Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#123501 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Ako ti ne vidiš razliku između toga da ti brat sjedne u isti rov sa tvojim neprijateljem , da ti brat zajedno ruča sa tvojim neprijateljem, da ti brat gine i bude ranjavan na istom bojnom polju sa tvojim neprijateljem i toga što neko negdje tvrdi da ti radiš za neprijatelja, bez da ga je ikada vidio da sjedi sa neprijateljem ili na nekom bojnom polju u Siriji u ovih sedam godina onda ti ja stvarno ne mogu pomoći.

Jedno su nategnute teorije, nešto sasvim drugo gole činjenice i ono što vidiš svojim očima. Niti jedan izraelski vojnik u Siriji nije poginuo, njemačkih vojnika jeste. Niti jedan izraelski vojnik nije ranjen u Siriji njemačkih vojnika koliko hoćeš.
mnjnj shnjnj pusti patetike

svi smo mi Juzni Slaveni ovdje - isti narod ista kultura - braca jelte.

Jes se radovao kad se Sarajevo oslobodilo a poruseno do temelja bilo?
Za oslobađanje Sarajeva poginulo i ranjeno koliko hoćeš njemačkih vojnika. Peti put te pitam, koliko je u cjeloj Sirji u ovih sedam godina rata poginulo ili ranjeno izraelskih vojnika.
muhafuca

#123502 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:
muhafuca wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Ako ti ne vidiš razliku između toga da ti brat sjedne u isti rov sa tvojim neprijateljem , da ti brat zajedno ruča sa tvojim neprijateljem, da ti brat gine i bude ranjavan na istom bojnom polju sa tvojim neprijateljem i toga što neko negdje tvrdi da ti radiš za neprijatelja, bez da ga je ikada vidio da sjedi sa neprijateljem ili na nekom bojnom polju u Siriji u ovih sedam godina onda ti ja stvarno ne mogu pomoći.

Jedno su nategnute teorije, nešto sasvim drugo gole činjenice i ono što vidiš svojim očima. Niti jedan izraelski vojnik u Siriji nije poginuo, njemačkih vojnika jeste. Niti jedan izraelski vojnik nije ranjen u Siriji njemačkih vojnika koliko hoćeš.
mnjnj shnjnj pusti patetike

svi smo mi Juzni Slaveni ovdje - isti narod ista kultura - braca jelte.

Jes se radovao kad se Sarajevo oslobodilo a poruseno do temelja bilo?
Za oslobađanje Sarajeva poginulo i ranjeno koliko hoćeš njemačkih vojnika. Peti put te pitam, koliko je u cjeloj Sirji u ovih sedam godina rata poginulo ili ranjeno izraelskih vojnika.
90e do 95e? koliko tacno je Njemaca poginulo za oslobadjanje Sarajeva
sarajevoxxxx

#123503 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca wrote:
Ne znam, znam pouzdano da su Nijemci imali svoje vojne formacije u Sarajevu, da su njemački vojnici bili na našim prostorima, da su njemački tenkovi i drugo teško oružje da su bili prisutni na današnjoj teritoriji BiH, te da su zajedno ratovali sa ustašama i četnicima rame uz rame.

Gdje je to vojnik FSA u ovih sedam godina rata ratovao rame uz rame sa izraelskim vojnikom.

Povukao si paralelu zašto se brat ubijao u Drugom svjetskom ratu ja sam ti odgovorio, da je sjedio u rovu sa njegovim neprijateljem, da je ginuo na istom polju, da je ranjavan, na istom bojnom polju, i ti tu situaciju smatraš istom sa ovom u Siriji gdje za sedam godina rata nije poginuo niti jedan izraelski vojnik niti je ranjen.

