Ukrajina

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12326 Re: Ukrajina

Post by pici »

jastuk1 wrote:Maločas mi pade na pamet ona Ruslanina izjava s početka godine da će se zapalit ako onaj bivši predsjednik ne bude svrgnut. Brzo su se njeni zahtjevi ostvarili. A sad naletim na ovo:

Yo koja dilajla i ispran mozak. Tuga ba, tuga. I pogledajte tu egoističnu, vatru iz očiju. Pravi predstavnik nezasitih curava iz fašističkog Lviva. :lol: Prava korisna kravetina.

ja bi nju jeBo da je sHejtanova mlada :oops:
jastuk1

#12327 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Ja Sam Odavle wrote: Stane li nas svijet na stranu Rusa protiv Ukrajine u ovoj ociglednoj otimacini teritorije, onda niti ne zasluzuje bolje od cijepanja Bosne u skoro vrijeme.
Pa u tom stilu se isto može argumentirat slijedeće:

Stane li naš svijet na stranu nacista koji ubijaju civile po Ukrajini, odnosno Donbasu, Odesi i drugim gradovima, onda niti ne zasluzuje bolje od cijepanja Bosne u skoro vrijeme.

Grozno je što legitimno branjenje lokalnog stanovništva jugoistočne Ukrajine uopšte dovodiš u vezu sa genocidnom tvorevinom.

Oni su napadnuti od strane nacionalističkih, maloumnih, nacističkih Ukrajinaca i stranih plaćenika na svojoj rodnoj grudi. Evo ni Putin im neće da pomaže! (Barem ne zvanično). Znači ljudi se bore za svoj opstanak, kao što smo se i mi borili za naš opstanak. Niko nije na njihovoj strani i prepušteni su sami sebi pod granatama - nešto slično kao što smo mi bili.

Nisu oni ti koji izdu izvan Donbasa da prave haos, već drugi Ukrajinci dolaze njima da vrše zločine nad njima. :!: Nakon što su izglasali nezavisnost, baš kao i mi!
Challenger__

#12328 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Za one koji žele širu ili preciznije višu perspektivu:

Image
A look from above

So let us look at the big picture. If we "take-off" from Slaviansk or Donetsk and look at what is taking place on a global, planetary, scale we shall immediately see that the Ukraine is only the latest visible flashpoint of a much bigger struggle: the decolonization of the entire Eurasian landmass. While the US and its EU puppets have their gaze fixed on such "developments" as the (pseudo-) "election" of a non-entity like Poroshenko to the (largely symbolical) position of President of (the completely broke) "Banderastan", the Chinese and the Russians are busy looking decades down the road with the shared objective to bring down the AngloZionist Empire. In this context, the Ukraine will not be neglected, of course, but each policy decision towards the developments there will be carefully evaluated in the context of this global, over-reaching, strategy.

- UTC/Zulu: assault on Donetsk and a look from above
Avetinho

#12329 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Kakva jeftina ruska propaganda -- pravo iz Global Worlda ili Ruskaje Pravdaje. Cisto sumnjam da cak i ovi sto pisu ovakve postove vjeruju i u jednu jedinu vlastitu rijec.

Dvije rijeci: Aneksija Krima. Da ti objasnim, kradja teritorije druge drzave. Mozes kmecati o spasavanju lokalnog stanovnistv a od rukrajinskih nacista, nikakav napad na Ruse u Krimu nije se desio -- iskljucivo obratno.
Challenger__

#12330 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Dakle, iz šire perspektive gdje se u ovoj fazi vodi borba za potpunu dekolonizaciju avroazijskog kopna, Slavjansk ili Donjeck su samo aktuelne fokalne tačke, periferija ovog konflikta, a u osnovi samp puka mainstream žarišta daleko od svake suštine. "Izborni" cirkus i demonstracija pseudo-odlučnosti su samo "event", "development" za puk.

Stvarna borba se vodi na nekoj drugoj adresi.
Avetinho

#12331 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Za one koji žele širu ili preciznije višu perspektivu:

Image
A look from above

So let us look at the big picture. If we "take-off" from Slaviansk or Donetsk and look at what is taking place on a global, planetary, scale we shall immediately see that the Ukraine is only the latest visible flashpoint of a much bigger struggle: the decolonization of the entire Eurasian landmass. While the US and its EU puppets have their gaze fixed on such "developments" as the (pseudo-) "election" of a non-entity like Poroshenko to the (largely symbolical) position of President of (the completely broke) "Banderastan", the Chinese and the Russians are busy looking decades down the road with the shared objective to bring down the AngloZionist Empire. In this context, the Ukraine will not be neglected, of course, but each policy decision towards the developments there will be carefully evaluated in the context of this global, over-reaching, strategy.

