Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
BJB

#12351 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Diwan wrote:Prilično cool britanska crimi/action serija:

Hunted

http://www.imdb.com/title/tt2069449/?ref_=nv_sr_1

Image
Ove serije se uopste ne sjecam iako sam je odgledala..Znam samo da su je brzo ukinuli..
Uncle nije losa, http://www.imdb.com/title/tt2546866/
chakany

#12352 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Taboo od 17. marta na HBO Adria.
karanana

#12353 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Ne znam ovaj taboo.....valjda je dobar. Gledam ga ja. Gluma je solidna, scenografija je dobra...ali ja vazda zaspem prije kraja epizode. Nekako mi sporo pomalo. Cekam neku kataklizmu a ono svaka epizoda on nesta hoda, hoce da karne sestru, nesta se beze desava. Ali bice bolje. Malo me nerviraju i oni fleshovi nekih divljaka i magija, ali sve ce doci na svoje sigurno.
zomri

#12354 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Serijala o najinovativnijoj seriji današnjice

http://www.serijala.com/izdvojeno/recen ... radionice/
Diwan

#12355 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Diwan »

Diwan

#12356 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Diwan »

karanana wrote:Ne znam ovaj taboo.....valjda je dobar. Gledam ga ja. Gluma je solidna, scenografija je dobra...ali ja vazda zaspem prije kraja epizode. Nekako mi sporo pomalo. Cekam neku kataklizmu a ono svaka epizoda on nesta hoda, hoce da karne sestru, nesta se beze desava. Ali bice bolje. Malo me nerviraju i oni fleshovi nekih divljaka i magija, ali sve ce doci na svoje sigurno.
To se ti tješiš :D
GoodTaste

#12357 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by GoodTaste »

The Night Manager :thumbup:
Slicno kao i Shooter, moze u pauzi dok ne dodju bolje serije, ali svakako se moze gledati.

Dr. House glumi
zdruzdjo

#12358 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zdruzdjo »

Samo da obavijestim.
Pocela druga sezona The Expanse.
SciFi ljubitelji, osmjeh na lice. 13 epizoda.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Moenx

#12360 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Moenx »

The OA . Novo kuhanje u izdanju NETFLIX-a
Ova serija ce vas voziti u jedan nepredvidljiv svijet sa svojim osebujnim i pomalo cudnim likovima, no da li i danasnji svijet nije cudan
Jednostavno kraj je neocekivan
Zaista vrijedi pogledati-- svaki spoiler bi unistio fabulu i pricu sustinu pojedninih likova. Ali vrijedi ici do kraja pri gledanju
irac300

#12361 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Moenx wrote:The OA . Novo kuhanje u izdanju NETFLIX-a
Ova serija ce vas voziti u jedan nepredvidljiv svijet sa svojim osebujnim i pomalo cudnim likovima, no da li i danasnji svijet nije cudan
Zaista vrijedi pogledati-- svaki spoiler bi unistio fabulu i pricu sustinu pojedninih likova. Ali vrijedi ici do kraja pri gledanju
Da si ti živ i zdrav, davno smo već protabirili o toj seriji i složili se da je njesra. :D Kakvi crni spojleri. :D
Moenx

#12362 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Moenx »

irac300 wrote:
Moenx wrote:The OA . Novo kuhanje u izdanju NETFLIX-a
Da si ti živ i zdrav, davno smo već protabirili o toj seriji i složili se da je njesra. :D Kakvi crni spojleri. :D
Ne znam , meni je OK . Serija je umjesto da zaluta u svijet fantazije i pokupi simpatije obozavaoca tog zanra, odlucila , tj njezini scenaristi da se malo poigraju-- stoga bi ova serija mogla da spadne u zanr i da joj primjetimo primjese parodije
U tom pravcu serija obiluje katkad i humorom , blagim umjesnim i diskrtnim i humor se predstavlja na jedan elegantan nenametljiv nacin
CIlj serije je da komunicira sa publikom i mislim da je cilj postignut -- veoma diskretno ismijani su svi oni koji su ocekivali totalno ronjenje u svijet fantazije
S druge strane efekti fantazije su sjajno koristeni da se postigne dramatizacija, da se kroz jedno sarenilo vec pomenute fantazije razlicitih stremljenja likova , likova koji kao da su nam poznati iz iobicnog zivota , postigne sjajna dramatizacija i istakne poanta.
Namjera serije je zbilja da uzme dah sa mnogim obratima ne samo u radnji nego i cijelom backgroundu dogadjaja i percepcije istih, pa nije ako pomenuta nije uspjela da ocara nego da razocara. jer se kretala u tom pravcu da pruzi neku "car"oliju, i u tome je ambiciozna
Ne znam kada bih gledao sa distance od mjesec dana od trena gledanja mozda bi i bila njesra , a ovako sam jos pod dojmom
ćiribiribela

