Pa nije harač KarlinkaHakiz wrote:http://www.imdb.com/title/tt0241303/harač wrote:(s deppom da valja - da i to cujem!)
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Bloo
- Globalna šefica
#12351 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- MarlboroGold
#12352 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
+Hakiz wrote:http://www.imdb.com/title/tt0241303/harač wrote:(s deppom da valja - da i to cujem!)
sleepy hollow, finding neverland, sweeney todd, secret window, ninth gate... sve odlični
- Bloo
- Globalna šefica
#12353 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ima li života poslije smrti....
kroz prizmu zadnjih par postova
Ima li Depp šanse za nastavkom karijere poslije Burtona
- harač
#12354 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
gledao sve, te onu grozotu u fantastic beasts... ali, priznajem da su ovo vrijednosni sudovi, a ne cinjeniceMarlboroGold wrote:+Hakiz wrote:http://www.imdb.com/title/tt0241303/harač wrote:(s deppom da valja - da i to cujem!)
sleepy hollow, finding neverland, sweeney todd, secret window, ninth gate... sve odlični
+ vjerovatno sam ga re-evaluirao nakon onih emailova u kojim je (retroaktivno) unistio svoj umjetnicki integritet
Last edited by harač on 09/02/2018 15:09, edited 1 time in total.
- JVC
#12355 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ma ne, mora krenuti od Gruce i braće Marx.beni-bu-man wrote:Smrletu bih preporucio Fear and Loathing in Las Vegas, mozda dodje tobearzuhal wrote:Zanimljiv film.MarlboroGold wrote:
Preporučujem film transcendence sa Depp-om ako niste gledali. Nije loš, ali fakat te dovodi u razmišljanje i dileme.

-
Hakiz
#12356 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ja samo kliknuo na quote. Sve greške su od ranije.Bloo wrote:Pa nije harač KarlinkaHakiz wrote:http://www.imdb.com/title/tt0241303/harač wrote:(s deppom da valja - da i to cujem!)
- arzuhal
#12357 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ima, uzeće ga opet KosturicaBloo wrote:Ima li života poslije smrti....
- Bloo
- Globalna šefica
#12358 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Eeeeeekkkarzuhal wrote:Ima, uzeće ga opet KosturicaBloo wrote:Ima li života poslije smrti....
- Connaisseur Karlin
#12359 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
pa sto me ne kvotirate, ne zovete, ovo izgleda dobar filmHakiz wrote:Ja samo kliknuo na quote. Sve greške su od ranije.Bloo wrote:Pa nije harač KarlinkaHakiz wrote:
http://www.imdb.com/title/tt0241303/
Hakize, sto si u horoskopu, i u kojm znaku su ti mjesec venara i mars
-
L u c i f e r
#12360 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sta je smisao bozjeg postojanja?
-
Hakiz
#12361 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Chocolat je film o moći čokolade. I ljubavi naravno, ljubav ispade kao Vegeta, u sve se miješa. Nije horor, slobodno gledaj. Moram priznati da sam se navukao na filmove koje režiraju Lasse Hallstrom i Fatih Akin. Lasse je režirao skoro sve spotove grupe ABBAConnaisseur Karlin wrote:pa sto me ne kvotirate, ne zovete, ovo izgleda dobar filmjel' da nije strasan , ne volim horore
![]()
Bik sam, a te planete u kućama, podznaci i ostalo nemam pojma, ne interesuje me. Ne bih znao ni koji sam osnovni znak da to nije već stvar opšteg obrazovanja.
BIlo bi prilično glupo, po mom mišljenju naravno, ne vjerovati u boga, a vjerovati u horoskop.
-
Hakiz
#12362 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
To već nije pitanje na koje bi ateisti/nihilisti/agnostici mogli odgovoriti.L u c i f e r wrote:Sta je smisao bozjeg postojanja?
- Connaisseur Karlin
#12363 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
cuti, polit cu te cokoladom , sta fali ako sam te pitala za horoskopHakiz wrote:Chocolat je film o moći čokolade. I ljubavi naravno, ljubav ispade kao Vegeta, u sve se miješa. Nije horor, slobodno gledaj. Moram priznati da sam se navukao na filmove koje režiraju Lasse Hallstrom i Fatih Akin. Lasse je režirao skoro sve spotove grupe ABBAConnaisseur Karlin wrote:pa sto me ne kvotirate, ne zovete, ovo izgleda dobar filmjel' da nije strasan , ne volim horore
![]()
Bik sam, a te planete u kućama, podznaci i ostalo nemam pojma, ne interesuje me. Ne bih znao ni koji sam osnovni znak da to nije već stvar opšteg obrazovanja.