- UTC/Zulu: assault on Donetsk and a look from above
Ovo dolazi sa bloga jos jednog "nepristrasnog i objektivnog izvora", velikog borca protiv anglo-cionisticke imperije, kome na naslovnoj strani stoji:
"Russia stands for freedom!" i "Stop the Empire's war on Russia", a omiljena mu je tema 911.

Gdje ti nadjes ove jadnike?

Sve u isto vrijeme dok Rusija pljacka komad po komad tudje teritorije.
pici

#12332 Re: Ukrajina

Post by pici »

morgensonne wrote:Danas na Krimu, sutra u Kninu ! :serbo:
ako bogda inshallah Image
jastuk1

#12333 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

pici wrote:

ja bi nju jeBo da je sHejtanova mlada :oops:
I ja. :lol:

Elem, za spomeno si početak raspada Rusije. Vrlo moguće, pogotovu ako u Rusiji zažive nacističke, Rusija samo za Ruse grupacije. Rusi su ti koji će bili sačuvati ili razjebati Rusiju.

Isto kao što Ukrajinci (zapadni) nisu bili doboljno razboriti, dozvolili su da ih zapad pošejtani i sada će izgubiti industrijski najbogatiji dio zemlje, i pretvoditi se u genocidaše.

Ukrajinci izgleda hoće da od Rusa preuzmu primat najzahebanijih "čuvara" pravoslavlja.

Od nameta nema selameta.
jastuk1

#12334 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Evo pojavio se i ruski pravoslavni rep. Sve ovo u Donbasu me tako podsjeća na maj 1992...

pici

#12335 Re: Ukrajina

Post by pici »

jastuk1 wrote:Evo pojavio se i ruski pravoslavni rep. Sve ovo u Donbasu me tako podsjeća na maj 1992...

nista dok tifa i merlin ne zapjevaju...dje su im lanc paketi i ikar...dok to nevidjam nejma solidarnosti s ruskom bratijom :oops:
jastuk1

#12336 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

pici wrote:

nista dok tifa i merlin ne zapjevaju...dje su im lanc paketi i ikar...dok to nevidjam nejma solidarnosti s ruskom bratijom :oops:
PolaHko piči, tek je maj mjesec još nije gotov. I nama se aerodrom otvorio za humanitarnu pomoć tek u junu.

Ima još jedna internesantna paaralela nas i jugoistočne Ukrajine. Baš kao i mi u BiH (generalno sve etnije manje više) i ovi su bili ustvari najmanje za cijepanje Ukrajine i prograšavanje nezavisne države, kao što smo i mi bivli ponajmanje za cijepanje Juge. I oni su nako i mi na neki način natjerani odnosno nisu imali NIKAKVU DRUGU ALTERNATIVU, već nezavisnost.

Samo da neko ni slučajno ne pomisli da sam Jugonostalgičar. Fuj. Ta država je između ostalog, deberlo, debelo izraubovala moje roditelje za male pare i nije mi nimalo žao što se raspala.
Kaligula I

#12337 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...ukrajinski general predaje sablju bivšem američkom ambasadoru u Ukrajini, i to na koljenima...podanički mentalitet nije šala...samo nek se na koljenima, pa makar sve voda odnijela...generale što bi s vojničkim, nacionalnim, ljudskim dostojanstvom?...pljuc...
Challenger__

#12338 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Galicijski mentalitet. Galicijska tradicija. Tako su dočekali i Hitlera. Hrk, pljuc.
Kikibombona

#12339 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Cheli, hajmo malo uozbiljiti diskusiju.

Sta mislis, sta ce se desiti u narednom periodu?

Hoce li Rusi na neki nacin intervenisati ili ce pustiti Donbas niz vodu, zadovoljavajuci se Krimom?
sumirprimus

#12340 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bizi ba celi kakva galicija ratuje se oko trebinja. :D
sumirprimus

#12341 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:Cheli, hajmo malo uozbiljiti diskusiju.

Sta mislis, sta ce se desiti u narednom periodu?

Hoce li Rusi na neki nacin intervenisati ili ce pustiti Donbas niz vodu, zadovoljavajuci se Krimom?
Pa da ozbiljn8 celi ipak zna najbolje.koliko olo osvoji glasova desni sektor,posto je to mantra hunta fasisti ukrajinci novarusija.
Challenger__

#12342 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Cheli, hajmo malo uozbiljiti diskusiju. Sta mislis, sta ce se desiti u narednom periodu? Hoce li Rusi na neki nacin intervenisati ili ce pustiti Donbas niz vodu, zadovoljavajuci se Krimom?
Ja sam ozbiljan...

