Jedini pacijent-i si. Otkuda ti ideja da svi Hrvati slave Bozic i da su svi Hrvati isto i katolici.Humljanin wrote: ↑29/12/2021 14:41Kakvih pacijenata ovdje ima. Prvo svi u jedan glas galame da u Bužimu nema Hrvata i da je zato provokacija stavljati bilbord sa čestitkom Božića. Postavljaju se statistike i popisi stanovništva gdje dokazuju da Hrvata ima brojem 1.kakabanja213 wrote: ↑29/12/2021 14:13
Pa smeta ti sto su Hrvati Buzima dali svoj glas Zeljku Komsicu
Sada isti ti ljudi tvrde da je nekoliko stotina Hrvata u Bužimu dalo svoj glas pijanici Komšiću.
Šizofrenija odvrnuta na najjače.
Jedino ako ne ubrajate u Hrvate one koji su se tako izjasnili samo da bi dobili domovnicu i putovnicu. Onda ima nekakvog smisla...
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
kakabanja213
#12301 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
kakabanja213
#12302 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Po meni svi Hrvati ne moraju imati domovnicu. Samo hrvatski drzavljani moraju imati domovnicu. Putovnicu ne moraju imati ni svi hrvatski drzavljani.Login77777 wrote: ↑29/12/2021 14:54Ako to posjeduju onda su valjda Hrvati.Humljanin wrote: ↑29/12/2021 14:41
Kakvih pacijenata ovdje ima. Prvo svi u jedan glas galame da u Bužimu nema Hrvata i da je zato provokacija stavljati bilbord sa čestitkom Božića. Postavljaju se statistike i popisi stanovništva gdje dokazuju da Hrvata ima brojem 1.
Sada isti ti ljudi tvrde da je nekoliko stotina Hrvata u Bužimu dalo svoj glas pijanici Komšiću.
Jedino ako ne ubrajate u Hrvate one koji su se tako izjasnili samo da bi dobili domovnicu i putovnicu. Onda ima nekakvog smisla...![]()
-
kakabanja213
#12303 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sa Hdz i SDa nikada necemo imati funkcionalnu drzavu. Kao ni sa 99% opozicionih stranaka. Niti smo do sada ikada imali funkcionalnu drzavu. Ako je bidemo imali za 50tak godina super. Ako ne onda ce biti za 100. Jebiga treba vrijeme da sazriju stvari.Bravar Jozo wrote: ↑29/12/2021 14:47Učinilo mi se da ste tvrdili da je taj Bužim 100% zelen? Hajde što su Razim i Alen dali glas, ali što su ga dali Bošnjaci? Smeta li tebi da zbog toga sada nemaš više funkcionalnu državu? No, no, nemoj sad plakati. Poslije j... nema kajanja.kakabanja213 wrote: ↑29/12/2021 14:13
-
kakabanja213
#12304 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
U stvari ja citavo vrijeme pokusavam objasniti besmisao te konstitutivnosti u praksi u drzavi kao sto je BiH. Jer ovdje je dovoljno da se ja jedan dan probudim i osjecam kao Hrvat Srbin ili Bosnjak. I ja sam to i legalno i legitimno, do neke potencijalne apelacije. Kada legitimni Hrvati budu prihvatili da oko njih zive Bosnjaci, da nece niz Neretvu, kada budu prihvatili BiH i kao pravo i kao obavezu, prvenstveno obavezu, onda mozda ovo bude drzava za sve. Ovo sa obavezom isto se odnosi i na Bosnjake i na Srbe a i na ostale. Do tada rahatluk.
- ako te pitaju
#12305 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Uopće mi to ne smeta, ali mi smeta da oni čiji mentalni sklop smatra da se Nova Godina ne bi trebala slaviti, da Djed Mraz ne treba postojati tamo gdje su Bošnjaci, sutra će tražiti da se zabrani alkohol, kupanje u bazenu, suknje, minice, i sl., ne mogu niti smiju odlučivati tko će biti član predsjedništva koji ima obavezu da svaku destruktivnu odluku za FBiH IZNESE SAMO PRED DOMOM NARODA HRVATA, a još mi više smeta da takvi ljudi biraju delegate u Domu Naroda H.kakabanja213 wrote: ↑29/12/2021 14:13Pa smeta ti sto su Hrvati Buzima dali svoj glas Zeljku Komsicu
Poštujući odluke Europskog suda, ja mislim da Željko i slični njemu, trebaju biti u Domu Naroda Bošnjaka, jer je to njihov izbor.
