HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#12326 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

istiti wrote: Jel to ima nekih novosti cim spominjes da se preskenira resiver??ili?
Pardon, jok, kod mene neće na modulu uvijek da se odmah pojavi, pa rekoh da neko preskenira kome neće poremetiti raspored kanala :).
istiti

#12327 Re: HS kablovska

Post by istiti »

The Realist wrote:
istiti wrote: Jel to ima nekih novosti cim spominjes da se preskenira resiver??ili?
Pardon, jok, kod mene neće na modulu uvijek da se odmah pojavi, pa rekoh da neko preskenira kome neće poremetiti raspored kanala :).
sad cu ja preskenirati modul:D
radiša

#12328 Re: HS kablovska

Post by radiša »

U sta stavljate taj modul?Imate li tv sa mjestom za njega ili ste dobili resiver u koji ga stavljate?
Benq

#12329 Re: HS kablovska

Post by Benq »

radiša wrote:U sta stavljate taj modul?Imate li tv sa mjestom za njega ili ste dobili resiver u koji ga stavljate?
direktno u tv , nikakav resiver :)
radiša

#12330 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Benq wrote:
radiša wrote:U sta stavljate taj modul?Imate li tv sa mjestom za njega ili ste dobili resiver u koji ga stavljate?
direktno u tv , nikakav resiver :)
I onda sa daljinskim od TV-a skeniras kanale?
Benq

#12331 Re: HS kablovska

Post by Benq »

radiša wrote: I onda sa daljinskim od TV-a skeniras kanale?
Pa to i jeste poenta CI modula , da nemas dva daljinska nego jedan od tv-a s kojim ces skenirat , prebacivat kanale...
radiša

#12332 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Benq wrote:
Pa to i jeste poenta CI modula , da nemas dva daljinska nego jedan od tv-a s kojim ces skenirat , prebacivat kanale...
Poenta ci modula je da odkodira kodirane kanale zato i pitam o kakvom skeniranju modula ovde pricate.
kakaljin

#12333 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:
I kvalitetnija slika na tv-u
Benq

#12334 Re: HS kablovska

Post by Benq »

radiša wrote: Poenta ci modula je da odkodira kodirane kanale zato i pitam o kakvom skeniranju modula ovde pricate.
Pa ja npr imam opciju u tv-u da gledam samo analognu tv , ili da oznacim u opcijama CI modul pa da gledam i analogne i digitalne kanale. Zato se kaze "da preskeniram modul"...
kakaljin

#12335 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

radiša wrote:
Benq wrote:
Poenta ci modula je da odkodira kodirane kanale zato i pitam o kakvom skeniranju modula ovde pricate.
Pa preskeniranje frekfencija na tv-u, a normalno ci modul sa karticom odkljuca nadjene kanale koji su kodirani.
radiša

#12336 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Benq wrote:
radiša wrote: Poenta ci modula je da odkodira kodirane kanale zato i pitam o kakvom skeniranju modula ovde pricate.
Pa ja npr imam opciju u tv-u da gledam samo analognu tv , ili da oznacim u opcijama CI modul pa da gledam i analogne i digitalne kanale. Zato se kaze "da preskeniram modul"...
Kad imas modul ocigledno da ti daje dodatnu opciju sam tv.Ko na TV-u nema mjesto za modul dobije resiver u koji ga stavi.Znaci ne postoji skeniranje modula.
kakaljin

#12337 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

radiša wrote:
Benq wrote:
Kad imas modul ocigledno da ti daje dodatnu opciju sam tv.Ko na TV-u nema mjesto za modul dobije resiver u koji ga stavi.Znaci ne postoji skeniranje modula.
Mozda ne postoji fraza skeniranje modula, ali oni koji koriste modul znaju na sta se misli tim terminom.
istiti

#12338 Re: HS kablovska

Post by istiti »

radiša wrote:
Benq wrote:
Cuj ne postoji prwskeniranje modula pa ako ga izvadim sta cu skenirati kad ga izvadis onda nemas niti jedan program!preskenirao sam ga i nema novih programa!
uncas

#12339 Re: HS kablovska

Post by uncas »

o jebo vas modul, hoce li biti sport klubova ili ne :D
istiti

#12340 Re: HS kablovska

Post by istiti »

Konkretno koje ce izmjene biti u uslugama sto se tice hs korisnika za pocetak tj u ovom prvom periodu?
@supercali

Zamolit ćemo Vas za još samo malo strpljenja. Korisnici će biti blagovremeno obaviješteni o svim izmjenama, putem sredstava javnog informisanja.

Srdačan pozdrav,
ovim su potvrdili preuzimanje HS-a
radiša

#12341 Re: HS kablovska

Post by radiša »

istiti wrote:[Cuj ne postoji prwskeniranje modula pa ako ga izvadim sta cu skenirati kad ga izvadis onda nemas niti jedan program!preskenirao sam ga i nema novih programa!
Modul skenirat ne mozes kao sto vec rekoh sluzi za odkodiranje kanala.Ja nemam modula ustekanog u tv pa hvatam sve kanale sto digitalne sto analogne.Ako nesto neznas nauci a ne pisi pogresno.
bdzs

#12342 Re: HS kablovska

Post by bdzs »

CI modul služi samo za dekriptiranje kodiranog signala koji provajder šalje kablom ili satelitom. Skanirat se digitalni kanali mogu i sa prijemnikom koji ima najobičniji cabel tuner, samo je pitanje da li će zaštičeni kanali biti vidljivi. Da bi se mogli koristiti postojeći CI moduli potrebno je da i HS i Telemach koriste isti sistem zaštite što najvjerovatnije nije slučaj.
radiša

#12343 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Zato ce se isti mjenjat ako bude dosle do ovoga sto se ovde prica i ako telemah uopste nastavi koristit opremu od hs-a.
probook

#12344 Re: HS kablovska

Post by probook »

Strpite se par dana sta ste navalili kao da su vam iskljuceni svi kanali :D
Maharadza

#12345 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

probook wrote:Strpite se par dana sta ste navalili kao da su vam iskljuceni svi kanali :D
SK prenosi sve ove utakmice kvalifikacija za EURO 2016 pa je logično da im se žuri! :mrgreen:

Image

http://www.sportklub.rs/
made_in_sarajevo

#12346 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

a majku mu jebem valjda ce izbaciti negdje saopstanje gdje pise da su preuzeli,da korisnici imaju te i te kanale...a ne da svaki dan kuci radim pretrazivanje kanala i da ubijem nekoga kad budem morao opet kanale slagati :mrgreen:
old_spice

#12347 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

pa što pretražujete bezveze, valjda će izbaciti neko obavještenje prije nego ubace neke kanale, ili ako već pretražujete gledajte na test programima, trebali bi prvo tu testirati, tako su za neke do sad
senci-071

#12348 Re: HS kablovska

Post by senci-071 »

Šta je sa ovim Pink reality programom, piše nije dostupan.
Jel nesto privremeno ili je ukinut. :?:
soha96

#12349 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

Kad sam radio test nije pisalo HS kablovska kao ranije vec Comcast Cable

Image
TheWatcher

#12350 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

senci-071 wrote:Šta je sa ovim Pink reality programom, piše nije dostupan.
Jel nesto privremeno ili je ukinut. :?:

ako TM preuzme neces ga imati nikako :oops:
Locked