BIlo bi prilično glupo, po mom mišljenju naravno, ne vjerovati u boga, a vjerovati u horoskop.
hvala za preporuku filma
- MarlboroGold
#12364 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Pogrešna tema, ali vjerujem da će ti smrle odgovoritiL u c i f e r wrote:Sta je smisao bozjeg postojanja?
- triconja
#12365 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Da ja ukratko odgovorim jer smrcak ce izvoditi integrale i razvlaciti pamet izvodima.MarlboroGold wrote:Pogrešna tema, ali vjerujem da će ti smrle odgovoritiL u c i f e r wrote:Sta je smisao bozjeg postojanja?
Znaci ako bog postoji onda postoji i dusa i raj, ili ukratko nisi dzabe vrijeme trosio na rituale.
Ako ne postoji onda jebiga...
- MarlboroGold
#12366 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
A evo jedno i za tebe. Može li postojati duša a da ne postoji Bog? Ako ne, zašto?triconja wrote:Da ja ukratko odgovorim jer smrcak ce izvoditi integrale i razvlaciti pamet izvodima.MarlboroGold wrote:Pogrešna tema, ali vjerujem da će ti smrle odgovoritiL u c i f e r wrote:Sta je smisao bozjeg postojanja?
Znaci ako bog postoji onda postoji i dusa i raj, ili ukratko nisi dzabe vrijeme trosio na rituale.
- piupiu
#12367 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Aaaa, pa ti si upućen bolje nego prosječan čitalac, te kuće, te planete...Hakiz wrote:Chocolat je film o moći čokolade. ...
Super je Chocolat. Meni je njegov najbolji film Dead Man, a najdraži vjerovatno Edward Scissorhands, Donnie Brasco, What's Eating Gilbert Grape... stariji uglavnom. On topic - Johnny je ateista.
- triconja
#12368 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Moze postojati, sto da ne. Kako se moze zamisliti (a zna se) da je covjek aktivan i trazi intelektualni nadrazaj, on mora stalno da ide i da pravi neko pomjeranje, logicno bi bilo da i dusa negdje ide, ali ako to mjesto nije romanticno kao sto "bog" obecava da jest, onda se zalazi u sfere nepoznatog iza nepoznatog.MarlboroGold wrote:A evo jedno i za tebe. Može li postojati duša a da ne postoji Bog? Ako ne, zašto?triconja wrote: Da ja ukratko odgovorim jer smrcak ce izvoditi integrale i razvlaciti pamet izvodima.
- Smrcak15
#12369 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
smisao ---> znacenje smisla, jeste kada nesto drugo odredi taj smisao/svrhuL u c i f e r wrote:Sta je smisao bozjeg postojanja?
Posto Bog sam po sebi opstoji oduvijek i zauvijek, i niko ga nije stvorio ni rodio
Kada bi rekli smisao BOga, to znaci neko drugi mu je dao svrhu....tako da pitanje spada u kategoriju paradoxalnih pitanja poput moze li postojati okrugli kvadrat ili moze li se roditi plavooko dijete sa smedjim ocima itd
Znaci nema smisla postavljati pitanje koja svrha je Boga jer indirektno pitas "A ko je to dao BOgu svrhu?"
To je isto kao kad bi ja tebi rekao, evo moj prijatelj Haso rodio dijete u bolnici, pitam te, hajde pogodi jeli rodio musko ili zensko??
to sto te pitam je glupo pitanje jer muskarci neradjaju i nema smisla to pitati, tako isto BOga nije niko stvorio da bi mu odredio svrhu samim tim pitanje je glupo.
- Smrcak15
#12370 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ne mozeMarlboroGold wrote: A evo jedno i za tebe. Može li postojati duša a da ne postoji Bog? Ako ne, zašto?
jer dusa je nastala, a kad nastane neko ga mora prouzorkovati, to znaci ulazimo u regresiju prijasnjih dogadjaja, sa pitanjemima ko je stvorio dusu, onda pitanje dolazi ko je stvorio stvoritelja duse, pa onda pitanje a ko je stvorio Oca stvoritelja duse ?? pa ko je dedu stvorio ,ap ko påradjeda, i tako bi se vjecno pitali ako bi postojala vjecna regresija prijasnjih dogadjaja to je nelogicno, da vjecno idemo unazad u stvaranju ako nema neprouzorkovanog Uzrocnika svega.
Mi moramo doci do granice gdje se vise nemoze nazad u regresiji prijasnjih dogadjaja, a to je Bog, on je neprouzrokovani Uzrocnik svega.
Znaci dusa nemoze postojati bez neprouzrokovani Uzrocnik svega tj. Boga.
