Ukrajina

Post Reply
jastuk1

#12351 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote: Patriote Ukrajine (Rusi, Ukrajinci i ostali) će zbaciti huntu i osloboditi Kijev.
Hmm. Prije će biti da će ovi desnog sektora i sličnih grupa postati jako nezadovoljni. Isto tako, mjere štednje će se tek nakon ovih izbora početi primjenjivati. Oligarsi imaju svoje paravojske i sigurno neće moći poprimati sve zainteresovane novake čiji će jedini izvor zarade biti rat. Prekobrojna anyone? :lol:

Tako da novi Majdan, a protiv ologarha - warlordova nije isključen. Tako da će na posljetku fašisti "osloboditi" Kijev. Barem ja tako vidim iz trenutne perspektive. I onda rahat mogu da se udružuju sa drugim fašistima i desničarima širom stare smrdljive kurBe. Ionako sve više jačaju na izborima, zar ne!

Aktuelni Kijev i ko god njime već komanduje naravno može u krvi ugušiti Donbas, slično kao što je Rusija Čečeniju gušila u krvi, ali Donbas više nikad neće biti Ukrajinski, za razliku od Čečenije koja je ipak ostala u Rusiji. Donbas će biti ili samostalan ili ruski. I to je zato jer Donbas nema nikakvu korist od Ukrajine, a Čečenija ima od Rusije - to je velika razlika.

Rusija daje velike pare Čečeniji, a Ukrajina može samo uzimati i uzimati od Donbasa.

Ukrajina ne može dobiti ni dovoljno velike kredite bez Donbasa.

Slamanje Donbasa bi bila velika pobjeda fašizma. I kad malo realnije i poštenije i iskrenije razmislim, možda ovi sve arogantniji i pokvareniji narodi stare smrdljive kurBe upravo to i zaslužuju.
sumirprimus

#12352 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jastuk1 wrote:
Challenger__ wrote: Patriote Ukrajine (Rusi, Ukrajinci i ostali) će zbaciti huntu i osloboditi Kijev.
Hmm. Prije će biti da će ovi desnog sektora i sličnih grupa postati jako nezadovoljni. Isto tako, mjere štednje će se tek nakon ovih izbora početi primjenjivati. Oligarsi imaju svoje paravojske i sigurno neće moći poprimati sve zainteresovane novake čiji će jedini izvor zarade biti rat. Prekobrojna anyone? :lol:

Tako da novi Majdan, a protiv ologarha - warlordova nije isključen. Tako da će na posljetku fašisti "osloboditi" Kijev. Barem ja tako vidim iz trenutne perspektive. I onda rahat mogu da se udružuju sa drugim fašistima i desničarima širom stare smrdljive kurBe. Ionako sve više jačaju na izborima, zar ne!

Aktuelni Kijev i ko god njime već komanduje naravno može u krvi ugušiti Donbas, slično kao što je Rusija Čečeniju gušila u krvi, ali Donbas više nikad neće biti Ukrajinski, za razliku od Čečenije koja je ipak ostala u Rusiji. Donbas će biti ili samostalan ili ruski. I to je zato jer Donbas nema nikakvu korist od Ukrajine, a Čečenija ima od Rusije - to je velika razlika.

Rusija daje velike pare Čečeniji, a Ukrajina može samo uzimati i uzimati od Donbasa.

Ukrajina ne može dobiti ni dovoljno velike kredite bez Donbasa.

Slamanje Donbasa bi bila velika pobjeda fašizma. I kad malo realnije i poštenije i iskrenije razmislim, možda ovi sve arogantniji i pokvareniji narodi stare smrdljive kurBe upravo to i zaslužuju.
ne ozbiljno sta jje bilo kad si se probudio?kako nadodje na 8vu crtu.prepis il masovnii treninzi?jednostavn8 ne zna covjek odakle bi poceo sa ovakvim postovima.nemoj vise molim te,kotikaze da ti ide laze te.pa veze svezom.
Avetinho

#12353 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Kaligula I wrote:Image

...ukrajinski general predaje sablju bivšem američkom ambasadoru u Ukrajini, i to na koljenima...podanički mentalitet nije šala...samo nek se na koljenima, pa makar sve voda odnijela...generale što bi s vojničkim, nacionalnim, ljudskim dostojanstvom?...pljuc...
Mlada putincad i ruski kurircici nastavljaju po starom: lazi i dezinformacije.

