Idemo da gledamo zvijezde, Jupiter i tako to. Na vrijeme si prekinuo, ali ne znam šta ti bi da se vratiš.SmokingMan wrote:Sjedim,smijem se i ne znam šta bih napisao....![]()
BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- avetinja
#12326 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
- Belay Queen
#12327 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Trebate gledati sa pozitivne strane, sudija bio merhametli nije dao produzetke, otisli bi na dvocifren broj.
- Maharadza
#12328 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Što smo nedavno govorili; mi posadimo crveni krompir na koševu, dok kone mogu bijeli na grbavici i podijelimo dobit!pirmin wrote:Ugasiti za pocetak F.K.Sarajevo.
Dosta je sramote jebiga.
- cvrčak_na_hedonizmu
- Logovan
#12330 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sramota. Bruka. Ovo je katastrofa što nam se desilo. Nažalost, nismo uspjeli, ali imali smo potpuno pravo da se nadamo, jer nakon onih 2:2 ne možeš, a da ne pomisliš na prolazak protiv ekipe iz lige petice.
Sa druge strane, ovo je naša realnost. Možda ne 8:0, ali to je tu negdje, možda nekih 5:0 ili 6:0. Recimo za dva gola su se odmakli od realnosti, a možda su i tačno došli do linije realnosti. Ne znam, jebi ga.
Ovo što sam ja vidio večeras na stadionu AFH je najbolja partija koju je prikazala protivnička ekipa. Ovdje računam i utakmice reprezentacije. Barem se ne sjećam neke bolje igre protivnika.
Toliko su bili moćni, toliko jaki, toliko su ispoštovali svoje zadatke, toliko snažni, brzi, tačni, precizni, a šta reći o samopouzdanju i motivu i želji istih. Nakon onih 2:2, oni su bukvalno gorili od želje i motiva da nas ponize. Oni su toliko bili nabrijani i puni samopouzdanja da ja ono u svom životu nisam nikad vidio. Ona koncentracija u svakoj liniji, ona disciplina, ma ja ne znam stvarno, svaka im čast na demonstraciji ovakvog fudbala kojeg smo večeras vidjeli. Možemo i nešto naučiti. Valjda naučimo. Ako budemo pametni, mnogo toga ćemo pokupiti i uradit ćemo copy-paste. Ovako i rade ljudi koji su željni da razviju određeni segment u svojoj državi. Ne znam da li smo sposobni za ovo. Vjerovatno nismo, nažalost.
Sa druge strane, ovo je naša realnost. Možda ne 8:0, ali to je tu negdje, možda nekih 5:0 ili 6:0. Recimo za dva gola su se odmakli od realnosti, a možda su i tačno došli do linije realnosti. Ne znam, jebi ga.
Ovo što sam ja vidio večeras na stadionu AFH je najbolja partija koju je prikazala protivnička ekipa. Ovdje računam i utakmice reprezentacije. Barem se ne sjećam neke bolje igre protivnika.
Toliko su bili moćni, toliko jaki, toliko su ispoštovali svoje zadatke, toliko snažni, brzi, tačni, precizni, a šta reći o samopouzdanju i motivu i želji istih. Nakon onih 2:2, oni su bukvalno gorili od želje i motiva da nas ponize. Oni su toliko bili nabrijani i puni samopouzdanja da ja ono u svom životu nisam nikad vidio. Ona koncentracija u svakoj liniji, ona disciplina, ma ja ne znam stvarno, svaka im čast na demonstraciji ovakvog fudbala kojeg smo večeras vidjeli. Možemo i nešto naučiti. Valjda naučimo. Ako budemo pametni, mnogo toga ćemo pokupiti i uradit ćemo copy-paste. Ovako i rade ljudi koji su željni da razviju određeni segment u svojoj državi. Ne znam da li smo sposobni za ovo. Vjerovatno nismo, nažalost.
- agnostic_front
#12331 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kad vaš salzburg igra?pirmin wrote:Ugasiti za pocetak F.K.Sarajevo.
Dosta je sramote jebiga.
