Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12276 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:Senad: Jesi li ti budući gradonačelnik Zenice?
Vrače: Jesam.
Senad: Aj'e. Kako znaš?
Vrače: Pa pobijedio sam.
Senad: Kako si pobijedio?
Vrače: Pa pobijedio sam. Pobijedili smo ih programom. Pobijedili smo ih na kvizu.

:bih:
Sta ti, kao ekonomista, kazes na 10 000 kaemova po radnom mjestu?
kamen spoticanja

#12277 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Vrače: Pa pobijedio sam. Pobijedili smo ih programom. Pobijedili smo ih na kvizu.

Jasna Alibasic : " ja bih ispricala jedan vic..." ne mogu i dalje me stid :roll:
kamen spoticanja

#12278 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Satori wrote:
Znam par tih što su studirali u Maleziji, svi su tamo išli preko Aktivne islamske omladine, ili kako se već zvala ta organizacija. Veh-bi-aj. Nisam sigurna koliko je uslov bio da budu djeca šehida, ali znam da su svi bili bolji učenici, pa pretpostavljam da se možda išlo na neki prosjek.

Naidinov program je presipanje iz šupljeg u prazno. Ubleharenje. Trudit ćemo se,vidjet ćemo, pokušat ćemo. Nemaju ništa konkretno.
Nije za sve :wink:
Program (ako se tako moze nazvati ) je bio za djecu sehida i demobilisane borce
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12279 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Program (ako se tako moze nazvati ) je bio za djecu sehida i demobilisane borce
I za blizu i dalju rodbinu civija Islamske Zajednice i Merhameta. :wink:
kamen spoticanja

#12280 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Program (ako se tako moze nazvati ) je bio za djecu sehida i demobilisane borce
I za blizu i dalju rodbinu civija Islamske Zajednice i Merhameta. :wink:
To vjerovatno klasicno balijski
ali opet nema neke veze s Naidinom
kamen spoticanja

#12281 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Evo kakvim se sve seoskim malverzacijama ove varalice služe. :shock:
https://www.facebook.com/NaidinZaZenicu/

U ovom klipu dole gdje on kao priča sa ovim likom na lošem engleskom u opisu stoji da priča sa predsjednikom vanjskotgovinske komore Njemačke (dokaz u slučaju da edituju kao što su brisali komentare lažnih profila: http://pokit.org/get/img/4fc58523d917e1 ... 3e0bed.jpg ), hajde rekao bi čovjek Nemilaboy je ozbiljan političar ali onda počinje da priča i dolazimo do toga da taj lik uopšte nije nikakav predsjednik vanjskotrgovinske komore, pogotovo ne predsjednik vanjskotgovinske komore Njemačke nego je samo neli lik koji je za njih radio u Zenici. :lol: Kakvim se sve podvalama služe :lol:

Zatim čovjek klikne na ovaj link i zaista se uvjeri ko je predsjednik:
http://www.dihk.de/en/about/pres-ce

Kada izguglaš ovog čovjeka što Nemilaboy za njega tvrdi da je precjednik ustvari saznaš da je on direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH. A ne predsjednik vanjskotrgovinske komore Njemačke

Pa hahahaha, otkriveni u još jednoj laži, podvali i malverzaciji. Idemo dalje. :izet:
Eno su popravili nakon tvoje primjedbe...izvinjavati se tip koji je tipkao tekst :mrgreen:
avenija

#12282 Re: Zeničani

Post by avenija »

Znaci Naidin je uzeo mjesto jednom sehidskom djetetu na skolovanju u Maleziji ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#12283 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: To vjerovatno klasicno balijski
Rekoh vec sinoc da mu to ne pripisujem.

Titoista jesam ali ne i staljinista :P

Nego haj evo i ti mi mozes odgovoriti, nadam se da ce i Nihilo i ostali, hajmo zanemariti politicku promociju na jednu jedinu sekundu, zasto moramo sve popljuvati?

Zasto svi najradije prihvatamo ulogu teskog kriticara, zasto svakog ocjenjujemo po najtezim mogucim kriterijima?