Razumijem ja da vi uglavnom shvatate znacenja balvanijada i traktorijada, ali ne bi se bilo ponekad lose obrazovati o obicajima drugih kultura.

http://kazaki.dp.ua/2013/pozor-takym-kazakam/
Google Translate wrote:Ukrajina sada reborn Kozaci . Ponekad , uz podršku vlasti . Za simbol slavne prošlosti , vratar njegove tradicije , živi utjelovljenje časti , hrabrosti i nepopustljivost pred kim . Postoji Primljeni , naravno, najbolji Neni patriote u mogućnosti postaviti primjer za mlađe generacije , i posvećenost partnerstvo održao stari , jer vrijeme Sich nepromenljivog ritual .

Kandidat - kao , recimo , poznati " crni Kozak " Sita Tibyursu - prvo treba uzeti pravoslavlja ( bez ove na bilo koji način ) , a zatim , nešto kasnije , a traje i posebne ceremonije u kojem Novik klanja poljubaca Checker , potpisati pripadaju reda , a zatim kleknuo , i dobije par udaraca , znak podnošenja Hulk , i na kraju , na jednom kolena , izmakne kontroli Ataman poželjna noža , a zatim nakon što se pobunile već Kozak .

To je, ponavljam , tradiciju nepromijenjena kao Ohmov zakon . To je bilo sve do Bogdan , i Bogdan , a nakon Bogdan , tako posvećen sicheviki Gritskaya Neches i Gritsko , nije riječ protiv glasine , i klečao , i udario u šetnju , i poljubio je to rekao - i jedan , osim toga , nije bilo briga da je " izvan " svijeta da ga , Visočanstvo Princ Grigorij Potemkin , podređene Empire .

Ukratko , nema revizije je nemoguće ovdje . Snaga tradicije u nepromjenjivost , potvrđuje kontinuitet svih faza gradnje ukrajinske državnosti . I na fotografiju možete vidjeti , ključni trenutak je bio zarobljen usvajanja Kozaci slavetnogo Litsarev Pan John Tefft , dobro Krstitelja i američki ambasador u Ukrajini .
Challenger__

#12354 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Drama u Ukrajini je prije svega odraz nervoze Imperije. Kako je to lijepo primijetio Mufid Memija ("Global", BHTV), ruski zvaničnici pokazuju neuporedivo viši nivo staloženosti. RF ima svo vrijeme ovog svijeta, a Imperija nema.

Zato krvari Ukrajina.
Avetinho

#12355 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:- Drama u Ukrajini je prije svega odraz nervoze Imperije. Kako je to lijepo primijetio Mufid Memija ("Global", BHTV), ruski zvaničnici pokazuju neuporedivo viši nivo staloženosti. RF ima svo vrijeme ovog svijeta, a Imperija nema.

Zato krvari Ukrajina.
Visi nivo stalozenost kao ilegalna aneksija Krima i organizacija balvanijade na jugoistoku.
soe4

#12356 Re: Ukrajina

Post by soe4 »

Samo da Ukrajinkama nista ne bude, one nisu nista krive :mrgreen:
sportman1

#12357 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Cheli, hajmo malo uozbiljiti diskusiju. Sta mislis, sta ce se desiti u narednom periodu? Hoce li Rusi na neki nacin intervenisati ili ce pustiti Donbas niz vodu, zadovoljavajuci se Krimom?
Ja sam ozbiljan...

- Već sam 100 puta napisao šta se dešava. Imperija je ponižena (Sirija, Iran i Hezbollah) i bijesna. Umjesto da se rat vodi oko Kaspijskog bazena (muslimanske tekfirijske ovce protiv RF za račun anglocionističke imperije) na teritoriji RF, linija fronta je na granici sa Izraelom.

Bijesni su, ludi su, otvorili su ovaj front, a pokušavaju otvoriti i druge.

- Šta će biti? RF će gledati da ne interveniše. Gledaće da to izbjegne ako je ikako moguće. Ako krvoproliće poprimi velike razmjere, tek tada mogu intervenisati. Šta će biti? Patriote Ukrajine (Rusi, Ukrajinci i ostali) će zbaciti huntu i osloboditi Kijev.

Kada će to biti?

- Teško je reći, jer je ovo ipak periferni sukob. Glavni rat se vodi između RF, Kine i Irana, na političkoj ekonomskoj i svakoj drugoj ravni protiv anglocionističke imperije koja gubi nerve. Da li će Kijev pasti prije Imperije, ili poslije pada imperije teško je reći.