- ako te pitaju
#12306 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kad ti prihvatiš da Hrvati u BiH nisu Ustaše, KAO ŠTO PIŠEŠ, niti ogromna većina simpatizira ustaše, tada će država krenuti na bolje.kakabanja213 wrote: ↑29/12/2021 15:09 U stvari ja citavo vrijeme pokusavam objasniti besmisao te konstitutivnosti u praksi u drzavi kao sto je BiH. Jer ovdje je dovoljno da se ja jedan dan probudim i osjecam kao Hrvat Srbin ili Bosnjak. I ja sam to i legalno i legitimno, do neke potencijalne apelacije. Kada legitimni Hrvati budu prihvatili da oko njih zive Bosnjaci, da nece niz Neretvu, kada budu prihvatili BiH i kao pravo i kao obavezu, prvenstveno obavezu, onda mozda ovo bude drzava za sve. Ovo sa obavezom isto se odnosi i na Bosnjake i na Srbe a i na ostale. Do tada rahatluk.
Isto tako moraš prihvatiti načelo ravnopravnosti Hrvata,Bošnjaka i Srba u BiH.
- Login77777
#12307 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Naravno da je besmisao. Pa na iducem popisu mogu se 500 000 Bosnjaka izjasniti kao Hrvati. Sta cemo onda?kakabanja213 wrote: ↑29/12/2021 15:09 U stvari ja citavo vrijeme pokusavam objasniti besmisao te konstitutivnosti u praksi u drzavi kao sto je BiH. Jer ovdje je dovoljno da se ja jedan dan probudim i osjecam kao Hrvat Srbin ili Bosnjak. I ja sam to i legalno i legitimno, do neke potencijalne apelacije. Kada legitimni Hrvati budu prihvatili da oko njih zive Bosnjaci, da nece niz Neretvu, kada budu prihvatili BiH i kao pravo i kao obavezu, prvenstveno obavezu, onda mozda ovo bude drzava za sve. Ovo sa obavezom isto se odnosi i na Bosnjake i na Srbe a i na ostale. Do tada rahatluk.
-
kakabanja213
#12308 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ko trazi da se ne slavi Nova godina? Neki fanataci?Pa izadje svecenik i kaze ne priznajemo brak izmedju dva muskarca. Sta je on, taj kardinal, fanatik ili vjernik?ako te pitaju wrote: ↑29/12/2021 15:16Uopće mi to ne smeta, ali mi smeta da oni čiji mentalni sklop smatra da se Nova Godina ne bi trebala slaviti, da Djed Mraz ne treba postojati tamo gdje su Bošnjaci, sutra će tražiti da se zabrani alkohol, kupanje u bazenu, suknje, minice, i sl., ne mogu niti smiju odlučivati tko će biti član predsjedništva koji ima obavezu da svaku destruktivnu odluku za FBiH IZNESE SAMO PRED DOMOM NARODA HRVATA, a još mi više smeta da takvi ljudi biraju delegate u Domu Naroda H.kakabanja213 wrote: ↑29/12/2021 14:13
Poštujući odluke Europskog suda, ja mislim da Željko i slični njemu, trebaju biti u Domu Naroda Bošnjaka, jer je to njihov izbor.
Sto ne mozes prihvatiti da jedan dio Bosnjaka Zenice ne zeli da Bosnjaci Zenice slave Novu Godinu. Niti su kiga ubili niti su sta zabranili za razlikunod legitimnih Hrvats koji su Bajrame Bosnjaka Mostara docekivali sa pistoljima i puskama ili su ih zabranjivali.
-
daddy-kool
#12309 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Poštujući koje odluke Evropskog suda?ako te pitaju wrote: ↑29/12/2021 15:16
Uopće mi to ne smeta, ali mi smeta da oni čiji mentalni sklop smatra da se Nova Godina ne bi trebala slaviti, da Djed Mraz ne treba postojati tamo gdje su Bošnjaci, sutra će tražiti da se zabrani alkohol, kupanje u bazenu, suknje, minice, i sl., ne mogu niti smiju odlučivati tko će biti član predsjedništva koji ima obavezu da svaku destruktivnu odluku za FBiH IZNESE SAMO PRED DOMOM NARODA HRVATA, a još mi više smeta da takvi ljudi biraju delegate u Domu Naroda H.
