Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lozze

#12276 Re: Android OS

Post by lozze »

Npr na galaxy s4 i note 2, samo software uzme 6,5gb prostora, i ostane na raspolaganju 9 i nesto

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk
zateznistub

#12277 Re: Android OS

Post by zateznistub »

maharadžo,

zasto mi sa nova lancherom ne radi ono da dva puta "kucnem" na displej pa da se isti zakljuca :?
Maharadza

#12278 Re: Android OS

Post by Maharadza »

zateznistub wrote:maharadžo,

zasto mi sa nova lancherom ne radi ono da dva puta "kucnem" na displej pa da se isti zakljuca :?
Zar postoji ta opcija kod nova launcher-a?! :mrgreen:

Imam ja opciju na double tap statusbar-a ili lockscreen-a da mi se zaključa fon ali to su opcije samoga ROM-a tj. aktiviraju se u zasebnom meniju pod settings. Nisam čuo da to ijedan launcher podržava.

EDIT: Ipak može, nisam dovoljno čačkao opcije, jesam lijenčuga. :mrgreen: Glupo je uopšte i pomisliti da nešto neće kod androida. Mada koliko vidim opet ti ROM mora podržavati tu opciju jer sam je pod onom listom 'actions' pronašao pod 'FUSION actions' a fusion je naziv ROM-a i zasebnih settings-a u koje ulazim kao što sam gore opisao.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
gustaVege

#12279 Re: Android OS

Post by gustaVege »

:lol:
uskrsno_respo wrote:zeza te za ftw
to znaci final test wersion
Maharadza

#12280 Re: Android OS

Post by Maharadza »

zateznistub wrote:
**bi ga, ja malo stariji, pa neznam ove novokomponovne skracenice. :thumbup:
np, učimo dok smo živi, ne?! :mrgreen:

gustaVege

#12281 Re: Android OS

Post by gustaVege »

Trazio sam neku aplikaciju s kojom kuckanjem po displeju otkljucas isti,kao sto imaju ovi noviji LG-ijevi,ali avaj,cini mi se da se jos niko nije sjetio napraviti tako nesto.Il ima mozda neka caka sa patentom,ne znam.
Maharadza

#12282 Re: Android OS

Post by Maharadza »

gustaVege wrote:Trazio sam neku aplikaciju s kojom kuckanjem po displeju otkljucas isti,kao sto imaju ovi noviji LG-ijevi,ali avaj,cini mi se da se jos niko nije sjetio napraviti tako nesto.Il ima mozda neka caka sa patentom,ne znam.
I to kernel mora podržavati da bi radilo, nije dovoljan app. Znam ranije dok sam na starom galaxy s2 to imao, ali sa kuhanim ROM-om (resurrection remix je bio mes'čini) ali sam morao flešati zaseban kernel koji podržava taj 'touch-to-wake' a koji opet nije podržavao double tap već si morao 'slide' po ekranu s lijeva skroz desno i to nešto sporije da ga prepozna. :D

zateznistub

#12283 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Maharadza wrote:
zateznistub wrote:
**bi ga, ja malo stariji, pa neznam ove novokomponovne skracenice. :thumbup:
np, učimo dok smo živi, ne?! :mrgreen:

Opet on meni np :evil: Sto se ucenja tice... :thumbup:
zateznistub

#12284 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Maharadza wrote:

Zar postoji ta opcija kod nova launcher-a?! :mrgreen:

Imam ja opciju na double tap statusbar-a ili lockscreen-a da mi se zaključa fon ali to su opcije samoga ROM-a tj. aktiviraju se u zasebnom meniju pod settings. Nisam čuo da to ijedan launcher podržava.

EDIT: Ipak može, nisam dovoljno čačkao opcije, jesam lijenčuga. :mrgreen: Glupo je uopšte i pomisliti da nešto neće kod androida. Mada koliko vidim opet ti ROM mora podržavati tu opciju jer sam je pod onom listom 'actions' pronašao pod 'FUSION actions' a fusion je naziv ROM-a i zasebnih settings-a u koje ulazim kao što sam gore opisao.

Pazi, lg g2 fabricki dolazi sa double tap da se displej upali, kako metnuh novu, nece...
gustaVege

#12285 Re: Android OS

Post by gustaVege »

Maharadza wrote:
gustaVege wrote:Trazio sam neku aplikaciju s kojom kuckanjem po displeju otkljucas isti,kao sto imaju ovi noviji LG-ijevi,ali avaj,cini mi se da se jos niko nije sjetio napraviti tako nesto.Il ima mozda neka caka sa patentom,ne znam.
I to kernel mora podržavati da bi radilo, nije dovoljan app. Znam ranije dok sam na starom galaxy s2 to imao, ali sa kuhanim ROM-om (resurrection remix je bio mes'čini) ali sam morao flešati zaseban kernel koji podržava taj 'touch-to-wake' a koji opet nije podržavao double tap već si morao 'slide' po ekranu s lijeva skroz desno i to nešto sporije da ga prepozna. :D

eh,a bas steta maharadza da se samo jednom aplikacijom to rijeci,samo kucnes dva puta i gotovo :(
MeanMachine

#12286 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Probaj duplo kuckanje po notification baru (traka sa prikazom signala, baterije, sata,...), to bi trebalo da funkcioniše sa Nova Launcherom. Jeste da je malo peglativno svaki put "ciljati" baš taj (prilično uski) dio ekrana, ali bolje i tako da radi nego nikako :thumbup:
Averus

#12287 Re: Android OS

Post by Averus »

Zdravo,

Možete li mi preporučiti neki android telefon koji mogu kupiti za <300KM (polovan ili nov)?

