PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12326 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

nedim73m wrote:Da samo postoji problem kad je stadion bio aktuelan, a možda i veliki park (neznam kakvu je ulogu tu imao) onda si ga podržavala i slavila. Takvi inspiraciju i dobiju od građana kakva si ti. Isto tako si slavila i Juku (dok ti na televiziji rekli da promjeniš priču), zako si slavila i humanitarna djela i Cace, Cele i jednog i drugog.

I to ti nije sve dovoljno da dođeš malo pameti nego sad slaviš one što gađaju kamenicama policajce, što pale zgrade, što pokušavaju nasilnim putem da promjene vlast mimo volje naroda.

Hočeš li i nakon 5 godina pljuvati po plenumašima, huliganima ako ne daj bože kojim slučajem uspiju u namjeri da dođu na vlast. Neki ljudi očito nikad neće doći pameti.
NIkada nisam i neću slaviti nasilje nad druim zato što je druge etnije. NIkada nisam i nikada neću. Stoga, ne lupetaj. Ili potkrijepi nekim dokazom.
Neki ljudi neće doći pameti, a neki će uvijek biti režimski priljepci, jer im usljed nedostatka kvaliteta samo to preostaje.
shibonja

#12327 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shibonja »

Predlazem svima koji su umorni od raznoraznih trolova ,spamera i inih provokatora na ovoj temi ,da kliknu na nic doticne osobe i da iskoriste opciju ponudjenu od foruma a to je Add foe :sax:
L u c i f e r

#12328 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Eniac wrote:Kada se odlucis za nasilje, ides do kraja. To znaci da oni koji su se odlucili za nasilje idu da osvoje vlast i kada su vlast nece sami sebe procesuirati.

Sta mislis, evo po svoj prilici opozicija pobjedjuje u Ukrajini, sta mislis koliko opozicionih demonstranata koji su se sluzili nasiljem ce zaglaviti na robiji? Nece niko. Ali da bi to bio rezultat, kada si vec krenuo u nasilje, onda moras ici do pobjede, do kraja. Jer ako pocnes sa nasiljem i ne pobjedis, ako oni protiv kojih si krenuo pobijede, onda si najeb'o.
ja jednom bio u ratu
i nikad više, neka fala
ko ga opet želio
u kući mu bio

samo nedužni stradaju
da nove budale zasjednu
nedim73m

#12329 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

KatarinaKosaca wrote:
nedim73m wrote:Da samo postoji problem kad je stadion bio aktuelan, a možda i veliki park (neznam kakvu je ulogu tu imao) onda si ga podržavala i slavila. Takvi inspiraciju i dobiju od građana kakva si ti. Isto tako si slavila i Juku (dok ti na televiziji rekli da promjeniš priču), zako si slavila i humanitarna djela i Cace, Cele i jednog i drugog.

I to ti nije sve dovoljno da dođeš malo pameti nego sad slaviš one što gađaju kamenicama policajce, što pale zgrade, što pokušavaju nasilnim putem da promjene vlast mimo volje naroda.

Hočeš li i nakon 5 godina pljuvati po plenumašima, huliganima ako ne daj bože kojim slučajem uspiju u namjeri da dođu na vlast. Neki ljudi očito nikad neće doći pameti.
NIkada nisam i neću slaviti nasilje nad druim zato što je druge etnije. NIkada nisam i nikada neću. Stoga, ne lupetaj. Ili potkrijepi nekim dokazom.
Neki ljudi neće doći pameti, a neki će uvijek biti režimski priljepci, jer im usljed nedostatka kvaliteta samo to preostaje.
Da sad se sječam ti si ona u Sarajevu što je 1993. po granatama zalagala se za prava pasa lutalica i borila se za njihova prava. Ti si ona što je osudila svaki napad agresora ako je tom prilikom povrjeđen kojim slučajem kakav pas, mačke ili neki drugi kučni ljubimac. Da i cijelo vrijeme rata si se borila za povratak golubova na sebilj.
L u c i f e r

#12330 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

sarajevoxxxx wrote: Jesi ti zaista protiv nasilja ? Ako jesi, onda govori o pravom nasilju, onom državnom, onom nasilju koje sistemski ubija i uništava ljude, to je pravo nasilje.Kakvi crni protesti i njihovo nasilje, ljudi 20 godina kradu, a ovi jedan dan eto nisu pošteni, eee to je problem, za tili čas se zaboravi onih 20 godina.

