SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
male_okice

#12376 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

za skidanje sminke imam 2 proizvoda:
Image

ovom pjenom skidam puder s lica umijem se sa njom kosta oko 6-7 KM u dm-u, a ako npr sam koristila tus koji se ipak teze skida koristim:
Image

ovo je mlijeko od garnier-a ne znam tacno koliko kosta jer sam ga kupila skupa sa kremom za lice iz iste serije bili oni neki poklon paketi pa sam ovo mlijeko dobila gratis. Uglavnom stvarno skine dobro sve sa ociju a ne ostavi onaj osjecaj suhoce.
Nisrin

#12377 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

male_okice wrote:za skidanje sminke imam 2 proizvoda:
Image

ovom pjenom skidam puder s lica umijem se sa njom kosta oko 6-7 KM u dm-u, a ako npr sam koristila tus koji se ipak teze skida koristim:
Image

ovo je mlijeko od garnier-a ne znam tacno koliko kosta jer sam ga kupila skupa sa kremom za lice iz iste serije bili oni neki poklon paketi pa sam ovo mlijeko dobila gratis. Uglavnom stvarno skine dobro sve sa ociju a ne ostavi onaj osjecaj suhoce.

Imam i ja ovu pjenu alverde i zaista je za psjetljivu kozu, nemam reakcija na licu i fino skine puder :D
Ductus Holedocus

#12378 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Je li neko probao nesto od Revelique?

usput,kakvi su to silikonski puderi?
BJB

#12379 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Jos nisam..Nisam ni cula za silikonske pudere ali jesam za neku bazu za puder na bazi silikona..
Samo da prijavim utiske o Bourjois Mineral Mousse Foundation.. Imam kombinovano lice-znaci, masna centralna zona, ostatak normalan- sa ovom podlogom-izgleda savrseno..Dodje je bas malo, a traje dugo. Sasvim malo treba za cijelo lice i vrat.. NE nestane nakon nekoliko sati, zapravo mora se skinuti, ali to onim dvofaznim skidacem sminke nije nikakav problem..ImageNormalno, kod nas ne dodje besplatna kabuki cetkica uz ovu podlogu.
nera18

#12380 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

BJB kakve su nijanse, kakva mu je cijena?
pin-up

#12381 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by pin-up »

Nije loš Bourjois Mineral Mousse Foundation, mada meni na obrazima ostavlja ljuspast' efekat, pa nanesem samo na t-zonu i podočnjake.
Nisrin

#12382 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Ductus Holedocus wrote:Je li neko probao nesto od Revelique?

Ja sam iz Njemacke dobila neki Lorealov puder koji je na bazi silikona i to ustvari sluzi da se izravnaju bore ko ih ima id a se lice zategne otprilike...s obzirom da sam ja jos prilicno mlada i da nemam bore koristim ga tek zato sto stvarno izgleda odlicno na licu, stopi se sa kozom, ima lijepo pokrivnu moc i ne osjecam tezinu na licu! :D
Ductus Holedocus

#12383 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Nisrin wrote:
Ductus Holedocus wrote:Je li neko probao nesto od Revelique?

Ja sam iz Njemacke dobila neki Lorealov puder koji je na bazi silikona i to ustvari sluzi da se izravnaju bore ko ih ima id a se lice zategne otprilike...s obzirom da sam ja jos prilicno mlada i da nemam bore koristim ga tek zato sto stvarno izgleda odlicno na licu, stopi se sa kozom, ima lijepo pokrivnu moc i ne osjecam tezinu na licu! :D
aha,pa nema veze..i ja sam mlada..ali ako je tako dobar,sto da ne :D
boracha

#12384 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

LONGMAN wrote:
relevantan wrote:Ima li neka preporuka za sredstvo za skidanjke šminke, ono kao gel za skidanje?.....sada koristim neko Green line i nisam baš nešto zadovoljna :-? ....prije sam koristila Oriflamova i bila prezadovoljna :) sada mi naručivati Oriflame nije baš ''na ruku'' :oops:
Nesto najbolje sto sam probala.

