Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
walter kurtz

#12351 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by walter kurtz »

danas smo kolektivno skontali na siriji da je tigar ipak poginuo :run:
Opetja033

#12352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Opetja033 »

walter kurtz wrote:danas smo kolektivno skontali na siriji da je tigar ipak poginuo :run:
Supruga nekog od tjelohranitelja procitala sms-ove :mrgreen:
salik79

#12353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

walter kurtz wrote:danas smo kolektivno skontali na siriji da je tigar ipak poginuo :run:
Koji sad, bengalski ili africki?! :?
cyprus

#12354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Dokaz da Izrael nije jednako Benjamin Netanjahu...

Tens of thousands gather at Tel Aviv's Rabin's square during a rally marking 20 years since the assassination of the late Israeli Prime Minister Yitzhak Rabin in Tel Aviv.

Image

http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.683420
FARMAS

#12355 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by FARMAS »

cyprus wrote:Dokaz da Izrael nije jednako Benjamin Netanjahu...

Tens of thousands gather at Tel Aviv's Rabin's square during a rally marking 20 years since the assassination of the late Israeli Prime Minister Yitzhak Rabin in Tel Aviv.

Image

Niko to i ne tvrdi, veliki broj Izrelaca je protiv fasiste i nacionaliste kakav je Netanjahu, Netenjahu je Izraelski G.Bush, covjek sa kojim nema kompromisa i koji nema milosti ni prema kome.
insomnia78

#12356 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Opetja033 wrote:
Supruga nekog od tjelohranitelja procitala sms-ove :mrgreen:
:lol:
salik79

#12357 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Image

Naravno, ali uglavnom takvi ljudi nastoje prvom prilikom napustiti Izrael. Ljetos sam u Turskoj bio pocascen upoznati jednog takvog insana i njegovu porodicu. Oboje ugledni univerizetski profesori u VB. Izrael zauvijek napustili 1999.
Kikibombona

#12358 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Treba nominovati Karima i Farmasa za forumsku Nobelovu nagradu!

Pomirili su sije i sunije na forumu! :D
Arteta

#12359 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

salik79 wrote:

Image

Naravno, ali uglavnom takvi ljudi nastoje prvom prilikom napustiti Izrael. Ljetos sam u Turskoj bio pocascen upoznati jednog takvog insana i njegovu porodicu. Oboje ugledni univerizetski profesori u VB. Izrael zauvijek napustili 1999.
Sumnjam, radi se o velikoj masi ljudi, a Izrael ima solidan migration rate.
Opetja033

#12360 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:Treba nominovati Karima i Farmasa za forumsku Nobelovu nagradu!

Nema mene sa @salikom ko sta miriti. On je Bosnjak i sta god da je preci mi je od bilo koga u Siriji. Mogu ja podrzavati ove ili one ali kad se podvuce crta znam svoje prioritete.
Ja nisam odgovoran za ono sto se desava u Siriji. Ja sam odgovoran za buducnost prvo Bosnjaka pa onda i Islama ovdje.
I tu smo nas dvojica, @sarajevoxxx, @asurbanipal, @Rampage, @cbrt, @amoniman na istoj strani a ta strana mi je najpreca u zivotu.

I da budemo sasvim iskreni, ova moja "velikodusnost" se odnosi samo na Bosnjake, bez obzira na svjetonazor, pravac, ideologiju, stranacku opredjeljenost, bili vjernici ili ne.

Sto @salik rece, nismo mi Arapi pa da glumimo hepo kockice. Niti sebi mozemo i smijemo priustiti taj luksuz.
Kikibombona

#12361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Nema mene sa @salikom ko sta miriti. On je Bosnjak i sta god da je preci mi je od bilo koga u Siriji. Mogu ja podrzavati ove ili one ali kad se podvuce crta znam svoje prioritete.
Ja nisam odgovoran za ono sto se desava u Siriji. Ja sam odgovoran za buducnost prvo Bosnjaka pa onda i Islama ovdje.
I tu smo nas dvojica, @sarajevoxxx, @asurbanipal, @Rampage, @amoniman na istoj strani a ta strana mi je najpreca u zivotu.
I da budemo sasvim iskreni, ova moja "velikodusnost" se odnosi samo na Bosnjake, bez obzira na svjetonazor, pravac, ideologiju, stranacku opredjeljenost, bili vjernici ili ne.
:thumbup: :thumbup:

Samo, ni ta torovaka podjela nije dobra... Sanse za uspjeh su manje ako iz grupe izbacujes sve one koji se zalazu za jedinstvenu BiH... bili oni Bosanci, Srbi, Hrvati, Romi itd. Raznolikost moze obogatiti jedno drustvo. Recimo, kritika Bosanaca na racun Bosnjaka moze biti izuzetno pozitivna.

Al nije tema...
animals

#12362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:Treba nominovati Karima i Farmasa za forumsku Nobelovu nagradu!