Mi sudimo to zato sto nevidimo da ista dolazi i nastaje samo po sebi, iz nista od nista, i na osnovu toga mi sudimo, ako nemoze u nasem svijetu univerzumu nastajati stvari same od sebe, zasto bi onda dusa nastala samo od sebe iz nista od nista, poput hipotetickog pitanja: Moze li tvoja majka samu sebe roditi???
Zasto bi dusa odstupala od pravila da se stvari same od sebe ne stvaraju iz nista od nista?
- triconja
#12371 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Cuj glupo pitanje sto muskarci ne radjaju, haj da i to cujem. Vidi se smrcak da si ti i nauka (pogotovo medecina) na viSmrcak15 wrote:smisao ---> znacenje smisla, jeste kada nesto drugo odredi taj smisao/svrhuL u c i f e r wrote:Sta je smisao bozjeg postojanja?
Posto Bog sam po sebi opstoji oduvijek i zauvijek, i niko ga nije stvorio ni rodio
Kada bi rekli smisao BOga, to znaci neko drugi mu je dao svrhu....tako da pitanje spada u kategoriju paradoxalnih pitanja poput moze li postojati okrugli kvadrat ili moze li se roditi plavooko dijete sa smedjim ocima itd
Znaci nema smisla postavljati pitanje koja svrha je Boga jer indirektno pitas "A ko je to dao BOgu svrhu?"
To je isto kao kad bi ja tebi rekao, evo moj prijatelj Haso rodio dijete u bolnici, pitam te, hajde pogodi jeli rodio musko ili zensko??
to sto te pitam je glupo pitanje jer muskarci neradjaju i nema smisla to pitati, tako isto BOga nije niko stvorio da bi mu odredio svrhu samim tim pitanje je glupo.
- beni-bu-man
#12372 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kako mozes reci da mu je pitanje glupo, mislim da samo postoje glupi odgovori a ne pitanja, pravi musliman bi to trebao znati i imati pametan ogovor na toSmrcak15 wrote:smisao ---> znacenje smisla, jeste kada nesto drugo odredi taj smisao/svrhuL u c i f e r wrote:Sta je smisao bozjeg postojanja?
- Smrcak15
#12373 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ja mislim da sam doovljno dobro definisao zasto je glupo...jer kada bi pitali KOja mu je svrha, indirektno pitamo KO je dao svrhu Bogu?beni-bu-man wrote: Kako mozes reci da mu je pitanje glupo, mislim da samo postoje glupi odgovori a ne pitanja, pravi musliman bi to trebao znati i imati pametan ogovor na to
A Ako kazemo dao je taj i taj, to znaci Bog nije Bog nego stvorenje, prisustvo drugog BOga , jaceg Boga od znaci da ili su obdvojica podjednake snage , pa suzbiju jedan drugog i degradiraju se, nisu vise apsolutna bozanstva, ili je njegov Otac vrhonvi vjeciti Bog a ovaj manji koji je stvoren nema istu snagu ni moci, niti moze parirati Ocu , to znaci nije apsolutni Bog taj koji je nas stvorio....
druga stvar, zasto bi uopste bogu trebalo dijete, dijete ima svrhu da nastavi i produzi vrstu, Bogu nije potrebno da produzava vrstu, smaim tim ulazimo u nelogicni corsokak.
- beni-bu-man
#12374 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Prcis li ti sta ?Smrcak15 wrote:ja mislim da sam doovljno dobro definisao zasto je glupo...jer kada bi pitali KOja mu je svrha, indirektno pitamo KO je dao svrhu Bogu?beni-bu-man wrote: Kako mozes reci da mu je pitanje glupo, mislim da samo postoje glupi odgovori a ne pitanja, pravi musliman bi to trebao znati i imati pametan ogovor na to
A Ako kazemo dao je taj i taj, to znaci Bog nije Bog nego stvorenje, prisustvo drugog BOga , jaceg Boga od znaci da ili su obdvojica podjednake snage , pa suzbiju jedan drugog i degradiraju se, nisu vise apsolutna bozanstva, ili je njegov Otac vrhonvi vjeciti Bog a ovaj manji koji je stvoren nema istu snagu ni moci, niti moze parirati Ocu , to znaci nije apsolutni Bog taj koji je nas stvorio....
druga stvar, zasto bi uopste bogu trebalo dijete, dijete ima svrhu da nastavi i produzi vrstu, Bogu nije potrebno da produzava vrstu, smaim tim ulazimo u nelogicni corsokak.
- Sara03
#12375 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Pitanje koje ti je postavljeno nije glupo.Smrcak15 wrote: Znaci nema smisla postavljati pitanje koja svrha je Boga jer indirektno pitas "A ko je to dao BOgu svrhu?"
S druge strane, paralela koju praviš jeste, a kako neće kad dolazi od stručnjaka.