#12363 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ćiribiribela »

OA smor, ali svejedno odgledala sve. :mrgreen:

Taboo dobar, Tom Hardy :srce:
orinoco

#12364 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by orinoco »

American Crime Story (2016) - 10 epizoda, odlična serija, prepuna dinamike i neizvjesnosti. Sarah Paulson, John Travola, Sterling Brown, na svom nivou

http://www.imdb.com/title/tt2788432/
Jack Be Nimble

#12365 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

orinoco wrote:American Crime Story (2016) - 10 epizoda, odlična serija, prepuna dinamike i neizvjesnosti. Sarah Paulson, John Travola, Sterling Brown, na svom nivou

http://www.imdb.com/title/tt2788432/
Meni se svidilo kako su to sve prikazali i stvarno je dobra serija, samo nikakve neizvjesnoti nije bilo :D
karanana

#12366 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

I ja htjedoh napisati....serija je odlicna. Ali ne znam odakle neizvjesnost kada znamo sta se desilo?
Mozda ova mladja raja ni nezna. Bem ti....to je bilo prije 23 godine, dosta se raje nije ni rodilo a kamoli upratilo sta se desavalo.
orinoco

#12367 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by orinoco »

karanana wrote:I ja htjedoh napisati....serija je odlicna. Ali ne znam odakle neizvjesnost kada znamo sta se desilo?
Mozda ova mladja raja ni nezna. Bem ti....to je bilo prije 23 godine, dosta se raje nije ni rodilo a kamoli upratilo sta se desavalo.
Neizvjesnost nije nužno spoznaja konačnog ishoda priče, mnogo je događaja i radnji kroz seriju koji prethode kraju. Ne treba biti bukvalan i pročitati onako kako kome odgovara
macchiato

#12368 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by macchiato »

Sve ok, ali Cuba je skroz promašena uloga :-)

i donekle Kardashian iako ruku na srce nije loše odglumio, ali čitavo vrijeme imam utisak da se Ross iz prijatelja zajebava tako što se prerušio u nekog ozbiljnog tipa :D

travolta :-) nikakve mimike, jedva otvara usta od silnog botoksa.
Filter

#12370 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Filter »

Diwan wrote:Midnight Sun
Midnattssol

http://www.imdb.com/title/tt4836846/?ref_=fn_al_tt_1

Image
meni se kiseli na disku ima mjesec dana, ali ne mogu naci nase titlove za sve epizode
Diwan

#12371 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Diwan »

ima pet epizoda prevednih - trebalo bi biti i ostatak uskoro. Još mi je bolja kako se radnja odvija iz epizode u epizodu. Bolje sačekaj da se sve prevede pa onda, a ne ko ja - ovako valja cekat na ostatak.
Filter

#12372 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Filter »

Diwan wrote:ima pet epizoda prevednih - trebalo bi biti i ostatak uskoro. Još mi je bolja kako se radnja odvija iz epizode u epizodu. Bolje sačekaj da se sve prevede pa onda, a ne ko ja - ovako valja cekat na ostatak.
5? znaci mice se sa mrtve tacke :) za vikend sam provjerio, bile 4 epizode... cekacu sve obavezno
racionalista

#12373 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by racionalista »

Da li je ko gledao ovu seriju i gdje mogu naci prevod za istu?

http://www.imdb.com/title/tt2262456/?ref_=rvi_tt
Filter

#12374 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Filter »

racionalista wrote:Da li je ko gledao ovu seriju i gdje mogu naci prevod za istu?

http://www.imdb.com/title/tt2262456/?ref_=rvi_tt
nisam jos, cekam titlove... vec jaaako dugo :sad:
bingov buraz

#12375 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bingov buraz »

Bosch,prva sezona vrlo dobra.Oldskul krimic,glavni glumac odlican za nekoga ko se zove Titus Weliver :mrgreen:
Post Reply