Ali, jedno je sigurno: zna se konačni pobjednik, a to nije anglocionistička Imperija.

zbog cega bi npr. kina bila protiv imperije??? pa oni imaju vise ekonomskih interesa sa imperijom nego rusijom.
pogledaj samo suficit.
Challenger__

#12358 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

zbog cega bi npr. kina bila protiv imperije??? pa oni imaju vise ekonomskih interesa sa imperijom nego rusijom.
pogledaj samo suficit.
Nije Kina protiv Imperije.

- Imperija ide đonom, kako na Kinu, tako na RF. Spisak direktnih i indirektnih udara na kineske interese od strane Imperije je beskonačan.

Kina i RF su prepreka njihovoj globalnoj dominaciji, zato su na udaru.
Challenger__

#12359 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Dakle, Imperija ide protiv njih, a ne obrnuto.
Kikibombona

#12360 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:KIKI. Jesi li zadovoljan odgovorom?
Donkle jesam. Ipak si izbjegao prognozirati ishod sukoba koji je u tijeku. Istina, rekao si da Rusi dugorocno uzimaju, ali nisi odgovorio ko ce dobiti bitku koja se trenutno odvija.

Mislim na Donbas.

Prorusi su povukli neke smjele poteze. Siguran sam da su slusali upute Rusije.

Na potezu je Kijev.

Da li ce prihvatiti federalizaciju (koja ce zadovoljiti proruse) ili agresivnim napadom rizikovati otcjepljenje Donbasa?

Kako ce reagovati Moskva ako Kijev silom slomi proruse?
To je kljucno pitanje!

Da li ce ih pustiti niz vodu kao kompenzaciju za Krim!?
jastuk1

#12361 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Ja Sam Odavle wrote:
Razumijem ja da vi uglavnom shvatate znacenja balvanijada i traktorijada, ali ne bi se bilo ponekad lose obrazovati o obicajima drugih kultura.

http://kazaki.dp.ua/2013/pozor-takym-kazakam/
Mene ni slučajno u te balvane i traktore ne ubrajaj jer sam se borio protiv takvih! Razmišljaj šire!

Naravno da je nacionalizam puno jači kod Ukrajinaca. Oni su nešto (mada je poređenje glupo) kao zapadni hercegovci. Ono u stilu veći katolici od pape.

Kozaci Zaporožja su se rugali čak i sultanu. Puno njih je prebačeno u područje gdje je Kuban (Krasnodar u Rusiji) i potpuno su genocidom uništili Muslimanske narode koji su nekad živjeli na tom području. Pravili su se većim rusima od rusa. Kasnije ih je dosta bilo i u SS divizijama.

Toliko o običajima tvojih Kozaka, čije je porijeklo ogromnom većinom od današnjih etničkih Ukrajinaca. ;-)

I da ne ispadne da ja slučajno branim Ruse i Rusiju. Ja bih ustvari "volio" da se Rusija raspadne. Odnosno evo recimo, recimo da se spoje Tatarstan, Baškorostan i Orenburg. Eto, taman fina jedna nova Muslimanska država od 10 miliona. Možda da se čak i pripoje Kazahstanu. O Kavkazu da ni ne govorim. :lol:

Eto "zloća" sam i ja. :lol: Al opet imam faking obraz da priznam da civili stradavaju od vojske koja prima naredbe iz Kijeva, baš kao što smo i mi bivali ubijani od JNA. :!: :!: :!:

A ustvari dugoročno, najbolje da se Rusija ne raspada, jer će zbog demografskih kretanja za 30, 40 godina imati sigurno 40 posto Muslimana i za još 20 godina sigurno preko 50 posto. Ha ja.

Rusija će se eventualno nekad raspasti zato što će rusi to željeti ili će morati protjerivati druge etnije sa svoje teritorije, što im se sigurno neće isplatiti, jer će im to biti radna snaga.

A ustvari, kao što i ptice znaju, svijetom odavno ne vladaju države, već multinacionalne korporacije i njihovi interesi, koji upregnu snage određene države da se bore za njihovu stvar odnosno profit.
Last edited by jastuk1 on 29/05/2014 00:05, edited 1 time in total.
Grean

#12362 Re: Ukrajina

Post by Grean »

Rusija zabranila film o deportaciji Cecena

RUSIJA je zabranila prikazivanje filma o masovnoj deportaciji Čečena koju je u Drugom svjetskom ratu naredio Staljin, ocijenivši da je film "povijesni falsifikat" i proturuski orijentiran.