Porediš dvije stvari koje nemaju apsolutno ništa zajedničkog.
sarajevoxxxx

#123504 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zaman al Hadath: Američka vojska obavjjestila vođstvo SDF-a da se namjeravaju povuči iz istočnog dijela Eufrata i Minbedža, a ovi odgovorili da je to nož u leđa.
sarajevoxxxx

#123505 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Inače, Amerikanci su sklopili sporazum sa Turcima u vezi isporuke 125 aviiona F-35 i PVO sistema Patriot. :-)
sarajevoxxxx

#123506 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

'ta će tih 125 Ef triestpetica i taj naki Patriot... mi imamo Asada :-)
Kikibombona

#123507 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Citava se administracija digla na noge, nisam rekao da je citava administracija za povlacenje. Nikada nije najavio povlacenje na ovakav nacin niti se ovolika frka digla.

A evo i vjerovatnog razloga (mimo deala sa Turskom koji vjerovatno ukljucuje i kupovinu Patriota):

"But one Defense Department official suggested that Mr. Trump also wants to divert attention away from the series of legal challenges confronting him over the recent days: the Russian investigation run by the special counsel as well as the sentencing of his former personal lawyer, Michael Cohen, in a hush-money scandal to buy the silence of two women who said they had affairs with Mr. Trump."

https://www.nytimes.com/2018/12/19/us/p ... rawal.html

Ali cuj predsjednik najmocnije drzave na svijetu, egocentrik kakav jeste, digao citavu administraciju i dobar dio dunjaluka na noge - samo kako bi blefirao YPG. :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa evo, State Department je upravo objavio da ce se povuci za 100 dana.

Sta to znaci?

- nema turske ofanzive
- tri mjeseca pregovora
- a na kraju najava povlacenja nije obavezujuca

Nego, zanimljivo je kako odmah iskocis na ovakve vijesti. Gdje si bio kada su Asadovci ponizavali vehabije u Damasku i Dari?
sarajevoxxxx

#123508 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ovo sa Kurdima je prevara stoljeća, zrelo za dobrog dokumentarca na Nacional geografic. :-)
muhafuca

#123509 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:
muhafuca wrote:
Ne znam, znam pouzdano da su Nijemci imali svoje vojne formacije u Sarajevu, da su njemački vojnici bili na našim prostorima, da su njemački tenkovi i drugo teško oružje da su bili prisutni na današnjoj teritoriji BiH, te da su zajedno ratovali sa ustašama i četnicima rame uz rame.

Gdje je to vojnik FSA u ovih sedam godina rata ratovao rame uz rame sa izraelskim vojnikom.

Povukao si paralelu zašto se brat ubijao u Drugom svjetskom ratu ja sam ti odgovorio, da je sjedio u rovu sa njegovim neprijateljem, da je ginuo na istom polju, da je ranjavan, na istom bojnom polju, i ti tu situaciju smatraš istom sa ovom u Siriji gdje za sedam godina rata nije poginuo niti jedan izraelski vojnik niti je ranjen.

evo drugi svjetski ti je vidio sam dosta nepoznat - pa sam ti povukao paralelu sa ovim nasim zadnjim ratom

cesto ga spomenes pa reko malo ti je bolje poznat - da ti olaksam.

Dakle - jednostavno - pobili se mi izmedju sebe - braca - svi juzni slaveni - isti jezik ista kultura.

Jel ti bilo drago kad se Sarajevo oslobodilo a poruseno do temelja skoro bilo. Jesi li se radovao.

I da li smo se trebali predati cetnicima i ustasama u ovom zadnjem ratu da se ne ubijaju braca izmedju sebe

i da se ne rusi infrastruktura - da se sacuva.
sarajevoxxxx

#123510 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Jedan od komentara na ovo saopćennje SDF-a:

''To nije udarac u leđa, to je udarac nešto niže ispod leđa'' :-)
sarajevoxxxx

#123511 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca wrote:
sarajevoxxxx wrote:
muhafuca wrote:

evo drugi svjetski ti je vidio sam dosta nepoznat - pa sam ti povukao paralelu sa ovim nasim zadnjim ratom

cesto ga spomenes pa reko malo ti je bolje poznat - da ti olaksam.

Dakle - jednostavno - pobili se mi izmedju sebe - braca - svi juzni slaveni - isti jezik ista kultura.

