nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kabal1337

#12326 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

odoh po kokice :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12327 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

SSemir wrote: Pa kako ti smeta osvjetljenje tablice kad se mimoilazis? Il ja ne kontam vas
iza par auta sam se vozio ne mozes gledat koliko su jake te sijalice ,ja ne znam sta je to,neku vecer neki lt kombi nema gdje nije nabo tu bijelu sijalicu,osvjetljenje tablice ubi,ja obidjem i pozalim odmah,naprijed skenoni 3 miliona K u obicnom faru :lol:
SSemir

#12328 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by SSemir »

Upalim ja maglenke, da lik skonta da mi smetaju njegovi milion kelvina farovi. A kad lik tek tad poce blicat :-) ...od tad nosim jos vecu dioptriju naocala
amar1994

#12329 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
SSemir wrote: Pa kako ti smeta osvjetljenje tablice kad se mimoilazis? Il ja ne kontam vas
iza par auta sam se vozio ne mozes gledat koliko su jake te sijalice ,ja ne znam sta je to,neku vecer neki lt kombi nema gdje nije nabo tu bijelu sijalicu,osvjetljenje tablice ubi,ja obidjem i pozalim odmah,naprijed skenoni 3 miliona K u obicnom faru :lol:
ollo.ba :lol:

3KM komad :D

Image
bitanga_sa_otesa

#12330 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

sve su prilike da cu instalirati i naprijed i nazad...

Image
amar1994

#12331 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:thumbup:

Barem imas na sta montirat :sax:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#12332 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

amar1994 wrote::thumbup:

Barem imas na sta montirat :sax:
Ja sam neki dan vidio na fabiji, doduse onu manju od pola metra, duga svjetla mu spojena :lol:
tempuser

#12333 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

vješalica wrote:
tempuser wrote:
vješalica wrote:
Jebo zakon ako dozvoljava da guma bude stara 10 ili vise.godina koja je ostecena visegodisnjim stajanjem po podrumima štala i slicno
Realno ljudi i sa gajnc novim autima fukarisu sa gumama
Ja kad god idem na.zamjenu
Dodje neki sa autom od 30-40 hiljada i fukaranise
Nije sve ni u golfu 2
Mlada, fino je imati spolnu ravnopravnost na temi, al ne upinji se previse u nesto o cemu nemas pojma, ostavice bolji utisak.
Nijedna drzava na svijetu nema zakon kojim je propisana max starost guma na autu kao ni max starost guma prilikom prodaje. Postoje samo preporuke nacionalnoh udruzenja proizvodjaca guma i nista vise
Ostavi svoj rjecnik tamo odakle se javljas i ne upinji se svojim odavno i nadaleko poznatim kompleksima po ovoj temi i postedi civilizaciju svojih zaostalih kompleksa i teorija o ravnopravnosti
Jer ti nisi od silnih kompleksa nikakvo logicko objasnjenje ponudio zasto guma mora biti novijeg datuma i pravilno skladistena osim da nekoga prozivas mladom i sebe bogom datim da dijelis ovdje njutnove zakone
Preporuka postoji kao i debili kojima je svejedno
Elem, vis-a-sis komentara o zakonu i gumama, ni u jednoj drzavi ne postoji zakon koji propisuje max starost guma. Toliko o tebi i koliko znas, a hoces kao nesto da znas, e sad nastavi gdje si stala...
Bakir1

#12334 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
i ja sam se vozio ispred tog debila, kromajonac za volanom 50 cm od auta rastojanje, rastali smo se u tarcinu ja sam otisao na autoput....
bitanga_sa_otesa

#12335 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Bakir1 wrote: i ja sam se vozio ispred tog debila, kromajonac za volanom 50 cm od auta rastojanje, rastali smo se u tarcinu ja sam otisao na autoput....
ja ga prestigao on konta trkamo se.zalijepi mi se,odmah je dobio punu kocnicu,onda se odmakao 150 metara...uporedio se na iducem semaforu,ne smije me pogledati.upali se zeleno kad ga zagasa reko klipnjace poispadase :lol: :lol: :lol: :lol: ode poput vihora ...
tempuser

