Desavanja u Hrvatskoj
- Sanjarko
#12301 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kljucno je + i -. Hocete rec da ste na turizmu u +13 milijarden a u cemu ste onda u - [minusu] ako ste u deficitu [-/minusu] i budzetski i u spoljnoj trgovini. Mislim bili ste u minusu po ovom, ne znam sada kako je.
- dječak sa šibicama
#12302 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja nisam ni u + ni u - 
Kako god se okrene, 9 milijardi kad kapne na lijepe oci, nije lose. Ali od toga se ne moze zivjeti, osim direktno ukljucenih.
Kako god se okrene, 9 milijardi kad kapne na lijepe oci, nije lose. Ali od toga se ne moze zivjeti, osim direktno ukljucenih.
- Sanjarko
#12303 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa drzavi ti je porez prihod, primanje sad kolike izdatke ima, i jel ista ostane profita. Ako je Hr smanjila dug znaci ostane. Sad od cega. Samo su ovo razliciti termini itd., i na kraju ispadne nije govno nego se pas posro.dječak sa šibicama wrote:Dobro, ako Englez kupi cokoladicu u hotelu, to je prihod. Rashod je u tom slucaju unaprijed uracunat, kupovinom cokoladice kod trgovcaplus porezi i ostale trice.
Ili iznajmljen apartman, to je prihod, koliko ce tu uzeti drzava u vidu poreza a koliko privatnik u djep, to je drugi par cipela.
Prihod je neto zarada, troskovi se kasnije ili ranije odbijaju od prihoda. Podrazumjeva se.
- Sanjarko
#12304 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma nije lose. Ne kazem, ali u tih 9 je cist profit mozda 10% moze bit i veci. I ne cudi me da je digla Hr Pdv. 25% od 9 koliko je. Ili oni drugi porezi akcize, trosarine itd. Digla da od turista poreza sto vise uzme ali ubi to Hrvate koji ne zive od turizma.dječak sa šibicama wrote:Ja nisam ni u + ni u -
- dječak sa šibicama
#12305 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Porezi ostaju u drzavi, zarada ostaje kod turistickog radnika, place koje dajes radnicima takodje ostaju u drzavi uglavnom, jos ako se trudis prodavati domaci proizvod onda vecina tog novca na ovaj ili onaj nacin ostaje u drzavi.
Zato se i posebno gleda prihod od inostranih turista, u odnosu na unutrasnji ili domaci promet.
Plasticno gledano, kao razlika izmedju proizvodnje i trgovine, drzava koja vise trguje nego proizvodi, vise novca salje napolje dobavljacima. Kao npr BiH, koja zbog toga /plus sto je u trgovinskom suficitu/ i tone rapidno.
Zato se i posebno gleda prihod od inostranih turista, u odnosu na unutrasnji ili domaci promet.
Plasticno gledano, kao razlika izmedju proizvodnje i trgovine, drzava koja vise trguje nego proizvodi, vise novca salje napolje dobavljacima. Kao npr BiH, koja zbog toga /plus sto je u trgovinskom suficitu/ i tone rapidno.
- Sanjarko
#12306 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma znam, ali ubi porezima 75% Hrvata koji ne zive od turizma. Sad sta li su elite procjenile da im se vise isplati/zaradi. 
-
teodolit
#12307 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Svaki račun je fiskalisiran, i točno se zna što je profit, čist da ne može biti čistiji. To je ono što ostane nakon što odbiješ sva uložena sredstva i sve namete. Čisti profit koji nikako nisi mogao sakriti od države.Vizionar 1985 wrote:Ma nije lose. Ne kazem, ali u tih 9 je cist profit mozda 10% moze bit i veci. I ne cudi me da je digla Hr Pdv. 25% od 9 koliko je. Ili oni drugi porezi akcize, trosarine itd. Digla da od turista poreza sto vise uzme ali ubi to Hrvate koji ne zive od turizma.dječak sa šibicama wrote:Ja nisam ni u + ni u -
- dalmatinka
#12308 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vidim da uživaš. Super.GeeTnT wrote:dječak sa šibicama wrote:Na klupi si mog`o spavati!![]()
Da su ona vremena, danas bi svi od Vardara pa do Triglava pohrlili da gase Dalmaciju, a samodoprinos za stetu bi od bosanskohercegovackih gradjana bio odvajan od plate za Hrvatsku narednih 10 godina..Svejedno, opet bi Bosanci bili nepozeljni na plazama, a Srbe bi optuzivali da su piromani.
Danas je sve super, Hrvatska obrne milijarde kuna i ne bune se sto ove iz Brisela boli kita sto im gori dvadesetosma clanica...
