Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Kejn

#12326 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

volta dzontra wrote:
Kejn wrote:Jesu li i Turci krivi što vas je Čović iselio pa vas je sada ispod 400 000. More biti da je i za to kriv bolesnik sa Bosfora.

u pravu je hafis...prasinari....kakve veze Covic ima s pitanjima siromastva bivsih otomanskih kolonija na europskom kontinentu...????

mace malo...sve mu diraj samo mu turski vakat ne diraj
Vi ste potegli Turski vakat na ovoj temi nisu Bošnjaci. Pitanje Osmanskih pokrajina Istočne Evrope je mnogo kompleksnije od same tvrdnje da su te zemlje danas siromašne zbog svog Osmanskog nasljeđa. Mnoge te zemlje su kasnije bile dio Istočnog bloka i imale su komunističko uređenje vlasti. Jesu li Turci krivi što jedna Istočna Njemačka nije mogla parirati Zapadnoj ni u jednoj oblasti ekonomije od ukupnog GDPa- do onog po glavi stanovnika. Tu je primjer Rumunije koja također nije bila pod direktnom Turskom vlašću pa je jedno vrijeme imala goru ekonomiju od one bivše Juge.

Također jedna Španija koja nije bila po Osmanska pokrajina je skupa sa ostalim Katoličkim zemljama uključujući i Francusku kaskala za sjevernim bogatim protestantskim zemljama poput Velike Britanije koja je uvela svijet u Industrijsko doba. Ne kažem da je Osmansko carstvo bilo razvijeno po mjerilima ondašnjih standarda. Naravno da je i to uticalo na nerazvijenost ovog dijela Svijeta, ali se moraju uzeti i drugi faktori u obzir.
SaraFina

#12327 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Škobo Habu wrote:
SaraFina wrote:Škobo, nemoj ga molim te dalje. Tuzno mi :( a ova tema mi je jedina zabava na poslu inače :)
Šta mu radim? :)

Ja na poslu nemam pristup forumu, pa moram iskoristi ovaj odmor za Kurban Bajram. :rofl:
Moždani dribling :D
volta dzontra

#12328 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

LBVIEW wrote:
volta dzontra wrote:Utjecaj otomanskog carstva je bio tako blagotvoran da su europske zemlje koje su pod vlascu Otomanima ostale najdulje i sada najsiromasnije europske zemlje koje zaostaju na svim podrucjima od ekonomije do vladavine prava...

Vrijedno nasljedje otomanske imperije poput baklave, pekmeza, djulbastije itd ne moze nadoknaditi izgubljenja dva i pol stoljeca napredka pod "bolesnikom s Bosfora"
"Corelation does not imply causation" , a da je tako potvrdjuje i Hrvtaska, koja uprkos tome sto je stajala na predzidju krscanstva najmanje 300 godina, danas da izvines kurac od gospodarstva, kulture i znanstvenih dostignuca. :D
Dalje, kako bi netko tko bastini tekovine urbicida i tko na pragu 21. stoljeca otvara logore za nepodobne ista mogao znati o civilizacijskim dostignucima - tom je nivo rastika kenjac, guvno, pivanje gangi i poljski zahod. :D
Btw., da nisu Osmanlije mozda krive i za tvoju nepismenost? :D
opa ..pretresao se tekst pa se naso tipfeler i puste srece... zaostajanje Hrvatske se jasno vidi. dijelovi na predzidju koji su nekada bili i s one strane predzidja zaostaliji su (naravno da se to odnosi na bh hrvate takodjer)

mahalsko supljacenje "kuraco od kultureitd" ostavi za situacije kad s komisijom sjednes na zid ispred haustora pa vam nana iznese kafu.... koliko god Hrvatska zaostaje za starim clanicama EU daleko je ispred BiH. Za pocetak usporedi Zagreb i Sarajevo. U zadnju 10 godina Zagreb izgleda ko europski grad a Sarajevo se priblizava Pristinu uvecanoj za 4 prodajna centra
Hafis

