BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Casual's

#12351 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Ja drame,ovi iz Telecoma postavili neku pjesmu,a bagra u komentarima postavlja rezultate speedtest-a :lol: :lol:
iceman2010

#12352 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:Kada bi htio zahebati ledenog, rekao bih: "Iceman za direktora BHT-a!". Samo bi mu se obilo o glavu. Dobice tapsanje po ramenu, a svi ce ga mrziti. Zato sto mijenja sistem rada, u kojem je potrebna stela da dobijes telefon. Zar ne?

@iceman2010
To sto ti znas oko novih usluga, znam i ja, koji nemam ozbiljne veze sa konkurencijom BHT-a. Prosli put sam potvrdio sta su izmjene usluga i uspostavilo se tako. Tajna u BHT-u, sta je to? :lol:
Ma ne bih vise o tome. Ne znam kakve informacije imas ti sada. Vjerovatno je moguce da su tacne, ali ja moram postovati izricitu naredbu da ni jedan uposlenik bht-a ne smije davati informacije o novitetima prije njihovog objavljivanja u sredstvima javnog informisanja. I sta kazes kako ti sada izgleda ovaj projekat oko povecanja brzina?

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
iceman2010

#12353 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Ok. Ljudi. To je to. Kome sam preuzeo obavezu da pomognem pomocicu. Naglasio sam na pocetku da ne zelim da se pretvorim u helpdesk. Ja sam ovde samo jedan od forumasa. Imam zaista i previse posla ovih dana, a ovo mi predstavlja dodatno opterecenje.

zilog

#12354 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

iceman2010 wrote:I sta kazes kako ti sada izgleda ovaj projekat oko povecanja brzina?
Isto, kao i sto sam rekao. Zapamti, nisam govorio da BHT nece podici brzine. Rekao sam da nece svima i da ce problemi uslijediti kasnije. Metriku vec svi imamo, pa cemo je zajedno gledati.

Sto se tebe tice, naklon do poda za entuzijazam i pozrtvovanost. Niko ti za to nece reci hvala, osim ove raje na forumu. Takva ti je firma.

BTW, Nemoj da ispadne da sam te ja otjerao sa foruma. Imas podrsku i pored zezanja.
ufff

#12355 Re: BHTelecom All About

Post by ufff »

e hocu ovu student tarifu da aktiviram kakav certifikat moram donijeti
Hadzija71

#12356 Re: BHTelecom All About

Post by Hadzija71 »

iceman2010 , 8.marta na Moja tv full paket izgubio sam internet (TV i VoiP radi) , modem je ZTE ZX DSL 831 , Gračanica , probao sam sa restartom modema i uzaludnim podešavanjima ali ništa , da li je ovaj stari modem razlog nestanka interneta ???? Ljudi pomozite !!!!!!!!
amar_no1

#12357 Re: BHTelecom All About

Post by amar_no1 »

zna li iko kako iskljuciti onaj SOS kredit??
iceman2010

#12358 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:I sta kazes kako ti sada izgleda ovaj projekat oko povecanja brzina?
Isto, kao i sto sam rekao. Zapamti, nisam govorio da BHT nece podici brzine. Rekao sam da nece svima i da ce problemi uslijediti kasnije. Metriku vec svi imamo, pa cemo je zajedno gledati.

Sto se tebe tice, naklon do poda za entuzijazam i pozrtvovanost. Niko ti za to nece reci hvala, osim ove raje na forumu. Takva ti je firma.

BTW, Nemoj da ispadne da sam te ja otjerao sa foruma. Imas podrsku i pored zezanja.
Ma ne idem sa foruma vec samo ne mogu vise da radim sve ovo. Ne zelim da redovan pos'o ispasta (ovih dana ga fakat ima preko glave), ali mi zbog toga ovo predstavlja povelik napor da sve stignem. S druge strane ima dosta kolega koji citaju ovaj forum i koji znaju ko sam ja. Uglavnom i oni smatraju pozitivnim sve ovo, ali ne bih sa se dovedem u situaciju da me sutra neko pita ko me ovlastio da sve ovo radim. Sve je moguce, pa i to da neko od kolega smatra ovo sto radim neprimjerenim. Malo je situacika "nezgodna" pa je to drugi razlog zbog cega cu da prestanem da glumim tehnicku podrsku na klix-u. Pomoci mogu savjetima i sugestijama, ali cu zamoliti sve forumase da se ubuduce sluze sluzbenim kanalima. Takodjer ne zelim da umanjujem ucinak kolega sa teh.podrske. Ljudi rade lavovski dio posla i to je u bht-u pravi rudnik. Nekada imaju puno posla pa ne stignu sve bas u najkracem roku, ali ja znam da se maksimalno trude.

I podici ce bht svima brzine. Naravno, kod nekih ce to izazvati probleme, ali ce se oni rjesiti i rjesavaju se svaki dan. Vjeruj mi da je povecanje proslo jako dobro. Puno bolje nego sto sam i ja ocekivao.
Last edited by iceman2010 on 13/03/2013 00:21, edited 1 time in total.
Lain Coubert

#12359 Re: BHTelecom All About

Post by Lain Coubert »

Jesu li pravilno naštimane postavke?