Znači sad po mentalnom sklopu treba odrediti ko za koga da glasa? Pa kako to misliš uraditi?
- ako te pitaju
#12310 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne,nego da izabrani predstavnici predstavljaju svoje biračedaddy-kool wrote: ↑29/12/2021 15:28Poštujući koje odluke Evropskog suda?ako te pitaju wrote: ↑29/12/2021 15:16
Uopće mi to ne smeta, ali mi smeta da oni čiji mentalni sklop smatra da se Nova Godina ne bi trebala slaviti, da Djed Mraz ne treba postojati tamo gdje su Bošnjaci, sutra će tražiti da se zabrani alkohol, kupanje u bazenu, suknje, minice, i sl., ne mogu niti smiju odlučivati tko će biti član predsjedništva koji ima obavezu da svaku destruktivnu odluku za FBiH IZNESE SAMO PRED DOMOM NARODA HRVATA, a još mi više smeta da takvi ljudi biraju delegate u Domu Naroda H.
Znači sad po mentalnom sklopu treba odrediti ko za koga da glasa? Pa kako to misliš uraditi?
-
kakabanja213
#12311 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Gdje sam ja rekao da su Hrvati Bosne i Hercegovine ustase. Samo sto velika ogromna vecina legitimnih ne vidi nista lose u ratnim zlocincima i ustasama. Da li je postojala ijedna inicijativa da se recimo prefarbaju murali ratnig zlocinca Praljka u Mostaru. Ijedna ikada. Ako jeste izvinjavam se. Ili i to Bosnjaci koce.ako te pitaju wrote: ↑Kad ti prihvatiš da Hrvati u BiH nisu Ustaše, KAO ŠTO PIŠEŠ, niti ogromna većina simpatizira ustaše, tada će država krenuti na bolje.kakabanja :run: 213 wrote: ↑29/12/2021 15:09 U stvari ja citavo vrijeme pokusavam objasniti besmisao te konstitutivnosti u praksi u drzavi kao sto je BiH. Jer ovdje je dovoljno da se ja jedan dan probudim i osjecam kao Hrvat Srbin ili Bosnjak. I ja sam to i legalno i legitimno, do neke potencijalne apelacije. Kada legitimni Hrvati budu prihvatili da oko njih zive Bosnjaci, da nece niz Neretvu, kada budu prihvatili BiH i kao pravo i kao obavezu, prvenstveno obavezu, onda mozda ovo bude drzava za sve. Ovo sa obavezom isto se odnosi i na Bosnjake i na Srbe a i na ostale. Do tada rahatluk.
Isto tako moraš prihvatiti načelo ravnopravnosti Hrvata,Bošnjaka i Srba u BiH.
-
daddy-kool
#12312 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa predstavljaju ih.ako te pitaju wrote: ↑29/12/2021 15:31Ne,nego da izabrani predstavnici predstavljaju svoje biračedaddy-kool wrote: ↑29/12/2021 15:28
Poštujući koje odluke Evropskog suda?
-
kakabanja213
#12313 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nego koga predstavljaju trenutno izabrani. Haj zivota ti argumentuj.ako te pitaju wrote: ↑29/12/2021 15:31Ne,nego da izabrani predstavnici predstavljaju svoje biračedaddy-kool wrote: ↑29/12/2021 15:28
Poštujući koje odluke Evropskog suda?
- ako te pitaju
#12314 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
U Domu Naroda , delegati bi trebali predstavljati i štiti interese konstitutivnih naroda, ovisno u kojem su domu.
Prema stavu Ustavnog suda BiH, mora biti što preciznije predstavljanje onoga čija prava štitiš.
Ne može mrzitelj Djeda Mraza, protivnik slavljenja Nove Godine, protivnik čestitanja Božića, birati TKO ĆE PREDSATVLJATI HRVATE U DOMU NARODA i tko će štiti vitalne interese hrvatskog naroda.
