Ukrajina
- madner
#12276 Re: Ukrajina
BiH je bila specificna jer velike sile nisu dozvolile Srbiji da se previse direktno mjesa, pa shodno tome Srbi u BiH nisu imali nadmocnu vojnu silu zbog kvantitativne inferiornosti.
- madner
#12277 Re: Ukrajina
Imali su kvalitet, samo ne u ljudstvu.
U svemu ostalom, od MTS-a do organizacijske i skolovanog oficirskog kadra su imali prednost. MTS je ostao do kraja, ali ARBiH se znatno poboljsao sto se tice ostalog do kraja rata pa je lagano i vaga pocela da prebacuje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12278 Re: Ukrajina
mislim da je svaki sukob specifičan
i da ne možemo tražiti neko poređenje
i da ne možemo tražiti neko poređenje
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#12279 Re: Ukrajina
Sad je jasno da zapad izaziva Rusiju na terenu. Bitka koju Rusija dugoročno gubi. Znači Putin je mudar, čitaj zastrašen i neće ući u frontalni rat na Ukrajinskom terenu, ali će se i dalje voditi ovaj partizanski tj. gerilski rat, stalne nestabilnosti, krijumčarenja resursa preko granice te pogodi i bježi ratne taktike na terenu...
Također, mislim da je okupacija Krima stalna i zamjena za istocnu Ukrajinu, nešto što smo već vidjeli na Balkanuu...
Također, mislim da je okupacija Krima stalna i zamjena za istocnu Ukrajinu, nešto što smo već vidjeli na Balkanuu...
- dječak sa šibicama
#12280 Re: Ukrajina
Jedini gubitnik u cijeloj prici je Ukrajina.
Istok Ukrajine vise nikada nece biti pod kijevskom huntom, presli su granicu tolerancije, sada imaju sporadicne sukobe, uskoro i rat.
Istok Ukrajine vise nikada nece biti pod kijevskom huntom, presli su granicu tolerancije, sada imaju sporadicne sukobe, uskoro i rat.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#12281 Re: Ukrajina
Tako nekako....kako mi kažu izvori iz Ukrajine i Rusije rat je odavno počeo
Što se tiče Putina i EU, pa nikome nije u cilju da uđe u rat - svi su u minusu 
- asurbanipal
-
Avetinho
#12283 Re: Ukrajina
Maske su pale.

Joker!

Joker!
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#12284 Re: Ukrajina
najnoviji komentari skinuti sa RT

Putin se prekalkulisao, mislio je nece braca Ukrajinci reagovati, nejac, razjedinjeni...
Cijena okupiranog Krima najmanje jeste integrirana istocna Ukrajina pod kontrolom Kijeva, koja do sad to nikad nije ni bila ali izgleda od sad ce biti...

Putin se prekalkulisao, mislio je nece braca Ukrajinci reagovati, nejac, razjedinjeni...
Cijena okupiranog Krima najmanje jeste integrirana istocna Ukrajina pod kontrolom Kijeva, koja do sad to nikad nije ni bila ali izgleda od sad ce biti...
- Challenger__
#12285 Re: Ukrajina
Na tvom mjestu ne bih bio brzoplet. Ko se preračunao to ćemo tek vidjeti.
_________
izvor: LINK
_________
Kad smo već kod insekata...asurbanipal wrote:![]()
400 US Mercenaries ‘Deployed on Ground’ in Ukraine Military Op
-
Avetinho
#12286 Re: Ukrajina
Evo ko je Celin objektivni izvor informacija:
http://worldtruth.tv/aboutus/
http://worldtruth.tv/aboutus/
Treba li kome prevoditi?worldtruth wrote:This blog serves the purpose of telling other people on a daily basis about the “sacred knowledge” that I have uncovered. WorldTruth.TV is a website dedicated to educating and informing people on regular basis with well-researched articles on powerful and concealed information. I’ve spent the last 32 years researching Theosophy, Freemasonry, Kabbalah, Rosicrucianism, the Bavarian Illuminati and Western Occultism. I remember when I first learned about the “Truth” and it wasn’t pretty.
Legal Disclaimer
World Truth.TV website and the information referenced and herein does not constitute an attempt to practice medicine.
Use of the site does not establish a doctor-patient relationship.
Individuals should consult a qualified health care provider for medical advice and answers to personal health questions.
Challenger__ wrote:
Kad smo već kod insekata...
400 US Mercenaries ‘Deployed on Ground’ in Ukraine Military Op
- corolla02
#12287 Re: Ukrajina
SVI, ama bas SVI se trude i oslanjaju na ISTINU, ISTINA ovo, ono.... a upravo je ta uzvisena ISTINA upravo koja prva pogine u svakom ratu/sukobu...
-
Avetinho
#12288 Re: Ukrajina
A ovaj mi je dio najbolji:
worldtruth.tv wrote:Individuals should consult a qualified health care provider for medical advice and answers to personal health questions.
{Korisnici worldtruth.tv} bi trebali konsultovat doktora.
Last edited by Avetinho on 28/05/2014 18:55, edited 1 time in total.
- sluga_okupatora
#12289 Re: Ukrajina
Ovaj link o 400 placenika je legendaran, vrvi od "provjerenih cinjenica" i fraza poput;
could have
could suggest
unverified

