Posebno ako se barata sa svim vijecnicima, ja znam da su neki vec promjenili stranuconvict wrote:Ja i dalje mislim da za ovu koaliciju ne postoji matematika, posebno nakon što Peđa reče da je SDA "usisala" penzionere. Jedino u Centru SDP+SBB+NS imaju 16 vijećnika. U 3 ostale gradske opštine SDA+SDU+SBiH+SPU+BPS+BOSS+LDS imaju tijesnu većinu. Prema tome, ne vidim kako je moguće ostvariti većinu u gradskom vijeću ako nemaš većinu u opštinskim vijećima?
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Doktor29
#12351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- Banksy
#12352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Podijeli to s nama ...Doktor29 wrote:Posebno ako se barata sa svim vijecnicima, ja znam da su neki vec promjenili stranuconvict wrote:Ja i dalje mislim da za ovu koaliciju ne postoji matematika, posebno nakon što Peđa reče da je SDA "usisala" penzionere. Jedino u Centru SDP+SBB+NS imaju 16 vijećnika. U 3 ostale gradske opštine SDA+SDU+SBiH+SPU+BPS+BOSS+LDS imaju tijesnu većinu. Prema tome, ne vidim kako je moguće ostvariti većinu u gradskom vijeću ako nemaš većinu u opštinskim vijećima?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#12353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Živjela stranka penzionera

- Banksy
#12354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa oni su ''usisani'' ...KatarinaKosaca wrote:Živjela stranka penzionera![]()
- KatarinaKosaca
#12355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Snaga novca je snaga novca.... i tu baš iznimaka i nema punoBanksy wrote:pa oni su ''usisani'' ...KatarinaKosaca wrote:Živjela stranka penzionera![]()
S tim što pod novac podrazumjevam univerzalno sredstvo plaćanja što je tijekom povjesti nekad bila stoka, nekad zlato, nekad čak i školjke, a ponekad i fotelja, tender, moć, odluka itd. A nekad i keš
-
Doktor29
#12356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To su ovi "usisani" od strane SDA, dok je Nasa Stranka bila ravnopravan partner u rjesavanju novog radnog mjesta za SabinuKatarinaKosaca wrote:Živjela stranka penzionera![]()
- Thinker
#12357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja ću ih početi ozbiljno shvatati kada svojim političkim djelovanjem neki Meho iz Naše stranke bude prevaga u pravljenju Gradskog Vijeća Banja Luke ili Radomir u konstituisanju skupštinske većine općine Široki Brijeg! Do tada, opet što se mene tiče, NS je strateški osmišljena ubleha za jugonstalgične Bošnje koja ima za cilj da ovaj napaćeni narod do kraja raspameti i politički marginalizira!
-
Doktor29
#12358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cim bude zvanicno podijelit cu ali ce im to zasigurno poremetiti planoveBanksy wrote:Podijeli to s nama ...Doktor29 wrote:Posebno ako se barata sa svim vijecnicima, ja znam da su neki vec promjenili stranuconvict wrote:Ja i dalje mislim da za ovu koaliciju ne postoji matematika, posebno nakon što Peđa reče da je SDA "usisala" penzionere. Jedino u Centru SDP+SBB+NS imaju 16 vijećnika. U 3 ostale gradske opštine SDA+SDU+SBiH+SPU+BPS+BOSS+LDS imaju tijesnu većinu. Prema tome, ne vidim kako je moguće ostvariti većinu u gradskom vijeću ako nemaš većinu u opštinskim vijećima?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#12359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ma upravo ovo "gdje si bio kad je bilo najteže" treba da bude temeljni kriterij...osim ako ne želimo da gradimo društvo ratnih profitera...ko je imao muda da gurne guzica tamo gdje drugi nisu smjeli treba da bude pozitivno diskriminiran da tu istu stavi u foteljuultima_palabra wrote:Na stranu ostalo, valjda ima još kriterija za neku funkciju osim "gdje si bio kad je bilo najteže?"KatarinaKosaca wrote:Nikako da se otmem utisku da pk neće dugo u ovoj stranci... Nekako mi je drugačiji, sam ovaj način komunikacije, pionirski na našim prostorima , njegovi medijski istupi, smislene rečenice, politička zrelost, neimanje neartikulisanih ispada, nastupa i izjava.. sve mi to jako pozitivno djeluje i nikako baš nikako mi se ne uklapa sa ovim kako @Corto reče sexom zarad jednog dogradonečelničkog mjesta žene koja valjda nije ni zapamtila najteže dane ovog grada. Kamočaji je bar bio na Mrin Dvoru, brat na crti obrane cijeli rat.... tako da bih voljela jako jednog dana vidjeti pk u na primjer stranci Komšića (ako se ta ikad osnuje), a NS na nekom smetljištu u Buljakovom potoku.
