Kikibombona wrote:Cheli, hajmo malo uozbiljiti diskusiju. Sta mislis, sta ce se desiti u narednom periodu? Hoce li Rusi na neki nacin intervenisati ili ce pustiti Donbas niz vodu, zadovoljavajuci se Krimom?
Ja sam ozbiljan...
- Već sam 100 puta napisao šta se dešava. Imperija je ponižena (Sirija, Iran i Hezbollah) i bijesna. Umjesto da se rat vodi oko Kaspijskog bazena (muslimanske tekfirijske ovce protiv RF za račun anglocionističke imperije) na teritoriji RF, linija fronta je na granici sa Izraelom.
Bijesni su, ludi su, otvorili su ovaj front, a pokušavaju otvoriti i druge.
- Šta će biti? RF će gledati da ne interveniše. Gledaće da to izbjegne ako je ikako moguće. Ako krvoproliće poprimi velike razmjere, tek tada mogu intervenisati. Šta će biti? Patriote Ukrajine (Rusi, Ukrajinci i ostali) će zbaciti huntu i osloboditi Kijev.
Kada će to biti?
- Teško je reći, jer je ovo ipak periferni sukob. Glavni rat se vodi između RF, Kine i Irana, na političkoj ekonomskoj i svakoj drugoj ravni protiv anglocionističke imperije koja gubi nerve. Da li će Kijev pasti prije Imperije, ili poslije pada imperije teško je reći.
Ali, jedno je sigurno: zna se konačni pobjednik, a to nije anglocionistička Imperija.