Jel ti bilo drago kad se Sarajevo oslobodilo a poruseno do temelja skoro bilo. Jesi li se radovao.

I da li smo se trebali predati cetnicima i ustasama u ovom zadnjem ratu da se ne ubijaju braca izmedju sebe

To sada prelaziš na ovaj naš rat jer mi je Drugi svjetski nepoznat :-)

A nije nikako zbog toga što si naveo primjer koji nema nikakve veze sa ovim o čemu govorimo.

Hajd živ bio da vidimo i za ovaj rat, šta hoćeš da kažeš nisam te baš najbolje razumio.
muhafuca

#123512 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote: .

Pise ti gore

sarajevoxxxx

#123513 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Evo ponovo sam pročitao tvoj post. Priča ti ide otprilike, šta fali i mi smo se između sebe ubijali slaveni smo.

U konačnici si u pravu, da ti olakšam, svi ljudi su braća, svi smo mi od Adema i Have, ako si mislio na to, u pravu si. Ako nisi mislio na to onda si opet fulao primjer.

Pokušavaš odbraniti nešto što je neodbranjivo.

Napisao si da je Asadov neprijatelj sav u šljivama, ja sam ti odgovorio da je Asad pobio svoju djecu, svoju porodicu, svoje rođake, prijatelje, da nije stradao niti jedan izraelski vojnik.

Ti meni navoodiš primjer ratova gdjje su se međusobno braća ubijali. Ja sam naveo razloge zbog čega je za mene tvoj primjer daleko od sirijskog, ti odgovaraš sa drugim primjerom ovog rata između nas 90-95., realno ako malo razmisliš taj ti je primjer gori od ovog prethodnog.
King Theoden

#123514 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Ono o čemu razmišljam, tamo neki salah piše.
Dakle, ako se amerika povuče, jedini kojima će prepustiti teritoriju jesu turci.
Jer ako ne prepuste turcima, asad i rujo uzimaju naftu i gas i to je fajront.
Ali ako dođu turci, resursi će ostati barem dijelom u američkim rukama.
Osim toga, eto prihoda da se finansira ona sila naroda iz idliba i afrina.
Drugo, zapad će uvijek imati spremne vojnike koji će čekati jedan sultanov mig da opet krenu na asada.
Kad dođu do para i naoruzaju se, biće to respektabilna sila jer će se vremenom nusra, ahrar i ostali uklopiti u tu grupu.
Onda ih možeš slati gdje god hoćeš.
Asad, Iran, irački kurdistan, pa čak do saudije.
Pitanje je da li bi ameri dozvolili da jedna takva sila bude u sultanovim rukama.
Jer ako je dobije, njegov je bliski istok.
Dovoljno je da u svakoj provinciji instalira nekog ebu-
pa da to narod prihvati ko svoju vlast.
Egipatske ihvanije bi ponovo osnazile.

Samo, na marginama ovog svega ima i jedan drugi scenario.
Doni trump pravi pritisak na demokrate da mu daju lovu za zid.
Jer, teško je za povjerovati da bi amer pristao na to da turska postane igrač broj jedan u tom dijelu svijeta.
King Theoden

#123515 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

i da, što se tiče izraela, njima je bitno da asad i iran ne dođu na tu teritoriju.
Ako bi je držali turci, izrael je rahat u narednom periodu.
Nafta i plin kod turskih proksija = slab asad.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#123516 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Dino34 wrote:Samo, na marginama ovog svega ima i jedan drugi scenario.
Doni trump pravi pritisak na demokrate da mu daju lovu za zid.
Jer, teško je za povjerovati da bi amer pristao na to da turska postane igrač broj jedan u tom dijelu svijeta.
Ovo je pritisak na Kongres i zbog MBS-a, koji je favorit Izraela, odnosno njegovog zeta Kušnera.
Ono o čemu razmišljam, tamo neki salah piše.
Dakle, ako se amerika povuče, jedini kojima će prepustiti teritoriju jesu turci.
Jer ako ne prepuste turcima, asad i rujo uzimaju naftu i gas i to je fajront.
Ali ako dođu turci, resursi će ostati barem dijelom u američkim rukama.
Nema ništa od toga.
Challenger_