-
sikstinajn
#12332 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Vrati u Hodidjed ili Vrhbosnu
....dok see ovo malo ne smiri
....dok see ovo malo ne smiri
-
kiligonzales
#12333 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Lopta je okrugla i u fudbalu je moguce sve, pa i to da prsle ekipe znj liga izbace nekoga iz liga petice. Medjutim iza ekipe tada treba stajati cijeli sistem zdraviji nego sto su kod nasih klubova. Eto desavalo se ranije da ekipu koja prodje grupe lige prvaka i ispadne u nastavku lp (Njukastl) i to one godine kad je izbacila Zelju, godinu dana kasnije eleminise Partizan i udje u ligu prvaka, a oni remiziraju 3 utakmice u grupnoj fazi lige prvaka i to sa Realom, Portom, Marsejom svim samim bivsim prvacima Evrope, ispadnu iz grupe, ali se ne obrukaju i to protiv ekipa koje su daleko skuplje nego oni bili tada. Ali taj Partizan tada nije svog talenta nikada bio spreman pustiti za 200 hiljada ili dzabe, niti je bio spreman dovesti strucnjaka koji ce se olako odreci tovar bitnih pojedinaca iz sampionske generacije koja je opet izgubila od Mehengladbaha, a u toj prvoj utakmici na Kosevu se nije obrukala, ko u onoj drugoj utakmici.armin071 wrote:Nikad mi nauciti necemo. Ubije te Borusija, ubije te Besiktas, ubije te Atalanta ali mi i dalje mislimo da se mozemo nositi sa ozbiljnim timovima. Sampion ti lige (koji su duplo bolji od nas) muku muci sa amaterima sa Malte i ti se nadas da izbacis Atalantu. Nema vremena za agoniju treba uciti iz ovoga. I svabe su ubijale brazil sa 7 komada ali boze moj nema sjece glava vidi gdje se grjesilo i idemo dalje.... Al haj ti to bosnji utuvi u glavu. Pidri plata milja za mjesec a talijanu kazna ako veceras ispadne 15000 eura ko Pidro za dvije godine i kusur plate. Nekaze se djaba gdje smo mi a gdje je Evropa...
Realno za tadasnji Njukastl Partizan je bio autsajder, ali u klubu se radilo dobro, a u tim se znalo uloziti. Ljudi su fizicki bili pripremljeni, pa i mentalno za meceve sa jacim protivnicima od sebe, bilo je tu dosta discipline, reda i rada na terenu, trka, taktike, sto fudbal jeste. Bilo je i u ulaganja u igrace, trenere, teren. Samo se kod nas od Musemica ocekuje da preko noci stvori tim od igraca iz vlastitog pogona.
Da se moze napraviti rezultat sa malim budzetom su i Hapoel iz Nikozije kada je dogurao do cetvrfinala LP sa Realom, ali trener Ivan Jovanovic demonstrirao sta znaci igrati fudbal onda kada tvoji daleko jaci protivnici imaju svoje padove u igri, tada ekipa da odigra najbolje i postigne gol i tako im je i uspjevalo, ali zato treba celicna disciplina i volja, fizicka sprema.
Last edited by kiligonzales on 02/08/2018 23:54, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#12334 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Posto predpostavljam da si isao na Kosevo ako ti ne bude mrsko pogledaj utakmicu jos jednom lijepo natenane na TV-u i vidjet ces da su oni igrali tako jer je Sarajevo igralo katastrofalno......nevjerovatno katastrofalno. Sramota je Pavlovica kriviti za ovaj poraz i svi oni koji ga krive trebaju da pogledaju snimak utakmice. sa liga je jednostavno amaterska za ovakav nivo lai Sarajevo je veceras igralo na nivou zonske lige, bez igre, bez srca, trcanja, borbe, zelje....ma nista i onda naravno sve padne na ledja Bojana.Logovan wrote:Sramota. Bruka. Ovo je katastrofa što nam se desilo. Nažalost, nismo uspjeli, ali imali smo potpuno pravo da se nadamo, jer nakon onih 2:2 ne možeš, a da ne pomisliš na prolazak protiv ekipe iz lige petice.
- nagibSA
#12335 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kome ste pravili teren na grbavici jbt

-
archi_a
#12336 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
TrenerE, koliko tvoji igrači dnevno imaju treninga? Kakve su im pripreme? Ne tražimo od njih da budu izvrsni tehničari, ali mogu li bar imati kondicije da budu flaster igraču kojeg čuvaju, mogu li barem naučiti da izbiju loptu u pizdu materinu iz svog 16. Mogu li barem jednu uigranu akciju napraviti za 90. min. Mogu li jedan ebeni šprint napraviti? Kakvi uslovi trebaju za ove stvari?!? Hoćete pare! Hoćete k.!
I ovo važi za sve bogalje koji ordiniraju po klubovima u ligi. Najviše "licenciranih" trenera po glavi stanovnika! Kakvi to uslovi trebaju, da od "fudbalera" napraviš osobu koja može trčati, šprintati, biti flaster, imati snage da izbije loptu više od 10 metara?!? Eto ti njiva, trči, treniraj svaki dan, ko ti ebe mater, to ti je posao, al trčati 90 minuta moraš. A ne da trčiš prema lopti 15 metara ispred protivnika i on te prestigne i uzme ti loptu!
