Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AmirBaa

#12301 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AmirBaa »

totalno podrzavam ovu odluku, vidjeli mozes narodu raditi sta hoces oni se nece buniti...nameti, nema vode, javni gradski prevoz se raspao, nema grijanja, sta je jos ovo u nizu svega ? Gradjani ce se malo buniti, na klixu se zaliti i zaboraviti nakon 10 dana :thumbup: drzava za covjeka ! :thumbup:
mestramestric

#12302 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mestramestric »

AmirBaa wrote:totalno podrzavam ovu odluku, vidjeli mozes narodu raditi sta hoces oni se nece buniti...nameti, nema vode, javni gradski prevoz se raspao, nema grijanja, sta je jos ovo u nizu svega ? Gradjani ce se malo buniti, na klixu se zaliti i zaboraviti nakon 10 dana [emoji106] drzava za covjeka ! [emoji106]
Buniti se jedino da sad se svi dogovrimo i odemo tamo i blokiramo postu cari jenja sta drugo drug. Pa da vidimo onda sta ce da bude ovako pisati nema nista od toga.

Sent from my SM-G935P using Tapatalk
mestramestric

#12303 Re: RE: Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mestramestric »

zincx wrote:
mestramestric wrote:Ti drug jesi fizicko lice sa ebaya ti xy osoba saljem BM osobi u bih ali to mora na posiljci da pise tako isto i ovo gore sto sam provjerip nema imena posiljaoca nego samo adresa za povrat posiljke ako se izgubi ili slicno.

Ma meni džemper poslao Andrew iz Njujorka...
Ma nema ovo veze, ako je roba sa urednim cn22, i vrijedi ispod 1000 bam carini se kako se carinilo i dosad. Ja fakat uvijek računam da ću platiti carinu, i ne tražim da se štima cijena, a Ameri to i ne rade.

Poslano sa mog U15 Pro koristeći Tapatalk
Ako je fizicko lice poslalo taj dzemper ok onda ides po starom sistemu carinjenja.

dobar osjecaj

#12304 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by dobar osjecaj »

Edo245 wrote:Pozdrav zvao sam danas banku ..kazu da nije blokirana kartica vec da nemam novca na racunu a prije 12 dana sam imao uplatu preko 400 KM a na paypalu kada izracunam potrosio sam oko 290 KM visi mi negdje oko 150KM da li je ko imao slicnih problema i da li je moguce da se uzme 2x sa racuna novac za isti artikal a da se ne prikaze na paypal racunu...obracun na mail od banke mi dolazi za par dana ...hvala
Prije 12 dana je bila sredina januara. Meni uplate na paypal nisu nikad automatski prebacivane na racun prije pocetka narednog mjeseca. Moze li biti do toga?
zincx

#12305 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Od mene pare neće dobiti, tražio sam da mi pošalju rješenje o oduzimanju robe, pošto je to moja privatna imovina, a onda ću utuziti.
U međuvremenu šaljem prijavu nadležnom tužiteljstvu zbog klijntelizma, nezakonitog pogodovanja, zloupotrebe položaja i ovlasti...

victom

#12306 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Vidim po članku na klixu da idemo u pravom pravcu.
Treba slati svaki dan mailove svim mogućim nadležnim i nenadležnim. Prijetiti tužbama. A ja ću ih stvarno tužiti. Samo čekam da prođe rok od 10 dana.
Nema šanse da špediciju platim ni marke.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:41, edited 2 times in total.
victom

#12307 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

victom

#12308 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Međutim, uskoro bi problem trebao biti riješen, a cijela priča se vratiti na staro, odnosno carinjenje pošiljki bez pomoći špeditera.

- U naredenih mjeseca dana u sve poštanske ispostave bi trebali instalirati naš carinski informacioni sistem, tako da će poštanski službenici moći također obavljati carinjenje u skladu sa važećim carinskim tarifama za svaku vrstu proizvoda posebno. U ljeto prošle godine smo počeli uvoditi novi informacioni sistem i prioritet su nam predstavljale carinske ispostave, jer tada još nije postojao problem sa velikim brojem uvoza putem poštanskih pošiljki. Sada kada se suočavamo s tim problemom nastojimo da ga riješimo što je prije moguće – napomenuo je Kovačević.

i ovo je nešto. ako će za mjesec dana biti vraćeno na staro, ja mogu da živim sa tim.
Samo da ne razvuku u nedogled.
Krokodajl

#12309 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Krokodajl »

Ja naručio nešto za 3 dolara, da li će me to šta pogodoti, ako hoće da otkažem odma dok nisu Kinezi poslali, nisam upućen u ovu novonastalu situaciju :D
choxnox

#12310 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

victom wrote:Međutim, uskoro bi problem trebao biti riješen, a cijela priča se vratiti na staro, odnosno carinjenje pošiljki bez pomoći špeditera.

