Add to watchlistSo What! wrote:Meni je ova serija legla k'o apaurin. Solidan sitcom sa više nego solidnom glumačkom postavom i snimljena sa skromnijim budžetom vidi se.
Iako ima ponekih iritantnijih doskočica, sve ostalo mi je na mjestu.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- aCme
#12276 Re: Gledate seriju - preporucite je
-
kox
#12277 Re: Gledate seriju - preporucite je
zomri wrote:SKAM
http://www.imdb.com/title/tt5288312/
Norveška teen serija na fazon Skinsa. E sad fazon je da je serija puno više od obične teen serije. Emituje se prvo klipovima na internetu u vrijeme kada se radnja stvarno dešava (dakle ako je u seriji utorak 12:51, klip je na netu u utorak u to vrijeme), a vikendom ide na tv u integralnoj verziji. Likove iz serije možete pratiti na društvenim mrežama kao likove iz stvarnog svijeta. Već sam u teoriji predvidio da su enhanced experience serije budućnost "televizije" i drago mi je da se to polako ostvaruje. Treba li reći da su Ameri već otkupili prava za remake?
- Donnie Smith
#12278 Re: Gledate seriju - preporucite je
Upravo Mućke na HRT2. Vazda mi dođu k'o budali šamar. 
-
sizifinho
#12279 Re: Gledate seriju - preporucite je
Artest wrote:@Louie
Nije klasicno americko njesra, vec ima smek neceg sto je nastalo u radionici Ricky Gervaisa. Ima tu svega pomalo; i sasavih momenata/ideja, pa i ozbilje, transfera blama, i td.
Cini mi se da bi serija bila jos bolja da je u glavnoj roli neko harizmaticniji od autora serije. Ali sta je tu je.
Pa ta serija i jeste tu gdje jeste zbog tog autora
Louis C.K. je uradio semiautobiografiju u kojoj glumi sebe, averaga joe-a, svakodnevnog covjeka koji se nalazi u svakidasnjim situacijama i na taj nacin projektuje svoj humor. Da je bio bilo ko "harizmaticniji" od njeg - ne bi serija valjala.
- Artest
#12280 Re: Gledate seriju - preporucite je
Covjece znam ko je hebeni Louis C.K. i cime se inace bavi, znam mu i neke kolege koje tu gostuju (povremeno preslusam Hannibala Buressa ), samo kazem da lik nema neku harizmu, barem meni.
Zamisljam npr. Johna Goodmana, iz Big Lebowski faze, i odmah mi taj scenarij (koji ima mesa) postaje jos boljim. Pogotovo neke zamisljene situacije.
Seriju sam svakako preporucio; tako da..
Zamisljam npr. Johna Goodmana, iz Big Lebowski faze, i odmah mi taj scenarij (koji ima mesa) postaje jos boljim. Pogotovo neke zamisljene situacije.
-
sizifinho
#12281 Re: Gledate seriju - preporucite je
oh brateArtest wrote:Covjece znam ko je hebeni Louis C.K. i cime se inace bavi, znam mu i neke kolege koje tu gostuju (povremeno preslusam Hannibala Buressa ), samo kazem da lik nema neku harizmu, barem meni.
na forumu ljudi ko zapete puske, na bilo koji "neslazuci" komentar -> pasivna agresija
relax dude, samo sam rekao da ja mislim da nisi upravu, zao mi je ako sam ti uvrijedio licni integritet - nije mi fakat bila namjera
Meni serija postaje bolja samo sa Luijevim tikovima, mucanjem i slicno. Valjda smijemo u 21. vijeku imati razlicite stavove bez da se ljutimo na sve koji misle drugacije.
- Artest
#12282 Re: Gledate seriju - preporucite je
Helem, sve je jos otvoreno, tek sam na drugoj sezoni, mozda do kraja promijenim ili ublazim misljenje. Kako god, serija ne gubi na svojoj drazi zbog glavnog protagonista; samo nije maksimizirala potencijal
po meni.- Dosadno mii
#12283 Re: Gledate seriju - preporucite je
Taboo
Onako
Onako
- chakany
#12284 Re: Gledate seriju - preporucite je

Krenula druga sezona, koja mi je čak i bolja od prve sezone
Aranyelet/Golden Life (Lagodan život).