Bitno je sada neprestano ponavljati, nasilje, paljevina, vatra, pa opet nasilje, a sasvim nebitno šta su ti ljudi 20 godina radili.

Oni su u državi sadili cvijeće, utrkivali se ko će više donijeti koristi narodu, svake godine dijelili nagradu ''Najpošteniji politilčar'' zato zaboga otkud toliko nasilja.

Teži je onaj jedan 7 februar nego svih 20 godina sistemskog uništavanja države, jeste ali za političare, jer im se konačno reklo šta su i ko su, i koliko narod drži do tih njihovih institucija.
to što oni rade je lopovluk, krađa, kleptokratija, nepotizam, oligarhija itd
i treba ih smijeniti i kazniti
dva zla ne čine dobro
ko se mača laća, od mača i strada
L u c i f e r

#12331 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

nedim73m wrote: Da sad se sječam ti si ona u Sarajevu što je 1993. po granatama zalagala se za prava pasa lutalica i borila se za njihova prava. Ti si ona što je osudila svaki napad agresora ako je tom prilikom povrjeđen kojim slučajem kakav pas, mačke ili neki drugi kučni ljubimac. Da i cijelo vrijeme rata si se borila za povratak golubova na sebilj.
:shock: :lol:
nedim73m

#12332 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

L u c i f e r wrote:
Eniac wrote:Kada se odlucis za nasilje, ides do kraja. To znaci da oni koji su se odlucili za nasilje idu da osvoje vlast i kada su vlast nece sami sebe procesuirati.

Sta mislis, evo po svoj prilici opozicija pobjedjuje u Ukrajini, sta mislis koliko opozicionih demonstranata koji su se sluzili nasiljem ce zaglaviti na robiji? Nece niko. Ali da bi to bio rezultat, kada si vec krenuo u nasilje, onda moras ici do pobjede, do kraja. Jer ako pocnes sa nasiljem i ne pobjedis, ako oni protiv kojih si krenuo pobijede, onda si najeb'o.
ja jednom bio u ratu
i nikad više, neka fala
ko ga opet želio
u kući mu bio

samo nedužni stradaju
da nove budale zasjednu
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

upravo tako i borili smo se u ratu da bi doveli ove koje sad imamo, sad bi netko da se borimo protiv naše borbe 92-95

slažem se rat mu bio u kući i dabogda mu ovi blokirali ulazna vrata da nemože izaci iz stana
L u c i f e r

#12333 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

nedim73m wrote:

I ako pobjede ukrainski narod će ga dobro ispušiti i proklinjat će dan kad ih je doveo na vlast.

Da riješit će sve probleme ulaskom u EU mada je narod izabrao da im je rusija bliža

Da riješit će sve probleme izlaskom J. Timošenko iz zatvora koja je uzgred pokrala i oštetila Ukrajinu za stotine miliona maraka.

Da riješit će sve probleme sa tim da im jedan bokser vodi državu. Iskreno tko god misli da bokser ima nešto u glavi isti je kao i on.

Čudi me da još na planumi nikome nije sinula genijalna ideja da premijer bude recimo Halid Bešlić
:D
sav post je za pet :thumbup:
sarajevoxxxx

#12334 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sarajevoxxxx »

L u c i f e r wrote:
sarajevoxxxx wrote: Jesi ti zaista protiv nasilja ? Ako jesi, onda govori o pravom nasilju, onom državnom, onom nasilju koje sistemski ubija i uništava ljude, to je pravo nasilje.Kakvi crni protesti i njihovo nasilje, ljudi 20 godina kradu, a ovi jedan dan eto nisu pošteni, eee to je problem, za tili čas se zaboravi onih 20 godina.

Bitno je sada neprestano ponavljati, nasilje, paljevina, vatra, pa opet nasilje, a sasvim nebitno šta su ti ljudi 20 godina radili.

