Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dragg

#12276 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dragg »

Bosnolog wrote:
dragg wrote:
Bosnolog wrote:
Zaboravio je Tanovic dodati i one koji su etnicki pocisceni i pobijeni u ime tog brloga zla,sta bi oni rekli i sta misle o genocidnom Ausvicu i njegovom ukidanju,..... :roll:
A ti bi očito opet ratovao, da se još bolje očistimo na svim frontovima??? Svi smo propatili puno, ali dajte već jednom da se okrenemo budućnosti, a kako opet SVI skupa živimo u istoj zemlji (da, i Republika Srpska je u njoj i ljudi koji u njoj žive) moramo skupa i raditi na tome.
Pacifisto cega ba i gdje je ba zapelo ?????? O cemu to ti,.....?

Zapelo? Zapelo je na tvom besmislenom beljezganju! Malo promisli glavom prije nego išta napišeš.
kv99

#12277 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

Bosnolog wrote:
dragg wrote:
Bosnolog wrote:
Zaboravio je Tanovic dodati i one koji su etnicki pocisceni i pobijeni u ime tog brloga zla,sta bi oni rekli i sta misle o genocidnom Ausvicu i njegovom ukidanju,..... :roll:
A ti bi očito opet ratovao, da se još bolje očistimo na svim frontovima??? Svi smo propatili puno, ali dajte već jednom da se okrenemo budućnosti, a kako opet SVI skupa živimo u istoj zemlji (da, i Republika Srpska je u njoj i ljudi koji u njoj žive) moramo skupa i raditi na tome.
Pacifisto cega ba i gdje je ba zapelo ?????? O cemu to ti,.....?
Dodikov glasnogovornik: "Danis Tanović je drugorazredni sarajevski režiser koji je na poklon dobio Oscara"

Image
26. 10. 2010. • 14:46 S. B.
"Danis Tanović je drugorazredni sarajevski režiser i trećerazredni političar", reagovao je Pero Simić, savjetnik za medije Milorada Dodika, na tanovićeve jučerašnje izjave.

Naime, u intervju sa Danisom Tanovićem, koji je sinoć objavljen na "Indexu", proslavljeni bh. režiser i jedan od osnivača socijalno-liberalne stranke u BiH, Dodika je zbog njegove izjave da u Srebrenici nije počinjen genocid nazvao fašistom, što poštovaocima lika i djela premijera Republike Srpske (RS) očito nije najbolje sjelo.

"Taj drugorazredni sarajevski režiser koji je na poklon dobio Oscara, koga sada mora odrađivati kroz politički rad unutar BiH, nikada nije bio u fokusu nas iz RS, jer se premijer Dodik i svi mi razumijemo i družimo sa jedinom istinskom svjetskom režiserom zvijezdom sa Balkana, Emirom Kusturicom i njegovim filmovima. Za isfrustriranog Tanovića, koji je očigledno specijalista za fabrikovanje kleveta i uvreda, a ne za film, mi jednostavno nemamo vremena", stoji u reakciji koju je Simić poslao redakciji "Indexa".

Dodikov savjetnik za medije tvrdi kako se Tanovićeve izjave "nepogrešivo uklapaju u sarajevski ambijent u kojem prevladava ekstremističko ponašanje i retorika (?! op.a.)". Ova optužba je naročito indikativna kada se u obzir uzme da je Tanović, za razliku od Dodika, u razgovoru za Index govorio upravo o važnosti promovisanja tolerancije, obrazovanja i neutralizovanja nacionalističke retorike unutar BiH.

"Danisa Tanovića cijenimo samo utoliko što je skupio hrabrosti i svoju očiglednu mržnju prema Srbima i Dodiku napokon objelodanio. Pošto i te uvrede i klevete dolaze iz Sarajeva, uvelike smo ih označili kao patološku pojavu i kao moralnu niskost nesretnog tračera", zaključuje se u reakciji savjetnika za medije premijera RS.

Vijest na temu:
- Danis Tanović: "Dodik je za mene fašista, idiot i marš od mene!"
Jao Danise, propade ti sansa da budes reziser novog blokbustera " Jasenovac" kojeg je najavio lijepi i kulturni premijer malog Ausvica. Odma poslije mreze autoputeva i aerodroma najavljuje ulaganje u film o stradanju srpskog naroda od ideoloskih mecena danasnjeg mu politickog saveznika Covica ali to ne smeta ni jednom da budu partneri u svakom pogledu:lol: Propade ti sansa da dobijes jos jednog oskara ili u najmanju ruku da budes reziser filma sa trzistem od Lakatasa do Ravne Gore ;-)
Last edited by kv99 on 26/10/2010 16:07, edited 2 times in total.
nokia6170

#12278 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Pero Pero, potencijalni ratni zlocince :x

Glavni tužilac Bruno Vekarić kao primjer mogućeg procesuiranja spominje monstruoznu novinarsku laž o 40 beba koje je pobila hrvatska vojska u opsjednutom Vukovaru, čime je nakon „oslobodjenja“ i ulaska srpskih vojnika u grad, prema vlastitom priznanju, bio rukovodjen jedan od okrivljenih za ubijanje 200 ljudi u Ovčari.