Last edited by JoseMujica on 09/11/2012 13:15, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#12360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Thinker wrote:Ja ću ih početi ozbiljno shvatati kada svojim političkim djelovanjem neki Meho iz Naše stranke bude prevaga u pravljenju Gradskog Vijeća Banja Luke ili Radomir u konstituisanju skupštinske većine općine Široki Brijeg! Do tada, opet što se mene tiče, NS je strateški osmišljena ubleha za jugonstalgične Bošnje koja ima za cilj da ovaj napaćeni narod do kraja raspameti i politički marginalizira!
Nemoguća misija i njima i bilo kome. Krsmanović u Foči je već platio takav pokušaj....
- ultima_palabra
#12361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa i sam si navodio primjere Damira i Asima, očigledno da s tom pretpostavkom onda nije nešto u redu. Da se razumijemo, to je plus ali ne treba da bude presudno.JoseMujica wrote:ma upravo ovo "gdje si bio kad je bilo najteže" treba da bude temeljni kriterij...osim ako ne želimo da gradimo društvo ratnih profitera...ko je imao muda da gurne guzica tamo gdje drugi nisu smjeli treba da bude pozitivno diskriminiran da tu istu stavi u foteljuultima_palabra wrote:Na stranu ostalo, valjda ima još kriterija za neku funkciju osim "gdje si bio kad je bilo najteže?"KatarinaKosaca wrote:Nikako da se otmem utisku da pk neće dugo u ovoj stranci... Nekako mi je drugačiji, sam ovaj način komunikacije, pionirski na našim prostorima , njegovi medijski istupi, smislene rečenice, politička zrelost, neimanje neartikulisanih ispada, nastupa i izjava.. sve mi to jako pozitivno djeluje i nikako baš nikako mi se ne uklapa sa ovim kako @Corto reče sexom zarad jednog dogradonečelničkog mjesta žene koja valjda nije ni zapamtila najteže dane ovog grada. Kamočaji je bar bio na Mrin Dvoru, brat na crti obrane cijeli rat.... tako da bih voljela jako jednog dana vidjeti pk u na primjer stranci Komšića (ako se ta ikad osnuje), a NS na nekom smetljištu u Buljakovom potoku.
Pogotovo ako govorimo o nekome ko je bio dijete u tom periodu, ne treba ga sad suditi prema tome da li su ga roditelji izveli van države ili ne.
- KatarinaKosaca
#12362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Daj Bože.... i Kljuju za gradonačelnika...Doktor29 wrote:Cim bude zvanicno podijelit cu ali ce im to zasigurno poremetiti planove
Nego, zanimljivo je ovdje da se govori kao da je SDA vladala zadnje 4 godine Kantonom i Gradom, a to je činio SDP. Ne vidim pomake, vidim svakodnevna ubojstva, noževe, nesigurnosti, ukratko svakodnevnicu onoga radi čega je Semiha trebala dati ostavku, a Samiru Silajdžiću (mrzim njegov nadimak, jer ide u nešto intimno kao što je dječiji strah, pa je morbidno, primitivno i degutantno), ali, eto, trebaju oni i dalje.. da ne bi kao SDA kleptomani i lopovi. Ni riječi, da ne kažem kritike o protekle 4 godine... da Batman je uredno išao sa razdrljenom kravatom, možda je to doprinijelo imidžu grada i privuklo Mc da otvori dva objekta
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#12363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
e sad je i NS u drustvu velikih
hebo stranku koja nema razocarane glasace
hebo stranku koja nema razocarane glasace
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#12364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ultima ako uzmemo kao aksiom da svi političari kradu uvijek ću reći neka ta dvojica kradu...jel pošteno?
A realno kad sve sagledamo i Damir i Asim su samo ukrasni privjesci u svojim strankama koji se ništa ne pitaju.
Ali smo izgubili vrijednosni sistem upravo na tome da su ljudi koji su se u ratu borili za državu odbačeni ko kurtoni...ponegdje ih stave samo na sliku da glavešine pokriju guzice dok čitava politička elita dolazi isključivo iz kaste foteljaša i ublehaša...a naivci ovdje očekuju da će ovi ćunjoglavci graditi državu, isti oni koji su je po raznim tajnim sastancima tokom rata razgrađivali, dok smo mi ginuli ko budale vjerujući da se borimo da sačuvamo državu od agresije.
ne govorim pri tome o djeci
A realno kad sve sagledamo i Damir i Asim su samo ukrasni privjesci u svojim strankama koji se ništa ne pitaju.
