Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa neko je napisao negdje da su ova dva segmenta sto su pala zato sto ih je povukao ovaj segment sto se prvi urušio. Kod nekih konstrukcija mostova kad se segmenti spajaju povezuju se unutar segmenata debelim čeličnim sajlama, da li je to ovdje primjenjeno ne znam.
Meni je problem treci (krajnji u lijevo uglu) upo je sa druge strane, sad ne prejudiciram nista, ali mi cudno jer nikad nisam vidio takvu explozivnu napravu koha svu silu explozije prenosi prema dole ( posebno toliki shape charge), vec se explozija prirodno siri tamo gdje joj je najmanji otpor odnosno udarni talas (prema gore i sa strane)...tj, da ima silu da polomi betonsku (a i celicnu konstrukciju) a da ne prevrne vagone u neposrednoj blizini koji su mnogo laksi, mi je sumnjivo.
mislim da griješiš, udarni talas eksplozije sasvim ravnomjerno prenosi pritisak na sve strane oko sebe.
put najmanjeg otpora nema nikakvog značenja, vjerovatno ostalo od kretanja vode ili električne energije.
Teško je to objasniti neutralnima i zabrinutima. Oni bi pregovarali sa dželatima do sljedećeg pokolja, pa onda opet do sljedećeg. Nek' ti roknu samo dvije, sve će ti se samo kazati.
Meni je problem treci (krajnji u lijevo uglu) upo je sa druge strane, sad ne prejudiciram nista, ali mi cudno jer nikad nisam vidio takvu explozivnu napravu koha svu silu explozije prenosi prema dole ( posebno toliki shape charge), vec se explozija prirodno siri tamo gdje joj je najmanji otpor odnosno udarni talas (prema gore i sa strane)...tj, da ima silu da polomi betonsku (a i celicnu konstrukciju) a da ne prevrne vagone u neposrednoj blizini koji su mnogo laksi, mi je sumnjivo.
mislim da griješiš, udarni talas eksplozije sasvim ravnomjerno prenosi pritisak na sve strane oko sebe.
put najmanjeg otpora nema nikakvog značenja, vjerovatno ostalo od kretanja vode ili električne energije.
Kako nema? Eto zaleti se u zid vidit ces da ces se odbit, sila/ energija uvjek ce trazit da se krece najlaksim putem.
Ekplozija na povrsini je sasvim drugacija od eksplozije u vazduhu.
apsidejzi wrote: ↑09/10/2022 09:40
Ova prica sa Putinom sve vise podsjeca na Musolinija. I on je svojevremeno umislio da je jak, da ima snaznu armiju i da moze vratiti staro rimsko carstvo. Ego boost je dobio zauzimanjem Eritreje, Albanije bas kao Putin sa Krimom, Gruzijom i sl. A generali ih obojicu lagali i tek kad je krenuo pravi rat u Grckoj, ispostavilo se da mu je vojska karina i samo teret za Hitlera. Onda su se pojavile suparnicke frakcije unutar vojske koje su ga oborile sa vlasti. Bas kao sada Wagner i njihov vodja koji sve vise izlazi u javnost i slika se sa vojskom, prica sa njima, hrabri ih.
Upravo se na mrezama vrti i snimak bacanja ukrjainskih zrtava u masovnu grobnicu.
Rekli su posle srebrenice nikad vise u evropi a gledja snimka
Posto nije potvrdjena vjerodostojinost nisam ovde htio postavljat a i dovoljno je mucan sam od sebe ..
Onaj sinocnji video pustanja voza preko mosta je lazan izvukli iz arhive.
Jutrosnji snimak pokazuje da su cisterne i dalje na mostu sto vjerovatno znaci da su zavarene za konstrukciju.
Drugo onaj snimak je fejk iz vise razloga pod broj jedan ne vide se crne fleke od pozara drugo ne vide se vagoni trece na snimku je dualna pruga (sovjetski i europski kolosjek) to nema na kerchu
Znaci da me ne prozivaju "zavarene" pod navodnicima usljed visoke tempersture deformisane u toj mjeri da nisu upotrebljive dakle moras ih kranomm izvlacit. Ovisno o stepenu ostecenja.
Jutrosnji snimak cisterni na istom mjestu potvrdjue d aih nisu mogli juce odvuci plus i kran.
toska wrote: ↑09/10/2022 12:28
Kako nema? Eto zaleti se u zid vidit ces da ces se odbit, sila/ energija uvjek ce trazit da se krece najlaksim putem.
ako na betnoski zid sa njegove vanjske strane postovimo eksploziv, neoblikovani naboj, sila udara u taj beton bit će jednaka sili koja je otišla na drugu stranu tj. vazduh.
ti vjerovatno ciljaš na prostiranje udarnog vala nakon same eksplozije.
ako na betnoski zid sa njegove vanjske strane postovimo eksploziv, neoblikovani naboj, sila udara u taj beton bit će jednaka sili koja je otišla na drugu stranu tj. vazduh.
ti vjerovatno ciljaš na prostiranje udarnog vala nakon same eksplozije.
Pa da, sila udara od beton, ali energija ce se odbiti tamo gdje ima najmanjeg otpora, znaci svugdje osim u beton. Ovo kod mosta, mi tako lici, jer gledajuci odozdo ove sekcije mosta, da su nekog V oblika, gdje ce oslobodjeni udarni val biti dovoljno jak da podigne sekcije mosta ali nedovoljan da svom silom smrvi konstrukciju da je ravan zid ( full blast).