onda nemas iskustva sa jakim diodamaSSemir wrote:To bar ne utice na mene kao ucesnika u saobracaju. Briga me za timamar1994 wrote:Da ne zaboravimo obavezno LED osvjetljenje tablice , vise puta nego tablice![]()
![]()
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#12301 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
SSemir
#12302 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I. To je tebi ok? Kako se ponasaju ljetne gume na minusu? Na skroz mokrom kolovozu? A kako zimske?vješalica wrote:Procitaj u cemu je fazon sa.ljetnim gumama.u zakonuzdruzdjo wrote:Pa kako snijeg svake godine iznenadi "RAD" tako iznenadi i vozace koji nisu zamjenili gume na vrijeme.basicm wrote:Svake godine u ovom periodu se desavaju gadne nesrece, ja tipujem na stare ljetne gume
Medjutim meni je interesantniji zakon koji kaze "4x zimske gume sa xy debljinom sare ili 4x ljetne sa xy debljinom sare plus posjedovanje lanaca". Bar tako procitah prekjuce negdje. Mozda je i kriva informacija.
Mislim cemu. Sta, ja imam lance u gepeku pa sam kao siguran na cesti a i ostali oko mene. Ili ce neko voziti sa lancima stalno na ljetnim gumama. Glupo do bola.
Stavljas lance kad je snijeg i zimski uvjeti
Ugazen snijeg itd
De boga ti samo procitaj
To nikkao ne znaci da ce u zimskoj sezoni lupati lancem kad je suho vrijeme
-
NediM17
#12303 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i takav sa lancima u gepeku i ljetnim gumama vozi regularno, a glupi drot mene na foru htio uhvatit, da mi pise sto nemam lance (a 4 nova michelina na autu)... reko, tu pricu za lance mozete levatima prodavati za 40km, pogledaj gume, ako sumnjas uzmi subler, i da zavrsimo s tom pricom... 
-
zdruzdjo
#12304 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Okvješalica wrote:
Procitaj u cemu je fazon sa.ljetnim gumama.u zakonu
Ugazen snijeg itd
De boga ti samo procitaj
Sta hoces da kazes?
U zimskoj sezoni kad je mokra cesta bez snijega na -10 sa klizavoooo. sa ljetnim gumama pogotovo. Ne mora pahulja snijega da bude.
Uvijek, ali uvijek ima ponegdje ugazenog snijega po svim ulicama koje nisu prioriteti. Osim ako nije padao nikako. I obecavam ti da ces u tim danima vidjeti "ni jednog" sa lancima. Ok i netreba da klepecu.
I onda je ok da on vozi sa ljetnim i naleti na gomilicu snijega koji je spao sa krova, neko ocistio sa auta, neko izbacio sa na cestu sa grtalicom sa trotoara.....
Ma mislim daaaj ba.
Nisam rekao da je obaveza da stavljaju lance 15 novembra bez obzira na padavine, nego je glupava ta rastegljivost zakona po tom pitanju.
- triconja
#12305 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Najjace je na manjim cestama mimoilazit se sa takvim likovima, molis boga da ne sletis sa ceste i jos moras dobro prikocitamar1994 wrote:onda nemas iskustva sa jakim diodamaSSemir wrote:To bar ne utice na mene kao ucesnika u saobracaju. Briga me za timamar1994 wrote:Da ne zaboravimo obavezno LED osvjetljenje tablice , vise puta nego tablice![]()
![]()
- vješalica
#12306 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Krasno se ponasajuSSemir wrote: I. To je tebi ok? Kako se ponasaju ljetne gume na minusu? Na skroz mokrom kolovozu? A kako zimske?
Postanes unabomber
- vješalica
#12307 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jebo zakon ako dozvoljava da guma bude stara 10 ili vise.godina koja je ostecena visegodisnjim stajanjem po podrumima štala i slicnozdruzdjo wrote:Okvješalica wrote:
Procitaj u cemu je fazon sa.ljetnim gumama.u zakonu
Ugazen snijeg itd
De boga ti samo procitaj
Sta hoces da kazes?
