Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12301 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

zenit dozic wrote: Ma to sam u kratkim crtama procito ali hocu da se furam na panakondu i picija da sve znam :mrgreen:
polaHko nadocesH na nivo akademika GOTa samo citaj polaHko :mrgreen: evo ja sam zapeo na gospodarima zmajeva i sad proucavam Aegonovo osvajanje, tulliji su se prvi priklonili, Orys Baratheon mu je vec bio desnica i njegov najbolji prijatelj poharali su ostatke olujnih krajeva, bili su podjeljeni u tri grupe aegon po sredini i osvaja najjaci grad u westerosu unistava dinastiju koja je drzala rijecne krajeve i postavlja Tullijeve... sestre muku muce al i one polako napreduju, Tajrelle su svi osvojeni vazali i tri zmaja na jedvite jade pregazili imali su daleko najjacu vojsku, sjevernjaci su ko napokon krenuli na trozubac al kad su vidjeli da sad ima ovih tri puta vise kleknuli su pred Aegona, jedi no Dorjani nisu nikada klekli Aegonu, imali su krvi predaka koja se je odupirala Valerijancima u essosu stotinama godina, ovi su morali dic stotine zmajeva da bi ih porazili, tu su bile ogromne bitke na stotine hiljada vojnika i na jednoj i na drugoj strani... Targeri su cak bili jedni od slabijih dinastija medju gospodarima zmajeva, cak sta vise kad su otisli za westeros smatrali su to kukavickim cinom i bjezanijom pred ostalim mocnim gospodarima zmajeva, da nije bilo Dooma Valarije osvojili bi sve, WW su male mace za njiha.
Cregan

#12302 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

pici wrote:
zenit dozic wrote: Ma to sam u kratkim crtama procito ali hocu da se furam na panakondu i picija da sve znam :mrgreen:
polaHko nadocesH na nivo akademika GOTa samo citaj polaHko :mrgreen: evo ja sam zapeo na gospodarima zmajeva i sad proucavam Aegonovo osvajanje, tulliji su se prvi priklonili, Orys Baratheon mu je vec bio desnica i njegov najbolji prijatelj poharali su ostatke olujnih krajeva, bili su podjeljeni u tri grupe aegon po sredini i osvaja najjaci grad u westerosu unistava dinastiju koja je drzala rijecne krajeve i postavlja Tullijeve... sestre muku muce al i one polako napreduju, Tajrelle su svi osvojeni vazali i tri zmaja na jedvite jade pregazili imali su daleko najjacu vojsku, sjevernjaci su ko napokon krenuli na trozubac al kad su vidjeli da sad ima ovih tri puta vise kleknuli su pred Aegona, jedi no Dorjani nisu nikada klekli Aegonu, imali su krvi predaka koja se je odupirala Valerijancima u essosu stotinama godina, ovi su morali dic stotine zmajeva da bi ih porazili, tu su bile ogromne bitke na stotine hiljada vojnika i na jednoj i na drugoj strani... Targeri su cak bili jedni od slabijih dinastija medju gospodarima zmajeva, cak sta vise kad su otisli za westeros smatrali su to kukavickim cinom i bjezanijom pred ostalim mocnim gospodarima zmajeva, da nije bilo Dooma Valarije osvojili bi sve, WW su male mace za njiha.
Cekaj dok dodjes do Strakovih i Kraljeva Zime, meni je to bio najinteresantni dio.
pici

#12303 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

evo polaHko tabirim Targere i njihovo vladanje... imali su dosta problema poslije Aegonove smrti, medju sobom su se klali za prestolje a i dizale se bune protiv njih cak je i tad bila ratoborna vjera ISIS jer nisu prihvatali njihovo medjuse prcanje i zenidbe... malo je falilo da Targeri nestanu al ih je treci kralj, Megor Okrutni spalio ca zmajem Crnim Uzasom na onom brdu dje je sada septa sedmorice...a Grejdjori su kao jednu zelju koju su mu dali targeri radi zahvalnosti u sprecavanju pobune trazili samo da protjeraju septome vjere sedmorice i vrate se vjeri udavljenog boga... ova istorija westerosa je haos dobra... :thumbup:
annoy

#12304 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ja sam stala negdje nakon Plesa zmajeva. Malo me glava zabolila od silnih Targova pa odmaram malo od knjige :D
Koja šupačka porodica :-)
Cregan

#12305 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

annoy wrote:Ja sam stala negdje nakon Plesa zmajeva. Malo me glava zabolila od silnih Targova pa odmaram malo od knjige :D
Koja šupačka porodica :-)
Ima i njih dobrih Kralj Jaeharis, Baelor Breakspeare, Aegon V. :-D
Pandakonda

#12306 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Iduća sezona će početi tek pri kraju 2017.....
The air date for season seven of Game Of Thrones has been pushed back.