#123517 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Inače, velika su previranja u USA u cjelini ali i u aktuelnoj administraciji. Hoću reći da treba sačekati 100 dana da vidimo da li će do povlačenja uopšte doći.
King Theoden

#123518 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Challenger_ wrote:Nema ništa od toga.
Zašto ne bi bilo?!
Dio posla dobije neka američka firma i to je to
Challenger_

#123519 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Dino34 wrote:
Challenger_ wrote:Nema ništa od toga.
Zašto ne bi bilo?!
Dio posla dobije neka američka firma i to je to
Zato što o tome ne odlučuju ni USA ni Ankara već Kremlj.

______

USA: "Pakt sa Kurdima je bio samo privremeni savez".

:lol: :lol: :lol: :lol:
King Theoden

#123520 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Šta bolan odlučuje moskva?
Ako odlučuju, neka onda pređu eufrat i uzmu naftna polja.
Ono gdje je amerika, slobodno računaj američkom teritorijom.
Oni će je dati kome im je ćejf.
Challenger_

#123521 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Što se povlače onda? Presmješno. Eto, neka "daju" Ankari ako mogu.
King Theoden

#123522 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Drugo, rusi itekako znaju i na svojoj koži su osjetili kako je kad ti cia pošalje 100k radikala koji ti pobiju 50k vojnika u afganistanu(cifre variraju između 15 i 50k)
Istina da asadovu vojsku čine i sunije i to u velikom broju.
Ali, ako sultan zagospodari onim što trenutno drži amer, pitanje je kako će se ponašati narod kad kod asada dođe kriza, pogotovo sunije.

Milion opcija. Ovo što izgleda kao gotovo sigurna pobjeda asada nije ništa do zatisje pred buru.
Challenger_

#123523 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Daj Boga ti ne fantaziraj.
Dino34 wrote:Šta bolan odlučuje moskva?
Što-šta. Npr, Sirija: u kom obimu, kad i gdje može da uđe Ankara.
King Theoden

#123524 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Challenger_ wrote:Što se povlače onda? Presmješno. Eto, neka "daju" Ankari ako mogu.
Samo se ti smiji5. Dao Allah pa ti uvijek bio veseo i smijao se.
Ovo ćemo vidjeti.
Isto ste ljetos trubili za afrin i onaj pogranični dio.
Rus je to! Ne može to turska zadržat. Evo asad kreće.
Idlib pada!
Sjećaš li se?
Ako se sjećaš, onda se sjećaš i toga da sam jedini govorio da bez dogovora sa turskom asad neće ni centa.
Pa nije sultan sakašvili da ga rusi išutaju u pauzi za ručak.
Eno sultan dijeli državljanstva sirijskoj djeci.
To je još jedan pametan potez.
Da si malo studirao selefizam, znao bi da su to ljudi odani do groba.
To su učenja skrojena za elitu a vuku se još od muavije ibn hind (tako su ga zvali jer se sumnjalo da nije ebu-sufjanov sin)
Nema hurudza (pobune) protiv vladara.
Pa na jednom mjestu kaže dok obavlja namaz, a na drugom dok ti ne zabranjuje namaz.
Dakle, sultan je dobio nešto što nema ni među svojim sivim vukovima.
A osim is-a, nema skupine koja ga naziva tagutom.
Gledao sam video snimke tj dresove njihovih šejhova kako ga pravdaju jer tobože vide kako korak po korak uvodi serijat :mrgreen:
Challenger_

#123525 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Nemam pojma o čemu pričaš, znam za sigurno da ne intepretiraš mene, jer do sada nisam kiksao u procjenama. Znaš zašto? Zato što tačno znam ko je pijun (što jedan Kiki ne zna), ko drugorazredni igrač (ti ne znaš), a ko su tamo prvorazredni igrači (o čemu takođe ne znaš ništa).

Uživaj.

______
Locked