U zimskoj sezoni kad je mokra cesta bez snijega na -10 sa klizavoooo. sa ljetnim gumama pogotovo. Ne mora pahulja snijega da bude.
Uvijek, ali uvijek ima ponegdje ugazenog snijega po svim ulicama koje nisu prioriteti. Osim ako nije padao nikako. I obecavam ti da ces u tim danima vidjeti "ni jednog" sa lancima. Ok i netreba da klepecu.
I onda je ok da on vozi sa ljetnim i naleti na gomilicu snijega koji je spao sa krova, neko ocistio sa auta, neko izbacio sa na cestu sa grtalicom sa trotoara.....
Ma mislim daaaj ba.
Nisam rekao da je obaveza da stavljaju lance 15 novembra bez obzira na padavine, nego je glupava ta rastegljivost zakona po tom pitanju.
Realno ljudi i sa gajnc novim autima fukarisu sa gumama
Ja kad god idem na.zamjenu
Dodje neki sa autom od 30-40 hiljada i fukaranise
Nije sve ni u golfu 2
- Optimist
#12308 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vidis, mozda ti ksenoni zaslijepe i radar pa ga ne moze uslikatiNediM17 wrote:ja vozim deset preko ogranicenja, a baja sa senonima iza u dvicini me pretice po punoj![]()
400 metara dalje tronozac,
- vješalica
#12309 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I osvjetljenje poda auta u mudiranim autimaamar1994 wrote:Da ne zaboravimo obavezno LED osvjetljenje tablice , vise puta nego tablice![]()
![]()
Zakacio sijalice na kukice,a kukice na rupe od.korozije
Unutra isto kad vrata otvore jeftini bordel ugodjaj
Mrzim takve kretene jer sam x puta mogla poginuti u mimoilasku u gradu i van grada
Onda isto tako ovi rokalji sa kamionima
Jelku naprave
I ono treba.ulupati palicom
- triconja
#12310 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vjesalica kraljicavješalica wrote:I osvjetljenje poda auta u mudiranim autimaamar1994 wrote:Da ne zaboravimo obavezno LED osvjetljenje tablice , vise puta nego tablice![]()
![]()
Zakacio sijalice na kukice,a kukice na rupe od.korozije
Unutra isto kad vrata otvore jeftini bordel ugodjaj
Mrzim takve kretene jer sam x puta mogla poginuti u mimoilasku u gradu i van grada
Onda isto tako ovi rokalji sa kamionima
Jelku naprave
I ono treba.ulupati palicom
- kafanski_covjek
#12311 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
bitanga u zenskom obliku 
- vješalica
#12312 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sroljo zalupi vratima u 2 ujutro u kvartu poslije kad dodje kuci otvori vrata skine i podove i pragove i stokove zajedno u kompletu
-
SSemir
#12313 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa kako ti smeta osvjetljenje tablice kad se mimoilazis? Il ja ne kontam vastriconja wrote:Najjace je na manjim cestama mimoilazit se sa takvim likovima, molis boga da ne sletis sa ceste i jos moras dobro prikocitSSemir wrote:To bar ne utice na mene kao ucesnika u saobracaju. Briga me za timamar1994 wrote:Da ne zaboravimo obavezno LED osvjetljenje tablice , vise puta nego tablice![]()
![]()
- triconja
#12314 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To ide u paketu jake sijalice (xenoni) i to osvjetljenje tablicaSSemir wrote:Pa kako ti smeta osvjetljenje tablice kad se mimoilazis? Il ja ne kontam vastriconja wrote: Najjace je na manjim cestama mimoilazit se sa takvim likovima, molis boga da ne sletis sa ceste i jos moras dobro prikocit
- hopi
#12315 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
bogami ja imam to led osvjetljenje tablice, xenone ne
fino svijetli, u tablicu ne u branik
i mašala ako nema već 4- 5 godina da sijalice te dvije traju, niti žmirkaju niti prekidaju, ne sjećam se koliko su bile, možda 5km obje, niti jedne mislim da mi nisu toliko trajale
i mašala ako nema već 4- 5 godina da sijalice te dvije traju, niti žmirkaju niti prekidaju, ne sjećam se koliko su bile, možda 5km obje, niti jedne mislim da mi nisu toliko trajale
-
tempuser
#12316 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
More i bez vode i bez grijanja, al mu ne diraj u auto mu u njega!Sodom1 wrote:Ne bi , raja nema vode boli ih tuki , nemaju grijanja adekvatnog isto boli ih tukitempuser wrote:
Ja to odavno ponavljam. Niskim cijenama osiguanja i neradom teh. pregleda tako da svako moze da vozi, se kupuje soc. mir. Sve dok bosnjo more da registruje raspalog groba i sipa za cvaju misli da mu je dobro u zivotu, bez obzira sto ga hebu u zdrav mozak. Kad bi uslove koristenja automobila sveo u realne uslove u roku od odmah bi izbila seljacka buna da bi se i Matija Gubec postidio!
