hotio babo sina, a nije ga isloirac300 wrote:Jesi ti čula za ime Muška?sheilak wrote:@black swan
koraljka je isla sa mnom u prvi razredmeni je tad jako smijesno ime bilo i pavica
ali i domagoj
i borna (njega sam fakat pitala, borna, a kako je tebi ime?
)
onda vid, tin.
a rodjak mi u belgiji ima 3 prijatelja, zovi se tim, pim i vimJebem ga u glavu ko tako nagrdi žensko dijete.
Popularne stvari koje ne kontam
- wewa
#12326 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- uglavnomja
#12327 Re: Popularne stvari koje ne kontam
muskija izvorno, kad roditelji dobiju x kcerki, a nidje sina ... onda daju 'vako imeirac300 wrote:Jesi ti čula za ime Muška?sheilak wrote:@black swan
koraljka je isla sa mnom u prvi razredmeni je tad jako smijesno ime bilo i pavica
ali i domagoj
)
onda vid, tin.
a rodjak mi u belgiji ima 3 prijatelja, zovi se tim, pim i vimJebem ga u glavu ko tako nagrdi žensko dijete.
- irac300
#12328 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma koji god je razlog (pretpostavljam neki zaostali običaj u težnji za muškim potomkom) treba ga krivično goniti.wewa wrote:hotio babo sina, a nije ga isloirac300 wrote:Jesi ti čula za ime Muška?sheilak wrote:@black swan
ali i domagoj
)
onda vid, tin.
- uglavnomja
#12329 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ima jos tih imena protiv uroka
ako umiru bebe ili su mrtvorodjencad, onda se sljedecem daje ili ime matere-oca ili ime druge vjere
ako umiru bebe ili su mrtvorodjencad, onda se sljedecem daje ili ime matere-oca ili ime druge vjere
-
dječak sa šibicama
#12330 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja sam znao jednu Mushku, iz Bratunca zena, Mushkija pravo ime ali Mushka od miloste.
Ne znam je li ziva i danas, ali bila raja ovako sa nama mladjima.
Ne znam je li ziva i danas, ali bila raja ovako sa nama mladjima.
- azurna_obala
#12331 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni je ime Dilera ubjedljivo među najgorima 
-
dječak sa šibicama
#12332 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Inace, neka od popularnih imena, i njihovo znacenje.
Mirhad
Za mnoge lijepo ime, koje je i prilično često. Međutim, Mirhad znači zahod, WC, toalet, a to sigurno i nije značenje koje ste tražili.
Irhad
Slično kao i kod Mirhada, lijepo zvuči, ali znači nešto što i nije lijepo. Irhad, naime, znači nužda.
Vedin
Još jedno rasprostranjeno ime, koje znači vlažan, mokar, ukvašen, i ne pristaje čovjeku.
Nedib
Nedib znači osoba prepuna ožiljaka i posjekotina. Sigurno ne nešto što biste željeli da vam ime znači.
Hašim
Hašim u doslovnom prevodu znači osoba koja nešto drobi ili mrvi. Ili, jednom riječju, przni. Uhljup.
Zevdžeta
U bosanskih se muslimana dešava i to da tek rođena djevojčica postane supruga, što je značenje imena Zevdžeta.
Zevkija
Teško je povjerovati da roditelji koji svoju kćerku nazovu imenom Zevkija znaju šta to znači. Jer, značenje tog imena – ukusna za uživanje i slasna – ne samo da zalazi u gastronomske sfere već ima i erotske konotacije.
Nisvet
Pravo muško ime zar ne? E, nije! Nisvet znači, vjerovali ili ne, žena.
Melisa
Za vrijeme socijalističke revolucije i neposredno nakon Drugog svjetskog rata bosanski muslimani su, pehlivaneći između vjere i vlasti, krenuli u izmišljanje imena. Tada je nastalo ime Melisa i to od početnih slova u prezimenima Marx, Engels, Lenjin i Staljin, a obrnutim čitanjem imena Lenin i dodatkom nastavka “a” za ženski rod, nastalo je ime Ninela.
Samir
Jedno od najčešćih imena na ovim prostorima. Samir znači noćni zabavljač, ili neka vrsta playboya. Nije loše, zar ne?