@kakabanja213 što se tiče tvoga ''izvćanja'' mojih riječi da ja branim Bošnjacima da odlučuju hoće ili neće slaviti NG, to nigdje nisam napisao, To je pravo svakog čovjeka da odluči. Što se tiče Kardinala, svećenika koji negiraju GAY brak, morao bi i znati da je Europski sud za ljudska prava zauzeo stav da je brak zajednica muškarca i žene.
Prema stavu Ustavnog suda BiH, mora biti što preciznije predstavljanje onoga čija prava štitiš.
Ne može mrzitelj Djeda Mraza, protivnik slavljenja Nove Godine, protivnik čestitanja Božića, birati TKO ĆE PREDSATVLJATI HRVATE U DOMU NARODA i tko će štiti vitalne interese hrvatskog naroda.
@kakabanja213 što se tiče tvoga ''izvćanja'' mojih riječi da ja branim Bošnjacima da odlučuju hoće ili neće slaviti NG, to nigdje nisam napisao, To je pravo svakog čovjeka da odluči. Što se tiče Kardinala, svećenika koji negiraju GAY brak, morao bi i znati da je Europski sud za ljudska prava zauzeo stav da je brak zajednica muškarca i žene.
-
Bravar Jozo
#12315 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa ako imaju onda su se izjasnili Hrvatima. To je super. Tad su svojom čašću izjavili prilikom prijema u Hrvatsko državljanstvo:Login77777 wrote: ↑29/12/2021 14:54Ako to posjeduju onda su valjda Hrvati.Humljanin wrote: ↑29/12/2021 14:41
Kakvih pacijenata ovdje ima. Prvo svi u jedan glas galame da u Bužimu nema Hrvata i da je zato provokacija stavljati bilbord sa čestitkom Božića. Postavljaju se statistike i popisi stanovništva gdje dokazuju da Hrvata ima brojem 1.
Jedino ako ne ubrajate u Hrvate one koji su se tako izjasnili samo da bi dobili domovnicu i putovnicu. Onda ima nekakvog smisla...![]()
Kad se presele u Hrvatsku, na izborima znaju što je red. Ako hoće, glasaju za Bošnjaka na listi. Niko im se ne trpa svojim glasovima u njihov izbor. Kod nas se onaj Sejdić uskukao gdje je on, a nikad nisam čuo da se pobunio što sva mjesta Ostalih popunjavaju redom Bošnjaci. Tja.Prisežem svojom čašću da ću se kao hrvatski državljanin ili državljanka pridržavati Ustava i zakona te poštivati pravni poredak, kulturu i običaje u Republici Hrvatskoj
Kažu da je i Milanović prošli put većinu glasova iz BiH dobio iz krajine. Pametni su to ljudi. Ti krajišnici. Idući put ću im se pridružiti i ja. Treba podržati domaću proizvodnju, recimo Bosnalijeka. Imaju raznih boba i za tlak, i za glavobolju, i mučninu u stomaku, čireve na želucu, depresiju... Kupujte domaće, batalite strane bobe.
-
daddy-kool
#12316 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Oni se biraju posredno i to je riješeno.ako te pitaju wrote: ↑29/12/2021 15:39 U Domu Naroda , delegati bi trebali predstavljati i štiti interese konstitutivnih naroda, ovisno u kojem su domu.
Može li Hrvat biti musliman? (ili jevrej, ili ateista,...)ako te pitaju wrote: ↑29/12/2021 15:39Ne može mrzitelj Djeda Mraza, protivnik slavljenja Nove Godine, protivnik čestitanja Božića, birati TKO ĆE PREDSATVLJATI HRVATE U DOMU NARODA i tko će štiti vitalne interese hrvatskog naroda.
Ko ne voli djeda mraza, hej, hej,...
-
LSD
#12317 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ako te pitaju wrote: ↑29/12/2021 15:39
sve se moze, kad se hoce
Bolan, obolit ces od zlih pokvarenih bosnjaka koji majoriziraju konstitutivne
-
kakabanja213
#12318 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
[quote="Bravar Jozo" post_id=17811739 time=1640788837 user_id=454043]
[quote=Login77777 post_id=17811545 time=1640786054 user_id=452578]
Ako to posjeduju onda su valjda Hrvati.
