Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#12351 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

bankok wrote:
MTV wrote:
semirsar wrote: P.S. Koliko vidim svi ti kanali su u start paketu, http://telemach.ba/oec/tv-kanali ali 21KM T-mach + LOL... skupa stavka. Ja se bas lomim da odjavim ... hm :run:
A ja se lomim za android TV box, onaj nexbox a95x 1GM/8GB, 4K za 90 KM na pik/olx.

Mozel mi ko objasniti nesto u vezi tog ANDROID TV BOXA, na kojem principu radi, sta se treba imati, i sve ostalo sto bi mi moglo pomoci u verzi toga, sta se isplati uzeti sta ne, na sta treba obratiti pozornost itd., nekuzim se mnogo pa bi mi sve informacije dobro dosle, HVALA :-D

I da napomenem da imam Samsungov Android TV::::::
Kolega @MTV bi ti najbolje objasnio, on je kupio taj sto ga ti spominjes, a za skoro iste pare mozes naci ovaj malo bolji, mislim 2gige rama je bolje od 1gige, a16GB je 16GB, ipak bolje od 8GB :mrgreen:

Nexbox A95X Android TV Box – ključne značajke

– OS: Android 6.0 Marshmallow
– PROCESOR: Amlogic S905X na 2,0 GHz, 4x ARM Cortex-A53 jezgre
– GRAFIKA: 5-jezgrena ARM Mali-450
– RAM: 2 GB DDR3
– INTERNA MEMORIJA: 16 GB, proširivo preko microSD ulaza
– POVEZIVOST: Wi-Fi 802.11 (b/g/n) dual-band 2,4 GHz i 5 GHz, Bluetooth 4.0, LAN mrežni ulaz (RJ45), HDMI 2.0, 2x USB 2.0, audio-video ulaz (AV), SPDIF audio ulaz
– DIMENZIJE: 93 x 93 x 15 milimetara
– TEŽINA: 77 grama
– DODATNO: KodiCenter v16.1

http://www.racunalo.com/nexbox-a95x-and ... le-cijene/

Nego, jel jos koga handrilo svu noc sinoc ko mene?!! Kak'a je sad situVacija, trebam li popit hapaurin prije nego ih zovnem ako ce puci veza?
MTV

#12352 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

bankok wrote:
MTV wrote:
semirsar wrote: P.S. Koliko vidim svi ti kanali su u start paketu, http://telemach.ba/oec/tv-kanali ali 21KM T-mach + LOL... skupa stavka. Ja se bas lomim da odjavim ... hm :run:
A ja se lomim za android TV box, onaj nexbox a95x 1GM/8GB, 4K za 90 KM na pik/olx.

Mozel mi ko objasniti nesto u vezi tog ANDROID TV BOXA, na kojem principu radi, sta se treba imati, i sve ostalo sto bi mi moglo pomoci u verzi toga, sta se isplati uzeti sta ne, na sta treba obratiti pozornost itd., nekuzim se mnogo pa bi mi sve informacije dobro dosle, HVALA :-D

I da napomenem da imam Samsungov Android TV::::::
Samsung nema Android TV. Kod samsunga je Tizen OS. Mozda imas Sony Android TV.
Android Box, moj primjerak, Nexbox A95X (1GB/8GB) je na 5.1.1 andoidu. U njemu je bio predinstaliran Kodi 16.1 sa dosta dodataka. Samo sucelje boxa je bilo u fazonu win10 al sa slabom grafikom pa sam instalirao Nova Launcher. Box sam nariktao na 3180×2160 60p. UHD rezolucija sa 60slicica u sekundi jer eto imam Samsung UHD TV.
U Kodiu je bio instaliran Exodus dodatak koji je njabolji za serije i filmove, 90% ih je u 1080p rezoliciji. Naravno da filmovi imaju prevod.

Plugin Croatia on demand je polumrtav, od kanala koje nudi radi CMC i Jugoton (drugi kanal od CMC-a), skoro svi hrvatski radio kanali rade dok HRT-ovi, RTL-ovi i Nova i doma ne rade.

Sto se tice prve, b92, arena i SK nisam ih nasao ni na jednom dodatku. Ima jedan lik na yt za srbiju radi listu kanala ali mora se instalirati neki dodatak koji bi morao skinuti al mi se to nije dalo raditi jer ti isti kanali rade dan-dva. Sto se tice live tv tu bi trebalo kupovati liste sa pika za 10-20 KM mjesecno.
Ako ces narucivati sa interneta gearbest onda ces za oko 70-80 KM (ili i manje) dobiti jaci box sa 2GB rama i 16 GB interne memorije.

