Irak

Post Reply
Em2r

#12351 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Ko sto neko rece Salike, zlo pobijediti NECE.

A haridzije mogu da ga ..... oho ho.
salik79

#12352 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Em2r wrote:Ko sto neko rece Salike, zlo pobijediti NECE.

A haridzije mogu da ga ..... oho ho.
Btw, navodno se danas neoharidzije okupljaju u hotelu Bristol, na promociji nekakvog stiva koje "Ehlisunetskom vagom" "vaga" sije i haridzije. :roll: :-?
sumirprimus

#12353 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Image
stara je tri dana...
pomaci u odnosu nju i naprijed i nazad...
Mlohavi

#12354 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Džihadisti ISIS-a vade organe zarobljenika, ali ne kako bi ih prodavali
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dzih ... 64457.aspx

Dobrice neke, mediji su krivi za losu sliku o njima. :oops:
Co0l

#12355 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

Mlohavi wrote:Džihadisti ISIS-a vade organe zarobljenika, ali ne kako bi ih prodavali

O ISIL-u sve najgore,ali ova tri komentara su predobra :-D
Dragutin Broketa · Institut za jadranske kulture i melioraciju krša (Split)
a zašto su im službeni dokumenti na engleskom a ne na arapskom jeziku?
Like · Reply · 4 · 9 hrs

Aleksandar Habuš · TIOŠ Čakovec
To i meni zapelo za oko...možda zato jer su to pisali Ameri a ne Arapi???
Like · Reply · 4 · 9 hrs

Dragutin Broketa · Institut za jadranske kulture i melioraciju krša (Split)
isilovci prevode sve svoje dokumente da im se jednoga dana lakše sudi na medjunarodnom sudu
- da se ne gubi vrijeme u sudnicama pri prevodjenju i tim banalnim preprekicama
Challenger__

#12356 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Mlohavi wrote:Džihadisti ISIS-a vade organe zarobljenika, ali ne kako bi ih prodavali

Ko ne priznaje zakone, zakoni ih ne štite. Oni su parije, oni su niko, oni su ništa; ništa nije zabranjeno i sve je dozvoljeno u uništenju njih, njihovih mentora i njihovih simpatizera. Što će vrijeme i pokazati.

_____

Btw "neidentifikovani helikopteri" ove parije prebacuju na pozicije u Afganistanu...
Uznemirujuće informacije stižu iz raznih dijelova Afganistana:

Neidentificirani helikopteri dovode ISIL-ove militante

Image

Prema izvještajima pojedinih izvora, ISIL-ovi militanti prebacuju se u afganistansku provinciju Nangarhar helikopterima. Informaciju je u razgovoru za iransku novinsku agenciju IRNA potvrdio afganistanski senator Haji Lutfullah Baba.

"Veći broj ljudi u Tor Gharu, provinciji Nangarhar, kontaktiralo me kako bi mi javili da neidentificirani helikopteri prebacuju ISIL-ove militante ovdje", rekao je Baba.

"Pozvali su me da istražim ovo i da angažiram sigurnosne i vojne dužnosnike da vide što se događa jer ovo prijeti provinciji i cijeloj našoj zemlji", istaknuo je afganistanski senator.
Co0l

#12357 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

A prica to i raja na pijaci na Stupu :thumbup:
Mlohavi

#12358 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Challenger__ wrote:
Ko ne priznaje zakone, zakoni ih ne štite. Oni su parije, oni su niko, oni su ništa; ništa nije zabranjeno i sve je dozvoljeno u uništenju njih, njihovih mentora i njihovih simpatizera. Što će vrijeme i pokazati.

_____

Btw "neidentifikovani helikopteri" ove parije prebacuju na pozicije u Afganistanu...
:thumbup:
Ljudska prava samo ljudima!!!

Ovakav ISIL kakvim ga danas poznajemo je pred porazom, sad se treba pribojavati nekog njihovog nasljednika koji ce se pojaviti prije ili kasnije.
Sve i da ih bas neko salje tamo, Afghanistan je vece i zajebanije igrace ponizio, ne treba se tu mnogo brinuti. Znaci i ako je istina sto mi malo nevjerovatno zvuci, sve sto mogu uraditi je malo uslozniti vec haoticnu situaciju. Mozda cak ako dovoljno ojacaju potaknu neke pregovore vlade i talibana koji su vec vodeni nekoliko puta ako se ne varam.
Last edited by Mlohavi on 26/12/2015 00:36, edited 1 time in total.
Em2r

#12359 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Ja sam jutros procitao taj clanak o navodnoj evakuaciji isilovaca iz ramadija americkim helikopterima. Na naslovu sam i povjerovao ali kad je tekst krenuo vidim da su neka neoharidzije iran suniti shiti folovi i vrlo sam siguran da je patka.

