina i traziti glasove iskljucivo u tim podrucjima, od Bosnjaka naravno?
Mislim sta ovaj Pedja u opste radi na ovom forumu, zasto ne ode na Bluka IN ili kako se vec zove, i tamo ne nabija postove o "Nasoj Stranci" pa kad skupi podrsku dodje ovdje s tim i svima nam ponosno stavi podatke pod nos?
Kad bi to uradio i tamo imao podrsku, ja bi glasao za njih, ne zbog njih, jer vidimo da im je cijena vrlo niska, nego zbog toga da kaznim one druge i vece, koji se takodjer izdaju kao "multietnicari", koji cak imaju i takvo rukovodstvo, a iskljucivo pretenduju na glasove Bosnjaka, nece cak ni da pokusaju dobiti glasove Hrvata ili Srba izvan sredina gdje Bosnjaci nisu vecina?
Pa sta to recimo Damira Hadzica sprijecava da se bori za hrvatski glas svoje majke ili za glasove Hrvata? Nista.
SDA jeste ocajna, korumpirana, ovakva i onakva, medjutim rjesenje nije kazniti jedne ublehase sa drugima. Ista stvar i sa njihovom strankom. Svi kao po defaultu na potezu od Bascarsije do Stupa i tu prestaje svaki njihov interes za lov na glasove onih koji nisu Bosnjaci.
Imam nekad osjecaj da za ove "multietnicke" ublehase ne glasaju ni vlastite porodice.
To nije multietnicka stranka koja iskljucivo operira u bosnjacki vecinskim sredinama, pa neka je u uzem vodstvu ne znam ko. Upravo takvi se trebaju dokazivati kroz podrsku koju dobiju kod svog naroda.
Mislim lako je Hadzicu se izjasnjavati "nebosnjakom" na FTV, a niko ga to nije ni pitao, nakon izbora. Sto nije stisnuo muda pa to rekao prije izbora.