Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#12326 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Sta sad trolas koji djavo...vidis da imamo konsenzus :mrgreen:
Oi

#12327 Re: Zeničani

Post by Oi »

:mrgreen:
Image
ExNihilo

#12328 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

SDA glasači znaju što glasaju za Naidina. Ili zato što čuvaju posao (sebi ili nekome u porodici), ili zato što je bitno biti Bošnjak, ili zato što već vide povampirene četnike kako vire s brda, ili zato što im je efendija s minbera objasnio neke stvari, ili...

Pitanje je zašto mi glasamo za ove ili one?
Shmeker

#12329 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

ExNihilo wrote:SDA glasači znaju što glasaju za Naidina. Ili zato što čuvaju posao (sebi ili nekome u porodici), ili zato što je bitno biti Bošnjak, ili zato što već vide povampirene četnike kako vire s brda, ili zato što im je efendija s minbera objasnio neke stvari, ili...

Ja lično glasam prema omjerima. Dok s SDA imam 0% šanse da mi bude bolje, biram druge koji mi nude bar 1% šanse za neko poboljšanje.
ExNihilo

#12330 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Shmeker wrote:
ExNihilo wrote:SDA glasači znaju što glasaju za Naidina. Ili zato što čuvaju posao (sebi ili nekome u porodici), ili zato što je bitno biti Bošnjak, ili zato što već vide povampirene četnike kako vire s brda, ili zato što im je efendija s minbera objasnio neke stvari, ili...

Ja lično glasam prema omjerima. Dok s SDA imam 0% šanse da mi bude bolje, biram druge koji mi nude bar 1% šanse za neko poboljšanje.
Nisam to pitao, nego na bazi kojih kriterija doneseš odluku među alternativnim opcijama.

Svi su kao protiv establišmenta, a niko ne smije napisati ime efendije koji je otvoreno pozivao da se glasa za SDA.
Last edited by ExNihilo on 26/09/2016 15:01, edited 1 time in total.
commendatore

#12331 Re: Zeničani

Post by commendatore »

i pripadaju šumi.... svaka čast za fotku....

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12332 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Pa dragi Nihilo ne govori li ti to dovoljno?

Nismo mi bas toliko ovdje anonimni, to je jasno svakome ko iole nesto zna o internetu.
commendatore

#12333 Re: Zeničani

Post by commendatore »

avenija wrote:Umjesto da se traze mane , obecanja , lazi , kriminal i gasenje klubova vladajucoj koaliciji ovdje se ispljuva stranka koja nema jedan dan u vlasti.
Dajmo im jos 4 godine dok se neko ne pojavi :run:
ili sacekajmo jos 8 a mozda za 12 ce se ipak neko pojavit :run:
da mogli su komotno i kurtone i vazeline dijelit narodu na predizbornim skupovima - da im lakše bude dok ga primaju a njima dok ga meću... ha ja :mrgreen: :thumbup:
Norm

#12334 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:Sta mislite da li Najdinovo glasacko tijelo uopste ovoliko i na ovaj nacin rasclanjuje njegov program? :D

Mislim, znamo svi da ce on pobijediti i da cemo svi nastaviti kukati i polako napustati brod, neki bioloski, neki migracijom.

A u Gradskom vijecu ce sjediti likovi koji su ravno poslije diplome u 30-toj dosli na budzetska radna mjesta. I opet ce nam svako biti kriv osim onoga ko je zapravo jedini kriv za sve. :wink:

Mozda i ne zasluzujemo bolje. :zzzz:
...Bata, druze moj, a mos' mislit' moga velikoga razocarenja u SDP kada je na proslim izborima uradio istu ovu stvar...a jedina prava opozicija za koju je bilo malo vise vjere za moguce promjene...i onda lider takve 'partije' savjetuje i ucestvuje u formiranju SC?...a ako ce Dervin 'mali od bijeloga' biti jedina opozicija i snaga za promjene, vakat nam je svima pakovat' kofere...jal' na onaj svijet jal' u 3 P.M...
...kako god hvala SDP-u sto nemamo vise nikakve alternative...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12335 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
...Bata, druze moj, a mos' mislit' moga velikoga razocarenja u SDP kada je na proslim izborima uradio istu ovu stvar...a jedina prava opozicija za koju je bilo malo vise vjere za moguce promjene...i onda lider takve 'partije' savjetuje i ucestvuje u formiranju SC?...a ako ce Dervin 'mali od bijeloga' biti jedina opozicija i snaga za promjene, vakat nam je svima pakovat' kofere...jal' na onaj svijet jal' u 3 P.M...
...kako god hvala SDP-u sto nemamo vise nikakve alternative...
Pa kazem-do nas je.

