Nebitno, Džaferi govori o jednom rezervoaru za vodu, a njegova ekipa poravnala pola Haleba ili pola Sirije prije nego što je i jedan avion međunarodne zajednice počeo sa bombardovanjem. Sjeti se onih slika starog dijela Homsa, Haleba, Džobera, Zabadanija, Doume, Dere. Onih silnih sela u okolini Idliba i Hame gdje nije ostao kamen na kamenu. Rezervoar sa vodom u Raqqi je kap u moru Asadovih nedjela i zločina.Challenger__ wrote:Mislim, samo ti vazi, može ti se, ali mene ne stavljaj u svoje priče i svoj plural.
_____
Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#12376 Re: Sirija vol. 2
- Challenger__
#12377 Re: Sirija vol. 2
Šta je bolan nebitno? To da 75% pokradene sirijske nafte preko Turske uđe u Izrael a ti tvrdiš da "više od pola kupuje režim".sarajevoxxxx wrote:Nebitno...
Hajde, sa srećom ti bilo.
_____
- Challenger__
#12378 Re: Sirija vol. 2
- sjever provincije Alepo, mapa:

-
sarajevoxxxx
#12379 Re: Sirija vol. 2
Asad je isti dan kada je Isil zauzeo naftna polja u Deir Ez-Zoru, isti dan je mogao sve uništiti, baš kao što je sravnio sa zemljom pola Homsa, pola Haleba, cijeli Zabadani, Dariju, itd. Je li problem avionima poravnati sve te rafinerije, onesposobiti ih i eto nema više mrske trgovine sa Izraelom. Zašto to Asad ne uradi? Zašto to danas Rusija ne radi? Svi oni prave kalkulacije, uništavaju infrastrukturu onako kako oni žele, svi igraju svoju igru, a u svemu je najbitnije da bogataši i uhljebi u Damasku, da njima ništa ne bude. Treba cijelu Siriju poravnati, sravniti sa zemljom u ime muslimanske elite. Kako sirijske tako i one u drugim arapskim zemljama.Challenger__ wrote:Šta je bolan nebitno? To da 75% pokradene sirijske nafte preko Turske uđe u Izrael a ti tvrdiš da "više od pola kupuje režim".sarajevoxxxx wrote:Nebitno...
![]()
_____
-
sarajevoxxxx
#12381 Re: Sirija vol. 2
Počele borbe za selo Dudiyan. Turska artiljerija pomaže borcima opozicije. Dudiyan je Isilovo uporište, padom ovog sela, opoziciji bi bilo mnogo lakše napredovati prema drugim mjestima koja su pod kontrolom Isila.
http://wikimapia.org/6360564/ar/%D8%AF% ... 8%A7%D9%86
http://wikimapia.org/6360564/ar/%D8%AF% ... 8%A7%D9%86
- apsidejzi
#12382 Re: Sirija vol. 2
Stiscemo kais lagano. Cijena nafte pala na 29$ po barelu pa vise niko nece da kupuje ilegalno od njih...

http://pbs.twimg.com/media/CY8EIJFWwAI3CJn.jpg

http://pbs.twimg.com/media/CY8EIJFWwAI3CJn.jpg
Last edited by apsidejzi on 17/01/2016 20:09, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#12383 Re: Sirija vol. 2
šta je ovo ?Kareem Abdul wrote:Pravi su oni koji jeftino prodaju svoje imetke i živote da bi šehidili na Allahovom putu. Krivi su oni koji ih u tome spriječavaju.Em2r wrote:Ovi krivi, jesu li to oni sto im je krv, krv njihovih porodica i imetak halal???Kareem Abdul wrote:
Jesi li ti musliman?
Naravno i poznavanje Arapskog je jedan od bitnih faktora jer ne može čovjek biti dobar musliman ako ne razumije jezik na kojem se izvodi islamska liturgija.
Onda i ja koji sam agnostik mogu biti musliman. Odem u obližnju džamiju, hodža zapjeva a ja kužim što pjeva koliko i svi "pravovjerni" oko mene. Nakon toga nastavim po starom, odem u Plodine kupim pršuta itd. Al evo, musliman jer sam otklanjo vakat u džamiji.