Oni su u državi sadili cvijeće, utrkivali se ko će više donijeti koristi narodu, svake godine dijelili nagradu ''Najpošteniji politilčar'' zato zaboga otkud toliko nasilja.

Teži je onaj jedan 7 februar nego svih 20 godina sistemskog uništavanja države, jeste ali za političare, jer im se konačno reklo šta su i ko su, i koliko narod drži do tih njihovih institucija.
to što oni rade je lopovluk, krađa, kleptokratija, nepotizam, oligarhija itd
i treba ih smijeniti i kazniti
dva zla ne čine dobro
ko se mača laća, od mača i strada
Je li :) znači to važi samo za protestante. Politčari se razmahali mačevima već 20 godina, ali zaboga ta izreka za njih niti važi niti smije da važi. Gdje je pobogu principijelnost ? Umrla ?
sarajevoxxxx

#12335 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sarajevoxxxx »

Čudi me da još na planumi nikome nije sinula genijalna ideja da premijer bude recimo Halid Bešlić
Neka bude crni cigan, sasvim nebitno ko će biti, ako se držimo principa, sistema, i dogovora.
damskot

#12336 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

Ukrajini posljednje 3 decenije glavni export Bijelo Roblje , ali tek ce sad naj...ti :) :)
KatarinaKosaca

#12337 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

L u c i f e r wrote:
nedim73m wrote: Da sad se sječam ti si ona u Sarajevu što je 1993. po granatama zalagala se za prava pasa lutalica i borila se za njihova prava. Ti si ona što je osudila svaki napad agresora ako je tom prilikom povrjeđen kojim slučajem kakav pas, mačke ili neki drugi kučni ljubimac. Da i cijelo vrijeme rata si se borila za povratak golubova na sebilj.
Jel vam dobro? Očito nije :roll:

Međutim čudi me da nik @Lucifer zvani legalista lajka post koji govori o forumašu i to lupetarenjem, a ne o temi. Jer, ne tako davno izjasnio se o tom principu nekolio puta. Ili je baš tipični produkt ove i ovakve vlasti, da ne vrijede isti principi i ista pravila za sve. Kako netko napisa moralni odron. Kako više forumaša napisa.
Eniac

#12338 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

Ja samo govorim sta znaci odluka da se koristi nasilje. Ne ulazim u to treba li to uraditi ili ne.

Medjutim, kao i u svakom poslu, ako neces posao uraditi kako treba i uraditi sve potrebno da bi dobio rezultat, nemoj ni pocinjati posao.
L u c i f e r

#12339 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

sarajevoxxxx wrote: Je li :) znači to važi samo za protestante. Politčari se razmahali mačevima već 20 godina, ali zaboga ta izreka za njih niti važi niti smije da važi. Gdje je pobogu principijelnost ? Umrla ?
opasno brkaš babe i žabe
ti bi korupciju, nerad i neznanje da kažnjavaš nasilnom smjenom izabrane vlasti
ne ide to tako
to je krivično djelo bolan, nego prijavi onog ko ti je ubacio takve ideje u glavu

i kako to zamišljaš?
i šta nakon toga?
koga i kako postaviti?
prvoborce plenumaše?

iz tvojih postova pršte mladost i neiskustvo
sarajevoxxxx

#12340 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sarajevoxxxx »

samo nedužni stradaju
da nove budale zasjednu
Hehe nisam ovo vidio :thumbup:

Svaka čast.Kradi, pljačkaj, pa opet kradi, budu najbolji lopov, jer su svi lopovi, ha ja.

Ali ne laćaj se mača jer od njega ćeš stradati :) U svijetu gdje nedužni stradaju da bi zasjele nove budale, važi izreka ''svi koji se mača laćaju od mača i ginu''. To nešto kao polupriznanje, jesam lopov, ne možeš ni zamisliti koliki, ali fakat zapamtit ćeš me ako se budeš bunio :)
sarajevoxxxx

#12341 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sarajevoxxxx »

L u c i f e r wrote:
sarajevoxxxx wrote: Je li :) znači to važi samo za protestante. Politčari se razmahali mačevima već 20 godina, ali zaboga ta izreka za njih niti važi niti smije da važi. Gdje je pobogu principijelnost ? Umrla ?
opasno brkaš babe i žabe
ne ide to tako
to je krivično djelo bolan, nego prijavi onog ko ti je ubacio takve ideje u glavu

i kako to zamišljaš?
i šta nakon toga?
koga i kako postaviti?
prvoborce plenumaše?