- Sanjarko
#12309 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To ti mislis. Ej sta se sve radi da se lova sakrije i utaji. Jedne godine se sakrilo 3 biliona [Americki triliona] ako se ne varam. I to je samo ono sto su skontali, gdje porez na drogu, kurave itd. Mane ga, tu je cist profit da cisci ne moze bit. Zarada ako se ne varam 3.600% i svi se namire u to.teodolit wrote: Čisti profit koji nikako nisi mogao sakriti od države.
- dječak sa šibicama
#12310 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa da, ali ne moze se u istu recenicu staviti promet neke trgovacke firme, kafane, restorana i drzave.
Ovaj privatnik dok plati radnika, dok plati poreze, dadzbine, struju, vodu, cusne koju marku inspekciji
sta mu ostane, ostane.
U turizmu je sve obratno, tu je manje vise sve zarada gledano iz kuta drzave, jedino ako je privatnik Rus, Svabo ili Englez, drzi hotel ili restoran na Jadranu, onda on neto zaradu odnese sebi.
Na drzavi je da se potrudi da zastiti "domaci proizvod", da se cuga Zuja a ne Haineken i tako dalje. Da se meso ne uvozi sa Zelanda nego sa domacih pasnjaka. Koliko je to Hrvatska u stanju, ne znam. Sudeci po losem stanju Slavonije, ne bih rekao da su puno bolji od BiH.
Porezi ko porezi, jbg sto jaci porez to jaca drzava. Tu se opet postavlja pitanje koliko drzava brine o svom gradjaninu, najjace drzave svijeta imaju visoke poreze, do toga zive. Ali mali covjek ne pati zbog toga, ima od cega odvojiti.
Ovaj privatnik dok plati radnika, dok plati poreze, dadzbine, struju, vodu, cusne koju marku inspekciji
U turizmu je sve obratno, tu je manje vise sve zarada gledano iz kuta drzave, jedino ako je privatnik Rus, Svabo ili Englez, drzi hotel ili restoran na Jadranu, onda on neto zaradu odnese sebi.
Na drzavi je da se potrudi da zastiti "domaci proizvod", da se cuga Zuja a ne Haineken i tako dalje. Da se meso ne uvozi sa Zelanda nego sa domacih pasnjaka. Koliko je to Hrvatska u stanju, ne znam. Sudeci po losem stanju Slavonije, ne bih rekao da su puno bolji od BiH.
Porezi ko porezi, jbg sto jaci porez to jaca drzava. Tu se opet postavlja pitanje koliko drzava brine o svom gradjaninu, najjace drzave svijeta imaju visoke poreze, do toga zive. Ali mali covjek ne pati zbog toga, ima od cega odvojiti.
- GeeTnT
#12311 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Samo stoka uziva na tudjoj nevolji...samo jos da skontam naziv za ove koji citaju, a ne razumiju procitano.dalmatinka wrote:Vidim da uživaš. Super.GeeTnT wrote:dječak sa šibicama wrote:Na klupi si mog`o spavati!![]()
Da su ona vremena, danas bi svi od Vardara pa do Triglava pohrlili da gase Dalmaciju, a samodoprinos za stetu bi od bosanskohercegovackih gradjana bio odvajan od plate za Hrvatsku narednih 10 godina..Svejedno, opet bi Bosanci bili nepozeljni na plazama, a Srbe bi optuzivali da su piromani.
Danas je sve super, Hrvatska obrne milijarde kuna i ne bune se sto ove iz Brisela boli kita sto im gori dvadesetosma clanica...
-
kakavdanakneiskustvu
- Sanjarko
#12313 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma ubise radi turista domace sa porezima. Zinila im guzica. Ko da domaci, imaju plate ko Englezi, Njemci itd. Balans najbolje ali jbg nekako smo mi ljudi svi izgleda ekstremni, i sve vise izgleda. Sezona kolko traje a valja domacem sve ove poreze trpit cijelu godinu. Kazem zinula guzica.dječak sa šibicama wrote:
-
Bodkin
#12314 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jarane drzi se patriotizma na ovoj temidječak sa šibicama wrote:O cemu bolan viministarstvo turizma dalo zvanicne podatke, u 2016. prihodi od turizma 8 milijardi 635 miliona eura.
670 miliona vise nego 2015. godine.
Prihodi, kakav promet.
- Sanjarko
#12315 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima veze sa mojim postom na onoj temi kako nastadosmo. Piso nesto i vjerujem da su ovo posljedice toga. Ali ja sam lud sta ja znam. I milioni drugih su isto ludi kao i ja. I oni su isto pisali.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/uziv ... 83234.aspx
- dječak sa šibicama
#12316 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Torcida pozvala svoje clanove u akciju. Odaziv masovan. Bar neka korist od tih navijackih grupa.