Ako je džihad u Siriji, dužnost pravovjernih muslimana je da se bore protiv tagutskog režima. I za sada su mudžahidi koji su odgovorili na naređenja Muhammeda a.s. napravili veoma dobar posao.
Siriju su razjebali kako je stotinu Moši Dajana nebi razjebalo.
- Challenger__
#12384 Re: Sirija vol. 2
Gluposti.sarajevoxxxx wrote:Asad je isti dan kada je Isil zauzeo naftna polja u Deir Ez-Zoru, isti dan je mogao sve uništiti, baš kao što je sravnio sa zemljom pola Homsa, pola Haleba, cijeli Zabadani, Dariju, itd. Je li problem avionima poravnati sve te rafinerije, onesposobiti ih i eto nema više mrske trgovine sa Izraelom. Zašto to Asad ne uradi? Zašto to danas Rusija ne radi?
To je sirijska imovina i infrastruktura a Bagdadi, Barzani i Erdogan su od danas do sutra. Sirija ostaje a oni odlaze. Udarili su (Rusi i Sirijci) na njihove transportne kapacitete, na beskrajne rijeke kamiona-cisterni koje se vide iz svemira, a koje Obamina pro-ISIL "Koalicija" nije željela da vidi, što je razumljivo, oni su bili zaštitnici tog mega-kriminala.
Bagdadi, Barzani, Tajip, Bibi, Obama, jedna raja, jedan tim.
- husein_kapetan
#12385 Re: Sirija vol. 2
Nego..
Ovo sve nesto vjernici.. nevjernici.. pa onda raspali po nekakvim pojmovima o kojim.. evo ostarih (skoro) ali nikad cuo nisam.. najveci dio upisa ovib 'upucenih" se upravo svodi na nekakvo 'nebesko' pravo na ispravnost jednih na ustrb svih ili mnogih drugih..
Pa se nesto pitam..
Ovaj Bosnjo.. kojem je prije svega tradicija.. ocevo i djedovo vaznije.. onaj koji nije cekao da ga mobilisu i koji "navise" nije trebao gledati dabi znao da sebe i svoje treba braniti.. onaj koji na plecima svojim iznese sav teret rata proslog.. onaj koga ona stvar boli gdje ga i kako svrstavaju.. onaj koji ce se sa rajom i zbog raje napiti.. i pobiti ako treba.. onaj koji ne gleda ni na istok ni na zapad dabi znao ko je i sta treba biti.. onaj kome je ocevina i djedovina sveta......
GDJE NJEGA ODABRANA GOSPODO SVRSTAVATE...??
Ovo sve nesto vjernici.. nevjernici.. pa onda raspali po nekakvim pojmovima o kojim.. evo ostarih (skoro) ali nikad cuo nisam.. najveci dio upisa ovib 'upucenih" se upravo svodi na nekakvo 'nebesko' pravo na ispravnost jednih na ustrb svih ili mnogih drugih..
Pa se nesto pitam..
Ovaj Bosnjo.. kojem je prije svega tradicija.. ocevo i djedovo vaznije.. onaj koji nije cekao da ga mobilisu i koji "navise" nije trebao gledati dabi znao da sebe i svoje treba braniti.. onaj koji na plecima svojim iznese sav teret rata proslog.. onaj koga ona stvar boli gdje ga i kako svrstavaju.. onaj koji ce se sa rajom i zbog raje napiti.. i pobiti ako treba.. onaj koji ne gleda ni na istok ni na zapad dabi znao ko je i sta treba biti.. onaj kome je ocevina i djedovina sveta......
GDJE NJEGA ODABRANA GOSPODO SVRSTAVATE...??
- nixon69
#12386 Re: Sirija vol. 2
Pa to je je vec i pticama na grani jasno da je tako. Nemas potrebe za uzrujavanje.Kikibombona wrote:Saxxx je jedini forumas koji KONTINUIRANO vrsi propagandu u korist ISILa. Moram ovako reci: SAMO GLUP, NAIVAN ILI ZLONAMJERAN COVJEK TO NE MOZE VIDJETI.
-
The 51st State
#12387 Re: Sirija vol. 2
Sigurno ne uz ruse i asada..., inace vrlo fin slagvort za neku drugu pricu.
