Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hvatac zelenog vala! Odmah se sjetim jednog slicnog koji je tvrdio da se u Sarajevu moze uhvatiti zeleni malo tako sto malo vozis 60, pa 50, pa 30, pa 40, pa 30, a onda kratko supistis na 20...
Hvata zeleno sa 30 kmh i cudi se sto mu vise na braniku!?
Hvatac zelenog vala! Odmah se sjetim jednog slicnog koji je tvrdio da se u Sarajevu moze uhvatiti zeleni malo tako sto malo vozis 60, pa 50, pa 30, pa 40, pa 30, a onda kratko supistis na 20...
U Sarajevu je odavno postalo besmisleno hvatati zeleni val...ili su semafori raštimani, ili debili guslaju 30-40 bez ikakvog vidljivog razloga, gužve...
Najrahatniji sam što dalje od gradske vreve i gužve.
Da mi neko ponudi sutra stančugu u centru, da živim tamo, odbio bih - osim da prodam taj stan i ništa drugo.
U Sarajevu je odavno postalo besmisleno hvatati zeleni val...ili su semafori raštimani, ili debili guslaju 30-40 bez ikakvog vidljivog razloga, gužve...
Najrahatniji sam što dalje od gradske vreve i gužve.
Da mi neko ponudi sutra stančugu u centru, da živim tamo, odbio bih - osim da prodam taj stan i ništa drugo.
Ja sam na vise mjesta napisao da je zeleni val u Sarajevu namjenski prekinut na vise mjesta kako bi se smanjio pritisak na najopterecenje raskrsnice. Jedno vrijeme sa tacno znao koje,ostalo mi je da je bio prekid kod Grasa zbog Otoke, i Hiseta zbog Skenderije. Upravo iz tog razloga je nemoguce uhvatiti zeleni val "od - do", ali postoje ovi strucnjaci sto ga hvataju po svaku cijenu vozeci po 30 kmh. Pa sta ces raditi nekom ko koji glavnom cestom gusla 30 kmh i namjerno ti ne da da prodjes, nego leci na sirenu i duga?!?!?!
Desava se upravo ono sto sam napisao, taj primitivizam i novi nacin ponasanja je otisao tako daleko da ga promovisu kao ispravan!
Ja nisam iz Sarajeva, dođem recimo jednom mjesečno, i nagledam se tih levata, il što se trpaju po svaku cijenu il guslaju a nigdje nikog. Najfascinantnije mi je na Stupu, gdje je kamera, ne prođu dva auta brže od 40, isto da slika na 42
Throttle wrote:Najfascinantnije mi je na Stupu, gdje je kamera, ne prođu dva auta brže od 40, isto da slika na 42
a tek ona prema lukavici iza aerodroma ...isto ko da ce siljci iz asfalta iskociti pa im gume probusiti,uspore na 40 vec kod skretanja u aerodromsko naselje....
Throttle wrote:Najfascinantnije mi je na Stupu, gdje je kamera, ne prođu dva auta brže od 40, isto da slika na 42
a tek ona prema lukavici iza aerodroma ...isto ko da ce siljci iz asfalta iskociti pa im gume probusiti,uspore na 40 vec kod skretanja u aerodromsko naselje....
Ote mi slovo s tastature. DAnas vozio u tom pravcu. Koče debili sa 50 na 40. I onda nagare na 60.
Jebo mater, ludo sve...
Sta ocekivati od obicnig vozaca, kada tzv. profesionalni taxo vozac vozi slalom iako je guzva, te se na narendom semaforu poravnam sa njim, iako sam ja obisao samo jedno auto.
Najgori su mi idioti koji voze slalom. Sad su u krajnjoj lijevoj, sad u krajnjoj desnoj i tako non stop, samo da se ne bi vozili iza nekog i da bi što prije stigli tamo gdje idu. To su klasični isfrustrirani nervozni kompleksaši. Najsmejšnije su mi scene na autoputu. Voze po 150 i više i odreda te svi prestižu, a onda slijedeća scena, meni najdraža. Kad dođem na naplatne kućice svi oni stoje u koloni i čekaju da pokažu kupon i plate, jer nemaju Tag, a ja fino uredno prođem bez zaustavljanja i stignem prije njih.
amar1994 wrote:Evo jednog xenon tjunera , sve mi zuto pred ocima bilo zbog njegovih govana i objesti .
Ovo bi, da je normalna država, policija automatski isključivala iz saobraćaja i slala na vanredni tehnički.
Obzirom da su i država i policija i tehnički jedan veliki Q od ovce, ostaje da jebendamo u sebi i na forumu i to je to...
Neku vecer idem iz Konjica prema Jablanici , ispred mene Fiat Stilo neki ... Predjem ga ja, i odmah sam pozalio.... Debilu ne radi kratko svjetlo, tacnije lijevo . I puko ljudina duga ... boli ga qrac .
