nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
muha_sa

#12276 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

BadBoy wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /171113089

Eto da se konačno stane i u kraj mahalskoj priči kako snimak nije dokaz.
Policija je otkrila vozača koji je sredinom proteklog mjeseca prevozio dijete na krovu automobila, a radi se o muškarcu inicijala F.H. (1979.) iz Viteza.
Istraga je uslijedila, nakon što je policiji dostavljen video snimak na kojem se vidi da vozač automobila "Opel Kadett", u mjestu Preočica kod Viteza", na krovu vozila prevozi dijete.

Provjerom registarskih oznaka utvrđeno je da one ne pripadaju automobilu "Opel Kadett", dok F.K. nema položen vozački ispit, a nakon provjere došlo se do saznanja da je višestruki povratnik u vršenju prekršaja te da ima iznos od 15.315 maraka neplaćenih novčanih kazni.

Protiv navedene osobe poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje, a policija je zahvalila savjesnom građaninu koji joj je dostavio video snimak.
Naslovnica

#12277 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

muha_sa wrote:
BadBoy wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /171113089

Eto da se konačno stane i u kraj mahalskoj priči kako snimak nije dokaz.
Policija je otkrila vozača koji je sredinom proteklog mjeseca prevozio dijete na krovu automobila, a radi se o muškarcu inicijala F.H. (1979.) iz Viteza.
Istraga je uslijedila, nakon što je policiji dostavljen video snimak na kojem se vidi da vozač automobila "Opel Kadett", u mjestu Preočica kod Viteza", na krovu vozila prevozi dijete.

Provjerom registarskih oznaka utvrđeno je da one ne pripadaju automobilu "Opel Kadett", dok F.K. nema položen vozački ispit, a nakon provjere došlo se do saznanja da je višestruki povratnik u vršenju prekršaja te da ima iznos od 15.315 maraka neplaćenih novčanih kazni.

Protiv navedene osobe poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje, a policija je zahvalila savjesnom građaninu koji joj je dostavio video snimak.
Koji je to polusvijet, sunce ti poljubim...
muha_sa

#12278 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

ovakve treba u ludaru zatvorenog tipa smjestit
nepass1

#12279 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nepass1 »

adodbr wrote:Ne znam ni opisat majke mi ono ne bi neko uradio ni da vozi 1 dan da se onako pokusa prestrojit u mene jebo te grob
pa ja zamalo poginuo nisam kad se invalid, bukvalno invalid izadje sa stakama iz auta, prestrojio u mene. sreca pa sam sporo vozio, oko 40, pa uspio smotati da ne udarim direktno banderu. haman 5k stete na autu mi napravio.
i na skenderiji jednom tj kod tramvajske stanice podje se zenska prestrojavati direktno u mene, sreca bio nakav covjek sa njom pa uze volan u ruke, ja malo udesno i izbjegao udes.
nepass1

#12280 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nepass1 »

MAN-lion's coach wrote:Jutros od 7 pa do otprlike 8:30 na relaciji od Sarajeva do Mokrog , 4 vozila su imala udes , a jedno se prevrnulo na krov na granici izmedju KS i IS.
Jedno nabijeno u ogradu , ostali u livadama.
Dakle, malo paznje po ovakvom vremenu nije na odmetu.
moj rekord vidjenih saobracajki, rogatica-sarajevo, 9 udesa i izlijetanja sa ceste 8-)
adodbr

#12281 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by adodbr »

nepass1 wrote:
adodbr wrote:Ne znam ni opisat majke mi ono ne bi neko uradio ni da vozi 1 dan da se onako pokusa prestrojit u mene jebo te grob
pa ja zamalo poginuo nisam kad se invalid, bukvalno invalid izadje sa stakama iz auta, prestrojio u mene. sreca pa sam sporo vozio, oko 40, pa uspio smotati da ne udarim direktno banderu. haman 5k stete na autu mi napravio.
i na skenderiji jednom tj kod tramvajske stanice podje se zenska prestrojavati direktno u mene, sreca bio nakav covjek sa njom pa uze volan u ruke, ja malo udesno i izbjegao udes.
Ja ne znam majke mi kako tako ljudi rade vozi pored mene i hoce da se prestroji boze sacuvaj , ja msm da sma pola zivota uzeo covjeku iza mene sa mercedesom
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12282 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

nepass1 wrote: rogatica-sarajevo,
sta ima u zaviĆaju ? :D
BadBoy

#12283 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

muha_sa wrote:ovakve treba u ludaru zatvorenog tipa smjestit
Oduzeti auto koje je u njegovom posjedu, vozačku dozvolu i poslovnu sposobnost, tim redom.
nepass1