Ali smo izgubili vrijednosni sistem upravo na tome da su ljudi koji su se u ratu borili za državu odbačeni ko kurtoni...ponegdje ih stave samo na sliku da glavešine pokriju guzice dok čitava politička elita dolazi isključivo iz kaste foteljaša i ublehaša...a naivci ovdje očekuju da će ovi ćunjoglavci graditi državu, isti oni koji su je po raznim tajnim sastancima tokom rata razgrađivali, dok smo mi ginuli ko budale vjerujući da se borimo da sačuvamo državu od agresije.
Last edited by JoseMujica on 09/11/2012 13:26, edited 1 time in total.
-
miki.ba
#12365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@KatarinaKosaca
Kome si ti dala glas na izborima prije mjesec dana?
Kome si ti dala glas na izborima prije mjesec dana?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#12366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
i jos malo (ako vec nije) bit ce sramota reci da si bio u Armiji na linijiJoseMujica wrote:ultima ako uzmemo kao aksiom da svi političari kradu uvijek ću reći neka ta dvojica kradu...jel pošteno?
Ali smo izgubili vrijednosni sistem upravo na tome da su ljudi koji su se u ratu borili za državu odbačeni ko kurtoni...ponegdje ih stave samo na sliku da glavešine pokriju guzice dok čitava politička elita dolazi isključivo iz kaste foteljaša i ublehaša...a naivci ovdje očekuju da će ovi ćunjoglavci graditi državu, isti oni koji su je po raznim tajnim sastancima tokom rata razgrađivali, dok smo mi ginuli ko budale vjerujući da se borimo da sačuvamo državu od agresije
hajd neka kancelarijica gdje si mogao profitirati, ali prva linija, gluho bilo
ali zato je fensi ako si u ratu bio vani pa ti sad u tvom gradu smeta zaostalost i sirotinja
-
Innovation
#12367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
KatarinaKosaca wrote:a Samiru Silajdžiću (mrzim njegov nadimak, jer ide u nešto intimno kao što je dječiji strah, pa je morbidno, primitivno i degutantno)
-
addy_sa
#12368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
shvatio sam napokon da NS samo ne želi sa SDA šta god da im ponude..sporazum, mjesta..itd.. ali zato im ne smetaju SDP i SBB, naprotiv.. sve ima svoju cijenu očito.. zamjenica gradonačelnika..wow ... epohalno revolucionarno bitno mjesto..(ko i sam gradonačelnik..toliko o njegovom legitimitetu kad ga ja kao građanin ne biram.. sve indirektne izborne funkcije su meni lično manje vrijedne, iza njih ne stoji izvorna demokratija)
Mislim da su nakon posljednjih događanja mnogi "progledali".. pitanje je poslije ovoga hoće li NS imati i ono nekoliko glasova što je do sada imala...
i moram da se osvrnem da komentar S.Avdića i termin "pacijentica društvenih mreža"
odavno nešto bolje nisam pročitao !! duhovito, jezgrovito, opisno
majke mi toliko mi je smiješno taman da je i za mene napisao isto, opet bi mi bilo duhovito i to je veličina novinara S.A.
Mislim da su nakon posljednjih događanja mnogi "progledali".. pitanje je poslije ovoga hoće li NS imati i ono nekoliko glasova što je do sada imala...
i moram da se osvrnem da komentar S.Avdića i termin "pacijentica društvenih mreža"
- ultima_palabra
#12369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije pošteno... hoću državu u kojoj se ne krade ili se bar odgovara za toJoseMujica wrote:ultima ako uzmemo kao aksiom da svi političari kradu uvijek ću reći neka ta dvojica kradu...jel pošteno?
Tačno tako, ali se ponašaju kao da su nekoga za muda uhvatili... po čitav dan sijele, spletkare, naručuju članke, uzimaju provizije i rekete... davno su se oni posrali na svoju borbu i saborce.