Rahmet mu dusi i o mrtvima sve najbolje-kako je Huso izgledao na tv-u?

I vazda kukamo kako nam je dosta izvjezbanih faca politicara, a sad ovima zamjerimo jer su se malo "prepali" Senčija i kamere?

Evo, haj posteno. :)
Not My Idea

#12284 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

ExNihilo wrote:Senad: Šta možeš da napraviš za 4 godine?
Vrače: Puno.
Senad: Šta?
Vrače: Puno, Senade. Puno.
:lol:

Joj stvarno se isprovaljivao. Pa i ovo s kvizom i fasadama...jucer sam gledala i reprizu,vako :facepalm:
Jasna lijepa ko slika al kad progovori :sad:
Satori

#12285 Re: Zeničani

Post by Satori »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Satori wrote:
Znam par tih što su studirali u Maleziji, svi su tamo išli preko Aktivne islamske omladine, ili kako se već zvala ta organizacija. Veh-bi-aj. Nisam sigurna koliko je uslov bio da budu djeca šehida, ali znam da su svi bili bolji učenici, pa pretpostavljam da se možda išlo na neki prosjek.

Naidinov program je presipanje iz šupljeg u prazno. Ubleharenje. Trudit ćemo se,vidjet ćemo, pokušat ćemo. Nemaju ništa konkretno.
Nije za sve :wink:
Program (ako se tako moze nazvati ) je bio za djecu sehida i demobilisane borce
Ama meni je svejedno je li završio fakultet u Zenici, Kiseljaku, Sarajevu, Beogradu, Kuala Lumpuru ili na Harvardu, i je li otišao tamo preko štele u IZ ili kao demobilisani borac. Svako prema svojim mogućnostima. Ono što meni smeta je što on odaje utisak nesposobnog tipa. Politički jeste podoban, očito nema neki svoj stav i kičmu, izgleda kao da nema nekih većih skandala i failova iza sebe, ali nema ni nekih postignuća, niti ičeg zbog čega bi neko trebao glasati za njega. Ne faleć' mu stranačko opredjeljenje, on nit smrdi nit miriše. Vrače i Fudi kakvi god bili, imaju neki svoj stav, pa makar i naopak. Vode kampanju energično. Ovaj je... blah.
kamen spoticanja

#12286 Re: Zeničani

avenija wrote:Znaci Naidin je uzeo mjesto jednom sehidskom djetetu na skolovanju u Maleziji ?
Znaci nije
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12287 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kamen spoticanja wrote:
Jimmy McNulty wrote:Evo kakvim se sve seoskim malverzacijama ove varalice služe. :shock:

U ovom klipu dole gdje on kao priča sa ovim likom na lošem engleskom u opisu stoji da priča sa predsjednikom vanjskotgovinske komore Njemačke (dokaz u slučaju da edituju kao što su brisali komentare lažnih profila: http://pokit.org/get/img/4fc58523d917e1 ... 3e0bed.jpg ), hajde rekao bi čovjek Nemilaboy je ozbiljan političar ali onda počinje da priča i dolazimo do toga da taj lik uopšte nije nikakav predsjednik vanjskotrgovinske komore, pogotovo ne predsjednik vanjskotgovinske komore Njemačke nego je samo neli lik koji je za njih radio u Zenici. :lol: Kakvim se sve podvalama služe :lol:

Kada izguglaš ovog čovjeka što Nemilaboy za njega tvrdi da je precjednik ustvari saznaš da je on direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH. A ne predsjednik vanjskotrgovinske komore Njemačke

Pa hahahaha, otkriveni u još jednoj laži, podvali i malverzaciji. Idemo dalje. :izet:
Eno su popravili nakon tvoje primjedbe...izvinjavati se tip koji je tipkao tekst :mrgreen:
Nedo Bog da se sretne sa nekim iz americke ambasade, reko bi da je bio na sastanku sa Barackom Obamom.

Ali lijepo ih je uhvatiti u jos jednoj lazi, priznajem. :)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12288 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Bajdvej Centrala izgleda ozbiljno prati forum.
kamen spoticanja

#12289 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: To vjerovatno klasicno balijski
Rekoh vec sinoc da mu to ne pripisujem.

