Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lerdi wrote:Što se tiče Željkovog mandata kao načelnika NS ipak mi ostavi pravo da više vjerujem ljudima koje znam lično nego tebi. I još bih te zamolio da mi kažeš kada će više to "uskoro" doći? Evo to "uskoro" kada će se sve saznati traje od vremena kada je Željko napustio DF. Ako ti nije problem bar okvirno da nam kažeš. Unaprijed hvala.
Već!? Mislio sa da će Suljagiću trebati bar još mjesec dana da ga potpuno izgura. Doduše, još od prošle hefte, na zvaničnoj facebook stranici DF nema ni jedne Željkove slike.
Hvala na uočenoj grešci. Ispravljeno. Eto i od tebe neke koristi. Ko bi rekao
Da ima marifetluka ima,ali,ima i Željke i onih koji su samo i jedino za Željku.
Lista koju predvodi Željko dobija sve naše i one na vaše iznenađenje glasove.
Orange Revolution wrote:Da ima marifetluka ima,ali,ima i Željke i onih koji su samo i jedino za Željku.
Lista koju predvodi Željko dobija sve naše i one na vaše iznenađenje glasove.
Stvarno ne znam koliko tesko mora biti ili koliki IQ neko treba imati da bi vidio kako se u BiH pod stranackom politikom podrazumjeva jedino i iskljucivo politika lidera tih stranaka.
Nije mi mrsko ponoviti - stvarno ne znam koliko je tesko to za shvatiti...
Ocito manji od sobne temperature da tvrdis kako Komsic svo ovo vrijeme nije imao nikakvog utjecaja na desavanja u SDP-u posebno nakon sto se prije neki dan SDP oglasio sa izjavom da je Zeljkec bio clan kadrovske komisije i da je imenovao direktore javnih preduzeca.
Ali eto, ti misli da je tamo sve Zlatko sam radio, kada je to Zlatko poceo da radi Zeljko je je vec u suzama napusta SDP...ali i sam kazes da bi se ovo shvatilo treba malo veci IQ, pa te ja ostavljam da pokusas spojiti neku sinapsu ili se probuditi iz sna...
Nevjerovatna je količina gluposti koja dolazi iz zelenocrvenog tabora, ali i ne čudi njihova panika, koja je uvjetovana minimalnom podrškom među građanima. U tom bunilu, posebno zeleni aludiraju na DF kao otpad SDP, dok se crvenokošuljaši sablažnjavaju nad širinom izdaje "socijaldemokratije". Pri čemu se zaboravlja da je narod masovno 2010. godine SDA-SBIH kamarili poručio odlazite, pri čemu je SDP tada dobio izbore, a SBB sahranio SBiH. I upravo su crvenokošuljaši na sve to pljunuli i SDA vratili u život, sve doblje gurajući novonastalu vlast u ponor međusobne nekompatibilnosti, pri čemu je SDP izdao sve vrijednosti socijaldemokratije i prepoznatiljive bosanskohercegovačke političke filozofije. Stvorivši koalicione, partnerske i zakonodavne paktove sa SDA, HSP, NSrZB, SBB, pa čak i SBiH, ponovo vraćajući se SDA, dok na državnom nivou nikad nije prekinuta saradnja sa SNSD-om i HDZ BiH. I sada Željko nazahvalan što je odbio da učestvuje u neviđenom političkom kurvanju crvenokošuljaša. Dok istovremeno mudro zaboravljate činjenicu da ste Željku Komšiću ni manje ni više, kada je tražio političku odgovornost, rekli da je lud. Istovremeno zelenaši iz SDA su zadovoljno trljali ruke što su ponovo ušli u vlast i održali konekciju na sistem, što su pokušali zamaskirati tobožnjom brigom Bakira i njegovih ljudi - slučaj "Šeta", o zabldi zbližavanjima s crvenima. Kad je postalo jasno da Lagumdžijina koncepcija kontrole kompromitirane političke organizacije SDA ne pije vode i da SDA ima moć paralisati SDP, preko noći je srušena Platforma. Međutim, preko