@semirsar ovaj sto sam uzeo je sa pika za 85 KM a sad ima i za 75 KM iz Tuzle za 1GB/8GB rama. 2GB/8GB na piku je 125-135 KM. A sto se tice 1GB ili 2 GB na android boxu nema veze. Fino vrti 1080p bez ikakvih problema. Naravno da je vise gb rama i memorije bolje.
Oko lola nisam imao nikakvih prekida konekcije vec duzi period a router radi 24/7.
semirsar

#12353 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:...
Oko lola nisam imao nikakvih prekida konekcije vec duzi period a router radi 24/7.
Koliko znam tvoje podrucje i nije bilo u semi za "unaprijedjenje" usluge, a moli Boga i da ne bude u dogledno vrijeme, nisam ja bez razloga trpio 80/10Mbps brzinu a trebao bih imati 120/10... lijepi strah da mi ne uzjebu ono sto dobro radi :lol:
Ali, safatase oni mene jopet sinocke :twisted:
bankok

#12354 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Samsung nema Android TV. Kod samsunga je Tizen OS. Mozda imas Sony Android TV.
Android Box, moj primjerak, Nexbox A95X (1GB/8GB) je na 5.1.1 andoidu. U njemu je bio predinstaliran Kodi 16.1 sa dosta dodataka. Samo sucelje boxa je bilo u fazonu win10 al sa slabom grafikom pa sam instalirao Nova Launcher. Box sam nariktao na 3180×2160 60p. UHD rezolucija sa 60slicica u sekundi jer eto imam Samsung UHD TV.
U Kodiu je bio instaliran Exodus dodatak koji je njabolji za serije i filmove, 90% ih je u 1080p rezoliciji. Naravno da filmovi imaju prevod.

Plugin Croatia on demand je polumrtav, od kanala koje nudi radi CMC i Jugoton (drugi kanal od CMC-a), skoro svi hrvatski radio kanali rade dok HRT-ovi, RTL-ovi i Nova i doma ne rade.

Sto se tice prve, b92, arena i SK nisam ih nasao ni na jednom dodatku. Ima jedan lik na yt za srbiju radi listu kanala ali mora se instalirati neki dodatak koji bi morao skinuti al mi se to nije dalo raditi jer ti isti kanali rade dan-dva. Sto se tice live tv tu bi trebalo kupovati liste sa pika za 10-20 KM mjesecno.
Ako ces narucivati sa interneta gearbest onda ces za oko 70-80 KM (ili i manje) dobiti jaci box sa 2GB rama i 16 GB interne memorije.

@semirsar ovaj sto sam uzeo je sa pika za 85 KM a sad ima i za 75 KM iz Tuzle za 1GB/8GB rama. 2GB/8GB na piku je 125-135 KM. A sto se tice 1GB ili 2 GB na android boxu nema veze. Fino vrti 1080p bez ikakvih problema. Naravno da je vise gb rama i memorije bolje.
Oko lola nisam imao nikakvih prekida konekcije vec duzi period a router radi 24/7.[/quote]

Izvinjavam se na gresci u vezi androida :lol: , mislio sam na smart tv:::::Evo to je TV koji imam ustvari :)

http://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-TV-40H6 ... 39382.aspx

Al da me jbs ja jos nista nekontam u vezi toga haha, mislim ono hvala vama na detaljnom objasnjenju i trudu al nisam neko ko se u te stvrai mnogo kuzi jbg. Opcenito me recimo zanima dal preko toga Boxa mogu normalno gledati TV, mislim na neke programe koje preko LoL-a ne mogu, opcenito me i najvise zanima Sport Klub, HBO i tako nesto sto sad preko LoL-a nemogu, mogao bi izdvojiti i malo vise love za taj BOX nije problem, samo da frcera i da imam mogucnost gledati navedeno gore, najvise me zanima SPORT CLUB da budem iskren.

Sto se tice prekida ja sam na Dobrinji 3 bilo je nekih problema od sinoc al sad je sve ok, zena zvala i rekli su joj da je problem generalni i da rade na tome da otklone probleme, sad je sve ok sve se vratilo u normalu :thumbup:
Rugafet

#12355 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Rugafet »

Ukratko, ako mislis pazarit box prvenstvno zbog SK, HBO I sl. nemoj bacat pare.
semirsar

#12356 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

bankok wrote:
Izvinjavam se na gresci u vezi androida :lol: , mislio sam na smart tv:::::Evo to je TV koji imam ustvari :)

Al da me jbs ja jos nista nekontam u vezi toga haha, mislim ono hvala vama na detaljnom objasnjenju i trudu al nisam neko ko se u te stvrai mnogo kuzi jbg. Opcenito me recimo zanima dal preko toga Boxa mogu normalno gledati TV, mislim na neke programe koje preko LoL-a ne mogu, opcenito me i najvise zanima Sport Klub, HBO i tako nesto sto sad preko LoL-a nemogu, mogao bi izdvojiti i malo vise love za taj BOX nije problem, samo da frcera i da imam mogucnost gledati navedeno gore, najvise me zanima SPORT CLUB da budem iskren.