Titoista jesam ali ne i staljinista :P

Nego haj evo i ti mi mozes odgovoriti, nadam se da ce i Nihilo i ostali, hajmo zanemariti politicku promociju na jednu jedinu sekundu, zasto moramo sve popljuvati?

Zasto svi najradije prihvatamo ulogu teskog kriticara, zasto svakog ocjenjujemo po najtezim mogucim kriterijima?

Rahmet mu dusi i o mrtvima sve najbolje-kako je Huso izgledao na tv-u?

I vazda kukamo kako nam je dosta izvjezbanih faca politicara, a sad ovima zamjerimo jer su se malo "prepali" Senčija i kamere?

Evo, haj posteno. :)
Ma slazem se...i naidin je qrac u javnom nastupu...ali bar zna svoje limite...
Eldin dao masne pare da pokaze da je klotz i cizgash :mrgreen:
da ne spominjem jasnu i ekipu
i ja im uopste ne zamjeram...pozelio bih im jos ovakvih nastupa :mrgreen:
kamen spoticanja

#12290 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:
kamen spoticanja wrote:

Nedo Bog da se sretne sa nekim iz americke ambasade, reko bi da je bio na sastanku sa Barackom Obamom.

Ali lijepo ih je uhvatiti u jos jednoj lazi, priznajem. :)
Pa kazem ti,ponizno te moli tip koji je kucao tekst da mu oprostis...i da glasas za naidina :D
kamen spoticanja

#12291 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Bajdvej Centrala izgleda ozbiljno prati forum.
Ozbiljna stranka sve ozbiljno prati :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12292 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ponizno nek mi :izet:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12293 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Mi ovdje samo cekamo sljedecu podvalu i laz iz Centrale. :bih:
kamen spoticanja

#12294 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Ponizno nek mi :izet:
Mojne mi sad tih tetovskih fazona
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12295 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

I kamencicu samo jos jedna stvar, svom tipu sto kuca objave ne bi bilo lose da ukazes na cinjenicu da ovaj Maerdian uopste nije Direktor njemackog predsjednistva u Bih nego samo njihov uposlenik.

Direktor je izvjesni Gunther Neubert a zamjenik Martin Gaber. To mozes provjeriti na njihovoj stranici.

Takodjer reci svom tipu nek iduci put ponizno provjeri je li moja informacija tacna prije nego prepise post, i reci mu da postoji Google na kojem svasta moze naci ako ga zanima. Google je njegov prijatelj.

Kakvi ste vi amateri Boze dragi. :-)
kamen spoticanja

#12296 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:I kamencicu samo jos jedna stvar, svom tipu sto kuca objave ne bi bilo lose da ukazes na cinjenicu da ovaj Maerdian uopste nije Direktor njemackog predsjednistva u Bih nego samo njihov uposlenik.

Direktor je izvjesni Gunther Neubert a zamjenik Martin Gaber. To mozes provjeriti na njihovoj stranici.

Takodjer reci svom tipu nek iduci put ponizno provjeri je li moja informacija tacna prije nego prepise post, i reci mu da postoji Google na kojem svasta moze naci ako ga zanima. Google je njegov prijatelj.

Ma to je ba to u pek deka :mrgreen:
Satori

#12297 Re: Zeničani

Post by Satori »

Jimmy McNulty wrote:I kamencicu samo jos jedna stvar, svom tipu sto kuca objave ne bi bilo lose da ukazes na cinjenicu da ovaj Maerdian uopste nije Direktor njemackog predsjednistva u Bih nego samo njihov uposlenik.

Nemoj tako, Jimmy :) Alexander Mardian je ranije bio direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH.
ExNihilo

#12298 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:

Sta ti, kao ekonomista, kazes na 10 000 kaemova po radnom mjestu?
Otkud ti ideja da sam ekonomista? :oops:

Nije on preksinoć pojasnio kako namjerava pretvoriti tih 10k u radno mjesto, tako da je teško komentarisati. Istina, nije ni Senad dao prostora toj temi. Tako da je moguće samo spekulirati šta je pjesnik htio da kaže, ako i on sam zna. Da li je ciljao na poticaje zapošljavanju, ili finansiranje poduzetništva, ili subvenciranje kompanija, ili...? Tek kad dobijemo odgovor na to pitanje, možemo dalje na tu temu.

