irac300 wrote:Moenx wrote:The OA . Novo kuhanje u izdanju NETFLIX-a
Ova serija ce vas voziti u jedan nepredvidljiv svijet sa svojim osebujnim i pomalo cudnim likovima, no da li i danasnji svijet nije cudan
Jednostavno kraj je neocekivan
Zaista vrijedi pogledati-- svaki spoiler bi unistio fabulu i pricu sustinu pojedninih likova. Ali vrijedi ici do kraja pri gledanju
Da si ti živ i zdrav, davno smo već protabirili o toj seriji i složili se da je njesra.

Kakvi crni spojleri.

Ne znam , meni je OK . Serija je umjesto da zaluta u svijet fantazije i pokupi simpatije obozavaoca tog zanra, odlucila , tj njezini scenaristi da se malo poigraju-- stoga bi ova serija mogla da spadne u zanr i da joj primjetimo primjese parodije
U tom pravcu serija obiluje katkad i humorom , blagim umjesnim i diskrtnim i humor se predstavlja na jedan elegantan nenametljiv nacin
CIlj serije je da komunicira sa publikom i mislim da je cilj postignut -- veoma diskretno ismijani su svi oni koji su ocekivali totalno ronjenje u svijet fantazije
S druge strane efekti fantazije su sjajno koristeni da se postigne dramatizacija, da se kroz jedno sarenilo vec pomenute fantazije razlicitih stremljenja likova , likova koji kao da su nam poznati iz iobicnog zivota , postigne sjajna dramatizacija i istakne poanta.
Namjera serije je zbilja da uzme dah sa mnogim obratima ne samo u radnji nego i cijelom backgroundu dogadjaja i percepcije istih, pa nije ako pomenuta nije uspjela da ocara nego da razocara. jer se kretala u tom pravcu da pruzi neku "car"oliju, i u tome je ambiciozna
Ne znam kada bih gledao sa distance od mjesec dana od trena gledanja mozda bi i bila njesra , a ovako sam jos pod dojmom