Sto se tice prekida ja sam na Dobrinji 3 bilo je nekih problema od sinoc al sad je sve ok, zena zvala i rekli su joj da je problem generalni i da rade na tome da otklone probleme, sad je sve ok sve se vratilo u normalu :thumbup:
Sve se moze gledati, samo treba skontati i biti uporan u tome, jer u pocetku moze izgledati komplikovano a uopste nije :mrgreen: .
Ima tema za te stvari, http://forum.klix.ba/kodi-xbmc-media-ce ... 35897.html slobodno pitaj sta te zanima, raja je prava, oce pomoci sta god i dje god zapne, i uvijek ces biti u toku o novim addons-ima.

A ovo boldirano, e to mi je trebalo, bas sam se bio narogusio, i da mi nisi napisao ne bih se ni opustio, jer samo cekam da pukne jopet koneksn pa da him se navalim na kosti :-)
Rugafet wrote:Ukratko, ako mislis pazarit box prvenstvno zbog SK, HBO I sl. nemoj bacat pare.
nije sve ni u HBO i SK, imade tuj jos dosti toga sto ce ga sigurno zaokupiti :mrgreen:
Rugafet

#12357 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Rugafet »

semirsar wrote:
Rugafet wrote:Ukratko, ako mislis pazarit box prvenstvno zbog SK, HBO I sl. nemoj bacat pare.
nije sve ni u HBO i SK, imade tuj jos dosti toga sto ce ga sigurno zaokupiti :mrgreen:
Ma brzo ce iscejfit s time sigurno, a ionako vec ima smart tv. Znam po sebi, imam oboje
semirsar

#12358 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Rugafet wrote:
semirsar wrote:
Ma brzo ce iscejfit s time sigurno, a ionako vec ima smart tv. Znam po sebi, imam oboje
a ja vala troboje, smart, SuperTV i D3 , zato sam i deistalir'o KODI sa PC-ija :lol:
Rugafet

#12359 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Rugafet »

Yebote jesmo moderni :lol:
semirsar

#12360 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Rugafet wrote:Yebote jesmo moderni :lol:
pusti pusti modu...
Ma da mi nije bilo T-macha i Unifi-ja sinocke, bilo bi svega. :skoljka:
MTV

#12361 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

bankok wrote:

Nema na cemu. Odg sam ti oko SK da ih je jako tesko nac i ako ima rade jako kratko. A da zelis gledati kao u Lola SK onda moras kupiti liste koje koliko toliko dobro rade i posto vec imas smart TV za to ti ne treba box.
Sa Exodusom na Kodiju shvatis koliko je glupo placat HBO 8 KM ili 12 KM. Exodus je kao videoteka na zahtjev. Gledas kad hoces bez reklama.

Semirsar te je uputio na temu gdje su ljudi bolje upuceniji. Meni je vec samo pocetak
bankok

#12362 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Ok hvala svima na dgovorima i pomoci :-D , malo cu procackati po tom forumu i netu pa cu vidjeti sta raditi, jbg da LoL nije izgubio Sport Klubove ovo mi nebi mozda nikad na pamet palo al eto sto je tu je, treba pokusati naci alternativu neku, da prelazim na telemach ili negdje drugo nepada mi za sada na pamet mada sam kao i mnogi tu nezadovoljan nekim postupcima LoL-a otkad su promjenili dres, dugo sam vec njihov korisnik pa sam valjda oguglao :lol: :zzzz:
moke_31

#12363 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

bankok wrote:Ok hvala svima na dgovorima i pomoci :-D , malo cu procackati po tom forumu i netu pa cu vidjeti sta raditi, jbg da LoL nije izgubio Sport Klubove ovo mi nebi mozda nikad na pamet palo al eto sto je tu je, treba pokusati naci alternativu neku, da prelazim na telemach ili negdje drugo nepada mi za sada na pamet mada sam kao i mnogi tu nezadovoljan nekim postupcima LoL-a otkad su promjenili dres, dugo sam vec njihov korisnik pa sam valjda oguglao :lol: :zzzz:
Android box i Kodi su puno više od traženja Sport kluba, da ne spominjem filmove, serije itd. Ako ga budeš samo zbog toga uzimao box i ne budeš uvijek uspijevao naći Sport klub, a sigurno će biti frke, onda si bezveze uzeo džidžu. Ja recimo nikad ne gledam na Kodiju sport klub već tražim utakmicu koju hoću da gledam. Uglavnom koristim Castaway adon i acestreama i gledam preko ruskih kanala, nije naš jezik ali je slika full hd i stream prilično stabilan.