-
Doktor29
#12370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To sam ja davno napisao, oni ne zele nista sto ima primjese SDA u sebi, makar im ponudili vise pozicija nego sto imaju clanova oni ce to odbiti ali pri tome oni mrze ono sto SDA prestavlja, nema tu ideje nikakve a ni principa i to je danas svima jasno, fercerati na principu Anti SDA je bezuspjesno, kratkorocno i vodi samounistenju jer sudeci po ovim komentarima i to malo glasaca koje godinama skupljaju se rasulo.addy_sa wrote:shvatio sam napokon da NS samo ne želi sa SDA šta god da im ponude..sporazum, mjesta..itd.. ali zato im ne smetaju SDP i SBB, naprotiv.. sve ima svoju cijenu očito.. zamjenica gradonačelnika..wow ... epohalno revolucionarno bitno mjesto..(ko i sam gradonačelnik..toliko o njegovom legitimitetu kad ga ja kao građanin ne biram.. sve indirektne izborne funkcije su meni lično manje vrijedne, iza njih ne stoji izvorna demokratija)
i moram da se osvrnem da komentar S.Avdića i termin "pacijentica društvenih mreža"![]()
majke mi toliko mi je smiješno taman da je i za mene napisao isto, opet bi mi bilo duhovito i to je veličina novinara S.A.
Senad je to lijepo opisao, svidjalo se to nekome ili ne
- madner
#12371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sudeci po refleksijama SDA glasaca slozio bi se da su SDA glasaci jako razocarani ovom odlukom.
Nego, sire se glasine da bi i u kantonu moglo doci do pada pobjednika lokalnih izbora
Nego, sire se glasine da bi i u kantonu moglo doci do pada pobjednika lokalnih izbora
-
palermo
#12372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma, ne bih baš to uzeo kao temeljni kriteriji, mnogi ( zapravo rekao bih većina) nije bila u prilici da bira gdje će biti kadf je najteže.....pa su neki bili u rovovima, neki u logorima, neki deportovani pa ih zovemo pobegulje, iako to nisu i slično.JoseMujica wrote:
ma upravo ovo "gdje si bio kad je bilo najteže" treba da bude temeljni kriterij...osim ako ne želimo da gradimo društvo ratnih profitera...ko je imao muda da gurne guzica tamo gdje drugi nisu smjeli treba da bude pozitivno diskriminiran da tu istu stavi u fotelju
Naravno, da jedan od kriterija treba biti odnos prema ovoj državi onda kada joj je najteže bilo (i to je ono temeljno u čemu se ja i ti razlikujemo u odnosu prema Aliiji, samo kao opaska, bez želje da pokrećem priču o Aliji) ali jako je opasno kada to stavimo kao temeljni kriterij, jer vrlo je upitno ko će procijenjivati tu vrstu podobnosti.
tek pogledah naslov, odosmo u off topic
-
de balzac
#12373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
addy_sa wrote:shvatio sam napokon da NS samo ne želi sa SDA šta god da im ponude..sporazum, mjesta..itd.. ali zato im ne smetaju SDP i SBB, naprotiv.. sve ima svoju cijenu očito.. zamjenica gradonačelnika..wow ... epohalno revolucionarno bitno mjesto..(ko i sam gradonačelnik..toliko o njegovom legitimitetu kad ga ja kao građanin ne biram.. sve indirektne izborne funkcije su meni lično manje vrijedne, iza njih ne stoji izvorna demokratija)
i moram da se osvrnem da komentar S.Avdića i termin "pacijentica društvenih mreža"![]()
jes, i meni je smijesno bilo. nazalost prestajemo se smijati kad ti pacijenti dodju i naprave od nas pacijente. neizljecive.
- Paranoid
#12374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
VjecitiStudent wrote:Jel ovo trailer iz "Dvije kule" Danisa Tanovica?stochar wrote:
FR - Lord of the Rings, ili u prevodu "šćepo" (kodno ime)
FR- likovna ( srednja) škola Gusinje
FR- vlasnik zgrade Sauron I (najviša na Balkanu) --zjapi znopra
FR- donator 1000 000 KM za Sauron II (zgrada rijaseta)
FR- oprošteno nekoliko miliona poreza za vrijeme SDP Alijanse 2002
FR- SBB prijetelji - Keljmendi (mali od čaja), Turković (Koketov dijavolo), Djukanović ( lord of the wach)...Ustamujić (Ljauba Aličić) i odnedavno malobrojna familija NS
...tražim od CIK-a da moj listić na kojem sam zaokružio NS da mi vrati...da ga pojedem..
-
kojeime
#12375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, sigurno je da ste i ti i drugi iz NS pametni i da znate da, barem u politici, odijelo cini covjeka. Uci u saradnju sa SDP-om koji je veliko razocarenje i jos gore sa SBB znaci obuci odijelo koje govori o tome sta ti je sistem vrijednosti. Mozda ste vi imali, kako ti kazes, drugacije informacije ili razmisljanja gledajuci iznutra od nas koji gledamo izvana, ali obukli ste odijelo koje vas od sada pa nadalje odredjuje. Mozda nije posteno, ali tako je. U najmanju ruku, po mom misljenju, za NS ja to los marketinski potez.