Doma naroda kadrovi SDA i bliski SDA su blokirali FBIH i produžili očuvanje nelegitimne izvršne vlasti sve do danas. Ta nedemokratska interesima obojena politička filozofija, pokazala je kakav grčevit zagrljaj SDA spremna napraviti nad institucijama vlasti kako bi se održala na poziciji, koristeći istovremeno filozofiju SDS i HDZ sa vitalnim nacionalnim interesom. Dok februarski požari nisu ponovo spojili SDP i SDA, u njihovom pohodu, što jasno otkriva da je protekle četri godine bila izrežirana politička kriza s ciljem prikrivanja na minderu dogovorenog kriminalnog pohoda na javne prihode. Kada je postalo jasno da takva vlast mora pasti i kada se počela komešati politička situacija, u klasičnoj fals-flag operaciji nastali protesti su transformisani u nemire, ubacivanjem navijačkih skupina. Iako je već sutradan postalo jasno da građani žele ne samo promjenu, nego nestanak ove vlasti. A dobili smo čvrst zagrljaj te vlasti i njen udar na sve koji predstavljaju konkurenciju od smjene Radončića, čistke u sindikatima, mobingom u javnim institucijama, preko medijske blokade i friziranja situacije, do te mjere da su grđani proglašeni neotesanom stokom, koja pali institucije. A onda na taj požar došle su polave koje su po ko zna koji put pokazale nesposobnost države da odgovori na krizne situacije i da institucije kojima rukovode kadrovi SDA i SDP nemaju ni minimum materijalno-tehničkih sredstava za svoje djelatnosti, koja su na papirima uredno nabavljene. I onda šok i nevjerica kad je postalo jasno da je kandidat DF za Predsjedništvo Suljagić. Osoba koja svojim britkim jezikom brutalno postavlja činjenice na pravo mjesto i sjeće duboke rane po tkivu SDA, a pogotovo SDP. Čime se pojavio narodni tribun i glas koji jasno artikuliše bjes javnosti spram vlasti i koji se ne libi reči u lice Bakiru i Zlatku, ono šta misli o njima i ono šta o njima misli narod.
MuaDib, ako daš časnu pionirsku da ćeš se barem jednom dnevno javljati na ovoj temi, ja obećavam da ovdje više uopšte neću pisati.
Koliko god se ja trudio da raskrinkam Komšića i Suljagića, naspram tebe sam neučinkoviti amater.
Odbijaš potencijalne DF glasače bolje nego
weredsf wrote:
Pitanje za miliona, koga Zlatko drzi za rukice..
Da, dobro pitanje, tacnije vise pitanja na koja bi volio da mi kadrovi DF-a odgovore?
Kakav je to Zeljo lider, ako je bio toliko godina Zlajin potrcko i o nicemu nije imao pojma, kao recimo o reketu?
To je onda slab lider ako je bio tako blizak Zlaji, a ovaj ga mogao vodati zedna preko vode?
Opet ako je znao, a nije poduzeo nista, onda je Zeljo korumpiran i da stavimo na stranu vozikanje u kabrioletu po Sarajevu uz policijsku pratnju?
Pa me zaista zanima, sta je Zeljo, korumpiran ili nesposoban, jer ocigledno da kod njega trece ne moze biti? Mislim jahati tolike godine uz kriminalce SDP-a, a biti pametan, dobar lider i uz sve to posten, netje motji Panticu.
Korumpiran ili los lider?
bravo !! Dobro si im rekao, u SDP-u su svi kriminalci. A Komso je jedini koji je imao muda da podnese krivicnu prijavu protiv Zlaje i odgovori tom vjecnom predsjedniku SDP-a, a i jedini je koji nije pucao rekete. Otkud sad ta prijava pitas se ?? Pa kad bi tuzilastvo bilo posteno i radilo svoj posao znalo bi se za nju. Ipak je Zlaja bijeli medo, zasticena vrsta, uz to ima privatnu stranku, neka ga skinu ako imaju muda.