#12284 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nepass1 »

ovaj je na mene namotao puni, izbacio me sa ceste na trotuar, ja proletio kraj bandere. od banderu razbio retrovizor. zakocio nisam od nje mogao izaci. razbio mi blatobran, vrata, haubu, felge kako sam lupio od trotuar. i jos nakav skup dio on je sam 1400 bio u servisu. nesta oko tockova.
nepass1

#12285 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
nepass1 wrote: rogatica-sarajevo,
sta ima u zaviĆaju ? :D
boze sacuvaj, tu je bilo prvo izlijetanje tj uz kovanj ne direktno u rogatici. :D
adodbr

#12286 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by adodbr »

nepass1 wrote:ovaj je na mene namotao puni, izbacio me sa ceste na trotuar, ja proletio kraj bandere. od banderu razbio retrovizor. zakocio nisam od nje mogao izaci. razbio mi blatobran, vrata, haubu, felge kako sam lupio od trotuar. i jos nakav skup dio on je sam 1400 bio u servisu. nesta oko tockova.
U jebote zivot i to samo zbog toga sto ljudi ne gledaju i boli ih briga :-)
tempuser

#12287 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

muha_sa wrote: :thumbup:

nekad se sa tehnickog vracalo zbog neispravnih svjetala--provjeravala se visina svjetala

ne treba dušu griješit-bilo je i tad ono, uvali tehnicaru na tehnickom cenera i vozdra

al je sad katastrofa :-)
Kod Cuprije na GRAS-ovom TP-u ni cener nije pomagao, raja su se vise njega bojala neg drotova.
vješalica

#12288 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

zdruzdjo wrote:
basicm wrote:Svake godine u ovom periodu se desavaju gadne nesrece, ja tipujem na stare ljetne gume
Pa kako snijeg svake godine iznenadi "RAD" tako iznenadi i vozace koji nisu zamjenili gume na vrijeme.

Medjutim meni je interesantniji zakon koji kaze "4x zimske gume sa xy debljinom sare ili 4x ljetne sa xy debljinom sare plus posjedovanje lanaca". Bar tako procitah prekjuce negdje. Mozda je i kriva informacija.
Mislim cemu. Sta, ja imam lance u gepeku pa sam kao siguran na cesti a i ostali oko mene. Ili ce neko voziti sa lancima stalno na ljetnim gumama. Glupo do bola.
Procitaj u cemu je fazon sa.ljetnim gumama.u zakonu
Stavljas lance kad je snijeg i zimski uvjeti
Ugazen snijeg itd
De boga ti samo procitaj
To nikkao ne znaci da ce u zimskoj sezoni lupati lancem kad je suho vrijeme
bersK

#12289 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

Pa na Ravnoj Romaniji ginu ljudi ko pilad. Posebno ima par krivina kod onog medvjeđe glave i negdje prije onog hotela Karavan. Tu svaki put jedno auto srokano.
vješalica

#12290 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Kad pricate o seljononima tj.senonima
To nema veze sa fukaralukom finansijskim nego modelom seljackog zivljenja
I ti senoni kostaju jer voli papastratos da mu sljaste taljige
Moze normalne sijalice uzeti za iste pare
Ali.on hoce da.mu sljasti
Ja bi to sve skrhala palicom na tehnickom
Pa kad popravi nek se javi
Seljadija bolesna i poremecena
Treba izdurat njihov kompleks.sto su zivili pod zemljom bez svjetla pa im zabremedet
bleee_sa