Tebe živ bio nasilje ne zanima ni 1 %, da zanima ne bi ni primjetio paljevinu na demonstracijama, od silne ''paljevine'' koje smo se nagledali svih ovih godina.
L u c i f e r

#12342 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

KatarinaKosaca wrote: Međutim čudi me da nik @Lucifer zvani legalista lajka post koji govori o forumašu i to lupetarenjem, a ne o temi. Jer, ne tako davno izjasnio se o tom principu nekolio puta. Ili je baš tipični produkt ove i ovakve vlasti, da ne vrijede isti principi i ista pravila za sve. Kako netko napisa moralni odron. Kako više forumaša napisa.
znaš šta kato
dosadna si vala brate više i ti :roll:
haj sad fino u isti koš sa drvosječom
pravac add foe :)

jbg kad ja moram da vas učim forumaškom bontonu
ovde smo ljudi da razmjenjujemo mišljenja i argumente o temi
i komentarišemo tuđe postove
a ne ličnosti, to je jednostavno nepristojno

mislim, hebe mi se, meni ne smeta
al neću da bidnem nekulturan ko vi
i da spamam temu
odgovarajući vam
:kravata:
KatarinaKosaca

#12343 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

sarajevoxxxx wrote:
samo nedužni stradaju
da nove budale zasjednu
Hehe nisam ovo vidio :thumbup:

Svaka čast.Kradi, pljačkaj, pa opet kradi, budu najbolji lopov, jer su svi lopovi, ha ja.

Ali ne laćaj se mača jer od njega ćeš stradati :) U svijetu gdje nedužni stradaju da bi zasjele nove budale, važi izreka ''svi koji se mača laćaju od mača i ginu''. To nešto kao polupriznanje, jesam lopov, ne možeš ni zamisliti koliki, ali fakat zapamtit ćeš me ako se budeš bunio :)
Da li nesvjesno radi puke gluposti ili pak radi vlastitog interesa prešutkuje se činjenica da je i te kako moguće raditi svoj posao pošteno i ako si političar. Ne svemoguće, ne čarobnim štapićem, ali odraditi svoju plaću. Bez privilegija, iživljavanja u voznom parku, sa radnim vremenom preko 12h, kao vučić u Srbiji , sa insistiranjem na provođenju zakona. Ili nas je 20 godina (bolje reći ili ih je) toliko otupilo da se misli da je svatko lopov samo ako zasjedne u fotelju ili su jednostavno režimski spinovi. Sklona sam da vjerujem da je ovo drugo.
Eniac

#12344 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

L u c i f e r wrote:
opasno brkaš babe i žabe
ne ide to tako

i kako to zamišljaš?
i šta nakon toga?
koga i kako postaviti?
prvoborce plenumaše?

OK, hajdemo malo drugacije. Necemo nasilje. Hajdemo iz ugla onog ko je na vlasti.

Ja sam na vlasti, korumpiran sam, ti trazis da odem sa vlasti, ja necu da idem, necu da donesem zakone protiv korupcije, necu da provodim zakone koji vec postoje. Na izborima nacionalnim strahom obezbjedjujem da me ponovo izaberu i to se 20 godina stalno dogadja. A nemam nista protiv ni izborne prevare ako treba. Dakle, ne slusam te i ne interesuje me sta govoris.

Kako me se rijesiti? Cekati da mi dodje bioloski kraj, da umrem od starosti? To dugo traj imama dovoljno novca da sebi poprilicno produzim zivot jer cu platiti najbolju ishranu, najbolju medicinsku njegu, nakrao sam se dovoljno da to mogu. Drugo, ostavicu nasljednika, sina, kcer, bilo koga koji ce biti isti kao i ja.