MuaDib wrote:Nevjerovatna je količina gluposti koja dolazi iz zelenocrvenog tabora, ali i ne čudi njihova panika, koja je uvjetovana minimalnom podrškom među građanima. U tom bunilu, posebno zeleni aludiraju na DF kao otpad SDP, dok se crvenokošuljaši sablažnjavaju nad širinom izdaje "socijaldemokratije". Pri čemu se zaboravlja da je narod masovno 2010. godine SDA-SBIH kamarili poručio odlazite, pri čemu je SDP tada dobio izbore, a SBB sahranio SBiH. I upravo su crvenokošuljaši na sve to pljunuli i SDA vratili u život, sve doblje gurajući novonastalu vlast u ponor međusobne nekompatibilnosti, pri čemu je SDP izdao sve vrijednosti socijaldemokratije i prepoznatiljive bosanskohercegovačke političke filozofije. Stvorivši koalicione, partnerske i zakonodavne paktove sa SDA, HSP, NSrZB, SBB, pa čak i SBiH, ponovo vraćajući se SDA, dok na državnom nivou nikad nije prekinuta saradnja sa SNSD-om i HDZ BiH. I sada Željko nazahvalan što je odbio da učestvuje u neviđenom političkom kurvanju crvenokošuljaša. Dok istovremeno mudro zaboravljate činjenicu da ste Željku Komšiću ni manje ni više, kada je tražio političku odgovornost, rekli da je lud. Istovremeno zelenaši iz SDA su zadovoljno trljali ruke što su ponovo ušli u vlast i održali konekciju na sistem, što su pokušali zamaskirati tobožnjom brigom Bakira i njegovih ljudi - slučaj "Šeta", o zabldi zbližavanjima s crvenima. Kad je postalo jasno da Lagumdžijina koncepcija kontrole kompromitirane političke organizacije SDA ne pije vode i da SDA ima moć paralisati SDP, preko noći je srušena Platforma. Međutim, preko Doma naroda kadrovi SDA i bliski SDA su blokirali FBIH i produžili očuvanje nelegitimne izvršne vlasti sve do danas. Ta nedemokratska interesima obojena politička filozofija, pokazala je kakav grčevit zagrljaj SDA spremna napraviti nad institucijama vlasti kako bi se održala na poziciji, koristeći istovremeno filozofiju SDS i HDZ sa vitalnim nacionalnim interesom. Dok februarski požari nisu ponovo spojili SDP i SDA, u njihovom pohodu, što jasno otkriva da je protekle četri godine bila izrežirana politička kriza s ciljem prikrivanja na minderu dogovorenog kriminalnog pohoda na javne prihode. Kada je postalo jasno da takva vlast mora pasti i kada se počela komešati politička situacija, u klasičnoj fals-flag operaciji nastali protesti su transformisani u nemire, ubacivanjem navijačkih skupina. Iako je već sutradan postalo jasno da građani žele ne samo promjenu, nego nestanak ove vlasti. A dobili smo čvrst zagrljaj te vlasti i njen udar na sve koji predstavljaju konkurenciju od smjene Radončića, čistke u sindikatima, mobingom u javnim institucijama, preko medijske blokade i friziranja situacije, do te mjere da su grđani proglašeni neotesanom stokom, koja pali institucije. A onda na taj požar došle su polave koje su po ko zna koji put pokazale nesposobnost države da odgovori na krizne situacije i da institucije kojima rukovode kadrovi SDA i SDP nemaju ni minimum materijalno-tehničkih sredstava za svoje djelatnosti, koja su na papirima uredno nabavljene. I onda šok i nevjerica kad je postalo jasno da je kandidat DF za Predsjedništvo Suljagić. Osoba koja svojim britkim jezikom brutalno postavlja činjenice na pravo mjesto i sjeće duboke rane po tkivu SDA, a pogotovo SDP. Čime se pojavio narodni tribun i glas koji jasno artikuliše bjes javnosti spram vlasti i koji se ne libi reči u lice Bakiru i Zlatku, ono šta misli o njima i ono šta o njima misli narod.
I nakon svega toga Hanka Vajzovic podrzi SDA vladu i u vladu udje Damir Marijanovic.
I taj isti Suljagic bio savjetnik mrskom Terzicu, tadasnjem predsjedavajucem VM, i napise knjigu o jos mrzem Lagumdziji. Sigurno je i tada bio narodni tribun i glas koji jasno artikulise bijes javnosti spram vlasti i koji se ne libi reci u lice i Bakiru i Zlatku.