[/quote]
Pa ako imaju onda su se izjasnili Hrvatima. To je super. Tad su svojom čašću izjavili prilikom prijema u Hrvatsko državljanstvo:
[quote]Prisežem svojom čašću da ću se kao hrvatski državljanin ili državljanka pridržavati Ustava i zakona te poštivati pravni poredak, kulturu i običaje u Republici Hrvatskoj
[/quote]
Kad se presele u Hrvatsku, na izborima znaju što je red. Ako hoće, glasaju za Bošnjaka na listi. Niko im se ne trpa svojim glasovima u njihov izbor. Kod nas se onaj Sejdić uskukao gdje je on, a nikad nisam čuo da se pobunio što sva mjesta Ostalih popunjavaju redom Bošnjaci. Tja.
Kažu da je i Milanović prošli put većinu glasova iz BiH dobio iz krajine. Pametni su to ljudi. Ti krajišnici. Idući put ću im se pridružiti i ja. Treba podržati domaću proizvodnju, recimo Bosnalijeka. Imaju raznih boba i za tlak, i za glavobolju, i mučninu u stomaku, čireve na želucu, depresiju... Kupujte domaće, batalite strane bobe.
[/quote]
Sto ce reci da Hrvati koji podrzavaju ratne zlocince isto su lagali na prijemu.
[quote=Login77777 post_id=17811545 time=1640786054 user_id=452578]
Ako to posjeduju onda su valjda Hrvati.
[/quote]
Pa ako imaju onda su se izjasnili Hrvatima. To je super. Tad su svojom čašću izjavili prilikom prijema u Hrvatsko državljanstvo:
[quote]Prisežem svojom čašću da ću se kao hrvatski državljanin ili državljanka pridržavati Ustava i zakona te poštivati pravni poredak, kulturu i običaje u Republici Hrvatskoj
[/quote]
Kad se presele u Hrvatsku, na izborima znaju što je red. Ako hoće, glasaju za Bošnjaka na listi. Niko im se ne trpa svojim glasovima u njihov izbor. Kod nas se onaj Sejdić uskukao gdje je on, a nikad nisam čuo da se pobunio što sva mjesta Ostalih popunjavaju redom Bošnjaci. Tja.
[/quote]
Sto ce reci da Hrvati koji podrzavaju ratne zlocince isto su lagali na prijemu.
-
Q_Line
#12319 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
To da li bi Hrvati ovo isto radili Bošnjacima da je obrnutna situacija sa brojem stanovništva, nisam baš siguran u Raspudićevu iskrenost!Login77777 wrote: ↑29/12/2021 12:18Neka bojkutuje. Ti 100 000 glasova ne prave nikakvu prevagu.Q_Line wrote: ↑29/12/2021 12:17 Nino se vratio, nije ga dugo biloOpet se dotakao svoje vječite "boljke" - Komšića, i usput pozvao na bojkot izbora u BiH
![]()
https://klix.com/5emxwnj4
- BHCluster
#12320 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa samo pogledaj Ustavnu poziciju Bosnjaka u Hr, zasto Bosnjaci nisu konstitutivni a znamo da su se borili za Hrvatsku i da je broj poginulih izuzetno visok. A onda odes na stranicu Sabora Rh-a kad tamo za predstavnike nacionalnih manjina stoji ovo: Ermina Lekaj Prljaskaj i to pazi sad "zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine)" Legitimno predstavljanje ili sta vec?
A Veljko Kajtazi je "zastupnik austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine) ".
Naravno ova dva zastupnika su rodjena na Kosovu.
Last edited by BHCluster on 29/12/2021 21:27, edited 1 time in total.
-
Q_Line
#12321 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Znam ja to sve, ali nisam baš tačno htio napisati da bi u obratnom slučaju bilo isto, a evo napisaću, bilo bi isto, jer je primjera, baš poput ovog tvog - bezbroj!
-
Bossona
#12322 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Uvijek je bilo i biće idiota, iza čijih djela stoje manipulatori i neznalice koji pokažu svoj primitivizam a nekima je to politička hrana i povod da pravdaju svoje zle namjere i zla djela iz prošlosti.
Judaizam, islam i kršćanstvo sličnije su međusobno nego što su s bilo kojim drugim religijama.
Biblija i Kur'an imaju preklapajuće etičke/moralne poruke, kao što su poniznost i pravednost, i dijele iznenađujući broj narativa, uključujući Edenski vrt, Potop, Mojsija i oslobođenje Izraela, ili kako je Bog Abrahama odvratio od žrtvovanja svojeg sina, zamijenivši ga ovnom - što je priča u srcu islamskog Kurban Bajrama.