- Opetja033
#12388 Re: Sirija vol. 2
HahaThe 51st State wrote:Sigurno ne uz ruse i asada..., inace vrlo fin slagvort za neku drugu pricu.
Inace, pobunjenici pokrenuli ofanzivu na Daesh duz citave linije fronta na sjeveru Halepa!
- husein_kapetan
#12389 Re: Sirija vol. 2
Nemate vi ni jedan ni drugi pojma o cemu pricam..
- Co0l
#12390 Re: Sirija vol. 2
A jebo te,pa ti ne znas ni slikovnice koje sam postavljas procitatChallenger__ wrote:Šta je bolan nebitno? To da 75% pokradene sirijske nafte preko Turske uđe u Izrael a ti tvrdiš da "više od pola kupuje režim".sarajevoxxxx wrote:Nebitno...
![]()
_____
-
sarajevoxxxx
#12391 Re: Sirija vol. 2
Javljanje Dželal El-Hameda direktora ''Opservatorije za pravdu zbog života u Deir Ez-Zoru'' povodom jučerašnjih navoda o masakru u Deir ez-Zoru:
''Pouzdano znamo da je u el-Begaliyeh 11 osoba poginulo tokom jučerašnjih borbi...''
https://www.facebook.com/HalabTodayTV/v ... 4/?theater
Dakle, ponavljam još jednom. Samo jedan link iz Deir ez-Zora bilo kojeg izvora, da se masakr desio. Režimski ili izvor opozicije svejedno.
Evo meni je poznat ovaj prorežimski izvor iz Deira https://www.facebook.com/Deir.alzour.news.network1/ administrator se nije jučer cijeli dan javljao. Mislio sam da će jutros prenijeti citate od SANE, međutim, lik tu vijest nije objavio. Postavio sam još tri ili četiri linka sa portalima iz deir Ez-Zora niti jedan portal o tome nije pisao.
Mislim, danas svako manje selo u Siriji ima portal, imaju svoju zvaničnu stranicu. Mi ovdje govorimo o drugoj po velićini sirijskoj pokrajini Deir Ez-Zor, koja ima oko 1,5 miliona stanovnika. Dakle, još jednom ako može neki podatak sa zvaničnih režimskih portala iz Deir Ez-Zora koji potvrđuje navode muslimanskih bogataša iz Damaska ne bi bilo loše.
Ne pravdam nikoga, vrlo dobro sam svijestan da Isil ne poznaje granice, ali eto ako se nešto desilo onda jeste, ako nije, onda je propaganda kojom se želi skrenuti pažnja sa stvarnih zločina u Siriji o kojima pišu aktivisti sa lica mjesta, sve uredno dokumentovano i snimljeno, imenom i prezimenom zabilježeno. Vrijeme masakra, ulica, selo, grad, broj poginulih, video snimak, nekoliko aktivista, intervju sa ljudima koji su bili u blizini.
Mi ovdje imamo monstruma iz Damaska koji je jedini objavio tu vijest i ništa drugo. To su činjenice. Ko misli drugačije, evo pozivam ga da postavi link, da svi vidimo tu vijest, i sve ostalo što je vezano za ta dešavanja.
''Pouzdano znamo da je u el-Begaliyeh 11 osoba poginulo tokom jučerašnjih borbi...''
https://www.facebook.com/HalabTodayTV/v ... 4/?theater
Dakle, ponavljam još jednom. Samo jedan link iz Deir ez-Zora bilo kojeg izvora, da se masakr desio. Režimski ili izvor opozicije svejedno.
Evo meni je poznat ovaj prorežimski izvor iz Deira https://www.facebook.com/Deir.alzour.news.network1/ administrator se nije jučer cijeli dan javljao. Mislio sam da će jutros prenijeti citate od SANE, međutim, lik tu vijest nije objavio. Postavio sam još tri ili četiri linka sa portalima iz deir Ez-Zora niti jedan portal o tome nije pisao.
Mislim, danas svako manje selo u Siriji ima portal, imaju svoju zvaničnu stranicu. Mi ovdje govorimo o drugoj po velićini sirijskoj pokrajini Deir Ez-Zor, koja ima oko 1,5 miliona stanovnika. Dakle, još jednom ako može neki podatak sa zvaničnih režimskih portala iz Deir Ez-Zora koji potvrđuje navode muslimanskih bogataša iz Damaska ne bi bilo loše.
