Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
O'zone
Globalni moderator

#12376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by O'zone »

Suad Zeljković menager nad menagerima - premijer
Sabina Cudic -prepotentna - do-gradonačelnica
Još nam treba Ivica Šarić-operni pjevač- gradonačelnik

I svi ćemo da izvodimo Travijatu(Opera Travijata je priča o jednostavnoj devojci čija je jedina šansa za opstanak na ovom svetu da prodaje sebe) na ulici.

Jesu izabrani kadrovi jebo me svako :thumbup:
emanacija

#12377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

ja stvarno ne znam šta ljudi očekuju od NS... politika je "umjetnost mogućeg" a ne nemoguća misija. izabrali su šta su izabrali, pa šta.
Kolt12

#12378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Kolt12 »

Thinker wrote:Ja ću ih početi ozbiljno shvatati kada svojim političkim djelovanjem neki Meho iz Naše stranke bude prevaga u pravljenju Gradskog Vijeća Banja Luke ili Radomir u konstituisanju skupštinske većine općine Široki Brijeg! Do tada, opet što se mene tiče, NS je strateški osmišljena ubleha za jugonstalgične Bošnje koja ima za cilj da ovaj napaćeni narod do kraja raspameti i politički marginalizira!
Nazalost mogu potpisati tvoj post. Kako se nko moze izjasnjavati kao "multietnicki", a operirati i pretendirati iskljucivo tamo gdje su Bosnjaci vecina i traziti glasove iskljucivo u tim podrucjima, od Bosnjaka naravno?

Mislim sta ovaj Pedja u opste radi na ovom forumu, zasto ne ode na Bluka IN ili kako se vec zove, i tamo ne nabija postove o "Nasoj Stranci" pa kad skupi podrsku dodje ovdje s tim i svima nam ponosno stavi podatke pod nos?

Kad bi to uradio i tamo imao podrsku, ja bi glasao za njih, ne zbog njih, jer vidimo da im je cijena vrlo niska, nego zbog toga da kaznim one druge i vece, koji se takodjer izdaju kao "multietnicari", koji cak imaju i takvo rukovodstvo, a iskljucivo pretenduju na glasove Bosnjaka, nece cak ni da pokusaju dobiti glasove Hrvata ili Srba izvan sredina gdje Bosnjaci nisu vecina?

Pa sta to recimo Damira Hadzica sprijecava da se bori za hrvatski glas svoje majke ili za glasove Hrvata? Nista.

SDA jeste ocajna, korumpirana, ovakva i onakva, medjutim rjesenje nije kazniti jedne ublehase sa drugima. Ista stvar i sa njihovom strankom. Svi kao po defaultu na potezu od Bascarsije do Stupa i tu prestaje svaki njihov interes za lov na glasove onih koji nisu Bosnjaci.

Imam nekad osjecaj da za ove "multietnicke" ublehase ne glasaju ni vlastite porodice.

To nije multietnicka stranka koja iskljucivo operira u bosnjacki vecinskim sredinama, pa neka je u uzem vodstvu ne znam ko. Upravo takvi se trebaju dokazivati kroz podrsku koju dobiju kod svog naroda.

Mislim lako je Hadzicu se izjasnjavati "nebosnjakom" na FTV, a niko ga to nije ni pitao, nakon izbora. Sto nije stisnuo muda pa to rekao prije izbora.
Last edited by Kolt12 on 09/11/2012 14:31, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote: Nije pošteno... hoću državu u kojoj se ne krade ili se bar odgovara za to :)
.
u svakoj državi političari mazijaju...sad ne bih išao da smo mi kakvi jesmo u stanju napraviti društvo u kome se ne krade.....ali bi veliki uspjeh bio da napravimo politički sistem u kome postoji javna odgovornost....u kome bi nakon Šajinih crnaca Princ Neonko iste sekunde uz javno izvinjenje biračima podnio ostavku, TreNerko i njegov buraz bili nogirani iste sekunde, a ostavku podnio i Slučajni Prolaznik koji je TreNerka predložio da obavlja neku funkciju