Hvala unaprijed :)
Last edited by Averus on 09/03/2014 16:29, edited 1 time in total.
MeanMachine

#12288 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

gustaVege wrote:
Maharadza wrote:

eh,a bas steta maharadza da se samo jednom aplikacijom to rijeci,samo kucnes dva puta i gotovo :(
Ako koristiš Nova Launcher (ili bilo koji launcher koji podržava "touch gestures") onda probaj sljedeće: sa Play Stpre-a skini ovu aplikaciju i u Nova postavkama dodijeli komandi "double tap" pokretanje upravo ove aplikacije "Screen off and Lock". Na taj način bi trebalo biti moguće reprodukovati efekat zaključavanja telefona sa duplim dodirom ekrana bilo gdje na home screen-u.
alfanero

#12289 Re: Android OS

Post by alfanero »

Koliko trosi viber na 3g mrezi?
vatrogasac

#12290 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Korisnici Androida

Match.com došao je do zaista zanimljivog podatka. Naime oni koji imaju Android, a ne druge pametne telefone, češće doživljavaju vrhunac. Koliko više? Čak 55 posto.
:mrgreen:
Kal El

#12291 Re: Android OS

Post by Kal El »

Joj da mi je ovaj Xiaomi MI3 :mrgreen: Jel' ga ima neko od nasih?

Sent from my LT26i using Tapatalk
Nabucco

#12292 Re: Android OS

Post by Nabucco »

Zna li neko razlog zbog kojeg mi se neprestalno rusi Google Play?

Jednostavno samo pise, aplikacija prestala sa radom, odem u postavke obrisem sve podatke i prislino je zaustavim. Vratim se uspijem skinuti neku applikaciju ako je ispod 15MB, ako je preko zablokira na 80% downloada. Nakon toga se ponovo srusi. Denitalirao sam azuriranja, ali opet nista. Telefon je ZTE Grand X Pro, Android 4.0.4 ..

:?
andr0id

#12293 Re: Android OS

Post by andr0id »

MeanMachine wrote:
gustaVege wrote:
Maharadza wrote: I to kernel mora podržavati da bi radilo, nije dovoljan app. Znam ranije dok sam na starom galaxy s2 to imao, ali sa kuhanim ROM-om (resurrection remix je bio mes'čini) ali sam morao flešati zaseban kernel koji podržava taj 'touch-to-wake' a koji opet nije podržavao double tap već si morao 'slide' po ekranu s lijeva skroz desno i to nešto sporije da ga prepozna. :D

Ako koristiš Nova Launcher (ili bilo koji launcher koji podržava "touch gestures") onda probaj sljedeće: sa Play Stpre-a skini ovu aplikaciju i u Nova postavkama dodijeli komandi "double tap" pokretanje upravo ove aplikacije "Screen off and Lock". Na taj način bi trebalo biti moguće reprodukovati efekat zaključavanja telefona sa duplim dodirom ekrana bilo gdje na home screen-u.
Ja je stavio na dvostruki dodir.. i radi odlicno. Hvala..

Image

Ima li sta da otkljuca? Da ne diram tipku home ili power..
Burkoff

#12294 Re: Android OS

Post by Burkoff »

alfanero wrote:Koliko trosi viber na 3g mrezi?
Ja sam neki dan izmjerio 9 MB za 22 min razgovora. Imas program dobar za mjerenje prometa na mobitelu. Ja sam na paketu 250 MB pa mjerim od prilike neke dnevne limite koje sam postavio.

https://play.google.com/store/apps/deta ... ndroid.mdm

Pozz :mrgreen:
andr0id

#12295 Re: Android OS

Post by andr0id »

Ja potrosim 100 mb mjesecno. Vise pisem, manje pricam zbog loseg zvuka. Smart tarifa na ultri. Prvih 25 mb je 15 kf po 1 mb, poslije 8 kf po1 mb.. 7.. vise trisis manje platis. Znaci 7-10 km mjesec dana surfanja. Koristim 8h dnevno na poslu svaki dan, a ostatak dana, wifi.
andr0id

#12296 Re: Android OS

Post by andr0id »

Za Maharadzu i drustvo.. koji posjeduju s3 galaxy GT-I9300 i GT-I9305

Samsung galaxy s 5, notifications panel or quick settings..

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2645610

I galaxy s5 themes i icons

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2672637
Maharadza

#12297 Re: Android OS

Post by Maharadza »

andr0id wrote:Za Maharadzu i drustvo.. koji posjeduju s3 galaxy GT-I9300 i GT-I9305

Samsung galaxy s 5, notifications panel or quick settings..

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2645610

I galaxy s5 themes i icons

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2672637
Ma meni se nikad' ovaj Touchwiz nije sviđao a i da jeste ove teme su samo za stock ROM 4.3 kojeg' ni u snu ne bi furao pored trenutnog kitkat ROM-a (Fusion Boeffla) koji razvaljuje! :mrgreen:
Schlauf2

#12298 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Averus wrote:Zdravo,

Možete li mi preporučiti neki android telefon koji mogu kupiti za <300KM (polovan ili nov)?

Hvala unaprijed :)
Realno, isplativije ti je uzeti polovan al odlicno ocuvan, jos bolje ako ima preostale garancije. Koji telefon ti preporuciti, zavisi sta ti je bitno kod telefona jer svi imaju svoje prednosti i mane.
andr0id

#12299 Re: Android OS

Post by andr0id »

zateznistub

#12300 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Maharađo,

nemerem na novoj metnut widget prognoze vremena, jednostavno jee neJma na listi widgeta.
Post Reply