- Već sam 100 puta napisao šta se dešava. Imperija je ponižena (Sirija, Iran i Hezbollah) i bijesna. Umjesto da se rat vodi oko Kaspijskog bazena (muslimanske tekfirijske ovce protiv RF za račun anglocionističke imperije) na teritoriji RF, linija fronta je na granici sa Izraelom.

Bijesni su, ludi su, otvorili su ovaj front, a pokušavaju otvoriti i druge.

- Šta će biti? RF će gledati da ne interveniše. Gledaće da to izbjegne ako je ikako moguće. Ako krvoproliće poprimi velike razmjere, tek tada mogu intervenisati. Šta će biti? Patriote Ukrajine (Rusi, Ukrajinci i ostali) će zbaciti huntu i osloboditi Kijev.

Kada će to biti?

- Teško je reći, jer je ovo ipak periferni sukob. Glavni rat se vodi između RF, Kine i Irana, na političkoj ekonomskoj i svakoj drugoj ravni protiv anglocionističke imperije koja gubi nerve. Da li će Kijev pasti prije Imperije, ili poslije pada imperije teško je reći.

Ali, jedno je sigurno: zna se konačni pobjednik, a to nije anglocionistička Imperija.
Challenger__

#12343 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:Bizi ba celi kakva galicija ratuje se oko trebinja. :D
Neće da ratuje jugoistok, neće da ratuje centralna Ukrajina (Kijev), ratuje prije svega Galicija.
sumirprimus

#12344 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Sta bi koliko procenata desnisktor jel1 il nesto ispod 1?propaganda je jaka i u jednih i u drugih.istini za volju ne mos ih poredit sa nama jer i jedn i i drugi imaju zaledjinu/granicu za dotur svega.UA ipak ima i rv pokazase na otvorenom oko aerodroma sta to znaci.a i ovi istocnjjaci imaju ruusiju prolazi i oruzje i ljuds4vo.istina iznenadjensam katastrofalnim stsnjem UA dosad,kontam ruska je to skola.ne lezi vraze.
sumirprimus

#12345 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
sumirprimus wrote:Bizi ba celi kakva galicija ratuje se oko trebinja. :D
Neće da ratuje jugoistok, neće da ratuje centralna Ukrajina (Kijev), ratuje prije svega Galicija.
Zbilja ozbiljansi ili razbibriga? :)
Challenger__

#12346 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:Zbilja ozbiljansi ili razbibriga? :)
Negdje sam vidio mapu poginulih. Ogromnom većinom krajnji zapad Ukrajine.
Last edited by Challenger__ on 28/05/2014 23:00, edited 2 times in total.
sumirprimus

#12347 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Cheli, hajmo malo uozbiljiti diskusiju. Sta mislis, sta ce se desiti u narednom periodu? Hoce li Rusi na neki nacin intervenisati ili ce pustiti Donbas niz vodu, zadovoljavajuci se Krimom?
Ja sam ozbiljan...

- Već sam 100 puta napisao šta se dešava. Imperija je ponižena (Sirija, Iran i Hezbollah) i bijesna. Umjesto da se rat vodi oko Kaspijskog bazena (muslimanske tekfirijske ovce protiv RF za račun anglocionističke imperije) na teritoriji RF, linija fronta je na granici sa Izraelom.

Bijesni su, ludi su, otvorili su ovaj front, a pokušavaju otvoriti i druge.

- Šta će biti? RF će gledati da ne interveniše. Gledaće da to izbjegne ako je ikako moguće. Ako krvoproliće poprimi velike razmjere, tek tada mogu intervenisati. Šta će biti? Patriote Ukrajine (Rusi, Ukrajinci i ostali) će zbaciti huntu i osloboditi Kijev.

Kada će to biti?

- Teško je reći, jer je ovo ipak periferni sukob. Glavni rat se vodi između RF, Kine i Irana, na političkoj ekonomskoj i svakoj drugoj ravni protiv anglocionističke imperije koja gubi nerve. Da li će Kijev pasti prije Imperije, ili poslije pada imperije teško je reći.

Ali, jedno je sigurno: zna se konačni pobjednik, a to nije anglocionistička Imperija.
KRALJU nastavak rat8va zvijezda se tek snima.
sumirprimus

#12348 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
sumirprimus wrote:Neće da ratuje jugoistok, neće da ratuje centralna Ukrajina (Kijev), ratuje prije svega Galicija.
Zbilja ozbiljansi ili razbibriga? :)
Ngdje sam vidio mapu poginulih. Ogromnom većinom kranji zapad Ukrajine.[/quote]
Nemoj zezat ,sve dobrovoljci desnog sktora jele.
Challenger__

#12349 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

KIKI. Jesi li zadovoljan odgovorom?
sumirprimus

#12350 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:KIKI. Jesi li zadovoljan odgovorom?
Sacekaj dok razgleda tv7ter za siriju :D
Post Reply