Ne pravdam nikoga, vrlo dobro sam svijestan da Isil ne poznaje granice, ali eto ako se nešto desilo onda jeste, ako nije, onda je propaganda kojom se želi skrenuti pažnja sa stvarnih zločina u Siriji o kojima pišu aktivisti sa lica mjesta, sve uredno dokumentovano i snimljeno, imenom i prezimenom zabilježeno. Vrijeme masakra, ulica, selo, grad, broj poginulih, video snimak, nekoliko aktivista, intervju sa ljudima koji su bili u blizini.
Mi ovdje imamo monstruma iz Damaska koji je jedini objavio tu vijest i ništa drugo. To su činjenice. Ko misli drugačije, evo pozivam ga da postavi link, da svi vidimo tu vijest, i sve ostalo što je vezano za ta dešavanja.
Last edited by sarajevoxxxx on 17/01/2016 21:01, edited 1 time in total.
- Co0l
#12392 Re: Sirija vol. 2
Inace,Rusi u akciji cuvanja sirijske infrastrukture nastavljaju 'borbu protiv ISIL-a' :
Ko ce,ako Rusi nece.Sirija: U novim ruskim napadima na naselja u Halepu ubijeno pet, a ranjeno 11 civila
Najmanje pet civila je poginulo, a 11 ranjeno u današnjim zračnim napadima ruskih aviona u sirijskom Halepu.
Zvaničnici Civilne zaštite u Halepu su potvrdili da su ruske zračne snage danas izvele napade u mjestu Kellese, u provinciji Halep kojeg kontroliraju snage umjerene sirijske opozicije.
Mete napada bila su naseljena mjesta u kojima je poginulo najmanje pet, a ranjeno 11 osoba.
Na objektima i infrastrukturi je pričinjena ogromna materijalna šteta, a nekoliko zgrada u potpunosti je devastirano.
Spasilačke ekipe sastavljene od lokalnih aktivista pretražuju ruševine u strahu da u njima ima još stradalih civila.
Rusko Ministarstvo odbrane je 30. septembra prošle godine saopćilo da u Siriji počinje zračne intervencije s ciljem napada na uporišta terorističke organizacije IDIL. Ruski avioni svakodnevno gađaju i naseljena mjesta i uporišta umjerene sirijske opozicije koja se bori protiv ruskog saveznika režima predsjednika Bashara al-Assada.
http://www.klix.ba/vijesti/sirija-u-nov ... /160117080
- Challenger__
#12393 Re: Sirija vol. 2
Gdje je telal tu je i devet-amin-efendija. Kako su prizemne i neinteligente pojave predvidljive to je za ne vjerovati.

- Co0l
#12394 Re: Sirija vol. 2
Izuzetno inteligentan postChallenger__ wrote:Gdje je telal tu je i devet-amin-efendija. Kako su prizemne i neinteligente pojave predvidljive to je za ne vjerovati.
- fosna2014
#12395 Re: Sirija vol. 2
Al se prcate.
-
solar7
#12396 Re: Sirija vol. 2
slazem se potpuno jer ispada veci zlocin odrubiti glavu jednom zarobljenom asadovcu nego kad taj isti pobije iz aviona 100 civilaThe 51st State wrote:barel bomba ili noz, samo je tehnicki razlika..., ovo drugo gadljivije i sablaznije ali u sustini isto, stim da prvo mnogo vise zivota oduzima...
- Challenger__
#12397 Re: Sirija vol. 2
U toku je još jedan napad na Zor kome je prethodio samoubilački napad...

... pa se i takva meteo-situacija shvata kao pravi momenat za "akciju".
Inače, nad tim prostorom se nadvija pješčana oluja...Reports a massive #ISIS VBIED just hit #Assad's army Brigade 137 followed by a large attack now in #DeirEzzor.. #Syria

... pa se i takva meteo-situacija shvata kao pravi momenat za "akciju".
- DuckZz
#12398 Re: Sirija vol. 2
Objavit ću sutra mapu za sjever provincije Aleppo.