I tu smo nas dvojica, @sarajevoxxx, @asurbanipal, @Rampage, @cbrt, @amoniman na istoj strani a ta strana mi je najpreca u zivotu.

Sto @salik rece, nismo mi Arapi pa da glumimo hepo kockice. Niti sebi mozemo i smijemo priustiti taj luksuz.
Cuj buducnost islama ovdje..
sigurno si neki bradati selafija..
daleko vam kuca od BIH bila..
Opetja033

#12363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
I tu smo nas dvojica, @sarajevoxxx, @asurbanipal, @Rampage, @amoniman na istoj strani a ta strana mi je najpreca u zivotu.
:thumbup: :thumbup:

Samo, ni ta torovaka podjela nije dobra... Sanse za uspjeh su manje ako iz grupe izbacujes sve one koji se zalazu za jedinstvenu BiH... bili oni Bosanci, Srbi, Hrvati, Romi itd. Raznolikost moze obogatiti jedno drustvo. Recimo, kritika Bosanaca na racun Bosnjaka moze biti izuzetno pozitivna.

Al nije tema...
Meni tu postoje razlike. Nema te osobe koja se smatra Bosnjakom a da ja nisam spreman sjesti sa njim/njoj. Pa radilo se o Babinom autonomasu, komunjari ili Isilovcu. Takav stav nemam prema ostalima. To ne znaci da ne zelim dogovor sa drugima koje si spomenuo, da ne mogu sjesti ili pruziti ruku dogovora ili razumijevanja - ali ne postoji ta bezuslovnost kao prema Bosnjacima.

Ali sto ti kazes, off topic smo debelo.
Opetja033

#12364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Opetja033 »

animals wrote:
Ni mm brade nemam. Ali radi takvih kao ti, kojima i pominjanje Islama bode oci, sam spreman pruziti ruku i njima.
I siijama, i sufijama. Previse je bolesnih islamofoba u nasem okruzenju.
Takvi komentari samo pokazuju koliko sam u pravu sa redanjem prioriteta.
animals

#12365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Opetja033 wrote:
animals wrote:
Ni mm brade nemam. Ali radi takvih kao ti, kojima i pominjanje Islama bode oci, sam spreman pruziti ruku i njima.
Ja ne mrzim nikog ali da neko napise da mu je prioritet sirenje krscanstva u BIH, isto
bi ga smatrao ludjakom..
tako da nisi osoba koja je dostojna hodati Bosanskom zemljom, kao ni onima kojima je
prioritet sirenje bilo kakvi religija..a ti kao Sandzaklija, si sigurno Isilovac..
Opetja033

#12366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Opetja033 »

animals wrote:
Opetja033 wrote:
animals wrote:
Ja ne mrzim nikog ali da neko napise da mu je prioritet sirenje krscanstva u BIH, isto
bi ga smatrao ludjakom..
tako da nisi osoba koja je dostojna hodati Bosanskom zemljom, kao ni onima kojima je
prioritet sirenje bilo kakvi religija..a ti kao Sandzaklija, si sigurno Isilovac..
Ko govori o sirenju? Ili me nisi dobro shvatio ili si poprilicno bezobrazan. Nije mi prioritet nikakvo sirenje, niti razmisljam o tome, niti sam mislio na to. Govorim o fizickom opstanku a ne nekakvom imaginarnom sirenju. Niti ga zagovaram. I slazem se da je upitno mentalno zdravlje svakoga ciji je zivotni prioritet sirenje islama/krscanstva.
Sa Sandzakom veze nemam, niti mi je neko iz Sandzaka niti sam u zivotu bio tamo. Iako ih naravno smatram dijelom bosnjackog naroda. Ali to nije tema.

U svakom slucaju nadam se da sam sada bio jasniji.
Lakse malo sa etiketiranjem, da ne bih ja poceo.
insomnia78

#12367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Al @kiki dize prstice :lol:
Covjek, koji pritom zivo u BiH, vise puta ponovi kako ga politika i ostalo u BiH ne zanima
E al zato Kurdi, Kurdi
Za njih je spreman gaziti preko mrtvih
salik79

#12368 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Arteta wrote:
salik79 wrote:

Image

Sumnjam, radi se o velikoj masi ljudi, a Izrael ima solidan migration rate.
Sta sumnjas? Da takvi ljudi nastoje napustiti Izrael, ili da takvi ljudi uopce postoje?! Mislim, kakve veze ima migration rate sa ovim (sve i da jeste tako)?! Govorim o normalnim ljudima, sa razvijenom empatijom i humanoscu, a ne o nekakvim poludivljim emigrantima iz bivsih sovjetskih republika...U konkretnom slucaju, o kojem govorim, rijec je o ljudima ciji bake i djedovi su dosli u Palestinu, a njihovi roditelji i oni su rodjeni tamo.
Kikibombona

#12369 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Al @kiki dize prstice :lol:
Covjek, koji pritom zivo u BiH, vise puta ponovi kako ga politika i ostalo u BiH ne zanima
E al zato Kurdi, Kurdi
Nije tebi dobro!
Arteta

