Treba i ovdje igrati takticno.
Tj. ne treba ga otjerati, jer je to ono sto Dodik i politika iza njega zeli.
Ali treba traziti da se sprovode njegove odluke na teritoriji cijele BiH, eh tu treba vrsiti pritisak.
Treba i ovdje igrati takticno.
Eto sad Akcije, Styling i ostale ekipe da nam kažu da ne talasamo jer nije ni bila dogovorena posjeta rs
sve i da jeste ovo ovako kako su napisali, simbolički značaj je ogroman, a to je nešto što stranci nikad nisu uviđali, a Srbi su uvijek igrali na tu kartu. od naziva republika srpska pa nadalje.
Mozda nisi primjetio, ali iako su inace veoma aktivini od jutra do mraka na svim temama, danas ih nesto nema. Valjda cekaju da im se javi koji je spin, ne mozes ni botovati na suho vise. Jedino se brat @sajber drzi, ali on je u nekom svom filmu.
Ma kontaju oni sve samo ih boli kurac/nemaju volje/nemaju snage, take your pick.Chmoljo wrote: ↑12/09/2023 15:51sve i da jeste ovo ovako kako su napisali, simbolički značaj je ogroman, a to je nešto što stranci nikad nisu uviđali, a Srbi su uvijek igrali na tu kartu. od naziva republika srpska pa nadalje.
urušavanje institucije OHRa je počelo sa Lajčakom. ovo je nepovratan proces.
Vracanje na postavke iz 1995.znaci i drzava koja nema efektivne kontrole na 2/3 svoje teritorije. Na to mislis?ultima_palabra wrote: ↑12/09/2023 15:17Ovo je bas ruzno i sljedeci put te bum povukel za vestu. Kako mozes ocekivati da lokalni politicari odrzavaju autoritet MZ u BiH? To nema nikakvog smisla.Haris.ba wrote: ↑12/09/2023 15:10
Pa ljudi misle da trebaju "nesto" uraditi, barem podici glas. I reci, hej ovo je bas ruzno. Jer, kad bude odluka o imovini tada je vec kasno. Dodik je vec napravio poziciju ako mu se i malo ne bude svidjala odluka da je moze ignorisati.
Ali, i ne shvataju da oni nisu u toj poziciji. Na vlasti su zbog Schmita. Sta god da Schmit uradi - moraju ga slusati.
Ono sto oni trebaju uraditi je pitati PIC da li mogu obezbijediti autoritet OHR u manjem entitetu i ako ne, ide povratak na postavke iz 95e.
Obrazlozi molim te. Kako?RtrnOfSalisbury wrote: ↑12/09/2023 16:45 odgovorno tvrdim da je ovo dobro za bejundha, samo se to trenutacno nemere vidjet. na dugi rok 100%
Mislim da je bio sarkastičan.donnie_darko wrote: ↑12/09/2023 16:47Obrazlozi molim te. Kako?RtrnOfSalisbury wrote: ↑12/09/2023 16:45 odgovorno tvrdim da je ovo dobro za bejundha, samo se to trenutacno nemere vidjet. na dugi rok 100%
... javilo mi se i imam neki predosjecaj a mene predosjecaj nikad nije prevariodonnie_darko wrote: ↑12/09/2023 16:47Obrazlozi molim te. Kako?RtrnOfSalisbury wrote: ↑12/09/2023 16:45 odgovorno tvrdim da je ovo dobro za bejundha, samo se to trenutacno nemere vidjet. na dugi rok 100%
Sustina price.