Typically, each new series of the HBO show has started in April, but that will not be the case with the penultimate series.

As Digital Spy reports, showrunners David Benioff and Dan Weiss have revealed that the new series won't begin until later in 2017.

"We don't have an air date yet, but this year will probably be a little bit later," they said on the UFC Unfiltered podcast.

"We're starting a bit later because at the end of this season, 'Winter is here' - and that means that sunny weather doesn't really serve our purposes any more.

"So we kind of pushed everything down the line, so we could get some grim grey weather even in the sunnier places that we shoot."

Season seven will only have seven episodes instead of the usual 10, while the showrunners have previously confirmed the series will finish after season eight.
pici

#12307 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sigurno hoce debeli ubrzo da izbaci ovu predzadnju knjigu i kad bude 2018 da zavrsi sa zadnjom knjigom i to je to...
jasko_ba

#12308 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

Gledam ponovo sve :mrgreen: i ovaj razgovor u cetvrtoj sezoni, treca epizoda
Image
Moze li neko objasniti malo vise? Thx
drogon2

#12309 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Moze.Dornjani se nikad nisu suprostavili Aegonu i zmajevima u otvorenoj bitci.Kad god bi ovi krenuli na neki grad ovi bi se sve vise povlacili i tako bi doslo do relativnog umora i gubitka sredstava Aegonovih trupa,posto je sam Dorne uglavnom jedna velika pustinja.Ocigledno je tu povucena paralela sa Rusima i Napoleonom i taktikom "spaljene zemlje" ili fabijanskom strategijom koja je trebala biti koristena od strane Rimljana u bitci kod Kane protiv Hanibala,ali su ovi otpustili tog generala Fabija pa ih je Hanibal sjebo s onom Ramizovom taktikom koju si vidio u seriji :D
jasko_ba

#12310 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

@drogon2 :thumbup:
sizifinho

#12311 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Fazon je što je tadašnji Dorne bio velesila za ovaj danas Dorne.
pici

#12312 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Nisu se suprostavili Aegonu al kad je kralljica Renis na svom zmaju odjahala u glavi grad Dorne i srela se sa Kraljicom Merijin Martel koja je imala preko osamdeset godina odgovorila joj je da ih sve moze popaliti ali da nece kleknuti odgovorivsi joj u spartanskom stilu THIS IS DORNAAAAA !!! Ova je odbruslila da ce doci sa bratom i sestrom i donjeti vatru i krv... tako je Dorna ostala neovisna i nepokorena... Aegon je usmjerio snage na zapad na starigrad i tamo se proglasio kraljem sedam kraljevstvi iako dorna nije bila pokorena nego tek citav vijek kasnije poslije njegove smrti... al zaboravio sam jesu slali ubice i atentatore jedni drugima, Targeri su potrovali dosta Dornanskih vazala dok su ovi malo falilo da ne ubiju Aegona...
Last edited by pici on 07/07/2016 15:36, edited 1 time in total.
Capajebo

#12313 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

pici wrote:Nisu se suprostavili Aegonu al kad je kralljica Renis na svom zmaju odjahala u glavi grad Dorne i srela se sa Kraljicom Merijin Martel koja je imala preko osamdeset godina odgovorila joj je da ih sve moze popaliti ali da nece kleknuti odgovorivsi joj u spartanskom stilu THIS IS DORNAAAAA !!! Ova je odbruslila da ce doci sa bratom i sestrom i donjeti vatru i krv... tako je Dorna ostala neovisna i nepokorena... Aegon je usmjerio snage na zapad na starigrad i tamo se proglasio kraljem sedam kraljevstvi iako dorna nije bila pokorena nego tek citav vijek kasnije poslije njegove smrti...
I to putem bracnih veza :D
drogon2