Monstruozna laž proizvela je monstruozne posljedice, a ostaje pitanje krivice novinara ili urednika koji su laž izmislili i plasirali u medije.

Nažalost, rat u Bosni i Hercegovini ima mnogo sličnih primjera, a posebno zanimljiv, kao prethodnica svega negativnog, je slučaj izvještavanja Pere Simića, tadašnjeg glavnog urednika „SIM novina“ i „Radio Bijeljine“, te dopisnika beogradske „Politike“, a danas savjetnika za informiranje premijera RS Milorada Dodika.

I prije oružanih sukoba u Bijeljini, u aprilu 1992., kada su Arkanove ubice i domaći pomagači ubili najmanje stotinu civila, Simić je objavio da je čuveni bijeljinski ugostitelj Ferid Zečević komandant „Handžar-divizije“ u Bijeljini.

Zečević je nakon aprilskog masakra civila, u kojem niti jedan Arkanov čovjek nije ranjen niti ubijen, bio zatočen u logoru Batković, gdje je, zajedno sa zlatarom Huseinom Čurtićem Hapakom, ubijen batinjanjem.

Prvi radijski i novinski intervju s „osloboditeljem“ Arkanom uradio je upravo Pero Simić, a kako je izvještavao o dogadjajima iz aprila 1992. najbolje govore njegove vlastite riječi izgovorene na radiju i napisane u novinama.

- Muslimanski ekstremisti u Bijeljini pojačani ubačenim naoružanim Šiptarima i pripadnicima „zelenih beretki“ 1. aprila ove godine pokušali su izvršiti najbrutalniju agresiju na srpski narod, srušiti legalnu vlast i prije proglašenja suverene, sada već bivše Bosne i Hercegovine, zagospodariti Bijeljinom. Prosto rečeno htjeli su prvom islamskom ekstremisti Aliji Izetbegoviću za Bajram podariti srpsku Semberiju.

Medjutim, nisu uspjeli
-govorio je i pisao Simić.

U stilu najboljeg Gebelsovog propagandiste (sve pravopisne, ali ne samo pravopisne
greške su Simićeve, op. a.) Simić navodi:

- Snajperisti muslimanskih akstremista tog jutra su zauzeli najviše tačke u Bijeljini: na vodotornju, robnoj kući, visokim soliterima u centru grada, silosu itd. Snajperisti su gadjali nedužno stanovništvo i ubijali i Srbe i Muslimane želeći time da izazovu što veću paniku.

Treba li ovdje napominjati da nijedan snajperista u Bijeljini nije ubijen niti uhvaćen, nijedna zelena beretka niti snajpersko oružje zaplijenjeno?

Najbolji poznavalac ratnog scenarija „Muslimanskih ekstremista i ubačenih
Šiptara“ Pero Simić detaljno opisuje dogadjaje oko bijeljinske bolnice koji jednostavno nisu tačni, ali su bili povod za intervenciju Arkanovih ubica, iza kojih je ostalo mrtvih 15 civila u Galcu i Sokolskoj ulici, 17 civila u podrumu kuće Redžepa mesara te još 10 civila u okolnim ulicama.

A sve u krugu prečnika stotinu metara oko bolnice. Pretpostavljamo da su ti civili
ekstremisti o kojima Simić ovako piše u novinama, a isto je govorio na radiju upravo početkom aprila.

- Drugoaprilsko jutro je naročito bilo alarmantno u bijeljinskoj bolnici koju su
preuzele i blokirale šiptarsko-muslimanske ekstremne snage. Ovi razulareni
ekstremisti pokrali su i polupali bolničku apoteku, polupali bolničku telefonsku centralu i blokirali svaki prilaz bolnici – opisuje Simić. Uslijedila je intervencija Arkanovih specijalaca.

Na kraju, mada je novinarski opus propagandiste Pere Simića iz ratnih dana
izuzetno obiman, vrijedi istaći još jedan novinarskourednički „biser“ kojim se opravdava rušenje islamskih vjerskih objekata u Bijeljini. Simićev cinizam kao temelj ideološkog i medijskog zločina više je nego vidljiv i bolan za svakog Bošnjaka, ali i bilo kojeg istinoljubivog čovjeka.

Džamije i crkve

- U Bijeljini džamija više nema, ali nema ni etnič kog čišćenja, kako to tvrdi Alija Izetbegović. U ranu zoru 13. marta istoga dana kada je sahranjeno 13 izmasakriranih Srba u Brčkom, Semberijom su odjeknule detonacije koje su porušile prvo tri, a zatim
još dvije džamije... – pisao je Simić.

Pitajući se ko bi mogao biti počinitelj, Simić pretpostavlja da se za njega neće saznati „kao što se ne zna ni ko je na području zvorničko-tuzlanske eparhije srušio preko 30 crkava...“

No, kao dobar poznavalac medjunarodnog prava, Pero Simić, ipak, nudi neke odgovore.

- Medjutim, zanimljiva je pozicija bijeljinskih džamija, koje, ako ćemo biti iskreni, nisu, po medjunarodnom pravu, ni imale status vjerskih objekata još od 5. aprila prošle godine kada je završen rat u samom gradu. Sa minareta četiri džamije za vrijeme ratnih sukoba u Bijeljini dejstvovao je snajper, a nekoliko lica je ubijeno upravo od tih snajperskih hitaca...