A tu su i Marija i Isus. Islam, kao i Biblija, vjeruju da je Isus sin Marije (Merjem) koji je nastao bezgrešnim začećem. Naravno, ne slažu se u pogledu na njegovu ulogu, jer ga kršćani vide kroz ideju svetog trojstva, kao Boga i sina božjeg u isto vrijeme, a muslimani kao božjeg poslanika.
Uzimajući sve u obzir, valja postaviti pitanje zašto uz sve sličnosti te silne budale, kako ovdje u Bosni, tako i u svijetu generalno, čini sve da nas odvoje jedne od drugih, insistirajući što više na našim razlikama, našim nepomirljivostima i razvijajući kojekakve glupave teorije o nespojivosti civilizacija.
Kako se ne može spojiti nešto što je u samom svom korijenu već spojeno?
Odgovor je jednostavan zloupotreba vjere u političko ideološke, materijalno korisne i hegemonističke ciljeve uključujući i ratove i ubijanja drugih zbog vjerske, etničke i rasne pripanosti. Istinskom vjerniku ne smetaju drugi i drugačiji a plemeniti ljudi će ustati u zaštitu onih koji su ugroženi po bilo kojoj osnovi.
Kod nas je isti narod stoljećima podjeljen zbog vjera iako su najveći broj braća po genetici i DNK pripadnosti. U 21 vijeku a ponašaju se kao u srednjem vijeku.
-
Benjo34
#12323 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Uskoro u hrvatskim medijima

-
invincible1921
#12324 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ma dobro sta, zato su oni puno konrketniji razbijanjem auta po Hr radi tablica i slicni, ipak je evropski to nivoBossona wrote: ↑29/12/2021 21:23Uvijek je bilo i biće idiota, iza čijih djela stoje manipulatori i neznalice koji pokažu svoj primitivizam a nekima je to politička hrana i povod da pravdaju svoje zle namjere i zla djela iz prošlosti.
Judaizam, islam i kršćanstvo sličnije su međusobno nego što su s bilo kojim drugim religijama.
Biblija i Kur'an imaju preklapajuće etičke/moralne poruke, kao što su poniznost i pravednost, i dijele iznenađujući broj narativa, uključujući Edenski vrt, Potop, Mojsija i oslobođenje Izraela, ili kako je Bog Abrahama odvratio od žrtvovanja svojeg sina, zamijenivši ga ovnom - što je priča u srcu islamskog Kurban Bajrama.
A tu su i Marija i Isus. Islam, kao i Biblija, vjeruju da je Isus sin Marije (Merjem) koji je nastao bezgrešnim začećem. Naravno, ne slažu se u pogledu na njegovu ulogu, jer ga kršćani vide kroz ideju svetog trojstva, kao Boga i sina božjeg u isto vrijeme, a muslimani kao božjeg poslanika.
Uzimajući sve u obzir, valja postaviti pitanje zašto uz sve sličnosti te silne budale, kako ovdje u Bosni, tako i u svijetu generalno, čini sve da nas odvoje jedne od drugih, insistirajući što više na našim razlikama, našim nepomirljivostima i razvijajući kojekakve glupave teorije o nespojivosti civilizacija.
Kako se ne može spojiti nešto što je u samom svom korijenu već spojeno?
Odgovor je jednostavan zloupotreba vjere u političko ideološke, materijalno korisne i hegemonističke ciljeve uključujući i ratove i ubijanja drugih zbog vjerske, etničke i rasne pripanosti. Istinskom vjerniku ne smetaju drugi i drugačiji a plemeniti ljudi će ustati u zaštitu onih koji su ugroženi po bilo kojoj osnovi.
Kod nas je isti narod stoljećima podjeljen zbog vjera iako su najveći broj braća po genetici i DNK pripadnosti. U 21 vijeku a ponašaju se kao u srednjem vijeku.
-
swanfilter
#12325 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja sam prilicno uvjeren u jedno.
Bila cestitka provokacija ili ne, Izet Nanic nikada ovako slajabajzerski ne bi reagovao, odradio stvar ...
Bila cestitka provokacija ili ne, Izet Nanic nikada ovako slajabajzerski ne bi reagovao, odradio stvar ...