MuaDib wrote:Nevjerovatna je količina gluposti koja dolazi iz zelenocrvenog tabora, ali i ne čudi njihova panika, koja je uvjetovana minimalnom podrškom među građanima. U tom bunilu, posebno zeleni aludiraju na DF kao otpad SDP, dok se crvenokošuljaši sablažnjavaju nad širinom izdaje "socijaldemokratije". Pri čemu se zaboravlja da je narod masovno 2010. godine SDA-SBIH kamarili poručio odlazite, pri čemu je SDP tada dobio izbore, a SBB sahranio SBiH. I upravo su crvenokošuljaši na sve to pljunuli i SDA vratili u život, sve doblje gurajući novonastalu vlast u ponor međusobne nekompatibilnosti, pri čemu je SDP izdao sve vrijednosti socijaldemokratije i prepoznatiljive bosanskohercegovačke političke filozofije. Stvorivši koalicione, partnerske i zakonodavne paktove sa SDA, HSP, NSrZB, SBB, pa čak i SBiH, ponovo vraćajući se SDA, dok na državnom nivou nikad nije prekinuta saradnja sa SNSD-om i HDZ BiH. I sada Željko nazahvalan što je odbio da učestvuje u neviđenom političkom kurvanju crvenokošuljaša. Dok istovremeno mudro zaboravljate činjenicu da ste Željku Komšiću ni manje ni više, kada je tražio političku odgovornost, rekli da je lud. Istovremeno zelenaši iz SDA su zadovoljno trljali ruke što su ponovo ušli u vlast i održali konekciju na sistem, što su pokušali zamaskirati tobožnjom brigom Bakira i njegovih ljudi - slučaj "Šeta", o zabldi zbližavanjima s crvenima. Kad je postalo jasno da Lagumdžijina koncepcija kontrole kompromitirane političke organizacije SDA ne pije vode i da SDA ima moć paralisati SDP, preko noći je srušena Platforma. Međutim, preko Doma naroda kadrovi SDA i bliski SDA su blokirali FBIH i produžili očuvanje nelegitimne izvršne vlasti sve do danas. Ta nedemokratska interesima obojena politička filozofija, pokazala je kakav grčevit zagrljaj SDA spremna napraviti nad institucijama vlasti kako bi se održala na poziciji, koristeći istovremeno filozofiju SDS i HDZ sa vitalnim nacionalnim interesom. Dok februarski požari nisu ponovo spojili SDP i SDA, u njihovom pohodu, što jasno otkriva da je protekle četri godine bila izrežirana politička kriza s ciljem prikrivanja na minderu dogovorenog kriminalnog pohoda na javne prihode. Kada je postalo jasno da takva vlast mora pasti i kada se počela komešati politička situacija, u klasičnoj fals-flag operaciji nastali protesti su transformisani u nemire, ubacivanjem navijačkih skupina. Iako je već sutradan postalo jasno da građani žele ne samo promjenu, nego nestanak ove vlasti. A dobili smo čvrst zagrljaj te vlasti i njen udar na sve koji predstavljaju konkurenciju od smjene Radončića, čistke u sindikatima, mobingom u javnim institucijama, preko medijske blokade i friziranja situacije, do te mjere da su grđani proglašeni neotesanom stokom, koja pali institucije. A onda na taj požar došle su polave koje su po ko zna koji put pokazale nesposobnost države da odgovori na krizne situacije i da institucije kojima rukovode kadrovi SDA i SDP nemaju ni minimum materijalno-tehničkih sredstava za svoje djelatnosti, koja su na papirima uredno nabavljene. I onda šok i nevjerica kad je postalo jasno da je kandidat DF za Predsjedništvo Suljagić. Osoba koja svojim britkim jezikom brutalno postavlja činjenice na pravo mjesto i sjeće duboke rane po tkivu SDA, a pogotovo SDP. Čime se pojavio narodni tribun i glas koji jasno artikuliše bjes javnosti spram vlasti i koji se ne libi reči u lice Bakiru i Zlatku, ono šta misli o njima i ono šta o njima misli narod.
I nakon svega toga Hanka Vajzovic podrzi SDA vladu i u vladu udje Damir Marijanovic.
I taj isti Suljagic bio savjetnik mrskom Terzicu, tadasnjem predsjedavajucem VM, i napise knjigu o jos mrzem Lagumdziji. Sigurno je i tada bio narodni tribun i glas koji jasno artikulise bijes javnosti spram vlasti i koji se ne libi reci u lice i Bakiru i Zlatku.
Corto Maltese wrote:MuaDib, ako daš časnu pionirsku da ćeš se barem jednom dnevno javljati na ovoj temi, ja obećavam da ovdje više uopšte neću pisati.