Svima je dobro poznato kakav je status vjerskih objekata s kojih se puca i ubija. Nakon Bijeljinskih ratnih dogadjaja, džamije, kojih više nema, prestale su da budu vjerski objekti -govorio je i pisao Simić.

Osudjivao čak i srpske četnike?!

U jednom od svojih komentara iz ljeta 1992. Simić i ovako piše, osudjujući čak i srpske četnike.

- Inače 17. jula 1992. Godine Srpski četnici Sjeveroistočne Bosne su se stavili na stranu Muslimana u Semberiji. Oni se u svom saopštenju protive masovnom otpuštanju Muslimana s posla i eventualnom planiranom preseljenju Muslimana iz Janje.

O silovanoj devetogodišnjoj srpskoj djevojčici od strane dvojice muslimanskih bojovnika u zarobljeništvu za Srbe u Novom Gradu kod Odžaka i hiljadama Srba zatočenim i maltretiranim po tunelima i gradskim stadionima niko nije izdao saopštenje ni protest.
zavrzlama

#12279 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Ovo sto je izjavio Tanovic je OK....medjutim zar ovo nije trebao izjaviti neki srbin u NS(recimo Kojovic ili Bajic) pa da tek ima svoju jacinu i efekat kod srpskog naroda koji satanizovan i kao zombiji podrzavaju fasistu Dodika...ako NS vodi jedinstvenu politiku unutar same stranke,pustanje Tanovica da ovo izjavi je lose po samu stranku a dobro po dodika,jer ce lako objasniti srbima da je NS probosnjacka stranka...ova izjava je dosla ko kec na desetku onim clanovima NS koji tu stranku koriste kao kukaviicije jaje velikosrpskih interesa...

cekam da se Bajic i Kojovic javno oglase i podrze Tanovica...inace :-?
luckypot

#12280 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

Bosnolog wrote:
Dodikov glasnogovornik: "Danis Tanović je drugorazredni sarajevski režiser koji je na poklon dobio Oscara"

Image
26. 10. 2010. • 14:46 S. B.
"Danis Tanović je drugorazredni sarajevski režiser i trećerazredni političar", reagovao je Pero Simić, savjetnik za medije Milorada Dodika, na tanovićeve jučerašnje izjave.

Naime, u intervju sa Danisom Tanovićem, koji je sinoć objavljen na "Indexu", proslavljeni bh. režiser i jedan od osnivača socijalno-liberalne stranke u BiH, Dodika je zbog njegove izjave da u Srebrenici nije počinjen genocid nazvao fašistom, što poštovaocima lika i djela premijera Republike Srpske (RS) očito nije najbolje sjelo.

"Taj drugorazredni sarajevski režiser koji je na poklon dobio Oscara, koga sada mora odrađivati kroz politički rad unutar BiH, nikada nije bio u fokusu nas iz RS, jer se premijer Dodik i svi mi razumijemo i družimo sa jedinom istinskom svjetskom režiserom zvijezdom sa Balkana, Emirom Kusturicom i njegovim filmovima. Za isfrustriranog Tanovića, koji je očigledno specijalista za fabrikovanje kleveta i uvreda, a ne za film, mi jednostavno nemamo vremena", stoji u reakciji koju je Simić poslao redakciji "Indexa".

Dodikov savjetnik za medije tvrdi kako se Tanovićeve izjave "nepogrešivo uklapaju u sarajevski ambijent u kojem prevladava ekstremističko ponašanje i retorika (?! op.a.)". Ova optužba je naročito indikativna kada se u obzir uzme da je Tanović, za razliku od Dodika, u razgovoru za Index govorio upravo o važnosti promovisanja tolerancije, obrazovanja i neutralizovanja nacionalističke retorike unutar BiH.

"Danisa Tanovića cijenimo samo utoliko što je skupio hrabrosti i svoju očiglednu mržnju prema Srbima i Dodiku napokon objelodanio. Pošto i te uvrede i klevete dolaze iz Sarajeva, uvelike smo ih označili kao patološku pojavu i kao moralnu niskost nesretnog tračera", zaključuje se u reakciji savjetnika za medije premijera RS.

Vijest na temu:
- Danis Tanović: "Dodik je za mene fašista, idiot i marš od mene!"
Ma @nokia ne znas ti peru - pero predaje na trecoj godini prava u banja luci, predmet pravna metodologija i tumacenje presuda...prva lekcija ide "kad god neko citira sudsku presudu, a najvise onu o srebrenici, pravni argument protiv toga je 'ti si srbomrzac' citiras sudske presude, e znao sam ja oduvijek da ti mrzis srbe"

a danis se pravo nasekirao mogu misliti,cudi me da ga bajic nije proglasio "silajdzicevim covjekom" :D
nokia6170

#12281 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

luckypot wrote:
Ma @nokia ne znas ti peru - pero predaje na trecoj godini prava u banja luci, predmet pravna metodologija i tumacenje presuda...prva lekcija ide "kad god neko citira sudsku presudu, a najvise onu o srebrenici, pravni argument protiv toga je 'ti si srbomrzac' citiras sudske presude, e znao sam ja oduvijek da ti mrzis srbe"

a danis se pravo nasekirao mogu misliti,cudi me da ga bajic nije proglasio "silajdzicevim covjekom" :D
Zajebavas se ili si ozbiljan da taj Pero predaje na pravnom faxu i "edukuje" mlade narastaje?
luckypot