-
solar7
#12399 Re: Sirija vol. 2
Ko sta saxxx ne pise o gubitcima ISILA isto ovi ne prenose gubitke SAA.Ista stvar.U stvari ja ne znam sto vise saxxx smeta toliko nekim forumasima a puno puta su rekli pa porekli da je kod njih izgubio KREDIBILITET,jes al malo sutra.Na strani ovih sto kasapina podrzavaju ovdje na forumu ima puno gorih od saxxa.Koliko puta sam od doticnih procito da kad se bombarduje ISIL a poginu civili da je uradjena dobra stvar i nenadje se niko da osudi takvo nestoKikibombona wrote:Jeste vas dvojica, uz vas Cool i jos neki, naivni ili se samo pravite naivni?The 51st State wrote:Opetja033 wrote:Hoce li mi samo neko pokusati objasniti po cemu je to @saxxxx gori ili zlobniji forumas od onih koji negiraju masakre pocinjene nad civilima Doume, Ist. Ghoute? Negiraju masakre koje citav svijet priznaje.
Hoce li mi neko objasniti zasto je on gori forumas od onih koji negiraju ili neosudjuju ruske masakre nad sirijskom djecom po skolama?
Hoce li mi neko pokusati objasniti zasto je on gori od onih koji nisu bili u stanju ni osuditi zlocinacko izgladnjavanje Madaye ili onih koji su nalazili milion i jedno opravdanje za to?
Njega sada prozivaju licemjerni forumasi ciji svaki drugi komentar vrijedja inteligenciju i zdrav razum, negirajuci masakre nad civilima a koji su pocinjeni od strane Assadove i ruske avijacije.
I sada oni, od svih, imaju obraza biti najglasniji i optuzivati @saxxxa za negiranje jasnih stvari?
Ponovo se pocinje sa duplim arsinima i pokazivanjem prsta na samo jednu stranu a totalno se zanemaruju identicni ili cak i gori komentari koje ovdje bacaju pojedini forumasi koji podrzavaju Assada/Rusiju.
Dajte molim vas. Sad su pojedinci lafo sokirani a iste stvari ili pisu ili presucuju kada je u pitanju druga strana. Povraca mi pojedinih forumasa i njihovog licemjerja., talog je to...
Cheli, Maystor, Garda, Salik, Kalavikula... i mnogi drugi... jasno kazu da su za SAA i navode vodu na njihov mlin!
Vas dvojica, Japin, Cool, Cbrt... i mnogi drugi... jasno kazu da su za pobunjenike i navode vodu na njihov mlin!
Saxxx je jedini forumas koji KONTINUIRANO vrsi propagandu u korist ISILa. Moram ovako reci: SAMO GLUP, NAIVAN ILI ZLONAMJERAN COVJEK TO NE MOZE VIDJETI.
I sada, nakon frke u Zoru, Saxxx na hinjaka vrsi pro-ISIL propagandu. Prenosi gubitke iskljucivo na strani SAA? Pa ginu li ti bradati zombiji, majku im njihovu? Hoce li ikada prenijeti koliko je njih poginulo? U 99,9% slucajeva prenosi koliko je MOCNI ISIL pobio Pesmergi, YPG, irackih i sirijskih vojnika. Nikada ne pise o gubicima ISILa! Zastooooooo? U avio napadima uvijek ginu civili, nikada 'borci ISILa'? Zasto ne prenese vijest u gubicima na strani ISILa?
Pesmerge zgazene, YPG zgazen, SAA zgazena, iracka vojska zagazena.... Zasto uvijek prenosi vijesti o napredovanju ISILa a skoro nikada vijesti o napredovanju na stetu ISILa?
Reci cu vam ja... ZATO STO MU JE DRAGO KADA NAPREDUJE ISIL I MUKA KADA NAPREDUJU ATEISTI I SIJE.
Ja nemam nista protiv njega. Neka pise sta hoce, ali nemojte da vas pravi budalama. Ja ga necu vrijedjati, branit cu ga od vrijedjanja, kao sto sam vec radio xy puta, ali nemojte da vas pravi budalama.
- Arteta
#12400 Re: Sirija vol. 2
Jel istina što onaj maloprije pise. Da je neki predsjednik islamskih učenjaka pozvao na džihad protiv Sirije?
Koliko je ta organizacija uticajna kod sunita??
Koliko je ta organizacija uticajna kod sunita??