npr. odličan je primjer slučaju Ahmetović i pisanju hAvaza...da se sve to dešava i apsolutno niko ne odgovara za to..niti ministar, niti novine niti novinar..niti likovi što su vršili istragu i sastavljali objavljene zapisnike, ako su jednom ministru napakovali priču...mislim sva priča nije zezanje i tu se morale istjerati stvari na čistac
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#12380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Suad Zeljković, dugogodišnji direktor KJKP Toplane u Sarajevu, predloženon je za premijera, a potvrđene su i spekulacije da će Nermin Pećanac biti predložen za ministra unutrašnjih poslova u Sarajevu. Pećanac, inače, bio je na ovoj poziciji i 2001, nakon čega je postao kantonalni premijer.
Inače, Zeljkovićevu kandidaturu je podržalo 18 zastupnika: sedam zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA), četiri zastupnika Stranke za BiH, po jedan zastupnik Socijaldemokratske unije (SDU), Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS), Narodne stranke Radom za boljitak i Bosanske stranke te samostalni zastupnici Hanka Vajzović, Mira Jurić i Enes Zeković. Isti ovi zastupnici izglasali su i nepovjerenje Vladi na čijem čelu je bio Fikret Musić iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, a Vladu su činili SDP i Savez za bolju budućnost (SBB).
JoseMujica

#12381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Suad Zeljković, dugogodišnji direktor KJKP Toplane u Sarajevu, predloženon je za premijera
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

šta retji no da smo nahebali ko žuti....uspješan direktor najuspješnijeg gubitaša u državi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol a pri tome ima državni monopol nad tržištem i uspije napraviti gubitak :shock:

ovo je menaĐer za Guinnissa :-)
karanana

#12382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by karanana »

Koliko dugo je ovaj bio na celu toplana?
Je li i dalje predsjednik nase stranke onaj bajic iz rudog? Ne pamtim kad sam ga zadnji put vidio.
Pedja Kojovic

#12383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

kojeime

Ne radi se marketinskom ili ideoloskom potezu.
Nas iskljucivi cilj je bio da omogucimo mehanizam koji bi nam dao ono sto mislimo da nam pripada na osnovu rezultata lokalnih izbora. Nacin izbora u GV je takav da zahtijeva da stranke dogovaraju liste delegiranih.
Nas cilj je bio da dobijemo predsjedavajuceg u opstini Centar, dogradonacelnika/cu i jos par pozicija koje ce nam omoguciti da sprovodimo neke od inicijativa za koje smo se zalagali u predizbornoj kampanji.

Medijski spin zeli taj dogovor predstaviti kao koaliciju, odnosno, dogovor o zajednickom djelovanju nakon izbora gradonacelnika. Mi smo vrlo jasno - i ja sam prisustvovao tom, prvom, sastanku - rekli da mi to ne zelimo jer mislimo da to nije moguce.

p.k.
JoseMujica

#12384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Peđa ako sam dobro shvatio ulazite u "matematičku koaliciju" sa SDP-om i SBB-om ?
ultima_palabra

#12385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:Peđa ako sam dobro shvatio ulazite u "matematičku koaliciju" sa SDP-om i SBB-om ?
:mrgreen:
Pedja Kojovic

#12386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

JoseMujica

Tacno tako.
:)

p.k.
Pedja Kojovic

#12387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Zanimljiv nadnaslov i naslov

DEMAGOGIJA I ŠATROLOGIJA KOJEVIĆA
Kojović: Ova postava nas ne vodi nigdje, a posebno ne u EU

SARAJEVO - Dvije godine su potrošene u pokušaju da se učini nemoguće, da stranke koje su po svojim programima politički protivnici, formiraju zajedničku vlast koja bi efikasno radila na evroatlantskim integracijama, prokomentirao je u izjavi za Fenu još jedan ...

... u nizu negativnih izvještaja o napretku BiH koji će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko predstaviti sljedeće sedmice Vijeću sigurnosti UN-a član Predsjedništva Naše stranke Predrag Kojović.

Istakao je da izbor SDP-a i promiskuitetno mijenjanje koalicionih partnera pokazuju da je ta partija napustila svoja ideološka i programska opredjeljenja.

- U isto vrijeme Milorad Dodik ne odustaje od ratnohuškačke retorike. Po meni, ova postava nas ne vodi nigdje, a posebno ne u EU, kazao je Kojović.

Suština njihovog otpora evroatlantskim integracijama je, smatra Kojović, jednim velikim dijelom lične prirode.