#12282 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

nokia6170 wrote:
luckypot wrote:

Zajebavas se ili si ozbiljan da taj Pero predaje na pravnom faxu i "edukuje" mlade narastaje?
Ma zajebavam se, ali opet kod dode je sve moguce...
nokia6170

#12283 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

luckypot wrote:
nokia6170 wrote:
luckypot wrote:

Ma zajebavam se, ali opet kod dode je sve moguce...
Sve je moguce kad je na celu tog istog faxa gospodin Vitomir Popovic koji prijeti smrcu novinarima.
Bosnolog

#12284 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

dragg wrote:
Zapelo? Zapelo je na tvom besmislenom beljezganju! Malo promisli glavom prije nego išta napišeš.
Ocito da imas glavobolju zbog onog sto pisem,da je drugacije ignorisao bih isto,......uzmes nesto za smirenje i opustanje,umjesto sto koristis primitimus vokalibus..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12285 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

a Hovo se izleda vratiJo paraumnik nidjezemac s tisuĆe proksija i TuFaHija :mrgreen:
Bosnolog

#12286 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Pacemu nese bratji ne ponjimajet bratji kogda mi pomogli na eta strana,......
Razočarani pravoslavni dobrovoljci
Rusi su narod drugog reda u Šumskoj

http://www.e-novine.com/region/region-t ... mskoj.html
Pravoslavne horde u bosanskom ratu
Grobovi ruskih oficira u Šumskoj
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12287 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Bosnolog wrote:Pacemu nese bratji ne ponjimajet bratji kogda mi pomogli na eta strana,......
Razočarani pravoslavni dobrovoljci
Rusi su narod drugog reda u Šumskoj

Pravoslavne horde u bosanskom ratu
Grobovi ruskih oficira u Šumskoj
Ja ne krivim srpski narod, ja sam krivim Vladu Republike Srpske. Ali, i narod kojeg smo branili, ne štedeći sebe, sada bi mogao i nas da zaštiti! A koliko teritorija pod srpskom kontrolom je tajno prebacila Vlada Republike Srpske Muslimanima? Ako je po Dejtonskom sporazumu teritorija Republike Srpske 49% od ukupne teritorije Bosne i Hercegovine, Republika Srpska se sada proteže na svojih mizernih 37% od ukupne teritorije (Bosne i Hercegovine). Zar to nije nacionalna izdaja?!
:shock: ee al kako dobi 37% nekontakim da nisu MuJo i AnTe dje zavrnuli MileTa :shock: :mrgreen:

Image

treba ove nazad u sibir.....mada
bingov buraz

#12288 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

" jer se premijer Dodik i svi mi razumijemo i družimo sa jedinom istinskom svjetskom režiserom zvijezdom sa Balkana, Emirom Kusturicom i njegovim filmovima.
:lol: :lol: :lol:
prvo Kopanja pa ovaj neki,u PC otvorena sezona uvlacenja u pakash?
Bosnolog

#12289 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Dodijeve perfidne koalicione igre,......
Dodikovi lažni signali SDP-u i Lagumdžiji

Inače, Dodik i Bosić su nakon jučerašnjeg razgovora saopštili da su „razgovarali o mnogim otvorenim pitanjima" i priznali da nije postignuta saglasnost njihove dvije stranke o mogućoj koaliciji.
26.10.2010. u 09:29
Politika

Milorad Dodik podigao je na noge svoju mašineriju i izvršiocima radova dao precizne zadatke - banjalučkoj štampi da ga i dalje predstavlja kao „prvog borca za srpstvo i Republiku Srpsku", beogradskoj da lansira priču da je on čovjek kompromisa, a svojim američkim lobistima da utiču na Zlatka Lagumdžiju, predsjednika SDP-a, da popusti i promijeni svoj stav kada je riječ o državi za čovjeka i realizaciji pet politika koja može BiH uvesti u EU i NATO savez.

Istovremeno, Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, koristi za sitne radove na što je ovaj dragovoljno pristao računajući da će se uz Dodika dočepati vlasti.

Čovićev Ivo Miro Jović preko banjalučkih medija jučer grmi da „SDP i SDA nisu svjesni u kakvu se avanturu upuštaju i taj njihov dogovor o koaliciji je međumuslimanski dogovor koji neće proći", piše San.

William Montgomery, nekadašnji američki ambasador u Beogradu, koji je u Srbiji razvio veliki privatni biznis i na kojeg američka diplomacija odavno ne računa, jučer je izjavio da „međunarodna zajednica treba dozvoliti Republici Srpskoj da održi referendum o nezavisnosti".

S druge strane, opet jučer, Milorad Dodik, nakon razgovora saMladenom Bosićem, predsjednikom SDS-a, iz Banjaluke poručuje da „SDP nije ono što želimo, ali ćemo razgovarati s njima".

Ako ne uđemo u Vijeće ministara, optužiće nas da nismo u funkciji realizacije Dejtonskog sporazuma - pokušava Dodik da omekša situaciju. Svakako da guta knedle kada to kaže jer zna da se takva izjava kvalifikuje kao popuštanje Lagumdžiji.