#12329 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote: Tako je @Hafize. Eno i za ekonomski sunovrat grčke države krive su Osmanlije. :-)
Srećom po svijet, Osmanlije su nestale prije više od 100 godina (osim u glavama pojedinih kolektiviteta) tako da ih ne bih krivio za današnji ekonomski sunovrat Grčke.
Ali da su nas, Albance, Makedonce i dr. zajebali - jesu, treba biti iskren.
Hafis

#12330 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jebote, pa ovo je isto neki uvrnuti film.
Ja s delegatima raspravljam o kultorološkim i drugim vrijednostima otomanske imperije, s posebnim akcentom na njenih zadnjih 200 godina.
Marx i Engels pisali Kapital, Darwin teoriju evolucije, a u nas u to vrijeme Omer paša Latas uvodio red šaljući begove i age u sinđirima u Stambol. A oni onda kao odgovor razvuci o Ćoviću i današnjem ekonomskom sunovratu Grčke. I još u pravu :lol:
BAK-eV

#12331 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
Škobo Habu wrote: Tako je @Hafize. Eno i za ekonomski sunovrat grčke države krive su Osmanlije. :-)
Srećom po svijet, Osmanlije su nestale prije više od 100 godina (osim u glavama pojedinih kolektiviteta) tako da ih ne bih krivio za današnji ekonomski sunovrat Grčke.
Ali da su nas, Albance, Makedonce i dr. zajebali - jesu, treba biti iskren.
Što?
Kejn

#12332 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Po Hafisu je i Armija BiH bila Turska vojska, a bošnjaci su tamo samo čučali , ćamili i čekali priliku.
dert

#12333 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dert »

ma to se vi jos raspravljate :shock: s afizom, lijecenim alkoholicarem i sizofrenicarem ......napominjem lijecenim ali NE izlijecenim :(

i ovaj novi je isto afiz ...tako to kod njih ide ,za dvije hefte ce se kolinda vratiti .pa onda..............
pustite jadnika
Streptokok

#12334 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

dert wrote:ma to se vi jos raspravljate :shock: s afizom, lijecenim alkoholicarem i sizofrenicarem ......napominjem lijecenim ali NE izlijecenim :(

i ovaj novi je isto afiz ...tako to kod njih ide ,za dvije hefte ce se kolinda vratiti .pa onda..............
pustite jadnika
Maca kolinda se vratila i nasrce na svaku belegiju na forumu.

edit. Tek viđoh da je mlada opet sprcena, pardon banirana.
Last edited by Streptokok on 04/09/2017 06:44, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#12335 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Jel od danas Treci?
mO k3

#12336 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:Jel od danas Treci?
Pito sam te nesto par stranica ranije .... :mrgreen:
Alfons Kauders

#12337 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

mO k3 wrote:
Nisam upratio

Dakle, da uzmem broj i cekam? :D
mO k3

#12338 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

mO k3 wrote:@alfonso bio sam danas u Bingo City centar , jesu to bosnje imali danas zabranjen ulaz u taj centar posto sam cuo Ante,Mladen, Jelena a pun centar
Sta hocu da kazem da se to bas ne poklapa sa HDZ pricom o majorizaciji i ugrozenosti Bosanskih Katolika na prostoru Tuzle ...
Alfons Kauders wrote:
mO k3 wrote:
Nisam upratio

Dakle, da uzmem broj i cekam? :D

Ignorises me post oti nisam jaran ko @hafiz jel??
Alfons Kauders

#12339 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

A to!

To nisu Hrvati. Oni se samo izjasnjavaju kao Hrvati, ali ne glasaju za HDZ, pa nisu Hrvati.

Covic je to fino objasnio kad je rekao da u Tuzli zivi 2% Hrvata, odnosno oko 2,000.