Alma
Jedno od najpopularnijih ženskih imena u BiH. Znači “stara jabuka”, da ne kažemo truhla jabuka…
Danira
Također vrlo popularno i zvučno ime. U prevodu znači “osoba neprijateljskih namjera”. Pa vi vidite…
Mirela
Često ime kod bosanskih muslimana uopšte nije muslimansko. Mirela je žensko ime nastalo od francuskog imena Mireille koje je nastalo od francuske riječi sa značenjem: ona kojoj se dive.
Vehid
Vehid znači usamljen. Niko zdrave pameti svom djetetu valjde ne bi dao ime “usamljen”. Da zna šta znači, naravno.
Mensud
Mnogo ima Mensuda na Balkanu. A Mensud znači zaboravljen, zapostavljen, ništa lijepo…
Mirhad
Za mnoge lijepo ime, koje je i prilično često. Međutim, Mirhad znači zahod, WC, toalet, a to sigurno i nije značenje koje ste tražili.
Irhad
Slično kao i kod Mirhada, lijepo zvuči, ali znači nešto što i nije lijepo. Irhad, naime, znači nužda.
Vedin
Još jedno rasprostranjeno ime, koje znači vlažan, mokar, ukvašen, i ne pristaje čovjeku.
Nedib
Nedib znači osoba prepuna ožiljaka i posjekotina. Sigurno ne nešto što biste željeli da vam ime znači.
Hašim
Hašim u doslovnom prevodu znači osoba koja nešto drobi ili mrvi. Ili, jednom riječju, przni. Uhljup.
Zevdžeta
U bosanskih se muslimana dešava i to da tek rođena djevojčica postane supruga, što je značenje imena Zevdžeta.
Zevkija
Teško je povjerovati da roditelji koji svoju kćerku nazovu imenom Zevkija znaju šta to znači. Jer, značenje tog imena – ukusna za uživanje i slasna – ne samo da zalazi u gastronomske sfere već ima i erotske konotacije.
Nisvet
Pravo muško ime zar ne? E, nije! Nisvet znači, vjerovali ili ne, žena.
Melisa
Za vrijeme socijalističke revolucije i neposredno nakon Drugog svjetskog rata bosanski muslimani su, pehlivaneći između vjere i vlasti, krenuli u izmišljanje imena. Tada je nastalo ime Melisa i to od početnih slova u prezimenima Marx, Engels, Lenjin i Staljin, a obrnutim čitanjem imena Lenin i dodatkom nastavka “a” za ženski rod, nastalo je ime Ninela.
Samir
Jedno od najčešćih imena na ovim prostorima. Samir znači noćni zabavljač, ili neka vrsta playboya. Nije loše, zar ne?
Alma
Jedno od najpopularnijih ženskih imena u BiH. Znači “stara jabuka”, da ne kažemo truhla jabuka…
Danira
Također vrlo popularno i zvučno ime. U prevodu znači “osoba neprijateljskih namjera”. Pa vi vidite…
Mirela
Često ime kod bosanskih muslimana uopšte nije muslimansko. Mirela je žensko ime nastalo od francuskog imena Mireille koje je nastalo od francuske riječi sa značenjem: ona kojoj se dive.
Vehid
Vehid znači usamljen. Niko zdrave pameti svom djetetu valjde ne bi dao ime “usamljen”. Da zna šta znači, naravno.
Mensud
Mnogo ima Mensuda na Balkanu. A Mensud znači zaboravljen, zapostavljen, ništa lijepo…
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#12333 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Melisa
btw ne vodimo se svi turskom pa da me interesuje sta moje ime znaci na njihovom.
- Zejnep
#12334 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ime Melisa je grčkog porijekla i znači "pčela" 
-
dječak sa šibicama
#12335 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a jesi li ti besana?Zejnep wrote:Ime Melisa je grčkog porijekla i znači "pčela"
- Zejnep
#12336 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Šta besana?dječak sa šibicama wrote:a jesi li ti besana?Zejnep wrote:Ime Melisa je grčkog porijekla i znači "pčela"
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12337 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma stipu ba: Ime Melisa je grčkog porijekla i znači "pčela". (od grčkog mélitta, mélissa), ili "slatka kao med".un1ted wrote:Melisa
![]()
![]()
![]()
btw ne vodimo se svi turskom pa da me interesuje sta moje ime znaci na njihovom.