#12314 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Kako znam ljudi su ubili Meraxesa i Rhaenys tako da daleko od toga da se Aegon fokusirao na zapad :D
pici

#12315 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Capajebo wrote:
pici wrote:Nisu se suprostavili Aegonu al kad je kralljica Renis na svom zmaju odjahala u glavi grad Dorne i srela se sa Kraljicom Merijin Martel koja je imala preko osamdeset godina odgovorila joj je da ih sve moze popaliti ali da nece kleknuti odgovorivsi joj u spartanskom stilu THIS IS DORNAAAAA !!! Ova je odbruslila da ce doci sa bratom i sestrom i donjeti vatru i krv... tako je Dorna ostala neovisna i nepokorena... Aegon je usmjerio snage na zapad na starigrad i tamo se proglasio kraljem sedam kraljevstvi iako dorna nije bila pokorena nego tek citav vijek kasnije poslije njegove smrti...
I to putem bracnih veza :D

:thumbup: :mrgreen: ma nisu smjeli picke Targerske, preci od Dornjana su u Essosu su ratovali stotine godina protiv Valirijanaca, kad su izgubili sve muskarce njihova kraljica ih je potrpala u deset hiljada brodova, zene, starce i djecu i lutala godinama dok generacije mladih nisu stasali u ratnike i ratnice... iskovali su se nepokoren narod, znali su to Targeri zato nisu ni smjeli da primirisu im, da su imali stotine zmajeva onda bi se Aegon osmjelio ko njegovi pretci ... jojjj kako ih ne podnosim :evil:
Capajebo

#12316 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

pici wrote: :thumbup: :mrgreen: ma nisu smjeli picke Targerske, preci od Dornjana su u Essosu su ratovali stotine godina protiv Valirijanaca, kad su izgubili sve muskarce njihova kraljica ih je potrpala u deset hiljada brodova, zene, starce i djecu i lutala godinama dok generacije mladih nisu stasali u ratnike i ratnice... iskovali su se nepokoren narod, znali su to Targeri zato nisu ni smjeli da primirisu im, da su imali stotine zmajeva onda bi se Aegon osmjelio ko njegovi pretci ... jojjj kako ih ne podnosim :evil:
Tocnije princeza Nymeria, po kojoj je Aryin vuk dobio ime :oops: :mrgreen:
I onda ovo urade Dorni u seriji.. i ljudi se ibrete sto se ljutimo zbog toga :twisted:
pici

#12317 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Capajebo wrote:
pici wrote: :thumbup: :mrgreen: ma nisu smjeli picke Targerske, preci od Dornjana su u Essosu su ratovali stotine godina protiv Valirijanaca, kad su izgubili sve muskarce njihova kraljica ih je potrpala u deset hiljada brodova, zene, starce i djecu i lutala godinama dok generacije mladih nisu stasali u ratnike i ratnice... iskovali su se nepokoren narod, znali su to Targeri zato nisu ni smjeli da primirisu im, da su imali stotine zmajeva onda bi se Aegon osmjelio ko njegovi pretci ... jojjj kako ih ne podnosim :evil:
Tocnije princeza Nymeria, po kojoj je Aryin vuk dobio ime :oops: :mrgreen:
I onda ovo urade Dorni u seriji.. i ljudi se ibrete sto se ljutimo zbog toga :twisted:
:thumbup: Da ispravak princeza Nymeria, ja sad tek vidim da su Dornjane zaista nepravedno izbacili sve se vrtilo oko strakova i lanistera, a ovi su daleko jebeniji nego sve kuce u westerosu... THIS IS DOOOORNNAAAAA!!!!!!! :thumbup:
Capajebo

#12319 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

pici wrote: :thumbup: Da ispravak princeza Nymeria, ja sad tek vidim da su Dornjane zaista nepravedno izbacili sve se vrtilo oko strakova i lanistera, a ovi su daleko jebeniji nego sve kuce u westerosu... THIS IS DOOOORNNAAAAA!!!!!!! :thumbup:
Jedino su Oberyna normalno prikazali, ali to bez prave podloge, ko je on ustvari i sta je sve radio u zivotu :mrgreen:
2 clana porodice Martel skroz izbacili... Princ Doran debil u seriji... ali smo dobili "bad Pussy" :zzzz: :lol:
Da ne pricam o Areo Hotahu :cry: :lol:
Last edited by Capajebo on 07/07/2016 15:58, edited 1 time in total.
annoy