#12336 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Meni na Fikusu korodirali kontakti na sjetlima za zadnju tablicu. Jedno sam 5 x ja to nesto popravljao u zadnjih 5-6 god (to im je mana) i doslo dotle da nemam u sta sijalicu staviti! :lol:
Elem, gledam sta da radim, zamjensko svjetlo 30 KM, par LED modula (nije LED sijalica, nego komplet svjetlo)14 KM i kupim module. Nedavno sam vozio par sati u sumraku i mraku iza matere i nije mi smetalo, jedino sto je jedno cool a drugo warm white (dosle zamjenske ali nikako da dodju na red da ih zamjenim).
johntra

#12337 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by johntra »

tempuser wrote:Meni na Fikusu korodirali kontakti na sjetlima za zadnju tablicu. Jedno sam 5 x ja to nesto popravljao u zadnjih 5-6 god (to im je mana) i doslo dotle da nemam u sta sijalicu staviti! :lol:
Elem, gledam sta da radim, zamjensko svjetlo 30 KM, par LED modula (nije LED sijalica, nego komplet svjetlo)14 KM i kupim module. Nedavno sam vozio par sati u sumraku i mraku iza matere i nije mi smetalo, jedino sto je jedno cool a drugo warm white (dosle zamjenske ali nikako da dodju na red da ih zamjenim).
evo i ja ih sad naručih, kad si ih tako lijepo nahvalio... :lol:
Naslovnica

#12338 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
vješalica wrote:
Jebo zakon ako dozvoljava da guma bude stara 10 ili vise.godina koja je ostecena visegodisnjim stajanjem po podrumima štala i slicno
Nije sve ni u golfu 2
Mlada, fino je imati spolnu ravnopravnost na temi, al ne upinji se previse u nesto o cemu nemas pojma, ostavice bolji utisak.
Nijedna drzava na svijetu nema zakon kojim je propisana max starost guma na autu kao ni max starost guma prilikom prodaje. Postoje samo preporuke nacionalnoh udruzenja proizvodjaca guma i nista vise
Meščini da sam negdje pročitao da na tehničkom u Njemačkoj ne možeš proći sa gumama koje su stare "preko nekoliko". Bubam, ako su starije od 7 godina, taman da su tek montirane - nemere.
vješalica

#12339 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Naslovnica wrote:
tempuser wrote:
vješalica wrote:
Nije sve ni u golfu 2
Meščini da sam negdje pročitao da na tehničkom u Njemačkoj ne možeš proći sa gumama koje su stare "preko nekoliko". Bubam, ako su starije od 7 godina, taman da su tek montirane - nemere.
nemoj mu pogoršavati spolni identitet takvim pričama po forumu
moliću lijepo
hvala i poyyy
tempuser

#12340 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Naslovnica wrote: Meščini da sam negdje pročitao da na tehničkom u Njemačkoj ne možeš proći sa gumama koje su stare "preko nekoliko". Bubam, ako su starije od 7 godina, taman da su tek montirane - nemere.
Proguglaj pa ćes vidjeti da li je to meščini ili tačna informacija.

U medjuvremenu...

British Rubber Manufacturers Association BRMA (britansko udruženje proizvođača proizvoda od gume) preporučuje da nekorištene gume ne bi trebalo stavljati u upotrebu ako su starije od 6 godina.
– Savez industrije automobilskih guma Njemačke i udruženje vulkanizera Njemačke preporučuju da se poslije 5 godina gume mogu i dalje prodavati, ali moraju ih pregledati stručnjaci ili se mora zatražiti mišljenje proizvođača.
– Japan Automobile Tire Manufactuters Association – JATMA preporučuju kupcima kontrolirati gume nakon 5 godina kako bi se utvrdilo da li se i dalje mogu koristiti, a da bi sve gume (uključujući i rezervne) starije od 10 godina trebalo zamijeniti novim.