Al hajde, bitno da se napiše samo ono što je nakaradno
Ili ono Alma....čuj truhla jabuka
Ime Alma ima više značenja. Na turskom jeziku znači: jabuka. Na španjolskom: duša. Na hebrejskom עלמה ("Almáh") znači "mlada žena". Na latinskom (almus) znači "plodna".
-
dječak sa šibicama
#12338 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Lazu dusmani.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12339 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ili je tebi duša kontru spucati? 
- wewa
#12340 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ove teorije o akronimima kao osnovi za imena objavljene su u jednom clanu u Danima, ima i 15 godina...
doduse, ne sjecam se da je spominjana Alma
evo i clanka
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 8208.shtml
doduse, ne sjecam se da je spominjana Alma
evo i clanka
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 8208.shtml
- ho oponopono
#12341 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...e moj Gospode...
- sinuhe
#12342 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Djevojke u zelenim spitfajerkama. Nekad na Zapadu nosili neonacisti a danas evo djevojacki kroj. Samo lijepo im stoji.
- ho oponopono
#12343 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...što sjebaše parke sa krznom u boji...pih...
- triconja
#12344 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jel to mjerite na tim druzenjima pa ko se izblamira vise se ne pojavljuje?supercali wrote:Izblamirali se ovdje vecinom na privatnim druzenjima ko se izblamira uglavnom ga nema nikako
- supercali
#12345 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Aha imamo blamomjertriconja wrote:Jel to mjerite na tim druzenjima pa ko se izblamira vise se ne pojavljuje?supercali wrote:Izblamirali se ovdje vecinom na privatnim druzenjima ko se izblamira uglavnom ga nema nikako
Pa sami skontaju jel se izblamiraju I sl pa onda sami odluce hoce ili nece se pojaviti
- pukepuke
#12346 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Po predaji, kad je pleme Hrvata iz područja Karpata došlo na Balkan, vodila ih je skupina od 5 braće i 2 sestre, Tuga i Buga, tako da, jeste, pagansko jeBlack swan wrote: Buga... to mi je neko pagansko ime, ali vidim po HVOvrtićima da je popularno
- triconja
#12347 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zanimljivo je da je svaka predaja slicna ili ista o porijeklu porodica ili naroda.pukepuke wrote:Po predaji, kad je pleme Hrvata iz područja Karpata došlo na Balkan, vodila ih je skupina od 5 braće i 2 sestre, Tuga i Buga, tako da, jeste, pagansko jeBlack swan wrote: Buga... to mi je neko pagansko ime, ali vidim po HVOvrtićima da je popularno
. Jedan od te braće zvao se Lobel, poznajem jednog Lobela.
Nesto slicno kao i religije, ko hoce da vjeruje more vjerovati a nema nacina da se dokaze
- triconja
#12348 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zanimljivo pravo. Dje se skupljate?supercali wrote:Aha imamo blamomjertriconja wrote:Jel to mjerite na tim druzenjima pa ko se izblamira vise se ne pojavljuje?supercali wrote:Izblamirali se ovdje vecinom na privatnim druzenjima ko se izblamira uglavnom ga nema nikako
Pa sami skontaju jel se izblamiraju I sl pa onda sami odluce hoce ili nece se pojaviti
- supercali
#12349 Re: Popularne stvari koje ne kontam
svuda
ps, uglavnom to blamiranje se odnosi ako se otkrije recimo si ti zviz da si ganjao neku forumasicu ono bas lagao da vozas porsche a nemas za golfa i sl
uglavnom lazi i petljanja neka
ps, uglavnom to blamiranje se odnosi ako se otkrije recimo si ti zviz da si ganjao neku forumasicu ono bas lagao da vozas porsche a nemas za golfa i sl
uglavnom lazi i petljanja neka
- Bluemore
#12350 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tin Ujevicsheilak wrote:@black swan
ali i domagoj
)
onda vid, tin.
a rodjak mi u belgiji ima 3 prijatelja, zovi se tim, pim i vim