- U naredenih mjeseca dana u sve poštanske ispostave bi trebali instalirati naš carinski informacioni sistem, tako da će poštanski službenici moći također obavljati carinjenje u skladu sa važećim carinskim tarifama za svaku vrstu proizvoda posebno. U ljeto prošle godine smo počeli uvoditi novi informacioni sistem i prioritet su nam predstavljale carinske ispostave, jer tada još nije postojao problem sa velikim brojem uvoza putem poštanskih pošiljki. Sada kada se suočavamo s tim problemom nastojimo da ga riješimo što je prije moguće – napomenuo je Kovačević.

i ovo je nešto. ako će za mjesec dana biti vraćeno na staro, ja mogu da živim sa tim.
Ma pusti ti to, okaci macku o rep. To je samo dok se malo ova medijska hajka ne smiri. Ako je tako kao sto kaze, zbog cega onda nisu suspendovali odluku o spediterima na taj mjesec-dva dok softver ne bude gotov? Kad je vec ovoliko dugo radilo bez speditera taj mjesec-dva im nista ne znaci. Sve je ovo hinjski smisljeno i odgovori unaprijed pripremljeni.
victom

#12311 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

choxnox wrote:
victom wrote:Međutim, uskoro bi problem trebao biti riješen, a cijela priča se vratiti na staro, odnosno carinjenje pošiljki bez pomoći špeditera.

Ma pusti ti to, okaci macku o rep. To je samo dok se malo ova medijska hajka ne smiri. Ako je tako kao sto kaze, zbog cega onda nisu suspendovali odluku o spediterima na taj mjesec-dva dok softver ne bude gotov? Kad je vec ovoliko dugo radilo bez speditera taj mjesec-dva im nista ne znaci. Sve je ovo hinjski smisljeno i odgovori unaprijed pripremljeni.
u pravu si. ko da je problem bilo čekati mjesec dana.
Treba to pitanju poslati Ratku.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:41, edited 3 times in total.
victom

#12312 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Krokodajl wrote:Ja naručio nešto za 3 dolara, da li će me to šta pogodoti, ako hoće da otkažem odma dok nisu Kinezi poslali, nisam upućen u ovu novonastalu situaciju :D
neće te ništa pogoditi, jer je ispod 50 KM.
ali kao analogiju zamisli, da te taj proizvod od 6 KM na kraju izađe 60 KM.
zincx

#12313 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

victom wrote:
Krokodajl wrote:Ja naručio nešto za 3 dolara, da li će me to šta pogodoti, ako hoće da otkažem odma dok nisu Kinezi poslali, nisam upućen u ovu novonastalu situaciju :D
Kako su donijeli ovu odluku, tako mogu i novu sa limitom od 1BAM

Krokodajl

#12314 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Krokodajl »

victom wrote:
Hvala na odgovoru, i mogu da zamislim, jer sam danas naručio set grafičkih olovaka koje bi inače kupio u Bosni ali kada smo jebena džamahirija na dnu kace nema normalnih grafičkih olovaka koje mi trebaju da bi radio i ovoj državi platio porez koji će ove uhljebe koji ne znaju gramatiku i pišu OBAVJEST platiti za nerad. Malo je falilo da naručim ovaj paket od 30 dolara, u kojem dobijem 50+ komada, ali izgleda da bi me to ispalo 150 maraka na kraju, ako ovo ovako ostane počet ću naručivat na poštu rođaku u Slavonski Brod, i onda neka mi autobusom putem šofera dostavi, jer gle apsurda, za to nit bi morao cariniti, nit plaćati PDV nit špediciju plaćati, a za smiješno malan iznos putem pošte bih morao sve to.

Da Bog sačuva.
Hajlac

#12315 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Hajlac »

mestramestric wrote:Dobro, hajmo sad ovako da postavimo stvari. Ok posta nije za ovo kriva ali kao operater preko kojeg nama posiljke dolaze idu preko njih. E sad zasto posta ne bih sad preuzela na sebe ulogu speditera jer ista ima svoju postamsku spediciju i to nama odradila po 25 km uslugu speditirinja pa da nam izadje u susret, jer kako oni kazu da ovo sto carina radi nije po zakonu. Bilo ili nebilo po zakonu nama je da te posiljke uzmemo uz posredovanj sleditera i nikako drugacije.Tako da treba i postu pritisnuti da ovo odradi za svoje musterije jer sve ove posiljke idu preko njih.
2 pitanje je ovako sta ako nam sad dodje posiljka od pravnog lica sa ebaya nije fizicko lice mi kupili nesto do 50 km, tu ostaje nejasno kako ce postupiti sa tom posiljkom. Jer posiljka ne podlijeze carinjenju jer je manji iznos od 50 km a ne salje je fizicko lice. Kako postupiti u toj situaciji. Molim necije misljenje o ovom slucaju.
Kakvih crnih 25KM i moljenje Poste kad po vazecem Zakonu spediter se mora angazovati jedino na vrijednost posiljke preko 1000KM.