#12370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

salik79 wrote:
Sta sumnjas? Da takvi ljudi nastoje napustiti Izrael, ili da takvi ljudi uopce postoje?! Mislim, kakve veze ima migration rate sa ovim (sve i da jeste tako)?! Govorim o normalnim ljudima, sa razvijenom empatijom i humanoscu, a ne o nekakvim poludivljim emigrantima iz bivsih sovjetskih republika...U konkretnom slucaju, o kojem govorim, rijec je o ljudima ciji bake i djedovi su dosli u Palestinu, a njihovi roditelji i oni su rodjeni tamo.
U svakoj drzavi imas ljudi koji bi napustili tu drzavu bez obzira koliko je razvijena, Izrael bi ljudi napustili uglavnom zbog licne sigurnosti.

Ti si rekao za jednu ogromnu masu ljudi u jednom gradu da su to uglavnom ljudi koji zele napustiti Izrael sto bi znacilo da ljudi masovno idu iz Izraela sto naravno nije tacno, migration rate to pokazuje.

Izraelci su vjerovatno jedan od zadnjih naroda za koje se kaze da su poludivlji, to malo glupo zvuci kada to kaze jedan drzavljanin BiH.
salik79

#12371 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

salik79 wrote:

Image

De, Boga ti, jos jednom procitaj citirano. Kakve veze ima tvoj odgovor sa ovom prepiskom?!
Jos jednogm, migracijska stopa veze nema sa ovim o cemu govorim. A cinjenica je da je vecina migranata poludivlja mraka iz postsovjetskih republika, koja - uostalom - i glasa za Natenjahua...Tu i takvu stoku (za njih ne vaze pravila kao za ostale imigrante) imao prilike "upoznati" u Njemackoj...Najgori soj ljudi.
insomnia78

#12372 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Al @kiki dize prstice :lol:
E al zato Kurdi, Kurdi
Nije tebi dobro!
Preko tudjih Kiki, preko tudjih
I ne bukvalno
Arteta

#12373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Procitao, procitaj ti pa ces vidjeti gdje si pogrijesio i na sta sam aludirao.

Ocigledno nisi Palestince upoznao, od naroda koje sam ja upoznao samo su cigani gori.
salik79

#12374 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Arteta wrote:Procitao, procitaj ti pa ces vidjeti gdje si pogrijesio i na sta sam aludirao.

Ocigledno nisi Palestince upoznao, od naroda koje sam ja upoznao samo su cigani gori.

Cyprus rekao da nisu svi ko Bibi, ja odgovorio to sto sam odgovorio i, opet, ja pogrijesio?!!!! Ono sto sam napisao je tako i to ce ti potvrditi svaki Jevrej koji je emigrirao iz Izraela. Ako zelis reci cu ti kako se i ovaj kojeg sam imao priliku upoznati zove, lahko ces pronaci njegov kontakt, jer je itekako ugledna i poznata licnost, pa ga priupitaj zasto je napustio rodnu grudu.

Nego, sta mislis ko je Benjina glasacka masinerija? Sta ti mislis zasto ih Benjo uvozi? Sto ih voli?!

Vrlo malo Palestinaca sam upoznao u Njemackoj, ali one koje sam upoznao su bili visokoskolovani i jako kulturni ljudi. Kod nas takodjer, sve sto ih znam skolovani (ostali nakon studija) i kulturni ljudi.
Arteta

#12375 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

salik79 wrote:
Arteta wrote:Procitao, procitaj ti pa ces vidjeti gdje si pogrijesio i na sta sam aludirao.

Cyprus rekao da nisu svi ko Bibi, ja odgovorio to sto sam odgovorio i, opet, ja pogrijesio?!!!! Ono sto sam napisao je tako i to ce ti potvrditi svaki Jevrej koji je emigrirao iz Izraela. Ako zelis reci cu ti kako se i ovaj kojeg sam imao priliku upoznati zove, lahko ces pronaci njegov kontakt, jer je itekako ugledna i poznata licnost, pa ga priupitaj zasto je napustio rodnu grudu.

Nego, sta mislis ko je Benjina glasacka masinerija? Sta ti mislis zasto ih Benjo uvozi? Sto ih voli?!

Vrlo malo Palestinaca sam upoznao u Njemackoj, ali one koje sam upoznao su bili visokoskolovani i jako kulturni ljudi. Kod nas takodjer, sve sto ih znam skolovani (ostali nakon studija) i kulturni ljudi.
Upoznao sam ih dosta i svi imaju jedno zajednicko, ponasaju se kao da su pusteni s lanca, dosli iz dosta konzervativnijeg drustva u BiH i tu ce se malo opustiti, samo gurbeti gori od njih.

Upoznao sam i dosta Sirijaca, bar su stepenicu iznad po ponasanju od Palestinaca.
Locked