Snimljen u Čečeniji, dugometražni film prikazuje kako su Sovjeti u zimi 1944. deportirali cjelokupni čečenski narod kao i Inguše, susjedni narod, nekoliko mjeseci prije deportacije Tatara s Krima.

Više od pola milijuna ljudi bilo je optuženo za nedovoljnu odanost Sovjetskom Savezu i za suradnju sa snagama Trećeg Reicha te je moralo napustiti Sjeverni Kavkaz i nastaniti se na ravnicama Srednje Azije.

Pod naslovom "Naredba: zaboravi", film je trebao obilježiti 70. obljetnicu deportacije.

No, dužnosnik ministarstva kulture Vjačeslav Tjelnov ocijenio je da film "falsificira povijest".

U pismu scenaristu i producentu filma Ruslanu Kokanajevu, koji je zatražio dopuštenje za prikazivanje, Tjelnov je napisao "smatramo da će film poticati na rasnu mržnju".

Kokanejev ističe kako film ne može biti proturuski jer "se u njemu ne kaže da je jedna nacija ubijala drugu".

Film je ponuđen za prikazivanje na nekoliko festivala u Rusiji i u inozemstvu, među kojima su Međunarodni filmski festival u Moskvi te Venecijanski filmski festival.

Savjetnica ministra kulture Larisa Kohn kazala je za dnevnik Kommersant da konačna odluka još nije donesena.
Last edited by Grean on 29/05/2014 00:03, edited 2 times in total.
Challenger__

#12363 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Mislim na Donbas.
Prelako pitanje.

- Ako odluči da nastave rat, tu hunta može imati samo pojedinačne, izolovane uspjehe. Dakle, ne mogu ovladati čitavom teritorijom oblasti Donjeck i Luganjsk. Dakle, ako nastave da ratuju, doživjeće poraz, ne samo u Donjecku, nego i u susjednim oblastima i na kraju u Kijevu.

Jesi li sad zadovoljan?
sportman1

#12364 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

Challenger__ wrote:Dakle, Imperija ide protiv njih, a ne obrnuto.

dobro slazem se ,ali zar ne mislis da ekonomija diktira vanjsku politiku i to imperija zna?? drugim rijecima,nece oni gurat toliko da se rusi i kinezi udruze protiv njih??
Challenger__

#12365 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sportman1 wrote:dobro slazem se ,ali zar ne mislis da ekonomija diktira vanjsku politiku i to imperija zna?? drugim rijecima,nece oni gurat toliko da se rusi i kinezi udruze protiv njih??
Da, oni su toliko gurali protiv i jednih i drugih da su se Kinezi i Rusi udružili - http://www.independent.co.uk/voices/edi ... 12817.html
Kikibombona

#12366 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Mislim na Donbas.
Prelako pitanje.

- Ako odluči da nastave rat, tu hunta može imati samo pojedinačne, izolovane uspjehe. Dakle, ne mogu ovladati čitavom teritorijom oblasti Donjeck i Luganjsk. Dakle, ako nastave da ratuju, doživjeće poraz, ne samo u Donjecku, nego i u susjednim oblastima i na kraju u Kijevu.

Jesi li sad zadovoljan?
Jesam. Hrabra izjava.

Vidjet cemo sta ce biti. Ne bih se kladio ni na jedan ishod.
jastuk1

#12367 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
sportman1 wrote:dobro slazem se ,ali zar ne mislis da ekonomija diktira vanjsku politiku i to imperija zna?? drugim rijecima,nece oni gurat toliko da se rusi i kinezi udruze protiv njih??
Da, oni su toliko gurali protiv i jednih i drugih da su se Kinezi i Rusi udružili - http://www.independent.co.uk/voices/edi ... 12817.html
Jeste. :thumbup: Ovo je tako monumentalni događaj za Rusiju, a i za Kinu o kojem je relativno malo rečeno, pogotovu u zapadnim medijima.

Nego Čeli da te pitam, šta misliš čisto kao predikcija, znam da nije tema al eto, pošto pratiš Iran. Hoćel ukinuti ove sankcije sad za mjesec, dva ili će opet naći neki razlog da handre Iran?
Challenger__

#12368 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:Nego Čeli da te pitam, šta misliš čisto kao predikcija, znam da nije tema al eto, pošto pratiš Iran. Hoćel ukinuti ove sankcije sad za mjesec, dva ili će opet naći neki razlog da handre Iran?
Iran, Iran, Iran...