TEHRAN (FNA) – A commander of volunteer forces (Hashd al-Shaabi) disclosed the US plots to evacuate ISIL leaders from the city of Ramadi as Iraqi army and popular troops are completing victory over the terrorist group.

Oni pricaju ovo a halifatlije pricaju kako helikopteri prevoze mrtve irance ... lud zbunjenog
Mlohavi

#12360 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

@EjmAlrai 10m
Over 4000 Sunni members of Anbar tribes were pushed in d battle of #Ramadi. These will take over d control of the city after defeating #ISIS

Kad Asad salje 4000 isilovaca iz Damaska? :D :D
insomnia78

#12361 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Our air coalition is proud to support brave Iraqi troops as they defeat ISIL in Ramadi. Support will continue until all areas are liberated.
Kasim i Martin ponovo jasu
Em2r

#12362 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Mlohavi wrote:Tako ti ja upitam prije par dana jednog forumasa o kojem mislim sve najgore, je li siguran da je Ramadi osloboden, a on bi da se sprda malo.
'os al' u ku*cu jarane. 8)

Selam alejk Ramadi.
http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN0UA06P20151227

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Mlohavi

#12363 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Ironmen

#12364 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

Em2r wrote:
Mlohavi wrote:Tako ti ja upitam prije par dana jednog forumasa o kojem mislim sve najgore, je li siguran da je Ramadi osloboden, a on bi da se sprda malo.
'os al' u ku*cu jarane. 8)

Selam alejk Ramadi.
http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN0UA06P20151227

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:

:lol: :lol: :lol:
Mlohavi

#12365 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Em2r wrote:
Nista onda s tim sto si ti lagao prije par dana da je Ramadi osloboden? :shock:
Bitno je na segu, i imati havera da ti pomilki jajca...
walter kurtz

#12366 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

ramadi aparati hoce li neko sloziti posti ili cu ja :zoka:
shin

#12367 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by shin »

Nisam znao da ima latentnih kozojeba okolo.
walter kurtz

#12368 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

#Iraq - According to reports, #Iraqi PM is expected to announce the liberation of #Ramadi tomorrow
Kikibombona

#12369 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

walter kurtz wrote:#Iraq - According to reports, #Iraqi PM is expected to announce the liberation of #Ramadi tomorrow
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kikibombona

#12370 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Escaped Yazidi Girl Meets Egyptian President

She will meet with Islamic Scholars at al-Azhar University

Image

http://www.basnews.com/index.php/en/news/250500

Svaka cast ovoj djevojci na snazi koju pokazuje nakon strahota koje je prezivjela. Svaka cast velikom arapskom i muslimanskom lideru!

Ranije sam procitao da na al-Azharu ima svakakve mrake koja zagovara razlicite ideje... Nadam se da ce ova djevojka nekima pomoci i da ce nakon njenog obracanja dozivjeti katarzu...
sarajevoxxxx

#12371 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila
Decembar 28th, 2015

Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila SVIJET
Ruska agencija TASS objavila je prije nekoliko minuta da su američke specijalne snage izvele operaciju na lidere Isila u blizini Kirkuga i da su tom prilikom zarobile Abu Omar al Shishania, vojnog lidera Isila i još nekoliko vođa.
Ova vijest još nije potvrđena od strane drugih medija, a Pentagon se još ne oglašava.

Saff
walter kurtz

#12372 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

sarajevoxxxx wrote:Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila
Decembar 28th, 2015

Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila SVIJET
Ruska agencija TASS objavila je prije nekoliko minuta da su američke specijalne snage izvele operaciju na lidere Isila u blizini Kirkuga i da su tom prilikom zarobile Abu Omar al Shishania, vojnog lidera Isila i još nekoliko vođa.
Ova vijest još nije potvrđena od strane drugih medija, a Pentagon se još ne oglašava.

Saff
:thumbup:
insomnia78

#12373 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Pa cekaj, zar daesh nije americki?
:D
sarajevoxxxx

#12374 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Pa cekaj, zar daesh nije americki?
:D
I njega su kao i onog Devrija nekoliko puta sahranjivali
Naslovnica

#12375 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

sarajevoxxxx wrote:Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila
Decembar 28th, 2015

Saff
Izgleda da im ne treba više, svoj dio posla je odradio korektno i kako je bilo traženo. Čudi me da ga nisu ubili.
Post Reply