Image
i meni je ovo fino.
BJB

#12385 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

nera18 wrote:BJB kakve su nijanse, kakva mu je cijena?
Ma nijanse su od 52 Vanille kod nas pa nadalje..Iako je Vanille 52 tamnija mrvicu od one Healthy mix vanille..Cijena dvadesetpet, cini mi se.
Meni ova podloga super odgovara, samo treba paziti da je ne naneses previse. Prstima ga nanosim.
@pin up girl, meni je jedanput izgledalo ljuspasto ali sam shvatila da sam stavila previse.
Lady Saray

#12386 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

BJB wrote:
nera18 wrote:BJB kakve su nijanse, kakva mu je cijena?
Ma nijanse su od 52 Vanille kod nas pa nadalje..Iako je Vanille 52 tamnija mrvicu od one Healthy mix vanille..Cijena dvadesetpet, cini mi se.
Meni ova podloga super odgovara, samo treba paziti da je ne naneses previse. Prstima ga nanosim.
@pin up girl, meni je jedanput izgledalo ljuspasto ali sam shvatila da sam stavila previse.

ako mislimo na ovo isto malo cudo u kutijici naravno cetkice nigdje.. 14km u dm-u
kis.napraforgo

#12387 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kis.napraforgo »

Cure zna li iko gdje u Sarajevu mogu kupiti maskaru u boji (zelenoj)? Obisla sam danas sta sam stigla (DM, CM) i nasla samo plavu od nekoliko proizvodjaca, ali meni bas treba zelena. Kakve su sanse na onim standovima na pijaci, je li iko ista tako koristio? Nesto me ta ideja ne privlaci, ipak to ide na oci...Hvala
Nisrin

#12388 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

kis.napraforgo wrote:Cure zna li iko gdje u Sarajevu mogu kupiti maskaru u boji (zelenoj)? Obisla sam danas sta sam stigla (DM, CM) i nasla samo plavu od nekoliko proizvodjaca, ali meni bas treba zelena. Kakve su sanse na onim standovima na pijaci, je li iko ista tako koristio? Nesto me ta ideja ne privlaci, ipak to ide na oci...Hvala

http://www.ebay.com/itm/Oriflame-Beauty ... 4607d07f79
oriflame, zelena maskara za 12$, free shipping

neka jeftinija http://www.ebay.com/itm/Britty-Daily-Ga ... 3a7310cf9b

Ja kod nas nisam nigdje vidjela zelenu vec godinama, iako ih je bilo na pijaci...uzimala sam kao tinejdzerka i nije mi se nista desilo :)
Ductus Holedocus

#12389 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Meni je trebala plava za jednokratnu upotrebu,nasla sam na pijaci Gabrini..i tad mi je lik rekao da ima raznih boja :-D
Michun

#12390 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

treba li kome sta od sminke? imam kontingent :D
nera18

#12391 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

de ti usput napisi sta imas sem ovog sto cu uzeti, i na pp kad si kuci, treniras li sutra? danas sam u ze

oprostite na ometanju :D
BJB

#12392 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Joj imam i ja super sjena, jedva taknutih..Svidi mi se boja, stavim jedanput i shvatim da mi nikako ne stoji, i tako stoje dok im ne prodje rok i bacim..
Imam jedno trostruko od Bourjois, 2 mono sjenila, isto Bourjois i Artdeco nekih tamnijih nijansi koje slabo trosim a koje bih radije prodala pojeftino nego da bacim..Ako hocete slike, recite. :D
*mima*

#12393 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Michun wrote:treba li kome sta od sminke? imam kontingent :D

maskara?
Michun

#12394 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BJB wrote:Joj imam i ja super sjena, jedva taknutih..Svidi mi se boja, stavim jedanput i shvatim da mi nikako ne stoji, i tako stoje dok im ne prodje rok i bacim..
Imam jedno trostruko od Bourjois, 2 mono sjenila, isto Bourjois i Artdeco nekih tamnijih nijansi koje slabo trosim a koje bih radije prodala pojeftino nego da bacim..Ako hocete slike, recite. :D
a ovo je novo...iz US
Nisrin

#12395 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Michun wrote:
BJB wrote:Joj imam i ja super sjena, jedva taknutih..Svidi mi se boja, stavim jedanput i shvatim da mi nikako ne stoji, i tako stoje dok im ne prodje rok i bacim..
a ovo je novo...iz US

Slike?? ili barem spisak sta je u pitanju...
pepe le frr

#12396 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by pepe le frr »

Žene stavite slike da vidimo kakva je to ponuda :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#12397 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Zene, znate da na forumu to nije dozvoljeno. Meni je zao, ali pravila su pravila.
BJB

#12398 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

SMijemo li preko pp-ova slike razmijenjivati?
_Gea_

#12399 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _Gea_ »

je li iko probao Max Factor Eye Brightening maskaru, koja postoji u 4 nijanse prema boji ociju. kakva je?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#12400 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

BJB wrote:SMijemo li preko pp-ova slike razmijenjivati?
Mozete vala do mile volje. :D
Post Reply