Ma ne bi mi takav više zaigrao ni na treningu. Bos bi kući otišao, momentalno, u sred utakmice. Sramota, jad i bijeda. Kondicije moraš imati, moraš znati i gdje ti je zona kretanja i gdje ti stoje tvoji igrači i lijevo i desno, i to da žmiriš. Nemamo mi prije svega trenera a samim tim ni igrača koji razmišlja.
I ovo važi za sve bogalje koji ordiniraju po klubovima u ligi. Najviše "licenciranih" trenera po glavi stanovnika! Kakvi to uslovi trebaju, da od "fudbalera" napraviš osobu koja može trčati, šprintati, biti flaster, imati snage da izbije loptu više od 10 metara?!? Eto ti njiva, trči, treniraj svaki dan, ko ti ebe mater, to ti je posao, al trčati 90 minuta moraš. A ne da trčiš prema lopti 15 metara ispred protivnika i on te prestigne i uzme ti loptu!
-
kiligonzales
#12337 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Hrasno ne brani Bojana, nocas je bio katastrofalan. Gledao na TV , ako je u prvom mecu vadio situaciju u ovom je usrao bas, par golova idu njemu i stoperima na dusu.hrasno38 wrote:Posto predpostavljam da si isao na Kosevo ako ti ne bude mrsko pogledaj utakmicu jos jednom lijepo natenane na TV-u i vidjet ces da su oni igrali tako jer je Sarajevo igralo katastrofalno......nevjerovatno katastrofalno. Sramota je Pavlovica kriviti za ovaj poraz i svi oni koji ga krive trebaju da pogledaju snimak utakmice. sa liga je jednostavno amaterska za ovakav nivo lai Sarajevo je veceras igralo na nivou zonske lige, bez igre, bez srca, trcanja, borbe, zelje....ma nista i onda naravno sve padne na ledja Bojana.Logovan wrote:Sramota. Bruka. Ovo je katastrofa što nam se desilo. Nažalost, nismo uspjeli, ali imali smo potpuno pravo da se nadamo, jer nakon onih 2:2 ne možeš, a da ne pomisliš na prolazak protiv ekipe iz lige petice.
Ali je usro sa onim prstom navijacima definitivno.
- Capajebo
#12338 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ja fkt ne kontam koji je qrac igracima i Husrefu?
Ima li iko gram mozga ili gram muda?
Picke jedne obicne, i goleme neznalice u internacionalnim okvirima. A po ovim nasim selima se mozemo ganjati sa ostalim seljacima.
Picke jedne obicne, i goleme neznalice u internacionalnim okvirima. A po ovim nasim selima se mozemo ganjati sa ostalim seljacima.
- luckylaka
#12339 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sada sve snage baciti na Kup BiH 
-
kiligonzales
#12340 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Fali nasem fudbalu hladnih glava i one lucidne proracunatosti, pa i bezobrazluka da pod svaku cijenu grizes za rezultat. Ovako mlake glave i mlakog stava ne mozes ocekivati rezultat.archi_a wrote:TrenerE, koliko tvoji igrači dnevno imaju treninga? Kakve su im pripreme? Ne tražimo od njih da budu izvrsni tehničari, ali mogu li bar imati kondicije da budu flaster igraču kojeg čuvaju, mogu li barem naučiti da izbiju loptu u pizdu materinu iz svog 16. Mogu li barem jednu uigranu akciju napraviti za 90. min. Mogu li jedan ebeni šprint napraviti? Kakvi uslovi trebaju za ove stvari?!? Hoćete pare! Hoćete k.!
I ovo važi za sve bogalje koji ordiniraju po klubovima u ligi. Najviše "licenciranih" trenera po glavi stanovnika! Kakvi to uslovi trebaju, da od "fudbalera" napraviš osobu koja može trčati, šprintati, biti flaster, imati snage da izbije loptu više od 10 metara?!? Eto ti njiva, trči, treniraj svaki dan, ko ti ebe mater, to ti je posao, al trčati 90 minuta moraš. A ne da trčiš prema lopti 15 metara ispred protivnika i on te prestigne i uzme ti loptu!Ma ne bi mi takav više zaigrao ni na treningu. Bos bi kući otišao, momentalno, u sred utakmice. Sramota, jad i bijeda. Kondicije moraš imati, moraš znati i gdje ti je zona kretanja i gdje ti stoje tvoji igrači i lijevo i desno, i to da žmiriš. Nemamo mi prije svega trenera a samim tim ni igrača koji razmišlja.
-
dert
- Ricken
#12342 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Čestitke komšijama na novom europskom dostignuću. Svakakvi levati su igrali EL i LS, ali ovakvi se još nisu pojavili.