- Lične i političke ambicije stranačkih lidera su neostvarljive po zakonima i pravilima EU i nerealno je od članova sadašnje šestorke očekivati da pritisnu dugme za samouništenje. Naša najbolja, i možda i posljednja nada su izbori 2014. godine i ako prograđanski orijentirane stranke i pojedinci žele dati novu šansu ovoj zemlji moramo već sada početi razgovarati o stvaranju našeg bloka, zaključio je Kojović.

Podsjećamo, visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko predstavit će u utorak izvještaj o napretku BiH Vijeću sigurnosti UN-a.

Inzko zaključuje da je BiH napravila malo pomaka u pravcu EU integracija, da su na snazi politički manevri koji su vlastima važniji od gorućih problema te da je intenzivirano direktno osporavanje same suštine Mirovnog sporazuma od vladajućih struktura u RS-u.
JoseMujica

#12388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Peđa :thumbup:
pošteno...i draže mi je to čuti nego standardno šupljiranje
emanacija

#12389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

A zašto ne u "matematičku koaliciju sa "onima anamo" (SDA, SDU...) ?
Pedja Kojovic

#12390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

emanacija

Zasto ne SDA...?
Razgovarali smo cesto i dugo.
Postoji nekoliko razloga...
Nisu bili spremni ponuditi konkretna rjesenja nego se trazili da se prvo postigne sporazum o saradnji a da se tek onda krene u konkretna rjesenja, mi nismo bili spremni podrzati izbor Kljuica za gradonacelnika, njihovi prijedlozi su se znacajno mjenjali od sastanka do sastanka, itd.
(Priznajem da postoji generalni (psiholoski?, ideoloski?) otpor u stranci za bilo kakvu saradnju sa SDA)

p.k.
Banksy

#12391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:

član Predsjedništva Naše stranke Predrag Kojović.

Istakao je da izbor SDP-a i promiskuitetno mijenjanje koalicionih partnera pokazuju da je ta partija napustila svoja ideološka i programska opredjeljenja.

Naša najbolja, i možda i posljednja nada su izbori 2014. godine i ako prograđanski orijentirane stranke i pojedinci žele dati novu šansu ovoj zemlji moramo već sada početi razgovarati o stvaranju našeg bloka, zaključio je Kojović.
:shock: :lol:

rijetko ostanem bez teksta, ali ovo je ta prilika ... :mrgreen:
Padishah

#12392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Padishah »

Pedja,

Mozete li nam vise reci o tim "konkretnim rjesenjima" koja su dogovorena?

Ako opravdavamo koaliciju sa SDP-om i SBB-om maksimom da "cilj opravdava sredstva", onda bi bilo lijepo znati koji je taj cilj.

Takodjer bih Vas zamolio da nam kazete Vase misljenje o potrebi za postojanjem gradskog nivoa vlasti.

Unaprijed hvala.
Pedja Kojovic

#12393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

padishah

Saopstenje SDP-a je po nama bilo preuranjeno jer smo dogovorili samo neka rjesenja za odredjene pozicije.
Dakle dogovorili smo dogradoncelnika/cu, ali nismo gradonacelnika/cu.
Cilj je da izborne rezultate lokalnih izbora pretvorimo u pozicije koje ce nam omoguciti da implementiramo svoje inicijative i da imamo bitan uticaj na odluke organa u kojima imamo predstavnike.

Nakon presude Ustavnog suda kojom se gradu "vracaju" nadleznosti koje mu pripadaju s pravom se postavlja pitanje da li,odnosno, koji od tri nivoa (opstina, grad, kanton) vlasti ima opravdanje za postojanje a koji su samo teret poreskim obveznicima.
Moj licni stav je da kad bi se nadleznosti podjelile prema onome sto se pokazalo kao najefikasnija praksa u svijetu bilo bi ocigledno da je kanton suvisan.

p.k.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Meni ovdje nešto nije nikako jasno :?
Kao ide se da se dobije mjesto dogradonačelnika, ali se ne ide u koaliciju, pa da onda taj dogradonačelnik sprovodi politiku NS iako nije u koaliciji sa svojim šefom (gradonačelnikom) i ostalima :?
Kako to mislite izvesti?
Pedja Kojovic

#12395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

katarinakosaca

Funkcije gradonacelnika i njegovih zamjenika su definisane tako da se zna sta je njihova uloga i ovlasti.
(Npr. sve odluke i prijedlozi gradonacelnika koje idu na GV moraju imati tri potpisa, status ovlastenog predlagaca na GV, protokol, itd.)