Sta ces uraditi?
L u c i f e r

#12345 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

sarajevoxxxx wrote:
L u c i f e r wrote:
opasno brkaš babe i žabe
ne ide to tako

i kako to zamišljaš?
i šta nakon toga?
koga i kako postaviti?
prvoborce plenumaše?

Tebe živ bio nasilje ne zanima ni 1 %, da zanima ne bi ni primjetio paljevinu na demonstracijama, od silne ''paljevine'' koje smo se nagledali svih ovih godina.
zamolio bih za cijenjene odgovore
ako ih imaš :)
nedim73m

#12346 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

damskot wrote:Ukrajini posljednje 3 decenije glavni export Bijelo Roblje , ali tek ce sad naj...ti :) :)
Nije baš tačna tvrdnja ukrajina je prije 10 godina bila glavni export za bijelo rublje.

prije 10 godina prosječna plaća u ukrajini je bila nekih 50 $. Danas je prosječna plaća 500$ i došla je skoro na nivo BiH.

Prije 10 godina dok je bila jeftina radna snaga nije bilo protesta sadkad su uspjeli u zadnjih 10 godina dobiti 10 puta veće plaće nekome ne odgovara (možda nezaposlenim prije nisu bili ljubomorni na nekoga ko radi mjesec dana za 50$)

Sad mislim da će se opet vratiti 10 godina unazad
sarajevoxxxx

#12347 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sarajevoxxxx »

KatarinaKosaca wrote:
L u c i f e r wrote:
Jel vam dobro? Očito nije :roll:

Međutim čudi me da nik @Lucifer zvani legalista lajka post koji govori o forumašu i to lupetarenjem, a ne o temi. Jer, ne tako davno izjasnio se o tom principu nekolio puta. Ili je baš tipični produkt ove i ovakve vlasti, da ne vrijede isti principi i ista pravila za sve. Kako netko napisa moralni odron. Kako više forumaša napisa.
Upravo to, neki formuaši su umislili da su Bogom dati da paze i vole državu, niko drugi je ne voli samo oni. Tolika briga za državnom imovinom, rekao bi čovjek djeci iz usta otimao da bi pravio zgradu vlade, a sa druge strane 1000 uništenih zgrada ili fabrika o njima ni mukajet.
madner

#12348 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Tsk, odjednom svima puna usta fabrika. 15 godina se o tome prica.
L u c i f e r

#12349 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Eniac wrote: OK, hajdemo malo drugacije. Necemo nasilje. Hajdemo iz ugla onog ko je na vlasti.

Ja sam na vlasti, korumpiran sam, ti trazis da odem sa vlasti, ja necu da idem, necu da donesem zakone protiv korupcije, necu da provodim zakone koji vec postoje. Na izborima nacionalnim strahom obezbjedjujem da me ponovo izaberu i to se 20 godina stalno dogadja. A nemam nista protiv ni izborne prevare ako treba. Dakle, ne slusam te i ne interesuje me sta govoris.

Kako me se rijesiti? Cekati da mi dodje bioloski kraj, da umrem od starosti? To dugo traj imama dovoljno novca da sebi poprilicno produzim zivot jer cu platiti najbolju ishranu, najbolju medicinsku njegu, nakrao sam se dovoljno da to mogu. Drugo, ostavicu nasljednika, sina, kcer, bilo koga koji ce biti isti kao i ja.

Sta ces uraditi?
nema druge do izbora
to je demokratija, dostignuće ljudske civilizacije
sve ostalo je džungla, anarhija i rat
većina odlučuje, ako je većini dobar, to je to - do sljedećih izbora
L u c i f e r

#12350 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

sarajevoxxxx wrote: Upravo to, neki formuaši su umislili da su Bogom dati da paze i vole državu, niko drugi je ne voli samo oni. Tolika briga za državnom imovinom, rekao bi čovjek djeci iz usta otimao da bi pravio zgradu vlade, a sa druge strane 1000 uništenih zgrada ili fabrika o njima ni mukajet.
kako bolan ne razumiješ
ili nećeš da razumiješ
što počinjem da mislim

ako će to išta pomoći
ja idem prvi da palim sve do pm
al pomoće moj q

ja ti postavi pitanje kako
tajac
Post Reply