- aCme
#12285 Re: Gledate seriju - preporucite je
Taboo odlična. Zaslužuje posebno temuDosadno mii wrote:Taboo
Onako
Last edited by aCme on 22/01/2017 13:29, edited 1 time in total.
- Diwan
#12286 Re: Gledate seriju - preporucite je
Čudi me da ovo niko ne prevodi, a za neke serije bude po 5, 6 različitih prevodachakany wrote:
Krenula druga sezona, koja mi je čak i bolja od prve sezone![]()
- karanana
#12287 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nema ni izvora na exodusu za ovu madjarsku. A za onu cheshku ima izvora za 6 a nema za 7. i zadnju 8. epizodu.
- Jack Be Nimble
#12288 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledao prve dvije epizode Mladog Pape i pitam se desi li se ista u ovoj seriji? U prve dvije epizode sve se svelo kako on treba da dadne svoj prvi govor. Za sada vise serija lici na artsy fartsy bez radnje.
- Diwan
#12289 Re: Gledate seriju - preporucite je
Naš'o i prvu i drugu sezonu ali titlova ni iz glave. Jedino za prvu sezonu ali finski, švedski ...Diwan wrote:Čudi me da ovo niko ne prevodi, a za neke serije bude po 5, 6 različitih prevodachakany wrote:
- karanana
#12290 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jel ko dotako ovu amazonovu sneaky pete?
- Jack Be Nimble
#12291 Re: Gledate seriju - preporucite je
Onako. Ja stao na drugoj epizodi.karanana wrote:Jel ko dotako ovu amazonovu sneaky pete?
-
nema me tamo
#12292 Re: Gledate seriju - preporucite je
Upravo pogledao 9tu..
Par dana gledao do te 9te što znaci nije top, al' može se pogledati..
Par dana gledao do te 9te što znaci nije top, al' može se pogledati..
- ultima_palabra
#12293 Re: Gledate seriju - preporucite je
To ti je Sorrentino... nema previse radnje, scenografija, kostimografija, muzika, mimika likova su u prvom planu.Jack Be Nimble wrote:Pogledao prve dvije epizode Mladog Pape i pitam se desi li se ista u ovoj seriji? U prve dvije epizode sve se svelo kako on treba da dadne svoj prvi govor. Za sada vise serija lici na artsy fartsy bez radnje.
- ultima_palabra
#12294 Re: Gledate seriju - preporucite je
The OA je obecavala prvih par epizoda, kasnije otislo u neko new age preseravanje.
Taboo ima potencijala, vidjet cemo na sta ce izaci.
Taboo ima potencijala, vidjet cemo na sta ce izaci.
- animus
#12295 Re: Gledate seriju - preporucite je
Meni OA odlicna. Ljudi ispricali interesantnu pricu i jedva cekam nastavak da vidimo sta ce biti sa ostalima. Ne kontam sta su to promasili ili propustili pa da ih kritikujemo.
- zomri
#12296 Re: Gledate seriju - preporucite je
Upravo ovo što je @ultima napisao: više je to studija karaktera, crkve i svijeta okolo nego što ima neke radnje per se. drugim riječima, radnje u klasičnom smislu i nema, ali itekako ima *dešavanja*.Jack Be Nimble wrote:Pogledao prve dvije epizode Mladog Pape i pitam se desi li se ista u ovoj seriji? U prve dvije epizode sve se svelo kako on treba da dadne svoj prvi govor. Za sada vise serija lici na artsy fartsy bez radnje.
evo jednog finog opisa serije:
“Mladi papa” može višestruko iznenaditi one koji nisu pogledali nijedan Sorrentinov film; oni koji jesu mogu se smatrati donekle pripremljenima. Ono što bi se moglo nazvati popfelinijevskim stilom, što Sorrentino već neko vrijeme razvija na velikom, preneseno je sad i na manje ekrane. Dramske situacije izgledaju kao glamurozne reklame za parfem, ponašanje i izgled likova plešu po rubu karikaturalnosti, a simetrični kadrovi renesansnih ambijenata popraćeni su klupskim hitovima.