Image

Image

Image

Image

U zadnje vrijeme mi često izbacuje ovo, drugom računaru koji je spojen kablom ne daje pravilno IP adresu a i gubi se LAN mreža.

Image

Image
zalizani

#12360 Re: BHTelecom All About

Post by zalizani »

zilog wrote: Rekao sam da nece svima i da ce problemi uslijediti kasnije. Metriku vec svi imamo, pa cemo je zajedno gledati.
this
je nemam tehnicku mogucnost za povecanje brzine, zato sto koristim dual uslugu - televizija i telefon + internet. Znaci to je limit koju moja linija moze da podnese uz vec bivsu brzinu od 2 Mbps.
Znaci, kontaktirao sam odgovorne osobe koje boli *urac za to sto moje naselje ima losu infrastukturu koja ne moze da podnese "dizanje" brzine. Da ne pricam kakvu aroganciju i primitivizam ispoljavaju ljudi koji su na odgovornim mjestima u hijerarhiji BHT-a.
Covjek kad slusa iskustva drugih ljudi misli, ma pusti suplju, ali eto sad na vlastitom primjeru znam kako 'boli' kad osjetis na vlastitoj kozi ko radi i kako u tom smecarskom stranackom preduzecu.
Odjavljujem internet definitivno, pa makar placao fesliju provideru za brzinu koju ja zelim i koju on moze da ispostuje.

до свидания
rizibizi

#12361 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Ebo ih tech hub i njihova tastatura, zvanicno od prepadnutog montera :twisted: (telefonom nisam ja seljak da zaskacem ljude) uz ovaj Tech Hub ne dodje tastatura. Nego upalim ja bezze sinoc u neka doba tv, kaze unable to load page unknow error nesto tako, za telefon 1444 kaze kontaktirati ce vas tehnicka sluzba ok reko i sta sad nema tv-a, kaze lik na zalost nema al bez pardona (sve skupa sam stb upalio 3 puta plus ovaj jedan u pokusaju) i sta reko sad ja da radim, kaze decko nemojte gledati tv. Sreca pa imam i hs (potpuno nebitno u prici mogao je to biti lol,telemach da me neko pogresno ne shvati, a i da shvati :dance: mi se) tako da sam se uspio uspavati uz tv. Usluga na nivou, idemo prvi, uzmemo pare ne dajemo nista.
kakaljin

#12362 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

rizibizi wrote:Ebo ih tech hub i njihova tastatura, zvanicno od prepadnutog montera :twisted: (telefonom nisam ja seljak da zaskacem ljude) uz ovaj Tech Hub ne dodje tastatura. Nego upalim ja bezze sinoc u neka doba tv, kaze unable to load page unknow error nesto tako, za telefon 1444 kaze kontaktirati ce vas tehnicka sluzba ok reko i sta sad nema tv-a, kaze lik na zalost nema al bez pardona (sve skupa sam stb upalio 3 puta plus ovaj jedan u pokusaju) i sta reko sad ja da radim, kaze decko nemojte gledati tv. Sreca pa imam i hs (potpuno nebitno u prici mogao je to biti lol,telemach da me neko pogresno ne shvati, a i da shvati :dance: mi se) tako da sam se uspio uspavati uz tv. Usluga na nivou, idemo prvi, uzmemo pare ne dajemo nista.
Dali si se sjetio da STB iskljucis iz struje i ponovo ukljucis
_Reds_

#12363 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

rizibizi wrote:Ebo ih tech hub i njihova tastatura, zvanicno od prepadnutog montera :twisted: (telefonom nisam ja seljak da zaskacem ljude) uz ovaj Tech Hub ne dodje tastatura. Nego upalim ja bezze sinoc u neka doba tv, kaze unable to load page unknow error nesto tako, za telefon 1444 kaze kontaktirati ce vas tehnicka sluzba ok reko i sta sad nema tv-a, kaze lik na zalost nema al bez pardona (sve skupa sam stb upalio 3 puta plus ovaj jedan u pokusaju) i sta reko sad ja da radim, kaze decko nemojte gledati tv. Sreca pa imam i hs (potpuno nebitno u prici mogao je to biti lol,telemach da me neko pogresno ne shvati, a i da shvati :dance: mi se) tako da sam se uspio uspavati uz tv. Usluga na nivou, idemo prvi, uzmemo pare ne dajemo nista.
Lik zvao 1444 u neka doba sinoc. I pita sta sada posto ne mogu gledati tv?? e pa eto neko ce ti doci u 12 navece. :lol: :lol:
bosniamaj

#12364 Re: BHTelecom All About

Post by bosniamaj »

ufff wrote:e hocu ovu student tarifu da aktiviram kakav certifikat moram donijeti
Treba ti ULTRA certifikat. Ako ga nemaš, možeš popuniti neku izjavu u telecomu i ovjeriti je u opštini.