Inače, Dodik i Bosić su nakon jučerašnjeg razgovora saopštili da su „razgovarali o mnogim otvorenim pitanjima" i priznali da nije postignuta saglasnost njihove dvije stranke o mogućoj koaliciji.

S druge strane, jučer su u Sarajevu razgovarali Sulejman Tihić, predsjednik SDA, i Dragan Čović, čelnik HDZ-a.

Sve ovo pokazuje da se ušlo u fazu ozbiljnih razgovora i pregovora između stranaka koje su dobile najviše glasova na izborima što je sasvim razumljivo - vrijeme ne radi za BiH, a iz Bruxellesa i Washingtona se zahtijeva što brže uspostavljanje nove vlasti u BiH.

Svemu treba dodati i jučerašnju izjavu Rajka Vasića, Dodikovog momka za prljave poslove, koju je plasirao preko beogradskih medija:

Moguća je matematička koalicija - SNSD, SDP, HDZ i SDA. Ukoliko bi došlo do stvaranja jakog bošnjačkog bloka, mora se razgovarati s njima ako se želi stabilna vlast u zemlji. Naravno, politički programi SNSD-a i SDP-a su nepomirljivi, ali vlast na nivou BiH ne može se formirati bez vodećih partija.

Iz Dodikovog tima prije nekoliko dana saopšteno je da SNSD traži četiri ministarske fotelje u Vijeću ministara, da Čović mora biti predsjedavajući i da HDZ mora dobiti ministarstva civilnih poslova i prometa i komunikacija. Jučer je, zanimljivo opet preko beogradskih medija, to demantovano.
S druge strane, Zlatko Lagumdžija je sasvim precizan kada kaže:

Za SDP je neprihvatljivo formiranje vlasti koja će se bazirati na matematičkoj koaliciji čiji je jedini cilj podjela fotelja.

Bez dvojbe, njegova stranka će istrajati na tome, istovremeno ne odstupajući ni milimetra od stava da neće dozvoliti nikakvo cijepanje države i da će to, ako međunarodna zajednica zataji, spriječiti svim legalnim i legitimnim sredstvima, uključujući i silu.

Najbrojnija podrška građana SDP-u na izborima jasna je poruka da je pristupanje BiH Evropskoj uniji i NATO savezu te obračun s kriminalom i korupcijom i poboljšanje životnog standarda ono što se očekuje od nove vlasti - naglašava Lagumdžija u svakom razgovoru.

Nimalo naivnim političarima Dodiku i Čoviću sve to tjera krv u glavu, ali su svjesni stava Washingtona da ne dolazi u obzir podjela i cijepanje BiH, još manje otcjepljenje. Jasno im je i da mogu izgubiti pozicije na kojima se nalaze, pogotovo što je u vrhovima njihovih stranaka atmosfera uzavrela, ima sukoba i raskola i što je građanima dosta njihovih igara.

Osobno, njima dvojici je ulazak u vlast izuzetno bitan kako bi spasili svoju ogromnu potpuno sumnjivo stečenu imovinu. Zato su prešli na rezervni plan - olabaviti situaciju, predstaviti se međunarodnoj zajednici kooperativnim, na svaki način ući u vlast i sačekati 2012. godinu. Šta to znači?

Odgovor je lako dokučiti: u novembru 2012. održat će se redovni lokalni izbori. Do tada će Dodik i Čović, preko svojih ljudi, iznutra bušiti i minirati državnu, ali i federalnu vlast, a u proljeće 2012. će zatražiti da se uz lokalne održe i vanredni opšti izbori s obrazloženjem da ništa nabolje nije urađeno i da su glavni krivci SDP i SDA.

Zbog toga će njih dvojica, jedan drugom čuvati leđa, a zajedno su prigrlili Fahrudina Radončića koji sa svojom strankom čini zapravo trojac čiji je cilj podjela BiH na tri dijela na kojima bi oni gospodarili.

Na njihovu nesreću, zamku koju su razapeli, Bruxelles, i što je posebno važno Washington, su već prepoznali.

Neka Dodik i Čoviće ne misle da mogu diktirati i ucjenjivati. Ova država može dobro funkcionisati i bez njih dvojice i toga moraju biti svjesni, ma šta pričali i koliko god se samozvano zaklanjali iza građana - kažu izvori „Sana" iz međunarodne zajednice. http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/dodiko ... d%C5%BEiji
kecher II

#12290 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kecher II »

nije dodik glavom i bradom ali govori kako dodik kaze gospo'n rajko vasic:
BANJALUKA - Instaliranje jednog predsjednika takozvanog fudbalskog saveza BiH nikada neće dobiti podršku, jer bi to značilo prenošenje nadležnosti sa Republike Srpske /RS/ na BiH, izjavio je Srni izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić. "Neviđena presija koja iz Sarajeva, iz dijela međunarodnih aocijacija, zahtijeva centralizaciju fudbalskih...

... organizacija u BiH, instaliranje jednog predsjednika takozvanog fudbalskog saveza BiH, što je početak ukidanja Fudbalskog saveza RS, neće nikada dobiti podršku bilo koje strukture u RS, jer to znači prenošenje nadležnosti na BiH koje pripadaju RS", ocijenio je Vasić.