I samo ishodište događaja u seriji je svojevrstan šok – neočekivani izbor mladog, masama nepoznatog, američkog kardinala za novog papu. A on tada iznenađuje sve i na svim frontama: javnost radikalnim konzervativnim zaokretom kojim poništava sve napravljeno u pontifikatu prošlog, liberalnijeg i otvorenijeg pape te vraća crkvu korijenima, vatikansku vrhušku opiranjem da prihvati ulogu marionete i maskote koja mu je prvotno namjenjena, a gledatelja inteligencijom i proračunatošću. Iako zna da ima sve preduvjete da bude voljen i obožavan, on želi da ga se boje.
Dok prosječni vjernik u seriji biva odsječen od papine fizičke pojavnosti, pa ga ne može vidjeti čak niti na prozoru bazilike Sv. Petra, gledatelju se pruža uvid u svaki aspekt sakralnog i privatnog papina života, do te mjere da ga vidimo i u crkvi i u uredu i u teretani i na bazenu. Narativni tok često cjepkaju scene pune simbolike isprepletene sa vizijama i sanjarenjima čija je svrha dodati u zabavne i napete, dakle svjetovne, epizode dozu transcendentalnosti i duhovnosti.
Jude Law se odlično uklapa u ulogu lika svjesnog svoje moći, koji čvrsto drži konce svega oko sebe, nagrađuje one koji gledaju pomno, a kažnjava one koji zaključuju prerano. Mladi papa je i Sherlock i Moriarty svog svijeta, pozitivac i negativac, fascinantan i neshvaćen zato jer takav želi biti. Je li papa katolik? Ako je Pio XIII. u pitanju, nemam pojma.
- chakany
#12297 Re: Gledate seriju - preporucite je
A vjeruj mi da je gledam preko HBO Adria, i kupili su me sa prvom epizodom prve sezone. Baš sam se navukao na seriju. Evo maloprije završio sa gledanjem treće epizode, druge sezone. Baš se zakuhaloDiwan wrote:Naš'o i prvu i drugu sezonu ali titlova ni iz glave. Jedino za prvu sezonu ali finski, švedski ...Diwan wrote:Čudi me da ovo niko ne prevodi, a za neke serije bude po 5, 6 različitih prevodachakany wrote:
Volim HBO upravo zbog ovih njihovih serija iz HBO Europe produkcije, jer ih je baš teško pronaći na netu i to još sa prevodom.
Uskoro počinje serija iz Poljske, mislim da se zove Pakt, i ona mi se isto čini zanimljivom, ali na naš HBO dolazi tek u aprilu.
http://www.imdb.com/title/tt5104362/?ref_=nv_sr_7
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12298 Re: Gledate seriju - preporucite je
mozda najbolje od svih forumasa poznajem crkvu...ali mi je i dalje nepoznanicazomri wrote:Upravo ovo što je @ultima napisao: više je to studija karaktera, crkve i svijeta okolo nego što ima neke radnje per se. drugim riječima, radnje u klasičnom smislu i nema, ali itekako ima *dešavanja*.Jack Be Nimble wrote:Pogledao prve dvije epizode Mladog Pape i pitam se desi li se ista u ovoj seriji? U prve dvije epizode sve se svelo kako on treba da dadne svoj prvi govor. Za sada vise serija lici na artsy fartsy bez radnje.
evo jednog finog opisa serije:
“Mladi papa” može višestruko iznenaditi one koji nisu pogledali nijedan Sorrentinov film; oni koji jesu mogu se smatrati donekle pripremljenima. Ono što bi se moglo nazvati popfelinijevskim stilom, što Sorrentino već neko vrijeme razvija na velikom, preneseno je sad i na manje ekrane. Dramske situacije izgledaju kao glamurozne reklame za parfem, ponašanje i izgled likova plešu po rubu karikaturalnosti, a simetrični kadrovi renesansnih ambijenata popraćeni su klupskim hitovima.