- Sanjarko
#12317 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma dzaba ba, nedovoljno opreme. Kod nas jos gore. Bitno da se vozni parkovi kupuju stalno. Ali kazem piso sam. Na onoj Dozerovoj temi. Nevjeruju nam, da se razumijemo jesmo mnogi ludi ba ali nismo glupi. Valjda. I pitanje jesmo li bas tolko ludi.dječak sa šibicama wrote:Torcida pozvala svoje clanove u akciju. Odaziv masovan. Bar neka korist od tih navijackih grupa.
- dječak sa šibicama
#12318 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kad je pozarna linja siroka od 15 do 20 kilometara, ne postoji oprema koja pomaze.
Tu nema mjesta za pametovanje i kuknjavu kojom se raja casti kod manjih pozara. Ovakvi pozari gutaju i Australiju, Ameriku i mnoge razvijenije i pripremljenije drzave.
Tu nema mjesta za pametovanje i kuknjavu kojom se raja casti kod manjih pozara. Ovakvi pozari gutaju i Australiju, Ameriku i mnoge razvijenije i pripremljenije drzave.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12319 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dje vam je KITArovicka, crnogorci traze pomoc EU jbt ode split
- dalmatinka
#12320 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vjerovao ili ne poslali smo u CG tri helikoptera. Sad nastavi sa ruganjem.pici wrote:dje vam je KITArovicka, crnogorci traze pomoc EU jbt ode split
- It_is_a_Leclerc
#12321 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakva korist? Stotine ljudi bez ikakve opreme i iskustva ponašanja u vatrenoj stihiji slati u požar? Samo zadaju nove glavobolje vatrogascima koji ionako imaju dovoljno problema i bez dadiljanja ljudi koji misle da se vatra gasi vodom iz šlaufa za baštu.dječak sa šibicama wrote:Torcida pozvala svoje clanove u akciju. Odaziv masovan. Bar neka korist od tih navijackih grupa.
Treba angažovati DVD-ove iz okolnih mjesta i županija, u prvom redu kontinentalnih. Kakvi crni navijači? Čime da gase ? Dobrom voljom?
Elem, širi se ogromna panika u medijima. Situacija jeste teška, ali nikakav "plameni pakao apokaliptičnih razmjera" se neće desiti. Radi se jako odgovorno i ozbiljno da se situacija razriješi. Mediji samo pumpaju, istjeruju ljude na ulicu, da trče u granape i slično, što dodatno otežava kretanje službi po ulicama.
- pici
#12322 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dalmatinka wrote:Vjerovao ili ne poslali smo u CG tri helikoptera. Sad nastavi sa ruganjem.pici wrote:dje vam je KITArovicka, crnogorci traze pomoc EU jbt ode split
jel tebi dobro, koje ruganje... zaista s vama nije nesto u redu, jeBo vas HDZ
- dalmatinka
#12323 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa baš si meni našao nabiti na nos HDZ.pici wrote:dalmatinka wrote:Vjerovao ili ne poslali smo u CG tri helikoptera. Sad nastavi sa ruganjem.pici wrote:dje vam je KITArovicka, crnogorci traze pomoc EU jbt ode split
jel tebi dobro, koje ruganje... zaista s vama nije nesto u redu, jeBo vas HDZ
- pici
#12324 Re: Desavanja u Hrvatskoj
It_is_a_Leclerc wrote:Kakva korist? Stotine ljudi bez ikakve opreme i iskustva ponašanja u vatrenoj stihiji slati u požar? Samo zadaju nove glavobolje vatrogascima koji ionako imaju dovoljno problema i bez dadiljanja ljudi koji misle da se vatra gasi vodom iz šlaufa za baštu.dječak sa šibicama wrote:Torcida pozvala svoje clanove u akciju. Odaziv masovan. Bar neka korist od tih navijackih grupa.
Treba angažovati DVD-ove iz okolnih mjesta i županija, u prvom redu kontinentalnih. Kakvi crni navijači? Čime da gase ? Dobrom voljom?
Elem, širi se ogromna panika u medijima. Situacija jeste teška, ali nikakav "plameni pakao apokaliptičnih razmjera" se neće desiti. Radi se jako odgovorno i ozbiljno da se situacija razriješi. Mediji samo pumpaju, istjeruju ljude na ulicu, da trče u granape i slično, što dodatno otežava kretanje službi po ulicama.
pumpaju moj qurac ovo ode u MP3
DALMACIJA GORI
Istočni dijelovi Splita u plamenu, stanovnici pomažu vatrogascima u odbrani domova
- pici
#12325 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ko i ti meni za ruganje, ja samo gazim po ovim "patrijotima"dalmatinka wrote:
Pa baš si meni našao nabiti na nos HDZ.I hvala na pitanju - meni je zasada dobro.
oglasava li se crvenkapa il je nedje na krstarenjuUŽIVO Split gori: Planula cisterna, gore groblje i smetlište, evakuirani neboderi, grad čeka katastrofa
Last edited by pici on 17/07/2017 22:28, edited 1 time in total.