Medjutim, i ja pretpostavljam da je to srz vaseg pitanja (ako grijesim, recite), najvaznije je da se izborimo da se neki od nasih inicijativa/projekata nadju u prijedlogu budzeta i budu realizovani.

p.k.
JoseMujica

#12396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Pedja Kojovic wrote:padishah

Saopstenje SDP-a je po nama bilo preuranjeno jer smo dogovorili samo neka rjesenja za odredjene pozicije.
Dakle dogovorili smo dogradoncelnika/cu, ali nismo gradonacelnika/cu.
Cilj je da izborne rezultate lokalnih izbora pretvorimo u pozicije koje ce nam omoguciti da implementiramo svoje inicijative i da imamo bitan uticaj na odluke organa u kojima imamo predstavnike.

Nakon presude Ustavnog suda kojom se gradu "vracaju" nadleznosti koje mu pripadaju s pravom se postavlja pitanje da li,odnosno, koji od tri nivoa (opstina, grad, kanton) vlasti ima opravdanje za postojanje a koji su samo teret poreskim obveznicima.
Moj licni stav je da kad bi se nadleznosti podjelile prema onome sto se pokazalo kao najefikasnija praksa u svijetu bilo bi ocigledno da je kanton suvisan.

p.k.
principijelno bih se složio s ovim, ali ako pogledamo stvari u širem kontekstu ustavnog uređenja FBiH nemoguće je izbaciti kantonalni nivo iz jednadžbe, tako da ćemo dobiti dvije paralelne administracije čije se nadležnosti preklapaju i koje se glože oko love, umjesto da rade na dobrobiti građana.

Realnija i racionalnija opcija bi bila da se ide na ukidanje Gradske uprave i njeno stapanje s kantonom gdje bi se npr. funkcija premijera Kantona i gradonačelnika Sarajeva objedinile...ali opet nisam ja FGR da osjetim tu bol ne-života van uže gradske zone
Pedja Kojovic

#12397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

JoseMujica

Svaki prijedlog, koa sto i vas to radi, koji predvidja dva a ne tri nivoa vlasti na tako malom prostoru i broju ljudi bi trebao biti razmotren. Kantoni jesu politicka odluka na kojoj je prilikom sklapanja DC sporazuma insistirao HDZ.
Koliko su i dalje misle da je za njih dobro rjesenje, ne znam. (Iznenadilo me da u razgovoru u Domu naroda sa mnogima iz Hrvatskog kluba nisam osjetio da je ukidanje kantona i dalje "sveta krava")

U svakom slucaju.
Mozda iz nekog pomodarstva ili tradicionalizma meni se svidja ideja da grad ima gradonacelnika i GV sa vecim ovlastima od opstinskih nacelnika. Grad je organska, zivotna, zajednica i sve njegove ,ne samo komunalne, transportne itd probleme je lakse -ili se barem meni tako cini - rjesavati na tom nivou nego po opstinama.

p.k.
Corto Maltese

#12398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Pedja Kojovic wrote:

član Predsjedništva Naše stranke Predrag Kojović.

Naša najbolja, i možda i posljednja nada su izbori 2014. godine i ako prograđanski orijentirane stranke i pojedinci žele dati novu šansu ovoj zemlji moramo već sada početi razgovarati o stvaranju našeg bloka, zaključio je Kojović.
Image

Uploaded with ImageShack.us
luckylaka

#12399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by luckylaka »

Hajde jedno provocirajuce pitanje,da vam recimo sds ponudi mjesto nacelnika na palama ili snsd gradonacelnika u Banjaluci dali bi sa njima u koaliciju(jer danas je sve pitanje interesa,kakav ba patriotizam,Bosna i ostale suplje)
Pedja Kojovic

#12400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

luckylaka

Pod istim uslovima pod kojima to zelimo uraditi u gradu Sarajevu sa SDP-om i SBB-om, dakle, ukoliko nas dobijanje pozicije ne bi obavezivalo da radimo ili glasamo za ono sto nije u nasem programu, sto je suprotno principima za koje se zalazemo, vrlo bi rado prihvatili.

p.k.
Locked