I samo ishodište događaja u seriji je svojevrstan šok – neočekivani izbor mladog, masama nepoznatog, američkog kardinala za novog papu. A on tada iznenađuje sve i na svim frontama: javnost radikalnim konzervativnim zaokretom kojim poništava sve napravljeno u pontifikatu prošlog, liberalnijeg i otvorenijeg pape te vraća crkvu korijenima, vatikansku vrhušku opiranjem da prihvati ulogu marionete i maskote koja mu je prvotno namjenjena, a gledatelja inteligencijom i proračunatošću. Iako zna da ima sve preduvjete da bude voljen i obožavan, on želi da ga se boje.
Dok prosječni vjernik u seriji biva odsječen od papine fizičke pojavnosti, pa ga ne može vidjeti čak niti na prozoru bazilike Sv. Petra, gledatelju se pruža uvid u svaki aspekt sakralnog i privatnog papina života, do te mjere da ga vidimo i u crkvi i u uredu i u teretani i na bazenu. Narativni tok često cjepkaju scene pune simbolike isprepletene sa vizijama i sanjarenjima čija je svrha dodati u zabavne i napete, dakle svjetovne, epizode dozu transcendentalnosti i duhovnosti.
Jude Law se odlično uklapa u ulogu lika svjesnog svoje moći, koji čvrsto drži konce svega oko sebe, nagrađuje one koji gledaju pomno, a kažnjava one koji zaključuju prerano. Mladi papa je i Sherlock i Moriarty svog svijeta, pozitivac i negativac, fascinantan i neshvaćen zato jer takav želi biti. Je li papa katolik? Ako je Pio XIII. u pitanju, nemam pojma.
medjutim dok mi serija dodje na red...i ako mi dodje na red jer jos nisam odlucio sto s njom
nece niko ni komunicirati o njoj
ti ljudi stvarno vole svoju crkvu...i vole jedni druge...mislim na kardinale...tako da dobar dio opisane radnje mi nije realan...bar ovo sto sam sad procitao...na kraju krajeva...niko ne zna sto se dogadja u konklavama osim njih samih...tako da...
sumnjam da bi mlad covjek mogao zasjesti...ne znam nisam pametan
-
belfy
#12299 Re: Gledate seriju - preporucite je
meni dodje nakon ove tvoje izjave da te kao bivsi musliman, a skoro isto toliko godina kao ateista razuvjerim.Black swan wrote: mozda najbolje od svih forumasa poznajem crkvu...ali mi je i dalje nepoznanica
medjutim dok mi serija dodje na red...i ako mi dodje na red jer jos nisam odlucio sto s njom
nece niko ni komunicirati o njojkao s fargom...
ti ljudi stvarno vole svoju crkvu...i vole jedni druge...mislim na kardinale...tako da dobar dio opisane radnje mi nije realan...bar ovo sto sam sad procitao...na kraju krajeva...niko ne zna sto se dogadja u konklavama osim njih samih...tako da...
sumnjam da bi mlad covjek mogao zasjesti...ne znam nisam pametan
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12300 Re: Gledate seriju - preporucite je
sve je moguce...novi papa je razbio talijanski lobi podijelivsi skoro 30 kapica po cijelome svijetu...i bas upravo ta cinjenica mi razbija teoriju o americkom papi...juznoamericki i africki da...americki..ne...iako ih ima 75 milijuna...sumnjam da mogu prevagnuti nad ostalima
to je pocetak...kad bi se osvrnuo na ostale recenice iz sinopsisa post bi bio na 5 word stranica 12 font
pa cu prekinuti
pa cu prekinuti