On je naglasio da su svi akteri fudbalske organizacije iz RS dužni da brane nezavisnost Fudbalskog saveza RS, "a ne da se pokrivaju politikom, slažući se sa tim što će politika u Srpskoj reći".

Vasić je poručio da je jasno da fudbal u BiH neće biti centralizovan, čak i kada bi se pojavila politika koja to odobrava, dodajući da svi akteri fudbala moraju da znaju da žive u zemlji Dejtonskog sporazuma, a ne u zemlji UEFE i FIFE.

"Srpska treba da izbori pravo na svoju fudbalsku reprezentaciju, pa makar u početku igrala samo revijalne utakmice, a ne da se utopi i podjarmi sarajevskom fudbalskom klanu, koji produkuje jednonacionalnu reprezentaciju i tako stvara iskrivljenu sliku o BiH", smatra Vasić.
treba ovima iz PC-a postaviti uslov ili cete prihvatiti da imamo normalan FS kao i sve normalne zemlje ili mrs iz saveza i nastaviti dalje kao sto je i bilo dok oni i nisu usli u savez, BiH je bila clanica UEFA i FIFA i prije nego su oni iz PC-a pristupili savezu, tako da BiH nista ne gubi ni ako se oni povuku iz FSBIH, mislim da bi cak i napredovali kao savez i reprezentacija ako bi se oni povukli a isto tako ni klubovi iz PC-a ne bi mogli igrati u UEFA takmicenjima ukoliko nisu pod FSBiH, tako da je vise njima u interesu da taj savez ne bude suspendovan, njima se treba jasno reci i staviti doznanja da BiH moze bez PC-a a PC ne moze bez BiH.
nokia6170

#12291 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Vasica za selektora :D :bih:
Bosnolog

#12292 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

kecher II wrote:nije dodik glavom i bradom ali govori kako dodik kaze gospo'n rajko vasic:
BANJALUKA - Instaliranje jednog predsjednika takozvanog fudbalskog saveza BiH nikada neće dobiti podršku, jer bi to značilo prenošenje nadležnosti sa Republike Srpske /RS/ na BiH, izjavio je Srni izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić. "Neviđena presija koja iz Sarajeva, iz dijela međunarodnih aocijacija, zahtijeva centralizaciju fudbalskih...

... organizacija u BiH, instaliranje jednog predsjednika takozvanog fudbalskog saveza BiH, što je početak ukidanja Fudbalskog saveza RS, neće nikada dobiti podršku bilo koje strukture u RS, jer to znači prenošenje nadležnosti na BiH koje pripadaju RS", ocijenio je Vasić.

On je naglasio da su svi akteri fudbalske organizacije iz RS dužni da brane nezavisnost Fudbalskog saveza RS, "a ne da se pokrivaju politikom, slažući se sa tim što će politika u Srpskoj reći".

Vasić je poručio da je jasno da fudbal u BiH neće biti centralizovan, čak i kada bi se pojavila politika koja to odobrava, dodajući da svi akteri fudbala moraju da znaju da žive u zemlji Dejtonskog sporazuma, a ne u zemlji UEFE i FIFE.

"Srpska treba da izbori pravo na svoju fudbalsku reprezentaciju, pa makar u početku igrala samo revijalne utakmice, a ne da se utopi i podjarmi sarajevskom fudbalskom klanu, koji produkuje jednonacionalnu reprezentaciju i tako stvara iskrivljenu sliku o BiH", smatra Vasić.
treba ovima iz PC-a postaviti uslov ili cete prihvatiti da imamo normalan FS kao i sve normalne zemlje ili mrs iz saveza i nastaviti dalje kao sto je i bilo dok oni i nisu usli u savez, BiH je bila clanica UEFA i FIFA i prije nego su oni iz PC-a pristupili savezu, tako da BiH nista ne gubi ni ako se oni povuku iz FSBIH, mislim da bi cak i napredovali kao savez i reprezentacija ako bi se oni povukli a isto tako ni klubovi iz PC-a ne bi mogli igrati u UEFA takmicenjima ukoliko nisu pod FSBiH, tako da je vise njima u interesu da taj savez ne bude suspendovan, njima se treba jasno reci i staviti doznanja da BiH moze bez PC-a a PC ne moze bez BiH.
:thumbup:

Upravo sam o ovome pisao o zelji Dodika i njegovih pudlica o politikanstvu s ciljem blokade i isuspenzije nase reprezentacije,Treba im poruciti ko zeli da igra u jedinstvenoj fudbalskoj ligi BiH bujrum ko ne ne zeli neka igraju romanijskog hrkljusa i sumskokamenjarsku tarapanu, http://www.youtube.com/watch?v=hKGW6_uhE0k

Usvojiti statut i pravilnik kako trazi FIFA i UEFA i to je to,....Vasca i slicne fasisticke debile treba ignorisati neka laju od njih nista drugo ne mozemo ocekivati,proslo je vrijeme ucjena,.......
seln

#12293 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

Bosnolog wrote:
kecher II wrote:

Upravo sam o ovome pisao o zelji Dodika i njegovih pudlica o politikanstvu s ciljem blokade i isuspenzije nase reprezentacije,Treba im poruciti ko zeli da igra u jedinstvenoj fudbalskoj ligi BiH bujrum ko ne ne zeli neka igraju romanijskog hrkljusa i sumskokamenjarsku tarapanu, http://www.youtube.com/watch?v=hKGW6_uhE0k