Rusi prenose englesku, njemačku, špansku i talijansku ligu, a čini mi se i francusku ali nisam siguran. Bukvalno u jednoj sekciji Castawaya imaš sve što ti treba. Problem jedino može biti da se malo ušteliš oko Kodija, instaliranje adona, acestreama ili sopcasta i tako to. Na prvu izgleda previše komplikovano ali se brzo može skontati ono osnovno. Ima i posebna tema pa raja uvijek pomogne ako gdje zapneš.
Dzontra_Volta

#12364 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

bankok wrote:Ok hvala svima na dgovorima i pomoci :-D , malo cu procackati po tom forumu i netu pa cu vidjeti sta raditi, jbg da LoL nije izgubio Sport Klubove ovo mi nebi mozda nikad na pamet palo al eto sto je tu je, treba pokusati naci alternativu neku, da prelazim na telemach ili negdje drugo nepada mi za sada na pamet mada sam kao i mnogi tu nezadovoljan nekim postupcima LoL-a otkad su promjenili dres, dugo sam vec njihov korisnik pa sam valjda oguglao :lol: :zzzz:
Ma jarane, na pik-u imaš koliko hoćeš ovih što nude kanale koje poželiš (možeš se ograničiti samo na sport, ako hoćeš).
http://www.olx.ba/pretraga?trazilica=iptv
Bitno je samo da odabereš nekoga ko nudi mogućnost gledanja preko Samsungovog smart TV. Plaćaš putem paypal mjesečno ili na više mjeseci (uz popust) i to je to.
Imaš ih dosta koji nude probni period besplatno, fino isprobaš da li fercera, pa ako budeš zadovoljan, uplatiš.
Dzontra_Volta

#12365 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Evo napokon je i HT Eronet ukinuo SK kanale. Komentari korisnika kao i kad ih je ukinuo Logosoft. :)

Image
MTV

#12366 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Oni su dosad bili jedini u BiH sa arena i SK (samo 2) kanalima.

U Srbiji ima jedna kablovska koja definitivno ima najbolji izbor kanala a to je Kopernikus sa ArenaSport 1,2,3,4,5 SD i HD, SK 1 HD, SK2 HD, SK3 HD (bez SD verzija prvih 3 SK) SK GOLF SD, SK GOLF HD, SK4, SK5, SK6, ultra, mini ultra, prva plus, prva max i 52 pink kanala.

Izvor rtv forum i reklama sa njihovih kanala K::CN 1,2,3
gradskadjeca

#12367 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by gradskadjeca »

semirsar wrote:
gradskadjeca wrote:Ma samo da se ne ganjam sa Gazdom, mislim zivim u ovom stanu vec 9 godina, sve je super, ali gazda u inostranstvu, cujemo se svakih godinu dana.

Ma hajde skontat cu nesto.

Hvala anyway, kad se malo ohladim mozda i uzmem LOL, LOL
Pa vidi nesto, ako si u tom stanu vec 9 godina, za ocekivati je da ces biti i u narednih godinu, dvije, ne?
U cemu je onda problem potpisati na tih godinu, dvije koliko ti traze... mislim, ono?
Evo ti aktuelni cjenovnik http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... usluga.pdf
A ovaj je vazeci od 01. novembra http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... usluga.pdf Ako bas ne zelis da se vezes mozes i dati tih 100KM za prikljucak, sumnjam da bi kod drugih ista bolje i jeftinije prosao.
Naravno, mozes ti otici na BHT i njihov ADSL, vjerujem da znas kakve brzine daju. Takodje vjerujem da znas cijenu i uslove prikljucka.
Imas i T-mach, tu ti je tek vesela igranka ako neces neki paket vec samo net. evo ti cjenovnik pa prostudiraj http://telemach.ba/Binary/347/CJENOVNIK ... H-8.10.pdf
Uglavnom, sta god ti odlucio bice ti tako, jer ti najbolje znas sta ti treba i koliko zelis platiti za zadovoljstvo. :thumbup:
Heh, ama necu biti sigurno 2 godine, ipak su me kupili sa dvije stvari, jedan od mojih trenutnih zadataka na radnom mjestu je upravo konfiguracija uredjaja MAG250 kojeg koristi vecina IPTV providera ( naravno ne radim za logosoft ) ali njihovo rijesenje je fantasticno, interface je odlican i sve je skoro za 5 osim sitnih bug-ova, a druga stvar je mogucnost raskida ugovora prije isteka 24 mjeseca ukoliko preselim na lokaciju gdje njihova infrastruktura nije dostupna, upravo sam se toga i bojao, ali eto fer su zaista.