Pa i preko granice u autima kad prenose kojekakvu robu, sve je to kupljeno kod PRAVNIH lica, od Konzuma iz Slavonskog Broda do prodavnica tehnicke robe... A ne traze im angazovanje speditera, da li do 200 da li do 1000KM vrijednosti robe - u svakom slucaju ne na robu vrijednosti 51KM :twisted:
mestramestric

#12316 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mestramestric »

Hajlac wrote:
mestramestric wrote:Dobro, hajmo sad ovako da postavimo stvari. Ok posta nije za ovo kriva ali kao operater preko kojeg nama posiljke dolaze idu preko njih. E sad zasto posta ne bih sad preuzela na sebe ulogu speditera jer ista ima svoju postamsku spediciju i to nama odradila po 25 km uslugu speditirinja pa da nam izadje u susret, jer kako oni kazu da ovo sto carina radi nije po zakonu. Bilo ili nebilo po zakonu nama je da te posiljke uzmemo uz posredovanj sleditera i nikako drugacije.Tako da treba i postu pritisnuti da ovo odradi za svoje musterije jer sve ove posiljke idu preko njih.
2 pitanje je ovako sta ako nam sad dodje posiljka od pravnog lica sa ebaya nije fizicko lice mi kupili nesto do 50 km, tu ostaje nejasno kako ce postupiti sa tom posiljkom. Jer posiljka ne podlijeze carinjenju jer je manji iznos od 50 km a ne salje je fizicko lice. Kako postupiti u toj situaciji. Molim necije misljenje o ovom slucaju.
Kakvih crnih 25KM i moljenje Poste kad po vazecem Zakonu spediter se mora angazovati jedino na vrijednost posiljke preko 1000KM.

Pa i preko granice u autima kad prenose kojekakvu robu, sve je to kupljeno kod PRAVNIH lica, od Konzuma iz Slavonskog Broda do prodavnica tehnicke robe... A ne traze im angazovanje speditera, da li do 200 da li do 1000KM vrijednosti robe - u svakom slucaju ne na robu vrijednosti 51KM :twisted:
Sve jw to tako ali imamo li drugo rjesenje??

Allcho

#12317 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Allcho »

mestramestric wrote:
Hajlac wrote:

Dobro je, samo neka ne puca. Je l'?
Krokodajl

#12318 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Krokodajl »

Naručit mobitel u dijelovima :D
victom

#12319 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

dugoročno rješenje je da se borimo protiv ove gluposti, i da prestanemo trpiti više.
A ti naravno ako imaš robu na carini koja ti hitno treba, da ćeš platiti špediciju i to je OK.
Moja roba na čekanju mi nije niti plaho bitna, niti hitna. tako da neću plaćat špediciju već ću ići na eskalaciju. (nepreuzimanje robe i tuzba)
Uglavnom ovo im neće proći tek tako.
zincx

#12320 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

http://www.6yka.com/novost/120142/roba- ... -speditera

mestramestric

#12321 Re: RE: Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mestramestric »

Allcho wrote:
mestramestric wrote:
Hajlac wrote: Kakvih crnih 25KM i moljenje Poste kad po vazecem Zakonu spediter se mora angazovati jedino na vrijednost posiljke preko 1000KM.

Dobro je, samo neka ne puca. Je l'?
Nisam komentarisao da bih se vrijedzali!!! Zakon postoji ali da znas oni internom.odlukom.mogu sta hoce. Ako mislis da ne mogu sacekaj pa.ces vidjeti. I ja bih prvi da sta mogu rijesio. Ako smatras da moze.o sta postici hajmo na peticiju pa da kolktivno ih tuzimo??

zincx

#12322 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

http://www.6yka.com/novost/120142/roba- ... -speditera

jahac96

#12323 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jahac96 »

Ovaj sa ovom baterijom zavrsio na svakom portalu :lol: samo se njegova baterije od 45 eurica spominje :lol: :lol: :lol: :lol:
bersK

#12324 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bersK »

Jel zna neko način kako da se dođe do lopinaša iz UIO, recimo konkretno ovog Ratka? Pošto svaki mail će vjerovatno završit u Junku, a broj telefona nema nigdje. Čisto malo da ga pritisnemo.
victom

#12325 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

jahac96 wrote:Ovaj sa ovom baterijom zavrsio na svakom portalu :lol: samo se njegova baterije od 45 eurica spominje :lol: :lol: :lol: :lol:
ja sam taj sa baterijom. :)
spominjem se na svakom portalu , jer sam i poslao email svakom portalu.
I slaću ih i dalje.
Post Reply