Koliko god se ja trudio da raskrinkam Komšića i Suljagića, naspram tebe sam neučinkoviti amater.
Odbijaš potencijalne DF glasače bolje nego
Koga ćeš ti raskrinkati jadu jadni ??? Corto prosvjetitelj uma HAHAHAHAHAHAHA. Inače levat teški u SDP-u poznat kao matica za navrtanje.
E,vidis Corto,kad ti ga neko "sukne"(tvoj izraz) onda se usutis.Nema te.Ali ko trazi i dobije,a bice toga jos naredni mjesec jer:ko zanemari taktiku zavrsice u ...Ili,ptica rano propjevala.Glavni igraci tek dolaze,a ti ces,kao svaka potrosena roba,klecati u zadnjoj klupi.Hoce to za nadobudne.
kakonako wrote:
E,vidis Corto,kad ti ga neko "sukne"(tvoj izraz) onda se usutis.Nema te.Ali ko trazi i dobije,a bice toga jos naredni mjesec jer:ko zanemari taktiku zavrsice u ...Ili,ptica rano propjevala.Glavni igraci tek dolaze,a ti ces,kao svaka potrosena roba,klecati u zadnjoj klupi.Hoce to za nadobudne.
Bas mu ga je "shukno" Bjezi bolan, vidis da vas covjek ignorise.
sofy wrote:
Cekaj malo, to Zlaja krenuo 2013 godine krasti? Nemoj biti smijesan. Komso je bio Zlajina pudlica sa desne strane. Sa lijeve mu je je Damir Hadzic. I onda Zlaja odlucio zamijeniti desnu stranu sa Bakirom Hadziomerovicem jer mu Komso vise ne treba i sad mi trebamo vjerovati da je Komso odjednom postao super posten i savjestan?
Stvarno covjek bi rekao da Komso nista nije znao i onda naleti na one americke cable dokumente i vidi da je Komso non stop Hareta tracao diplomatama dok je hvalio Radmanovica i covjek se pita, pa zar zaista Komso nista nije znao tamo neke 2010 i zar Zlaja nije tad vec reketario?
Najtužniji dio priče je da Željko, zaista, nije ništa znao.
Što bi Arsla rek'o: "... ko Golf dizel na Bjelašnici!"
Onda je nesposoban, sto bi mi rekli, levat. Tip ga vodao godinama i on nije imao pojma.
Sto znaci, ako ja sad za njega glasam, otkud meni garancija da ga opet neko nece vodati kao levata zedna preko vode?
Trebaš stvari posmatrati iz drugog ugla.
Znači, u Komšićevom slučaju, imaš 100% garanciju da će ga vodati žedna preko vode.
Takvu garanciju ni Toyota ne daje.
Last edited by Corto Maltese on 15/08/2014 00:11, edited 2 times in total.
Ignorixe kad ga pogodis u celo.Ostalo je suplja za levate.A i ti si izgleda novoangazovani,umjesto crvenoh brigadira.Slijedeci je onaj wes...ili kako se zove.Naprijed.Ali necete moci izdrzasti.
sofy wrote:
Cekaj malo, to Zlaja krenuo 2013 godine krasti? Nemoj biti smijesan. Komso je bio Zlajina pudlica sa desne strane. Sa lijeve mu je je Damir Hadzic. I onda Zlaja odlucio zamijeniti desnu stranu sa Bakirom Hadziomerovicem jer mu Komso vise ne treba i sad mi trebamo vjerovati da je Komso odjednom postao super posten i savjestan?
Stvarno covjek bi rekao da Komso nista nije znao i onda naleti na one americke cable dokumente i vidi da je Komso non stop Hareta tracao diplomatama dok je hvalio Radmanovica i covjek se pita, pa zar zaista Komso nista nije znao tamo neke 2010 i zar Zlaja nije tad vec reketario?
Najtužniji dio priče je da Željko, zaista, nije ništa znao.
Što bi Arsla rek'o: "... ko Golf dizel na Bjelašnici!"
Onda je nesposoban, sto bi mi rekli, levat. Tip ga vodao godinama i on nije imao pojma.
Sto znaci, ako ja sad za njega glasam, otkud meni garancija da ga opet neko nece vodati kao levata zedna preko vode?