- kloniran
#12317 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
što bi samo vi bogati mogli da vozite
neka i sirotinje
da sirotinja ne bi pocela da otima auta vama bogatim kad ovaj vaš prijedlog zaživi
neka i sirotinje
da sirotinja ne bi pocela da otima auta vama bogatim kad ovaj vaš prijedlog zaživi
- vješalica
#12318 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije poenta u mateijalnoj vec u dusevnoj sirotinji
Led,seljoni,ozvucenja,felUge,karambolke itd itd
Obicni kontejneri za dzubrivo
Led,seljoni,ozvucenja,felUge,karambolke itd itd
Obicni kontejneri za dzubrivo
- vješalica
#12319 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Otme mi auto i nabaci seljonekloniran wrote:što bi samo vi bogati mogli da vozite
neka i sirotinje
- kloniran
#12320 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i šljošti po gradu 
- vješalica
#12321 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
http://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/321 ... ovrijedene
Nastavlja se u Kalesiji belaj
@kloniran
Jeste,sljosti,
Nastavlja se u Kalesiji belaj
@kloniran
Jeste,sljosti,
- amar1994
#12322 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Svaka ti cast za nOoziv seljoni 
- amar1994
#12323 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jesu li ollo ili med i caj ledicehopi wrote:bogami ja imam to led osvjetljenje tablice, xenone ne
-
tempuser
#12324 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mlada, fino je imati spolnu ravnopravnost na temi, al ne upinji se previse u nesto o cemu nemas pojma, ostavice bolji utisak.vješalica wrote:
Jebo zakon ako dozvoljava da guma bude stara 10 ili vise.godina koja je ostecena visegodisnjim stajanjem po podrumima štala i slicno
Nije sve ni u golfu 2
Nijedna drzava na svijetu nema zakon kojim je propisana max starost guma na autu kao ni max starost guma prilikom prodaje. Postoje samo preporuke nacionalnoh udruzenja proizvodjaca guma i nista vise
- vješalica
#12325 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ostavi svoj rjecnik tamo odakle se javljas i ne upinji se svojim odavno i nadaleko poznatim kompleksima po ovoj temi i postedi civilizaciju svojih zaostalih kompleksa i teorija o ravnopravnostitempuser wrote:Mlada, fino je imati spolnu ravnopravnost na temi, al ne upinji se previse u nesto o cemu nemas pojma, ostavice bolji utisak.vješalica wrote:
Jebo zakon ako dozvoljava da guma bude stara 10 ili vise.godina koja je ostecena visegodisnjim stajanjem po podrumima štala i slicno
Nije sve ni u golfu 2
Nijedna drzava na svijetu nema zakon kojim je propisana max starost guma na autu kao ni max starost guma prilikom prodaje. Postoje samo preporuke nacionalnoh udruzenja proizvodjaca guma i nista vise
Jer ti nisi od silnih kompleksa nikakvo logicko objasnjenje ponudio zasto guma mora biti novijeg datuma i pravilno skladistena osim da nekoga prozivas mladom i sebe bogom datim da dijelis ovdje njutnove zakone
Preporuka postoji kao i debili kojima je svejedno