A i da se neko od nas anonimusa kandiduje i da nekim cudom dobije medijsku paznju, sta mislis koja je opcija izglednija:

a) svi bi ga pohvalili a niko ne bi glasao za njega

b) nasli bismo mi milion mana i ismijavali ga.

Nema se izbora drug. Imamo 2000 maraka u kešu, truljavog golfa trojku, a ponasamo se kao da smo u salonu Maseratija.
Norm

#12336 Re: Zeničani

Post by Norm »

commendatore wrote:i pripadaju šumi.... svaka čast za fotku....

Image
^

...ja vidim samo jednu veselu i nasmijanu osobu, drugi red odozdo, druga s desna... :mrgreen:
commendatore

#12337 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Norm wrote:
...ja vidim samo jednu veselu i nasmijanu osobu, drugi red odozdo, druga s desna... :mrgreen:
joj bravo stari - gledaj ti mracnih škenja u ćku materinu :lol:
kamen spoticanja

#12338 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm wrote:
commendatore wrote:i pripadaju šumi.... svaka čast za fotku....

Image
^

:kiss: :kiselavoda: :babinsin:
Shmeker

#12339 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Kad se ovdje zapne oko 800 000 KM od KGZ-a koje će kao faliti u budžetu i zbog kojih će propast budžet, sjetim se direktora aerodroma Sarajevo i njegove izjave o low cost kompanijama. Kaže lik mi smo odbili Wizzair jer nema nikakve koristi od njega zbog toga što oni zahtjevaju da se ne plaća taxa ili da ona bude minimalna. I tako čovjek se ponosi onim čega se pametan stidi. On nije vidio 350 000 ljudi koji sada lete i/u Tuzlu a koji bi dolazili u Sarajevo, platili taxi, pojeli ćevape, kupili suvenire, prenoćili koju noć u hotelu, potrošili novce u restoranima u krugu aerodroma i ostale stvari koje dižu standard ljudima u gradu, već samo onih 20 eura taxe. Tako je i sa ovih 800 000 KM koje bi falile, ali možda bi se kroz te silne prodate poslovne objekte, poticaje zapošljavanju, poduzetništvu, velikim kompanijama za dvije godine vratilo 1 000 000 KM novih u budžet koje bi se generisale kroz aktivnosti iz tog poteza. Možda bi a možda i ne bi. Međutim to je neka ideja koja odstupa od tih 800 000 KM koje su sigurne i koje idu gdje? U zapošljavanje, čist okoliš, sigurnost u gradu, poljoprivredu...? Po prikazanim rezultatima ne bi se reklo.

Ja sam se već zajebao jednom sa SDP-om, jednom sa DF-om i evo biram da se zajebem i treći put sa Snagom Centra, Nasom Strankom i sl. samo ne dopuštam da se zajebem sa istim 10x zaredom. Jer ukoliko biraš samo jedne te iste stvara se klima u njihovoj glavi da je ta politika vrhunska i da je svaki potez bio na mjestu. Gubi se dodir sa realnošću i kroz procenat osvojenih glasova umišlja se da su oni direktno poslani od strane Boga da nas spase.

@exNihilo

Jedan od razloga zbog kojih ću možda izabrati SC jeste program o pojednostavljenju procedure investiranja, iskustvo u privatnom sektoru i iskustvo u preovladavanju realnih prepreka birokratije, poznanstva u privatnom sektoru koja može iskoristiti za dovođenje novih firmi uz pomenute olakšice i ukidanje baš tog KGZ-a koji ubija male radnje. Ima tu još stvari koje mi se sviđaju ali evo ovako ovo su realne i ostvarive stvari na lokalnom nivou koje mogu nešto pogurat. Nama bi u Zenici uspjeh kroz ovih 10 godina zelenih bio i da nam broj zaposlenih stagnira a kad bi se zaposlilo 1000 ljudi za 3 godine ja bih bio zadovoljan. Broj poslovnih subjekata na broj stanovnika u Zenici je jedan od najmanjih u BiH i to govori da smo mi najnepoduzetnija sredina u BiH. Treba ljude pustit da privređuju pa kad narastu lako im je nametnuti neki razuman namet. Uz sve ovo Eldin je malo drzak, otresit u odnosu na NS i ostale pa ne vidim da bi bilo zgoreg u jednom tranzicijskom periodu imati takvog čovjeka. Iskreno ne vjerujem da je rješenje na neki duži period ali da može neke stvari probuditi i pokrenuti to vjerujem.