Ukoliko su gume starije od 10 godina, preporučuje se rabiti ih ako su prije bile u upotrebi u normalnim uvjetima. Te gume ne bi trebalo više skidati i ponovo stavljati, već samo potrošiti u redovnoj vožnji. Ako vozač prolazi puno kilometara, može bez problema montirati gume starije od 5 godina, jer zna da će ih potrošiti prije roka trajanja od 10 godina.
tempuser

#12341 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

vješalica wrote:
Naslovnica wrote:
tempuser wrote:
nemoj mu pogoršavati spolni identitet takvim pričama po forumu
moliću lijepo
hvala i poyyy
Bas si fina... :run:
drug_profi

#12342 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Vidio sam na škodi fekaliji savu dot 03. Žao mi samo što ne slikah.
Ko kaže da ne more više od 10 godina?
nepass1

#12343 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nepass1 »

ma haj meni jaran bmw5 bruka konja, cipovano, al gume brate gdje ces uzeti sta kako treba za zime, tigar moze. skuplje meni gume na fabiji 14ke felne, nego njemu ni ne znam je li 17ke 18ke.
Emir92

#12344 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Emir92 »

Primjetio sam da ova manja gradska auta imaju bolje gume (pogotovo marke poput KIA, Hyundai, Fiat, Chevrolet) imaju bolje gume nego ova razvikana auta (naravno ima izuzetaka), ali sinoc su najsporiji bili vozaci marki Audi, VW, BMW, Mercedes i sl.
Dope_Man

#12345 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Emir92 wrote:Primjetio sam da ova manja gradska auta imaju bolje gume (pogotovo marke poput KIA, Hyundai, Fiat, Chevrolet) imaju bolje gume nego ova razvikana auta (naravno ima izuzetaka), ali sinoc su najsporiji bili vozaci marki Audi, VW, BMW, Mercedes i sl.
Zato sto normalan covjek ima odredjenu dozu svijesti, kupi auto koje moze hraniti i oblaciti. Bruda i njegov jaran Chuna posude od staraca par milja da uzmu bengu i avdija, a nemaju za sijalicu a kamoli za gumu.
nepass1

#12346 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nepass1 »

Emir92 wrote:Primjetio sam da ova manja gradska auta imaju bolje gume (pogotovo marke poput KIA, Hyundai, Fiat, Chevrolet) imaju bolje gume nego ova razvikana auta (naravno ima izuzetaka), ali sinoc su najsporiji bili vozaci marki Audi, VW, BMW, Mercedes i sl.
pa valja baciti vise od milje za 4 nove gume, gdje ces to raditi.
ono i ja bi oplako ali zato vozim fabiju i platim nove continental gume 420KM
Naslovnica

#12347 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Ove mrcine, sve automatici, zadnje vuče, džaba abs, esp, svi dodatni qrzi-palci...slabo tu možeš šta motorom raditi.
Naslovnica

#12348 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote:ma haj meni jaran bmw5 bruka konja, cipovano, al gume brate gdje ces uzeti sta kako treba za zime, tigar moze. skuplje meni gume na fabiji 14ke felne, nego njemu ni ne znam je li 17ke 18ke.
Gledao sam liku na A6 Makbel gume, protekt.
FUJ.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12349 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Ne treba stanje na cesti ravnjati prema priči na forumu.
Ljudi ovdje na temi o gumama skoro svi voze na premiumkama i onda naleti padobranac da pita za polovne premium :mrgreen:
Realnost je da pri prvom snijegu ostane na Kobiljoj Glavi bar jedan Audi 6. Zbog guma.
530i

#12350 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Apropo starosti gume, lično sam prije par godina vozio Kadetta '89. godište na rezervnoj gumi istog godišta. Oko 15 kilometara odrađeno bez problema, naravno nisam se glupirao i vraćena ponovo u gepek...
Post Reply