Svi dokumenti koji su meni trebali da završim sa prijavom student plus 1 paketa:
- CIPS prijava (ne smije biti starija od ne znam koliko, najbolje da je taze :D ),
- ULTRA certifikat, ili izjava,
- Potvrda da si student,
- Kopija indexa i
- Lična karta
rizibizi

#12365 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Naravno da sam se sjetio da ukljucim i iskljucim i stb i ruter i svjetlo u wc-u i lampu u komsije cak sam probao iz stana da izadjem pa ponovo da udjem ali slike nema.

a za @_Reds_ pa toliko se hvale kako su najstabilniji i kako njigovih 5Mbps nije najbrze sto imaju ali je bolje od drugih i kako mozda nemaju sve kanale u ponudi ali su njihovi kanali bolji od drugih i onda opa ja da nisam imao backup varijantu sinoc sam mogao gledati u plavi ekran svog tv-a. Mislim desavalo se i na Hs-u da ne mogu gledati neke kanale ali nikada sve a to da li je ponoc, 2 ujutru, 4 ujutru znas koliko mi se :dance: ja placam uslugu kad upaim tv da ne gledam plavi ekran ako ne radi naravno da cu zvati, ne treba mi niko dolaziti, ali odgovor nemojte gledati tv je onako bas :skoljka: J...m ti skolu koja ga je naucila da se tako ponasa.
phillie

#12366 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

Treb'o ti je procitati pricu, da lakse zaspes :D :D :D :D
irac300

#12367 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Zamrla atmosfera na ovoj temi. :D Izgleda svima povećali brzine, pa se ušutili. Ja sam posljednji Mohikanac, još sam na 2 Mb. ;-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12368 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

nisu meni još povećali brzinu...mislim jesu almi nisu zamjenili modem pa imam 60% od deklarisane brzine

zvao nekada davno i rekli mi biće sve uredu, nije nikakav problem zamjeniće oni samo da prvo puste brzinu da nazovem opet.

I kad su konačno prije dva dana pustili brzinu, nazovem ja kako mi je rečeno i kažu e sad pošaljite e-mail sa zahthjevom za zamjenu modema i čekajte. i pošaljem im e-mail.

i dobijem juče e-mail natrag i sad me mole da im pošaljem ss speedtesta.
:x :x :x

dabogda vas TreNerko prodo FaHraonu! :evil:
Jazzy.ba

#12369 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

Meni povecali za 1Mbit vise umjesto 6. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
sencobih

#12370 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Jazzy.ba wrote:Meni povecali za 1Mbit vise umjesto 6. :)

tebe ledeni malo pripazio :)
Maharadza

#12371 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

phillie wrote:Treb'o ti je procitati pricu, da lakse zaspes :D :D :D :D
Ili prepričavati šta se dešava na kanalu koji ga zanima!? :lol:

Ozbiljno, čuj "Nemojte gledati tv"!? Pa to oni ne bi smjeli ni zamisliti da kažu svome korisniku, kamo li da mu tako "odbruse" u sred noći! :shock:
Jazzy.ba

#12372 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

Ledeni, koji je minimalan SNR do kojeg se moze ici da bude stabilna konekcija?

DJ Babo

#12373 Re: BHTelecom All About

Post by DJ Babo »

irac300 wrote:Zamrla atmosfera na ovoj temi. :D Izgleda svima povećali brzine, pa se ušutili. Ja sam posljednji Mohikanac, još sam na 2 Mb. ;-)
ne boj se, trajace ovo povecanje do aprila :D

ovo je stari flat12

Image
ufff

#12374 Re: BHTelecom All About

Post by ufff »

bosniamaj wrote:
ufff wrote:e hocu ovu student tarifu da aktiviram kakav certifikat moram donijeti
Treba ti ULTRA certifikat. Ako ga nemaš, možeš popuniti neku izjavu u telecomu i ovjeriti je u opštini.

Svi dokumenti koji su meni trebali da završim sa prijavom student plus 1 paketa:
- CIPS prijava (ne smije biti starija od ne znam koliko, najbolje da je taze :D ),
- Potvrda da si student,
- Kopija indexa i
- Lična karta
ja ovu potvrdu da sam redovan student uzimam preko ISSS aplikacije ali pri odabiru koja vrsta potvrde mi treba nema opcija npr studenska tarifa, nego ima za zdrastveno osiguranje,sehidska pomoc,prevoz,turisticke vize itd , koju su tebi prihvatili ?
semir1988

#12375 Re: BHTelecom All About

Post by semir1988 »

ufff wrote:
bosniamaj wrote:

- Potvrda da si student,
- Kopija indexa i
- Lična karta
ja ovu potvrdu da sam redovan student uzimam preko ISSS aplikacije ali pri odabiru koja vrsta potvrde mi treba nema opcija npr studenska tarifa, nego ima za zdrastveno osiguranje,sehidska pomoc,prevoz,turisticke vize itd , koju su tebi prihvatili ?
regulisanje statusnih pitanja
Locked