Izvinjavam se na dužem postu ali eto nisam pisao 4 godine pa sam sebi dao za pravo da malo utušim.
commendatore

#12340 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Shmeker wrote:Kad se ovdje zapne oko 800 000 KM od KGZ-a koje će kao faliti u budžetu i zbog kojih će propast budžet, sjetim se direktora aerodroma Sarajevo i njegove izjave o low cost kompanijama. Kaže lik mi smo odbili Wizzair jer nema nikakve koristi od njega zbog toga što oni zahtjevaju da se ne plaća taxa ili da ona bude minimalna. I tako čovjek se ponosi onim čega se pametan stidi. On nije vidio 350 000 ljudi koji sada lete i/u Tuzlu a koji bi dolazili u Sarajevo, platili taxi, pojeli ćevape, kupili suvenire, prenoćili koju noć u hotelu, potrošili novce u restoranima u krugu aerodroma i ostale stvari koje dižu standard ljudima u gradu, već samo onih 20 eura taxe. Tako je i sa ovih 800 000 KM koje bi falile, ali možda bi se kroz te silne prodate poslovne objekte, poticaje zapošljavanju, poduzetništvu, velikim kompanijama za dvije godine vratilo 1 000 000 KM novih u budžet koje bi se generisale kroz aktivnosti iz tog poteza. Možda bi a možda i ne bi. Međutim to je neka ideja koja odstupa od tih 800 000 KM koje su sigurne i koje idu gdje? U zapošljavanje, čist okoliš, sigurnost u gradu, poljoprivredu...? Po prikazanim rezultatima ne bi se reklo.

Ja sam se već zajebao jednom sa SDP-om, jednom sa DF-om i evo biram da se zajebem i treći put sa Snagom Centra, Nasom Strankom i sl. samo ne dopuštam da se zajebem sa istim 10x zaredom. Jer ukoliko biraš samo jedne te iste stvara se klima u njihovoj glavi da je ta politika vrhunska i da je svaki potez bio na mjestu. Gubi se dodir sa realnošću i kroz procenat osvojenih glasova umišlja se da su oni direktno poslani od strane Boga da nas spase.

@exNihilo

Jedan od razloga zbog kojih ću možda izabrati SC jeste program o pojednostavljenju procedure investiranja, iskustvo u privatnom sektoru i iskustvo u preovladavanju realnih prepreka birokratije, poznanstva u privatnom sektoru koja može iskoristiti za dovođenje novih firmi uz pomenute olakšice i ukidanje baš tog KGZ-a koji ubija male radnje. Ima tu još stvari koje mi se sviđaju ali evo ovako ovo su realne i ostvarive stvari na lokalnom nivou koje mogu nešto pogurat. Nama bi u Zenici uspjeh kroz ovih 10 godina zelenih bio i da nam broj zaposlenih stagnira a kad bi se zaposlilo 1000 ljudi za 3 godine ja bih bio zadovoljan. Broj poslovnih subjekata na broj stanovnika u Zenici je jedan od najmanjih u BiH i to govori da smo mi najnepoduzetnija sredina u BiH. Treba ljude pustit da privređuju pa kad narastu lako im je nametnuti neki razuman namet. Uz sve ovo Eldin je malo drzak, otresit u odnosu na NS i ostale pa ne vidim da bi bilo zgoreg u jednom tranzicijskom periodu imati takvog čovjeka. Iskreno ne vjerujem da je rješenje na neki duži period ali da može neke stvari probuditi i pokrenuti to vjerujem.