could have
could suggest
unverified
- sluga_okupatora
#12290 Re: Ukrajina
Ja Sam Odavle wrote:A ovaj mi je dio najbolji:
worldtruth.tv wrote:Individuals should consult a qualified health care provider for medical advice and answers to personal health questions.{Korisnici worldtruth.tv} bi trebali konsultovat doktora.
Zipa sta autor sajta kaze o sebi;
"I’ve spent the last 32 years researching Theosophy, Freemasonry, Kabbalah, Rosicrucianism, the Bavarian Illuminati and Western Occultism"
Roka HAARP k'o praga
-
Avetinho
#12291 Re: Ukrajina
Dobro to, lik je ubleha, ali sto ga ovdje mlada putincad citira kao "izvor informacija", e to je zasluga_okupatora wrote:
Zipa sta autor sajta kaze o sebi;
"I’ve spent the last 32 years researching Theosophy, Freemasonry, Kabbalah, Rosicrucianism, the Bavarian Illuminati and Western Occultism"
Roka HAARP k'o praga
Sta kaze lik: korisnici mog bloga treba da se obrate doktoru.
- corolla02
#12292 Re: Ukrajina
Objektivni Izvor Informisanja...

- Challenger__
#12293 Re: Ukrajina
Da pratite temu, vidjeli bi ste da je vijest već bila na temi, sa poizvom na njemački "Bild am Sonntag", odnosno da ova stranica samo kopira prevod sa RT - LINK. Samo se vi keslajte.
Klix.ba je uz vas.

Klix.ba je uz vas.
- sluga_okupatora
#12294 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Da pratite temu, vidjeli bi ste da je vijest već bila na temi, sa poizvom na njemački "Bild am Sonntag", odnosno da ova stranica samo kopira prevod sa RT - LINK. Samo se vi keslajte.
Klix.ba je uz vas.
Rasa Tudej - objektivno do jaja
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12295 Re: Ukrajina
ja dobre emisije
-
Avetinho
#12296 Re: Ukrajina
Kakvo keslanje. I taj post samo dokazuje da lijepis i spamas klix forume cime god stignes. Bar da sam procitas ono sto nalijepis, postedio bi se blamaze kao sto je s ovim likom koji korisnike svog bloga salje pravo doktoru.Challenger__ wrote:Da pratite temu, vidjeli bi ste da je vijest već bila na temi, sa poizvom na njemački "Bild am Sonntag", odnosno da ova stranica samo kopira prevod sa RT - LINK. Samo se vi keslajte.
Klix.ba je uz vas.
Uzgred, RT je putinkova privatna "informativna" kuca. Slabo da ce iko normalan njihove vijesti prihvatiti kao objektivne.
- agnostic_front
#12297 Re: Ukrajina
Ovakvih stvari treba više na televiziji.
- Challenger__
#12298 Re: Ukrajina
Sa pozivom na "The Bild am Sonntag". Njemački.sluga_okupatora wrote:Rasa Tudej - objektivno do jaja
-
Avetinho
#12299 Re: Ukrajina
Ne znas sta si propustio. Lik nalijepio prvu blog stranicu na koju je naisao. Ono tamo neki umobolnik, koji cak i citaocima svog bloga savjetuje sto prije posjetu doktoru.japin_mutapi wrote:ja dobre emisije
A ovaj ga naziva "objektivnim izvorom".
- sluga_okupatora
#12300 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Sa pozivom na "The Bild am Sonntag". Njemački.sluga_okupatora wrote:Rasa Tudej - objektivno do jaja
Tabloid majstore, tabloid.