Usvojiti statut i pravilnik kako trazi FIFA i UEFA i to je to,....Vasca i slicne fasisticke debile treba ignorisati neka laju od njih nista drugo ne mozemo ocekivati,proslo je vrijeme ucjena,.......
Jes', al haman je pa potrebno da to pitanje pokrenu i nasi krimosi is N/FS...a oni se vise brinu za svoje funkcije.
Pa sta ocekujes od takvih? Ne zaboravi da je Munib isao pravdati Srbiju poslije sranja na Marakani.
luckypot

#12294 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

kecher II wrote:nije dodik glavom i bradom ali govori kako dodik kaze gospo'n rajko vasic:

ah to ti je suplja srpska prica - "ako ne bude po nasem, mi odlazimo i nema od ovog vise nista to je kraj svega, bih, svijeta univerzuma, kosmosa, mlijecnog puta i milke cokolade"

na sve to imaju 2 odgovora, jedan duzi i kulturniji, drugi kraci i efikasniji...duzi odgovor ide: ucestvovanje srpskih predstavnika u FS nije potrebno za njegovo funkcioniranje, jer je samo FS bih predstavnik u inostranstvu, pa prema tome ukoliko zelite da to ucinite slobodni ste da napustite FS i prodate igrace u srbiju" i nakon toga citiras clanke statuta FS, FIFE i tako (ne pise nista o potrebi ucestvovanja srpskih predstavnika)

kraci i efikasniji odgovor je "MRS i zatvori vrata na izlasku" :mrgreen:
Bosnolog

#12295 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

seln wrote:
Bosnolog wrote:
kecher II wrote:

Jes', al haman je pa potrebno da to pitanje pokrenu i nasi krimosi is N/FS...a oni se vise brinu za svoje funkcije.
Pa sta ocekujes od takvih? Ne zaboravi da je Munib isao pravdati Srbiju poslije sranja na Marakani.

Najveci neprijatelji Bosne su u Sarajevu,takvi beskicmenjaci,ljigavci i sitnosicarske gnjide su najveci podanicki jad koji nas unistava i izdaje BiH i njene nacionalne interese iznutra,Tako je bilo do sada ali evo se priblizava period kulminacjie i raspleta koji ce zasigurno donijetu dugo cekane promjene na mnogim poljima i frontovima pa tako i FSBiH......Oni koji su te izdajnicko nesposobno neprijeteljske fakine predlagali i birali su takode nesposobni izdajnici svoje zemlje i naroda vec dvije decenije,.....Njihova izdaja i podanistvo podilazenja i surovanja sa otvorenim neprijateljima vlastite drzave je dovelo do ovga da im fasisticki debil Vasic pljuje u lice i savez koji zele blokirati ali ne povlace svoje zombije jer znaju da nakon izlaska mogi jedino igrati u sumskoj ligi,...... ;-)

Reprezentacija svake drzave je najveci ambasador i promotor iste u Svijetu,to odlicno znaju sumljaci i zato zele suspenziju FS BiH,......Po meni su najveci krivci oni koji su prihvatili dvije druge lige i predsjednistvo a koje nije nigdje u Deytonskom sporazumu predvidene pa nas samim time ne obavezuju na takvo uredeni FS BiH i ligu,Stoga trebamo imati ono sto i druge zemlje Svijeta.Pa cak i u vijeme Federalne Yugoslavije smo imali predsjednika fudbalskog savaze a mi nismo federalna drzava.Ako se usprotive Vasicevi zombiji Statut usvojiti po svaku cijenu,ako treba iste izabati ukoliko ne zele prihvatiti ono sto FIFA trazi a to je izbor presjednika FSBiH i novi Statut kako bi izbjegli suspenziju koju Vasic i ostali fasisti iz genocidne zele postici a Vasic i slicni lajavci neka zagrizaju vlastito medunozje nakon sto se isti usvoji.Mi smo imali FSBiH prije ulaska timovam iz genocidne unutar premijer lige treba samo vratiti stvari kako je bilo prije njihovog ulaska u FS BiH,......

Sadasnje beskarakterne gnjide i nesposobne Usljanovice treba nogirati iz FS BiH i dovesti ljude kojima je nacionalni ponos jaci od novcanika i izdajnicke podilazece fotelje,......Ova drzava ima dovoljno snage i sposobnih ljudi da izdajnike i nesposobne krimose izbaci ako treba i naglavacke iz FS BiH,.....Ceko je slusao Dodika pa ga je docekao i preslisao neko iz mase,....Ponekad se nazalost moras s primitivcima i kriminalcima postaviti i odnositi onim jezikom i komunikacijama koji jedino razumiju i respektuju,...Treba usvojiti novi statut sa predsjednikom FSBiH po cijenu da sadasnji krimosi iz Saveza svi kolektivno zatraze politicki i bezbjednosni azil van BiH,.......
luckypot

#12296 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

SDP i SDS
"Što prije uspostaviti funkcionalnu vlast u BiH"

Delegacije Socijaldemokratske partije BiH i Srpske demokratske stranke, predvođene predsjednicima tih stranaka Zlatkom Lagumdžijom i Mladenom Bosićem, razgovarale su u srijedu u Parlamentu BiH i konstatirale da što prije treba uspostaviti funkcionalnu vlast u našoj zemlji, čiji osnov ne smije biti Prudski sporazum.