Tuga. Ja kao građanin BiH i grada Sarajeva se osjećam posramljenim.
Tuga. Ja kao građanin BiH i grada Sarajeva se osjećam posramljenim.
- Logovan
#12343 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Oduzmi to što smo mi igrali katastrofalno i gledaj samo njihovu igru, njihovu organizaciju i vidjet ćeš savršeno ukomponovane igrače bez ikakvih grešaka, pa čak ni kod pasova. Mi čak i kada smo skupili muda da ih stisnemo i oduzmemo loptu, oni neki klinac smisle, odigraju dupli pas, nešto na brzinu skontaju i zabiju gol. A Bojan nije kriv za poraz, naravno. Kriv je možda za 2 gola, ali ništa to. Želja, motiv, srce i ostalo nam je falilo, barem kod većine. Ahmetović se borio koliko toliko, Krste isto, pokušavao momak i možda još jedan.hrasno38 wrote: Posto predpostavljam da si isao na Kosevo ako ti ne bude mrsko pogledaj utakmicu jos jednom lijepo natenane na TV-u i vidjet ces da su oni igrali tako jer je Sarajevo igralo katastrofalno......nevjerovatno katastrofalno. Sramota je Pavlovica kriviti za ovaj poraz i svi oni koji ga krive trebaju da pogledaju snimak utakmice. sa liga je jednostavno amaterska za ovakav nivo lai Sarajevo je veceras igralo na nivou zonske lige, bez igre, bez srca, trcanja, borbe, zelje....ma nista i onda naravno sve padne na ledja Bojana.
- luckylaka
#12344 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zvezda,Partizan prosli,Hajduk,Dinamo prosli,Olimpija Maribor prosli dze smo mi u p.m.
-
high_volume
#12345 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Hoće li neko konačno ugasiti ovaj FK Sarajevo, rasformirati ga skroz, a nesposobnu upravu i inventar im, Husrefa, Ćalu i ostale, rastjerati na sve strane svijeta
- avetinja
#12346 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
I nije baš tako, prema mom mišljenju. Ništa specijalno nisu igrali, niti jedan gol nije bio iz uigrane akcije, nego iz vaših grešaka, odbijenice i eurogolovi. Na stranu sve, valja ga i sa metar zabiti. Vi ste večeras izgledali totalno nepovezano, a vjerujem da je to zbog prva dva gola - vaše greške i eurogola, i tu ste stvorili osjećaj da je kraj, jer ste se vjerovatno nadali tvrdoj utakmici i da se neće sve srušiti za 15 minuta. Greška je što se niste povukli i igrali bunker, kada ste primili treći gol. Tu je vrag odnio šalu i nije na dobro slutilo.Logovan wrote:Sramota. Bruka. Ovo je katastrofa što nam se desilo. Nažalost, nismo uspjeli, ali imali smo potpuno pravo da se nadamo, jer nakon onih 2:2 ne možeš, a da ne pomisliš na prolazak protiv ekipe iz lige petice.
- avetinja
#12347 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
A Zrinjski?luckylaka wrote:Zvezda,Partizan prosli,Hajduk,Dinamo prosli,Olimpija Maribor prosli dze smo mi u p.m.
- Raigor Stonehoof
#12348 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Neće.high_volume wrote:Hoće li neko konačno ugasiti ovaj FK Sarajevo, rasformirati ga skroz, a nesposobnu upravu i inventar im, Husrefa, Ćalu i ostale, rastjerati na sve strane svijeta
- Ricken
#12349 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ja oko 9. na Ciglanama, vidim masa ljudi u koloni, reko evo nova migrantska kriza. 
-
kiligonzales
#12350 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma vazda po Husrefu. Tako ti je to kratak put od Bergama do Sarajeva, od zvjezde do picke.Capajebo wrote:Ja fkt ne kontam koji je qrac igracima i Husrefu?
Covjek je toliko puta vodio Sarajevo u eurokupovima, da je sramota pricati u kakvim okolnostima je pravio kakve takve rezultate i kakvi su uslovi bili u klubu tada.
Kad je bilo klubu vise nego dobro, tj. kad su imali para i svega, Husrefa su odjebali sa klupe. Covjek je zaradio bajpase na klupi Sarajeva i nocas on kriv, sto se igra ekipi raspala poslje prvog gola i sto je Pavlovic primio prvi i treci go kako je primio, pa i kod ona dva gola Pape Gomeza je bio postavljen lose, ali jbg koga je to briga realno kad vidi one dvije golcine s kilometar. Isto ko u Armeniji, postavi se los i onda neko zviz i go...
Ne znam da li je ijednu reakciju dobru imao nocas na utakmici, a da ne govorimo kako je komandovao odbranom.