#12320 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Nymeria of Rhoyne je sve što si jedna Daenerys samo može tepat da jest :)
Cregan

#12321 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Capajebo wrote:
pici wrote: :thumbup: Da ispravak princeza Nymeria, ja sad tek vidim da su Dornjane zaista nepravedno izbacili sve se vrtilo oko strakova i lanistera, a ovi su daleko jebeniji nego sve kuce u westerosu... THIS IS DOOOORNNAAAAA!!!!!!! :thumbup:
Jedino su Oberyna normalno prikazali, ali to bez prave podloge, ko je on ustvari i sta je sve radio u zivotu :mrgreen:
2 clana porodice Martel skroz izbacili... Princ Doran debil u seriji... ali smo dobili "bad Pussy" :zzzz: :lol:
Da ne pricam o Areo Hotahu :cry: :lol:
Ja nikako ne mogu da skontam sto su Ariane Martell izbacili. Nadam se da ce se Sarella pojaviti u iducoj sezoni, da bar malo Dornjane popravi.
pici

#12322 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Dornjane prikazali u onim zutim pidjamama isto ko jastuk party pickice, a u istoriji poticu od Rojnara jakog naroda koji je iz svoje rijeke dizao vodene stitove protiv zmajeva, tek su ih pokorili kad su digli sve zmajeve i pobili im sve muskarce... lutajuci morima borili se protiv pirata, trgovaca robljem cudovista, proganjali ih godinama dok nisu stigli u Dornu i tamo se princeza Nymeria udala za Kneza Martella i tako su se smirili al tece u njima Rojnarka krv pa nije djaba titula pri krunisanju Kralj svih Andala, Rojnara i Prvih ljudi...
swanfilter

#12323 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

A, sta su to ostali masteri zmajeva radili za svojega zivota ako osuđuju Targerijene za nekakav bijeg? Meni njihova ekspanzija zvuci sasvim logicna. Imas avion, a sjedis kuci i bavis se zemljoradnjom. Bezze ... Da nisu oni pokazali svijetu sta posjeduju, svijet bi dosao do njih uzeti im silu koju imaju na raspolaganju. Halo, ko ne bi imao zmaja ... :lol:
zenit dozic

#12324 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zenit dozic »

swanfilter wrote:A, sta su to ostali masteri zmajeva radili za svojega zivota ako osuđuju Targerijene za nekakav bijeg? Meni njihova ekspanzija zvuci sasvim logicna. Imas avion, a sjedis kuci i bavis se zemljoradnjom. Bezze ... Da nisu oni pokazali svijetu sta posjeduju, svijet bi dosao do njih uzeti im silu koju imaju na raspolaganju. Halo, ko ne bi imao zmaja ... :lol:
Pa sto se nisu sirili po svom kontinentu :?:
swanfilter

#12325 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

zenit dozic wrote:Pa sto se nisu sirili po svom kontinentu :?:
"Which was considered a poor backwater"

Ovakvo su misljenje imali o Westrosu ostali iz Valirije, zato nikada nisu nit pokusali napasti. Mozda je ovo prvi razlog zasto su bas Targerijeni isli na Zapad. Da vide i taj Westeros. Avanturisti ... Essos vec viđen, a meni licno i nije nes. Prevelik, a prilicna pustara. Nekako su mi samo zapadni, slobodni gradovi ugodni za zivot :lol: . Westeros je sarolik. Od suncane Drone na jugu, do hladnog sjevera. Kada je samo tvoj, stvarno dobar komad zemlje :izet: . Druga stvar je sto su lordmasteri prije njih bili ograniceni ...

Na kraju, nije nit Essos pokoren pacifisticki. Sve je to dankom u krvi osvojeno. Malo mi je subjektivno usuđivati (primjecujem cak i mrznju do T porodice :lol: ) ih samo zato jer su izabrali Westeros. Za mene su gori Prvi ljudi. Oni su ti koji su unistili cijeli taj magican svijet Westerosa ...
Post Reply