Međutim, izrazito je upitno da uopće može prodati tolike poslovne prostore. Mislim, iz Zenice smo, svi znamo da nema mahale u kojoj niz poslovnih prostora ne zjapi apokaliptično prazno. U mojoj mahali ih ima barem 10 u nizu takvih. Budizašto se izdaju, i ništa. Ko će to pokupovati, i čemu?

Nije pojasnio ni kako misli zakrpiti 800k koje će faliti u budžetu nakon prodaje tih prostora. Znamo da je budžet i tako klimav, pogotovo sad kad ide otplata kredita.

Što se tiče ovoga vezano za kritiku. Jednostavno se ne slažem sa ovim razmišljanjem kako je cilj skinuti SDA, a dalje šta bog dadne. Kroz modernu historiji smo nebrojeno mnogo puta vidjeli da je to poguban scenario. Ti Batice voliš i poznaješ historiju, pa ti ne trebam nabrajati primjere. Dakle, promjena vlasti nije svrha sama sebi.

Svaki put kad opozicija izda, kad iznevjeri mukom probuđenu nadu normalnih glasača, SDA (dugoročno) jača. Jer apatične maksime tipa "svi su isti" upravo su rođene iz svih neuspjeha i prevara opozicije. Svaki put kad opozicija izda, sve je manje ljudi koji vjerujuju da će ikada biti bolje, a sve je više ljudi koji ne izlaze na izbore ili napuštaju državu. Zato, neka mi bog oprosti što ću ovo reći, možda je bolje da SDA pobijedi dok se ne pojavi (ili ojača) neko vrijedan te krhke nade.

Ne vjerujem da je Eldinovo urnebesno prosipanje na FACE TV tek rezultat treme, mislim da je prije svega rezultat odsustva supstance. I smatram da je još jedan u niz indikatora da će i on iznevjeriti tu nadu.

Prije izborne kampanje, ovdje su ljudi pisali kako će dati glas onima koji im dođu na kućni prag i pojasne kako misle riješiti probleme ovog grada. Kriteriji su očito umnogome opali.
Last edited by ExNihilo on 26/09/2016 13:16, edited 3 times in total.
Zaitsev

#12299 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

"...nova generacija spremna, školovana, da im kaže goodbye." :lol:

"...ja ću za 4 godine pokazati kako se uvodi red, rad i disciplina, kao što sam pokazao u svojoj firmi, a svi me radnici vole." :lol: :lol:

"...kad nam GIZ da lovu, a daće nam lovu, ima je spremnu, ima da nam da lovu..." :lol: :lol: :lol:

"...gospodine ili ugradi filtere ili se kupi..." :lol: :lol: :lol: :lol:

"Mladi trebaju da glasaju, je l' tako?" ... "Pa kad mrtvi mogu da glasaju, mogu i mladi." LOGIČNO hahahahha

"...ja im kažem da mi dođe, gotovo pola BiH... I da vas zamoli da uđe... U Snagu Centra naravno... I teritorijalno da uđe u... Zeničko-dobojski kanton hehehe..." :-)

Ništa, moraćemo SF osnovati. Još da milion nađemo za budžet ili barem pola... :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12300 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kamen spoticanja wrote: Ma to je ba to u pek deka :mrgreen:
Evo ti link za tipa što kuca objave:
http://bosnien.ahk.de/bs/o-nama/nas-tim/

Pošalji mu nek se opet ispravi, već je se previše puta osramotio.

Dakle da rezimiramo, prvo je se sastao sa Predsjednikom vanjskotrgovinske komore Njemačke
http://pokit.org/get/img/4fc58523d917e1 ... 3e0bed.jpg
pa je se sastao sa Direktorom predstavništva njemačke privrede u Bih
http://pokit.org/get/img/2e57e4de34de17 ... 0debec.jpg
pa sad čekamo da se opet isprave :lol:
Post Reply