Sto je najgore od svega, vozaju idioti tako mjesecima... razumio bih da je crklo sad, pa moras nekako doci do kuce ili gdje... ali ...
novi_korisnik wrote:Je li neko od vas upratio debila u tamnom Pezou 308 FL ( ne nova 308ca, vec stara ali sa onim led pozicijama naprijed ).. Sinoc oko 12 mi se nakacio na pola metra pozadi.. I posto me to jako iznerviralo.. Poravnjam se sa autom u srednjoj traci i tako mi vozimo oko 30ak km/h od Marin Dvora do americke ambasade ( nije to nikako usporavanje, jer ako vozis brze, stat ces na svakom semaforu). Frajer se satrao sa blicanjem i sviranjem.. Kreten se i dalje ispaljivao sa svakog semafora jer je doalzio kao prvi, a na svakom iducem sam ga stizao iako sam vozio 65 cijelo vrijeme...
Sreca njegova pa su bile dvije osobe sa mnom, inace bi mi "izletila" neka macka na cestu.. I onako mi je lak na zadnjem braniku ispucao...
jel i tebi ovo nj peh slovo? majke mi, ni ja njeznam kad treba, a kad netreba
skafiskafsnjak wrote:Neku vecer idem iz Konjica prema Jablanici , ispred mene Fiat Stilo neki ... Predjem ga ja, i odmah sam pozalio.... Debilu ne radi kratko svjetlo, tacnije lijevo . I puko ljudina duga ... boli ga qrac .
Sto je najgore od svega, vozaju idioti tako mjesecima... razumio bih da je crklo sad, pa moras nekako doci do kuce ili gdje... ali ...
eeeeee znas li koja je procedura ko fiata promjentiti sijalicu
Vozim u subotu prema Jablanici, ide ispred neki 80-90 i ja ga pratim, po meni idealna brzina za tu dionicu Konjic-Jablanica, nekih 10tak smo iznad ogranicenja i to je to, ne peglamo se. Odjednom se stvori iza bijeli Tiguan, zalijepi se na branik i udari blicati dugima, ocekujuci da ga pustim jel. I nemam ja problem s tim, napravim 50tak metara prostora izmedju mene i lika ispred pa nek prestize cim mu bude volja.. ali prodje par onih dugih dionica sa isprekidanom, nigdje nikoga al on se ne usudjuje prestizati a uredno nastavlja blicati svako 2-3 sekunde valjda cekajuci da jos usporim na 40 pa da on moze prestici (iako sam i usporio na 70tak sa tih 90tak da mu bude lakse).
I onda nekad pred Jablanicom se osilio pa uze mene na punoj, dvije tri krivine kasnije i tog koji je isao ispred mene, opet na punoj. Vidio sam da je i njemu blicao svo vrijeme kroz te krivine dok nije prosao. Tacno bih volio da je sa mnom bio levat od jarana koji cesto nosi pistolj. Ne zato sto bi ga ikad iskoristili, i nema metaka, ali samo da mu mahne kroz prozor i posalje ga tako u tri materine zbog tog glupiranja sa dugima.
Dope_Man wrote:Vozim u subotu prema Jablanici, ide ispred neki 80-90 i ja ga pratim, po meni idealna brzina za tu dionicu Konjic-Jablanica, nekih 10tak smo iznad ogranicenja i to je to, ne peglamo se. Odjednom se stvori iza bijeli Tiguan, zalijepi se na branik i udari blicati dugima, ocekujuci da ga pustim jel. I nemam ja problem s tim, napravim 50tak metara prostora izmedju mene i lika ispred pa nek prestize cim mu bude volja.. ali prodje par onih dugih dionica sa isprekidanom, nigdje nikoga al on se ne usudjuje prestizati a uredno nastavlja blicati svako 2-3 sekunde valjda cekajuci da jos usporim na 40 pa da on moze prestici (iako sam i usporio na 70tak sa tih 90tak da mu bude lakse).
I onda nekad pred Jablanicom se osilio pa uze mene na punoj, dvije tri krivine kasnije i tog koji je isao ispred mene, opet na punoj. Vidio sam da je i njemu blicao svo vrijeme kroz te krivine dok nije prosao. Tacno bih volio da je sa mnom bio levat od jarana koji cesto nosi pistolj. Ne zato sto bi ga ikad iskoristili, i nema metaka, ali samo da mu mahne kroz prozor i posalje ga tako u tri materine zbog tog glupiranja sa dugima.
Treba tu malo veci mangupluk od toga... Recimo prestignes i ti tog ispred ides za njim i blicas i ti njrmu svo vrijeme... Ako stane da se bije onda ko je jaci jbg... )
Brudaaaa sa micibušijem čeka izmedju dva boxa na EP Stup,i ukaza mu se prilika,ali nažalost po njegovoj logici crijevo ne može dostići njegov rezervoar,pa se bruda brže bolje uz veeeliki gas kako ne bi neko uletio uparkirao kontra,i uspio je u svojoj misiji.
Bravo bruudaa