Izvinjavam se na dužem postu ali eto nisam pisao 4 godine pa sam sebi dao za pravo da malo utušim.
:mrgreen: :thumbup:
ExNihilo

#12341 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

@Shmeker

Ako može više informacija o tom programu?
avenija

#12342 Re: Zeničani

Post by avenija »

Image

Fudo prosvjetitelj :D :izet:

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović zatečen je i iznenađen drskošću i zloupotrebom položaja od strane pojedinih lica bliskih Islamskoj zajednici u BiH. Na adrese velikog broja vjerskih službenika i vjernika u Zenici, proteklih dana stigle su na stotine e-mail poruka čiji je autor Nihad Durmić, sekretar Medžlisa islamske zajednice Zenica. Ovaj službenik uzeo je sebi za pravo da poziva svoje kolege iz MIZ Zenica i, kako navodi, džematlije, da glasaju za kandidate SDA. Ovom prilikom molim uvažene, muftiju zeničkog dr. Ejuba ef. Dautovića i glavnog imama Jakuba ef. Salkicu da se izjasne po pitanju poziva kojeg vjerskim službenicima i džematlijama šalje gore pomenuti Nihad Durmić. Da li se radi o stavu Medžlisa islamske zajednice Zenica ili o izolovanom slučaju. Ako je riječ o ovom drugom, u što želim duboko da vjerujem, molim Vas da zauzmete zvaničan stav i suspendujete ovog manipulatora ljudskim osjećanjima. Kao Bošnjak, musliman, „Zlatni ljiljan“, čovjek koji je s uspjehom obavljao veliki broj poslova na zadovoljstvo građana i naše države Bosne i Hercegovine, pitam Vas odakle pravo jednom službeniku naše krovne zajednice da on određuje koji su to dobri Bošnjaci koji podržavaju i pomažu Islamsku zajednicu i njene aktivnosti i koji trebaju voditi grad od 120.000 uglavnom nezadovoljnih stanovnika. Po čemu su to od Durmića nabrojana lica sa SDA liste, bolji Bošnjaci od nas ostalih kandidata za gradonačelnika Zenice? O svom doprinosu razvoju MIZ Zenica i IZ BiH nikada nisam pričao jer to smatram svojom obavezom. To što su moji majka, mlađi brat i sestra hadžije, što smo supruga i ja obavili umru, to su stvari na koje sam ponosan. Kao čovjek, nadam se da će građani Zenice, smoći snage i 2. oktobra kazniti Durmića i sve one koji su za 20 godina mislili i radili isključivo za dobrobit sebe i nekoliko porodica u našem gradu, kao i da će Zenica dobiti gradonačelnika za sve ljude.
channel10

#12343 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Oko gradonacelnika ce se boriti Fudo i drugi indijanac iz SDA. Samo se postavlja pitanje ko ce uci u skupstinu?
Shmeker

#12344 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

ExNihilo wrote:@Shmeker

Ako može više informacija o tom programu?
Ovdje je program što su izbacili i imaš ovo o čemu sam pričao na str. 8.

http://snagacentra.ba/program-za-5/#program5_stranica0

Ovo dole je program SDA za kojeg Vraće kaže da je prepisan :D

http://www.sdazenica.ba/wp-content/uplo ... OW_RES.pdf

Ima dosta sličnosti o društveno odgovornom poslovanju, uvođenju standarda i sličnih bla bla bla koja prosječnom glasaču znače ko lanjski snijeg. Opet razlika između programa je u tome što je po meni SC program ipak malo konkretniji. Ovi iz SDA samo konstatovali stanje i rekli da će popravit bez nekih konkretnih rješenja.
ExNihilo

#12345 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Pročitam ovih 30tak stranica kad uhvatim vremena, pa ću napisati svoje mišljenje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12346 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Molim te, sto pre, jer bez toga ne znamo kako da glasamo :D
Shmeker

#12347 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

ExNihilo wrote:Pročitam ovih 30tak stranica kad uhvatim vremena, pa ću napisati svoje mišljenje.
Baš me interesuje tvoje mišljenje i volio bih da napišeš. Ima u ovom programu po meni i glupih stavki ali eto o tome nekad poslije.
ExNihilo

#12348 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:Molim te, sto pre, jer bez toga ne znamo kako da glasamo :D
Pa čuj, siguran sam da ona masa iza Eldina i Senada zna.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12349 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Pa čuj, siguran sam da ona masa iza Eldina i Senada zna.
Nisam odolio voleju, halali, ti si ba moj bruzba :kiss:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#12350 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Veceras SDP pred Bosankom...ko pjeva :D?
Post Reply