Ostalih 13,000 se ne broji jer su daidze i vjerovatno su vec poturceni, a takvi su gori od Balija!
Hafis

#12340 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

dert wrote:ma to se vi jos raspravljate :shock: s afizom, lijecenim alkoholicarem i sizofrenicarem ......napominjem lijecenim ali NE izlijecenim :(

pustite jadnika
Jel' ovo novi regrut za prašinarski lahkooklopni vod?
Braca, ćući tu, ćaćkaj krnjatke i ćekaj dok te ne prozovu.
Alfons Kauders

#12341 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Sto bolan alkohol i sizofrenija?

Sto si nisi sredio dijagnozu PTSP kao mi, normalni? :lol:
Hafis

#12342 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Samo da uputim jedan apel cijenjenom pučanstvu: de malo pojačajte te igre na sreću i športsku kladionicu. Šta ste se stisli.
Naime, kako sam obavješten primjetan je lagani, mada još uvijek nezabrinjavajući pad u prometu, tj. u prihodovnoj masi.
Nemojte se zezati s tim stvarima :-?
SaraFina

#12343 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Čim se džihadlije proboude na hr nejač udare!

Kakva bolan prihodovna masa? Ja što hr kod tebe rogobatno izgleda. Neprirodno. Poentu fulaš :D
Sad izmišljaš riječi. Zemljo!
Last edited by SaraFina on 04/09/2017 07:51, edited 1 time in total.
Hafis

#12344 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:Čim se džihadlije probude na hr nejač udare!
Ne može bez mene 8-)
mO k3

#12345 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

molim lijepo sa ove strane granice je katolicka nejac ...
SaraFina

#12346 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
Ne može bez mene 8-)
Na toj novoj slici izgledaš ko Željko Mitrović u blagosloveljenom stanju. Kroatiziraj se molim te. Ne postoji masa samo metoda.
Last edited by SaraFina on 04/09/2017 07:54, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#12347 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Samo da uputim jedan apel cijenjenom pučanstvu: de malo pojačajte te igre na sreću i športsku kladionicu. Šta ste se stisli.
Naime, kako sam obavješten primjetan je lagani, mada još uvijek nezabrinjavajući pad u prometu, tj. u prihodovnoj masi.
Buducnost je online doktore, ali jebiga, tesko je to objasniti ljudima koji zive u 1942...

Nemate razloga za brigu glede poreza, jer ce vas svakako sahraniti online servisi, prvo ilegalni, pa onda legalni.

Ako vam bude trebalo kadra za razvoj istih, samo javi. Vec imamo ljude, i to u Hercegovini. Diki nisu bili potrebni, tako da su sad kod nas. :)
SaraFina

#12348 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Samo da uputim jedan apel cijenjenom pučanstvu: de malo pojačajte te igre na sreću i športsku kladionicu. Šta ste se stisli.
Buducnost je online doktore, ali jebiga, tesko je to objasniti ljudima koji zive u 1942...

Nemate razloga za brigu glede poreza, jer ce vas svakako sahraniti online servisi, prvo ilegalni, pa onda legalni.

Ako vam bude trebalo kadra za razvoj istih, samo javi. Vec imamo ljude, i to u Hercegovini. Diki nisu bili potrebni, tako da su sad kod nas. :)

Lektrik ga sahranio opet i profesionalno i moralno. Kad za idući forumski identitet bude smišljao identitet biće nešto u stilu Josipa Radeljaka :D
Hafis

#12349 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:

E bogami vi ste gore za pohvaliti što se tiče igranja na sreću. Stvarno, što jest-jest.
Onda i Sarajlije su također dobre platiše, KS općenito, a bogami i srednja Bosna.
Što se tiče online, nadati se za nekih 20-30 godina u ovim krajevima, a dotle tovari ovako.
Hafis

#12350 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:

Lektrik ga sahranio opet i profesionalno i moralno. Kad za idući forumski identitet bude smišljao identitet biće nešto u stilu Josipa Radeljaka :D
Šta ima s Elmom? Ima li kakvih novih pomaka na ljubavnom planu? Čujete li se?
Post Reply