Emir ga već sad voda ko bekana. Nije se čestito ni izuo, a već mu stožer (stranku) porobio.
Aktivisti "DF- Dvojac bez Poljina" su se počeli javljati intoksinirani, a nisam u stanju da razlučim da li se radi o THC ili o maliganskom krilu stranke.
Predlažem prekid rasprave, jer ovo cipelarenje nije džentlmensko.
Corto Maltese wrote:Aktivisti "DF- Dvojac bez Poljina" su se počeli javljati intoksinirani, a nisam u stanju da razlučim da li se radi o THC ili o maliganskom krilu stranke.
Predlažem prekid rasprave, jer ovo cipelarenje nije džentlmensko.
kakonako wrote:Ignorixe kad ga pogodis u celo.Ostalo je suplja za levate.A i ti si izgleda novoangazovani,umjesto crvenoh brigadira.Slijedeci je onaj wes...ili kako se zove.Naprijed.Ali necete moci izdrzasti.
Tvoj um ne moze shvatiti da postoje ljudi koji ne trebaju angazman. Dakle, oni sto te ismijavaju zarad vlastitog zadovoljstva.
Tvoje pitanje "da li je Komšić možda pošten, zato što je nesposoban?"
Jebi ga, ni osoba sa blažim smetnjama u razvoju ne bi se uklapala u gornje pitanje, ako me razumiješ.
Mogao je biti u svim Zlatkovim talovima i to samo da šuti i muli, da nema nikakvu odgovornost, da uvijek bude popularan toliko da sebi može osigurati ublehašku stolicu nekog od parlamenata, ko fol se boriti za narod, jednu jedinu itd.
SDP bi ga koristio, a on bi uživao i bolio bi ga ku.ac.
Možda nije adekvatan primjer poređenja, ali recimo Slaviša Šućur. Skidam mu kapu i ne zamjeram što učestvuje u ovom cirkusu.
Ne gajim iluzije da je Komšić mesija. On i DF daju bar zrnce nade da će neko od ovih govana, koji nas jašu skoro dvije decenije, na bar nekom nivou najebati i završiti u zatvoru. Ne zato što su sposobni, nego zato što su trenutno najmanje zlo u ponudi.
Tvoje pitanje "da li je Komšić možda pošten, zato što je nesposoban?"
Jebi ga, ni osoba sa blažim smetnjama u razvoju ne bi se uklapala u gornje pitanje, ako me razumiješ.
Mogao je biti u svim Zlatkovim talovima i to samo da šuti i muli, da nema nikakvu odgovornost, da uvijek bude popularan toliko da sebi može osigurati ublehašku stolicu nekog od parlamenata, ko fol se boriti za narod, jednu jedinu itd.
SDP bi ga koristio, a on bi uživao i bolio bi ga ku.ac.
Možda nije adekvatan primjer poređenja, ali recimo Slaviša Šućur. Skidam mu kapu i ne zamjeram što učestvuje u ovom cirkusu.
Ne gajim iluzije da je Komšić mesija. On i DF daju bar zrnce nade da će neko od ovih govana, koji nas jašu skoro dvije decenije, na bar nekom nivou najebati i završiti u zatvoru. Ne zato što su sposobni, nego zato što su trenutno najmanje zlo u ponudi.
Evo recimo da DF pobijedi na izborima sa 90% na svim nivoima i u svim izbornim jedinicama. Ili jos ilustrativnije, neka je to idealna stranka X, cisto da ne ulazim u jeftina dnevnopolitikantska natezanja. Dakle, ima 31 zastupnika u Skupstini KS, 90 zastupnika u PD PFBiH itd. Navedi mi proceduralne korake kako ce ta stranka X postici boldirano.
Pratim ovaj forum i još uvijek nisam pročitao neki baš jak argument zašto ja ne bi glasao za DF. Možete prodavati maglu kako Komšić ništa nije uradio, ali uvijek postoje zapisnici sa sastanka predsjedništva pa to treba malo pročitati i prozboriti glavom jel Komšić nešto uradio. Ja kažem da jeste i ovdje mogu zalijepiti 100 stranica njegovog rada i angažmana za BiH. A zašto neću glasati za SDA i SDP ?? Dovoljan argument za to mi je proteklih 20 godina jada i tuge.