Njihov tehnicar ( koji je stvarno extra, iako je realizacija bila danas poslijepodne oko 17:00h on je dosao isti dan u 13:00h i spremio sve na regleti i samo zumerom nasao vezu kad je dosao kod mene) mi je rekao da je izdvojena brzina za TV uslugu do 80 Mbps ili je to ukupna propusnost bakarne parice gdje ostatak od tvog bandwidth-a ide na TV - nisam bas siguran.

Naselje je Kosevsko brdo i ping do google DNS-ova je sada oko 68ms sto je ipak previse za moj ukus, ocekivao sam 20-30 ms. Kada je tehnicar bio tu tek sam dosao kuci i testirao sma preko wirelessa i mislio sam kad se spojim kablom bit ce druga prica, ali jock, plus mi odredjeni kanali malo stutteruju sto me uzasno zivcira, Discovery i VH1 Classic ( programi koje cu gledati 89% vremena ).

Cak mi je i brzina trenutno 8/2 hmmmmmmm, preveliko odstupanje, OK do mene je bilo ovaj put, VPN mi je bio uspostavljen :), prekinuo sam konekciju, ugasio virtualne adaptere, spojio se direktno na kabal i ipak dobio 78ms i 21/2, dobro je ali nije to to...

Kakva su Vasa iskustva sa latencijom, ili jos bolje ako ima neko sa Kosevskog da podlijeli iskustva.

Hvala drugovi i drugarice unaprijed.
Praetorious

#12368 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Trenutni ping prema Frankfurtu mi je 38, a inače se kreće između 40 i 60. Nikad nije bio manji, a veći je samo kad ima neko zagušenje - jako rijetko, srećom. Lokacija Neždarići.
hali gali halid

#12369 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by hali gali halid »

fula.
Last edited by hali gali halid on 26/10/2016 16:17, edited 1 time in total.
Dzontra_Volta

#12370 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

hali gali halid wrote:Ne znam koji je ono nick bio iz HS kablovske, da mu se obratim. Ovo je znači treći modem koji ste mi zamijenili, i internet nikada nije radio kako treba, ovo je znači nemoguće, svako malo nestaje internet. Žalim se ima godina, nikada niste popravili. Pa u čemu je više pobogu problem, izmaltretiram se kada sam na netu, samo nestaje..
Obično ne detektuje ništa:
Image
Kakve veze ima HS kablovska sa ovom temom?
hali gali halid

#12371 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by hali gali halid »

Ma fulio temu, ko kad ne znam vise jesam li hs, jesam li telemach, ko sam, sta sam.
zutipatak

#12372 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zutipatak »

Praetorious wrote:Trenutni ping prema Frankfurtu mi je 38, a inače se kreće između 40 i 60. Nikad nije bio manji, a veći je samo kad ima neko zagušenje - jako rijetko, srećom. Lokacija Neždarići.
Zašto mjeriš prema Frankfurtu? Predaleko je to. Najbolje je mjeriti prema svom lokalnom serveru (LOL, BHT, TM) jer ako je tu veliki ping, možes reklamirati a kad je prema Frankfurtu, tu ne zavisi ništa od LOL-a jer su to međunarodni linkovi i LOL (kao i BHT i TM) nemaju puno uticaja na to.
MTV

#12373 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

hali gali halid wrote:Ma fulio temu, ko kad ne znam vise jesam li hs, jesam li telemach, ko sam, sta sam.
Pa na kraju skontas da si sam sebi mama, kao u spanskim serijama  Image
Praetorious

#12374 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

zutipatak wrote:Zašto mjeriš prema Frankfurtu? Predaleko je to. Najbolje je mjeriti prema svom lokalnom serveru (LOL, BHT, TM) jer ako je tu veliki ping, možes reklamirati a kad je prema Frankfurtu, tu ne zavisi ništa od LOL-a jer su to međunarodni linkovi i LOL (kao i BHT i TM) nemaju puno uticaja na to.
Ja se nisam ni bunio, a kako nisam gamer ping mi nije ni bitan. Samo sam čovjeka obavještavao kako se inače kreće ping na mojoj lokaciji.
Inače, prema LoL-u mi je 1 ms :D
MTV

#12375 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Meni 13-14ms, Logo Trio paket.
Post Reply