#12291 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bleee_sa »

nije bolest sve što boli :lol:
bitanga_sa_otesa

#12292 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

vjesalica izdominirala zadnjim postom :sax:
Sodom1

#12293 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:
Naslovnica wrote:Prosta stvar - kupovanje socijalnog mira.
Kada vidiš trulje na cestama, jasno je da on nema para na bilo kakvo održavanje, a kamoli gume kako treba.
Isto se radi i na tehničkim - ne vraćaju jer bi ih pola popadalo, pa bi se raja bunila.
A najviše je takvih Rokija, mora ono da ima auto i da se voza, a živi u memli šupi.
Jexx im takvo kupovanje mater, kad je on putujuca nesreca na cesti. Ne kazem, razumijem situaciju u drzavi socijalnu.
ali to sad ne znaci da moramo zbog socijlnog mira stavljati djeci glavu u torbu koja idu u skolu.
Onda neka nam daju da kupujemo oruzije onako bez dozvole. Obzirom da je socijalna situacija losa, ja se bojim da mi neko na cesti ne prileti sa nozem i opljacka me. a ne daje mi se bas tisuca za dozvolu plus pistolj.
Ja to odavno ponavljam. Niskim cijenama osiguanja i neradom teh. pregleda tako da svako moze da vozi, se kupuje soc. mir. Sve dok bosnjo more da registruje raspalog groba i sipa za cvaju misli da mu je dobro u zivotu, bez obzira sto ga hebu u zdrav mozak. Kad bi uslove koristenja automobila sveo u realne uslove u roku od odmah bi izbila seljacka buna da bi se i Matija Gubec postidio!
Ne bi , raja nema vode boli ih tuki , nemaju grijanja adekvatnog isto boli ih tuki
vješalica

#12294 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

bitanga_sa_otesa wrote:vjesalica izdominirala zadnjim postom :sax:
Svidjalo se to kome ili ne to je cinjenica
Ti senoni nisu 20 komada marka
Ali kako drzava dopusta uvoz bofl robe da ugodi svojim seljacinama....pardon glasacima onda imas seljonone u raznim bojama,gume za cvaju itd itd
bitanga_sa_otesa

#12295 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

vješalica wrote: Svidjalo se to kome ili ne to je cinjenica
Ti senoni nisu 20 komada marka
Ali kako drzava dopusta uvoz bofl robe da ugodi svojim seljacinama....pardon glasacima onda imas seljonone u raznim bojama,gume za cvaju itd itd
sve ja to znam , i meni takva bagra dolazi u susret i zasljepljuje me u pola dana i u pola noci...
amar1994

#12296 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

vješalica wrote:Kad pricate o seljononima tj.senonima
To nema veze sa fukaralukom finansijskim nego modelom seljackog zivljenja
I ti senoni kostaju jer voli papastratos da mu sljaste taljige
Moze normalne sijalice uzeti za iste pare
Ali.on hoce da.mu sljasti
Ja bi to sve skrhala palicom na tehnickom
Pa kad popravi nek se javi
Seljadija bolesna i poremecena
Treba izdurat njihov kompleks.sto su zivili pod zemljom bez svjetla pa im zabremedet
:kakoste: :thumbup:

i ti ces bit na crnoj listi forumasa jer si anti-papak :lol:

nagledao sam se takvih ublehasa , pola auta struhlo , ono nabilo xenone zelene i feluge sa polu celavim gumama :-) :lol:
amar1994

#12297 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Da ne zaboravimo obavezno LED osvjetljenje tablice , vise puta nego tablice :lol: :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa

#12298 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

to su alu felMe ,ne zaboravi...stas ti na ĆeliĆarama ocam
NediM17

#12299 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

ja vozim deset preko ogranicenja, a baja sa senonima iza u dvicini me pretice po punoj :lol:

400 metara dalje tronozac, :lol:
SSemir

#12300 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by SSemir »

amar1994 wrote:Da ne zaboravimo obavezno LED osvjetljenje tablice , vise puta nego tablice :lol: :lol: :lol:
To bar ne utice na mene kao ucesnika u saobracaju. Briga me za tim
Post Reply