Vlast ne smije biti formirana na principima Pruda, a koncentracione vlade nisu prihvatljive jer je to je put ka vlasti u kojoj niko nije odgovoran, saopćio je SDP, navodeći stavove sa sastanka.

Sagovornici su saglasni da u Parlamentu BiH što prije treba donijeti zakon o oduzimanju kriminalom stečene imovine, navedeno je također.

Obje delegacije su saglasne da je potrebno okrenuti se rješavanju problema građana te ubrzati evropski put koji direktno utiče na njihov život.

"Radi privlačenja stranih investicija treba promijeniti imidž BiH koji je danas, zbog prethodne vlasti, izuzetno negativan. Nova vlast, bez obzira na to ko je činio, mora se obračunati s organizovanim kriminalom i korupcijom", naveo je u saopćenju SDP prenoseći stavove obiju strana.
ziku SDSa pravi evropljani :D
hercegovac_pravi

#12297 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

luckypot wrote:
SDP i SDS
"Što prije uspostaviti funkcionalnu vlast u BiH"

Delegacije Socijaldemokratske partije BiH i Srpske demokratske stranke, predvođene predsjednicima tih stranaka Zlatkom Lagumdžijom i Mladenom Bosićem, razgovarale su u srijedu u Parlamentu BiH i konstatirale da što prije treba uspostaviti funkcionalnu vlast u našoj zemlji, čiji osnov ne smije biti Prudski sporazum.

Vlast ne smije biti formirana na principima Pruda, a koncentracione vlade nisu prihvatljive jer je to je put ka vlasti u kojoj niko nije odgovoran, saopćio je SDP, navodeći stavove sa sastanka.

Sagovornici su saglasni da u Parlamentu BiH što prije treba donijeti zakon o oduzimanju kriminalom stečene imovine, navedeno je također.

Obje delegacije su saglasne da je potrebno okrenuti se rješavanju problema građana te ubrzati evropski put koji direktno utiče na njihov život.

"Radi privlačenja stranih investicija treba promijeniti imidž BiH koji je danas, zbog prethodne vlasti, izuzetno negativan. Nova vlast, bez obzira na to ko je činio, mora se obračunati s organizovanim kriminalom i korupcijom", naveo je u saopćenju SDP prenoseći stavove obiju strana.
ziku SDSa pravi evropljani :D
Pa kad je mogao Toma "grobar" i Aca "pussylips" ne vidim razloga zašto ne i Bosić...gledano kroz istoriju četnici su se uvjek tako ponašali...dok su u čoporu i napadaju slabašne onda ide "nema kompromisa".."srbija do Tokija" i ostale gluposti..a čim ih malo mlatneš po nosu, onako čisto edukativno tek da se zna ko se pita, odmah postaju pitomi, kulturni, istinoljubci, demokrate....i na kraju ide ona meni najdraža "ko nas bre zavadi, pa mi vekovima zajedno živimo".. :zzzz:
luckypot

#12298 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

jest samo sto je sad odgovor - "ko vas smirgla za sta i hajd okrenite se srbiji to vam je matica" - zavrsili smo za sva vremena
Bosnolog

#12299 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Cemu zurba i kome treba valsat na drzavnom nivou,korijenovanje u ime srbovanja do posljednjeg prezivjelog, :mrgreen:

Najteže se živi u Foči

Banjaluka - Kvalitet života građana u RS je najlošiji u Foči i Doboju, a najbolji u Banjaluci. U FBiH najlošije se živi u Mostaru i Livnu, a najkvalitetniji život imaju žitelji opštine Novo Sarajevo. Ovo su podaci iz Izveštaja o kvalitetu života građana u opštinama BiH, koji su Centri civilnih inicijativa dobili na osnovu istraživanja sprovedenog u 14 lokalnih zajednica.http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... ari#ostali

Odgovor je u ostavljenim u komentarima na ovoj temi o blagostanju i misljenju gradana boljeg dijela BiH

Sta bi sa Referendumom,........???????? :mrgreen:
hercegovac_pravi

#12300 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Bosnolog wrote:Cemu zurba i kome treba valsat na drzavnom nivou,korijenovanje u ime srbovanja do posljednjeg prezivjelog, :mrgreen:

Najteže se živi u Foči

Banjaluka - Kvalitet života građana u RS je najlošiji u Foči i Doboju, a najbolji u Banjaluci. U FBiH najlošije se živi u Mostaru i Livnu, a najkvalitetniji život imaju žitelji opštine Novo Sarajevo. Ovo su podaci iz Izveštaja o kvalitetu života građana u opštinama BiH, koji su Centri civilnih inicijativa dobili na osnovu istraživanja sprovedenog u 14 lokalnih zajednica.http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... ari#ostali

Odgovor je u ostavljenim u komentarima na ovoj temi o blagostanju i misljenju gradana boljeg dijela BiH

Sta bi sa Referendumom,........???????? :mrgreen:
Ništa novo...haman i ovi prepisuju sa sa-x...
Locked