- Detant je dio te globalne šeme, ali, Iran Iran nije želio da prihvati sve tražene uslove pa su USA odgodile usvajanje sporazuma i potpuno ukidanje sankcija. U ovakvoj situaciji, teško je očekivati detant, a na kraju krajeva neće biti ni neophodan jer Kina i RF više nemaju namjeru da poštuju sankcije prema Iranu ukoliko opet propadne dogovor. Dakako, detant (sporazum i ukidanje sankcija) ostaje imperativ Irana, te Moskve i Pekinga, koji lobira da se Iran primi u BRICS i Šangajsku organizaciju (u pogledu Irana, Kina ima PR kao Rusija u odnosu na Siriju, a stavovi su identični i kod novih mandarina i kod elite u Kremlju).

Ovo je igra nerava, a Iran je stub alijanse.
Challenger__

#12369 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Evo, upravo gledam kako ona zmija Bžežinski sada predlaže federalizaciju Ukrajine i vanblokovski status. Dakle, sada je 100 % na tragu ruskih i pro-ruskih zahtjeva.

Samo, bojim se da je zakasnio i da će narod Ukrajine doći glave njegovoj hunti u Kijevu.
Last edited by Challenger__ on 29/05/2014 00:48, edited 1 time in total.
jastuk1

#12370 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Tx, čeli.

Dosta dobar i sveobuhvatan članak trenutačnog nereda u Donbasu.

https://news.vice.com/article/fighting- ... to-donetsk

Izdvajam čečenski dio:

“We know how it looks when people are humiliated, so we have come to help,” says 30-year-old Magomed, another member of the Chechen unit. The fighter reclines against a wall outside the hospital, dragging heavily on a cigarette. His ragtag military fatigues are bloodstained and he looks exhausted. Yesterday he was shot twice, once in the ankle and once in the groin, during the fierce clashes between pro-Russian rebels and Ukrainian forces for control of Donetsk airport.

On his chest is a home-inked wolf tattoo: “It’s like me, independent and self-sufficient,” he says with a broad grin.

Alexei Dmitrashkovsky, a spokesperson for Kiev’s “counter-terrorism” effort, claimed that his forces have killed at least 200 men. “The anti-terror operation in Donetsk will continue until all the terrorists will be destroyed or until they surrender,” he said in a statement.

The depths the country will sink to before that goal is achieved, however, could be catastrophic. “In our country there is a meaning to 'blood feud',” says tattooed Chechen fighter Magomed whose lost one comrade in the battle yesterday. “We will not forget this. If you kill one of ours, we will kill one hundred of yours.”

Image
FreedomUSA

#12371 Re: Ukrajina

Post by FreedomUSA »

Rusija je sama lijepo rekla da je nasljednica SSSR-a i da preuzima njegove obaveze u UN, kao i dugove, što znači da dijeli odgovornost za sve počinjeno u vrijeme Lenjina i Staljina.

Zar su Ukrajinci okupatori na vlastitoj zemlji? Nema nikakve Novorusije, to je sve Ukrajina, od Lviva i Kijeva, do Krima i Donbasa!
sluga_okupatora

#12372 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Ovdje se prdi o "400 Blackwater placenika" kao ono "jbt koji skandal", nema veze sto su dokazi ofirni i mahom su iz tabloida i nekakvih blogova.

Kada se lijepo odradi intervju i uslikaju cecenski borci onda to nije skandal nego "borba za slobodu"

Msm ono ROFL, LOL, LMAO i ostali imperijalisticki izrazi za totalnu sprdnju :lol:
Renta

#12373 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Trebam li ponoviti kakve debele i sočne dvostruke standarde imaju zagovaratelji prekrajanja međudržavnih granica.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12374 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

a isti ti čečenski borci su bili teroristi kada su se prije nekoliko godina borili protv svijetle rusije bastiona slobode i pravde
GAU8

#12375 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Renta wrote:Trebam li ponoviti kakve debele i sočne dvostruke standarde imaju zagovaratelji prekrajanja međudržavnih granica.
Trebam li napomenuti da toga ima na obje strane?
Ili su neki zaboravili npr. Kosovo.

Nije da nisu trebali da se osamostale, ali ne može se sad upirati prstom samo na Ruse. Klinton je uradio sličnu stvar, samo što Albanija još nije aneksirala Kosovo.
Post Reply